Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Македонски Пошти - Општа Дискусија

Како сте задоволни од услугите на Македонски Пошти?

• Вкупно гласале
    722

cppffs

hello world
7 април 2019
106
112
Не знам дали е точно за овде прашањево ама ај да си прашам клиенти од USA ми пратиле некој поклон не е во голема вредност преку овие гнасниве Fedex е сега прашањето ми е мислам дека е мала веројатноста за партаката да се царини, дали ќе ги има тие гнасни трошоци од Fedex ако пратката не заврши на царина?

krema

OG
24 јуни 2009
15.716
15.811
youtu.be
Ако е пратена од физичко лице и има мала вредност декларирано можно е да помине без грабеж.

Astro

sensei
20 јуни 2012
10.154
16.247
Дечки, по пошта немам праќано ништо може 25 години, а сакам да испратам честитка за роденден во плико надвор од Република Македонија. Можам ли во пошта во Лептокарија или мора со некоја од приватниве пошти?

VerGer

poweruser
9 ноември 2016
2.026
1.841
Скопје
Дечки, по пошта немам праќано ништо може 25 години, а сакам да испратам честитка за роденден во плико надвор од Република Македонија. Можам ли во пошта во Лептокарија или мора со некоја од приватниве пошти?
можеш писмо во лептокарија (и кутија ау) не е проблем .. имаш и опции за препорачано и сл

moongose

poweruser
19 јули 2013
4.376
5.511
Може. Надвор од Македонија само со државна пошта или експрес пошти (дхл, федекс...). Овие карго-марго се само за внатрешен сообраќај.

Excalibur

lurker
18 октомври 2019
965
508
Не ми текнува дали на мејл или на број (побарај контакт за жалби или нешто во тој фазон), ама минатата година се пожалив од поштарот, уредно ми вратија и замолија да ги барам кога ќе можам. Се јави културен човек, стварно сакаше да ја среди работата и за чудо и имаше ефект. Следно доаѓање поштаров видно беше накурчен дека сум го тужакал, знам нешто требаше и да потпишам дека бил решен проблемот со конкретната пратка. Целиот процес ми даде импресија дека некој е задолжен и му зависи платата да работата тече како што треба. Поштаров после беше океј ама како што помина времето пак почна да забушава, само не ме дрзнал доволно за да ѕвонам.

На шалтер исто така се океј, особено помладите. Сум одел и без картонче, без проблем. Потпишувам картонче таму, се договараме да го фрлам тоа од поштарот (кога евентуално ќе дојде) и чиста е работата. Само културен пристап и тракинг бројчето пишано на ливче.

Noteworthy, човекот на телефон беше наш, поштаров е класичен рамковец. Стандарден дивјачки пристап итн. итн. ама се изненадив дека и нив ги санкционираат.

Едит:
Мејлов сум го пратил на [email protected], за 2 саати отвориле тикет, за 2 дена веќе ми пратил контакт инфо одговорниот.
Фала богу!
Ваљда ќе се научиме некогаш дека освен жалење по форуми, постојат и официјални начини за поплака кои имаат ефект.

toshex

the fool
18 септември 2013
6.578
8.228
Мелмак
Postalninja почна селективно да работи за пратки. Некои пратки маркирани во македонски пошти ги „фаќа“ пораките од мк пошта и ги покажува статус и се тоа, а некои иако се доставени стојат на статусот од ciainiao.

Изгледа блокираат од пошта од серверска страна нешто?

BigBull

hello world
20 март 2013
74
102
Имал некој ваква слична ситуација да чека толку врме од кога е стигната пратката во пошта?
Секогаш после овој статус, следниот ден пратката ми е била испорачана.

7b89934a899cb07a528fa72a105e3cd0.jpg

Последна промена:

NecrotoX

Undead
4 март 2013
5.589
6.863
Скопје
www.youtube.com
NecrotoX's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 5 2600 @ 3.40GHz & Cooler Master MasterAir G100M
Motherboard
ASUS PRIME B450M-A
Storage
Samsung 980 Pro 1TB NVMe SSD | WD10EZEX 1TB 7200 RPM HDD | WD Blue 1TB 5400RPM External HDD
PSU
Cooler Master MWE 500
RAM
32GB Kingston FURY Beast DDR4 @ 3200 MHz
Video card
EVGA GeForce RTX 3060 XC GAMING 12GB
Case
Cooler Master MB520
Mouse
Razer Basilisk V3 | Razer Cobra
Keyboard
Cooler Master CK530 Gateron Brown
Audio
Logitech Z333 2.1 Speakers | Genesis Gaming Argon 200 Black Headphones
Monitor
Dell U2518D 25" + Dell U2419H 24" + XP-Pen Artist 22 Pro
OS
Windows 11 Home

ARMac

senior
2 октомври 2010
9.388
12.328
Скопје
androgaming.com
Фала, за некоја причина не ми работи само преку македонски ИП адреси (?), се поврзав на ProtonVPN и си проверив од Романија

На телеком моментално отвара. Одавна ме нема блокнато.

12 април 2017
1.918
1.259
Скоро 20 секунди од кликање на линкот до отварање.

На телеком моментално отвара. Одавна ме нема блокнато.

Изгледа ми ја блокираа телекабел ИП адресата за некоја причина... Сеа коа кажа Некрото, пробав од телфон почекав повеќе време и се отвори

VerGer

poweruser
9 ноември 2016
2.026
1.841
Скопје
Изгледа ми ја блокираа телекабел ИП адресата за некоја причина... Сеа коа кажа Некрото, пробав од телфон почекав повеќе време и се отвори
не прави превише пребарувања во кратко време.. имаат заштита ставено што мава 24 часа бан на ип

thrw

lurker
3 декември 2021
706
578
Ми се случи едно 16 пати додека проверував кај ми е пакетот. Дури и да проверуваш еднаш на ден, ќе те блокираат ако им си чесен.

alex-st

hello world
1 декември 2010
155
76
Не знам дали е точно за овде прашањево ама ај да си прашам клиенти од USA ми пратиле некој поклон не е во голема вредност преку овие гнасниве Fedex е сега прашањето ми е мислам дека е мала веројатноста за партаката да се царини, дали ќе ги има тие гнасни трошоци од Fedex ако пратката не заврши на царина?

Многу е важно дали е испратено од физичко или од правно лице. Во првиот случај, границата е 45 евра додека во вториот 22 евра. Јас имав сличен случај кога подарок со вредност од 23.6 евра беше испратен од клиент (правно лице) преку ДХЛ па овде требаше да платам околу 2000 денари (ДХЛ услуги + давачки кон државата).

mikac

read-only
12 декември 2014
35
43
mikac's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen™ 7 7800X3D Gaming Processor & Arctic Liquid Freezer II 360
Motherboard
Asus Prime X670E- PRO WiFi
Storage
SAMSUNG 980 Pro 1 TB + SAMSUNG 980 Pro 2 TB
PSU
BeQuiet pure Power 12m 1000W
RAM
G.Skill 6000MHz CL30 G.SKILL Trident Z5 NEO AMD EXPO matte black
Video card
GIGABYTE GV-N970G1 GAMING-4GD GeForce GTX 970 4GB
Case
BeQuiet pure base 500dx
Mouse
Logitech g102 lightsync
Keyboard
Genesis Gaming Thor 300 Mechanical Brown Switch
Audio
onboard
Monitor
LG 27GP850-B
OS
Windows 11, X64
Пратка од Франција, статус Од: Скопје2-Пакетско 1000; До: Испорака; датум 25-Фев-22; Забелешка За дост./Испор.
Да одам до железничка да ја побарам или ќе ја форвардираат до пошта Карпош и да чекам, гарант имам данок или царина за плаќање?
e2d0a1a0797cb871d4683178e651a8e5.jpg

Sent from my SM-A526B using Tapatalk

bookoo

hello world
12 декември 2017
246
115
Имаат ли пак некој застој, насобрани пратки или така ми се чини?

Sent from my Redmi Note 9S using Tapatalk

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно