Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Windows 10 генерална дискусија

Sapphire

user
11 ноември 2015
1.207
810
Нема у самата 10ка подесување за тоа. Пробај на немаксимизиран прозор да направиш клоус на мејн екранот. Ама ќе трае се додека пак некој немаксимизиран на другиот монитор не го затвориш како последен. Така да ... Или програмче или ќе се навикнеш

Sent from my TELEFON using Tapatalk
Мора да има некоја финта од самиот оперативен.

Pane-G

user
9 мај 2012
1.678
1.005
Во ЈуТуб имаш многу туторијали и финти и таму барај ,ама мислам дека нема опција во 10-ката се додека да има новата верзија Вин.апдејт и после WoW новитети како дарк моуд

moongose

poweruser
19 јули 2013
4.376
5.510
Па тоа е финтата на оперативниот, да запамти каде бил отворен последен пат и на тоа место и следиот да го отвори.
Види го MultiMonitorTool од Nir, би требало со него да го добиеш тоа што го бараш.

PC_GAMER

lurker
16 јуни 2017
538
464
Кога ќе купувам на ebay дали да бирам retail или oem верзија на активациски број за 10-чево? Некој погоре спомнуваше дека треба retail пошо не се врзувала за матичната?

Sapphire

user
11 ноември 2015
1.207
810
Да по добро ти е retail. Дури и oem да купиш можеш да ја префрлиш.
Кога ќе купувам на ebay дали да бирам retail или oem верзија на активациски број за 10-чево? Некој погоре спомнуваше дека треба retail пошо не се врзувала за матичната?

Испратено од SM-N975F преку IT.mk форум апликација

PC_GAMER

lurker
16 јуни 2017
538
464
Да по добро ти е retail. Дури и oem да купиш можеш да ја префрлиш.

Баш сега пребарував на нет, ама сепак сакав тука да побарам второ мислење пошо има корисници кои веќе имаат искуство. Во секој случај, фала ти за препораката!;)

Sapphire

user
11 ноември 2015
1.207
810
Имам и retail и oem, така да исто ти е, ако често мењаш пц купи си retail.
Баш сега пребарував на нет, ама сепак сакав тука да побарам второ мислење пошо има корисници кои веќе имаат искуство. Во секој случај, фала ти за препораката!;)

PC_GAMER

lurker
16 јуни 2017
538
464
Поентата ми беше да можам активацијата да ја искористам во случај на изградба на нова конфигурација или, пак, во најлош случај ако не дај боже ми прегоре матичната да можам да ја префрлам на нова. Па мислам дека периодов нема да се префрлам на нов хардвер.

confusi0n

hello world
14 ноември 2014
269
204
KMS_VL_ALL на MyDigitalLife дот нет форумите ќе го бараш. Темата е креирана од abbodi1406. Симнуваш зип фајл со пасворд, го ексктрактираш, го пушташ, стискаш yes/y blabla и ќе си зарши работа
Многу елегантно решение, олдскул шиет, фала ти многу, работи одлично!

confusi0n

hello world
14 ноември 2014
269
204
Купи си од ибеј, 2-3 долари е активацискиот број и важи цел живот на матината плоча
Еднаш пробав така и не ми стигна никаков код и затоа сум сега скептик иначе ова е најпаметно.

15 септември 2012
1.157
1.299
Еднаш пробав така и не ми стигна никаков код и затоа сум сега скептик иначе ова е најпаметно.

Windows 10 * 3
Office 2019 Pro * 3
Project 2019 * 2
За сите пари што порано сум ги платил за MS-DOS 3, MS Windows, MS Office... Компензација на душата

Имам од ибеј купено сериски броеви за друг софтвер и од други произведувачи на софтер, ама немам таква компензација како за MS.

(слично како компензацијата за телефонска сметка - од времето кога плаќав месечна сметка за мобилен од 10000-12000 денари а сега плаќам 500 за неограничени разговори - па ја полнам батеријата и по двапати дневно)

Goran995

Баниран/a
16 ноември 2019
1.495
2.572
Скопје
Некој да помогне? Вчера составував конфигурација (B450 Tomahawk Max) и го префрлив ССД-то што го користам како системско на лаптопот. ССД-то го препознава биосот, но не ми го дава како опција во бутабилните уреди. Го дава хард дискот на кој нема ОС, туку го користам како storage на истиот лаптоп. Во она boot override (или така нешто) во биос можам да го одберам ССД-то, но пак не сака да се подигне OS. Дава repair.

Кога го вратив ССД-то во лаптопот направи проблем, ми се појави истото за repair, но се подигна само од себе после 1-2 рестарти.
Чаре нешто? Стварно не сакам да го преинсталирам ССД-во.

Нешто овака е проблемот:

Setting BIOS to boot from M.2 SSD on MSI Z170A Gaming M7

Последна промена:

SmartGuru

hello world
27 јануари 2013
350
345
www.kennedytech.mk
Ако можеш да го подигнеш Windows-от на оригиналниот компјутер/лаптоп одбери да се рестартира во Safe Mode. Извади го ССД-то и стави го на другиот компјутер/лаптоп и види дали ке се подигне во Safe Mode.
И мене првиот пат кога го ставив SSD-то на новиот компјутер ми јави BSOD но, после рестартот се си беше во ред. Сепак направив реинсталација на ОС после тоа.

Goran995

Баниран/a
16 ноември 2019
1.495
2.572
Скопје
Ако можеш да го подигнеш Windows-от на оригиналниот компјутер/лаптоп одбери да се рестартира во Safe Mode. Извади го ССД-то и стави го на другиот компјутер/лаптоп и види дали ке се подигне во Safe Mode.
И мене првиот пат кога го ставив SSD-то на новиот компјутер ми јави BSOD но, после рестартот се си беше во ред. Сепак направив реинсталација на ОС после тоа.

Да, се подигна Windows-от кога го вратив во лаптопот после 1-2 рестарти, зезаше со recovery/repair.

Ќе пробам баш после дома со Safe mode, не ми текна вчера упм.

DelphiUser

user
2 март 2011
1.709
1.637
Drachevo
Нели имаше тужба против микрософт затоа што ги врзуваше сериските за матичната? Како заврши тоа?

PC_GAMER

lurker
16 јуни 2017
538
464
Јесте, ама одамна кажав дека на друго ССД ке стаам само ради Форза Хоризон да ја играм ;)
Ај ке пробам 1909 па ке видеме шо ке биде.
Знам дека на почетокот, кога првпат излезе оваа верзија на надградба (1909) имаше нешто како багови или слично (мислам дека имаше и корисници тука на форумов, а и на Јутјуб кои се жалеа, па дури некои и се враќаа на претходната верзија на надградба), но еве од мое лично искуство сметам дека сега е ок. Пред едно недела дена, на ССД од 128GB на постар лаптоп инсталирав свежа верзија на 10-кава токму со 1909, која претходно ја имав симнато со Media Creation Tool, и она што можам да го кажам досега е дека мазно работи и не покажува било какви проблеми.

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно