Тоа со "светењето коа е црн екрано, темни сцени" не значи дека е до Edge LED осветлувањето. Повеќе е до IPS=PLS панелот.[/QUOTE
Не мислам на HDR. Ова Motion Flow го има одамна уште на full hd tvata. Тоа ги дуплира фрејмовите и сликата е потечна, ама за филмови не добар Тај ефект.Мислиш HDR ? Таквите LG го имаат од серија 8 па нагоре ,а и еве сега оваа година го има и серија 7 само што серија 7 не е тоа тоа како треба да биде
Sent from my iPad Air 2 using Tapatalk
Знам, ама на документарки не изгледа лошо, а може и за спорт гледање ке да добро.Тие Auto Motion Plus ефекти треба да се исклучат, инаку ќе гледаш soap opera effect.
И јас сум овај период у истата потрага по добар 4К ТВ, ама у исто време поефтин (колку е можно разбира се).Продолжив и денес со потрагата за тв. И влегов во сет. Место тв од 90-100к гледав од 30. Сони кд 55 хф7596 и самсунг уе55ну7093ух. Вака изгледат ок. Па му викам на дечкото ајде убеди ме дека q7 samsung е подобар. Ми вика за х3 цена, нема да добиеш х3 квалитет. Само за малку подобри преформанси и финеси. Евентуално олед филипс за 90к, за да осетам разлика х3 од цената... интересна споредба.
И јас сум овај период у истата потрага по добар 4К ТВ, ама у исто време поефтин (колку е можно разбира се).
Размислував дури и на Hitachi i Grunding, арно ама Хиталито нема 4 јадрен процесор и нема локал дајминг. И покрај тоа шо е директ лед осветлувањето, без локал дајминг темните сцени ке светат. Грундигот има 4 јадрен процесор и директ лед ама такоџер без локал дајминг така што ги исфрлив од листата како могучи за купување. Туку друже зборот ми е, во Скопје во нептун од Samsung QLED има најефтин од 60000 ден 55 инча.
Тоа е LED TV, ама самсунг измислиле некој енџинче кое значително ја подобрува сликата и за разлика од OLED нема да се угаси после 5 год. (барем така тврдат). Ако си од Скопје не е лошо да го зирнеш QLED-o и ја да ја увидеш разликата од OLED, дали е тука некаде, и дали е осетно подобар од останатите други ЛЕД ТВ. Па да споделеш тука.
Забравил сум да ставам линк. Да Q6 му доџе.Ne znam tocno na koj model mislis, predpostavuvam deka e q6, zosto toj e najstar model od qled (pred edna nedela go donesoa q9). Epa tuka e problemot, sto q6,q7 idat so poklon s3 gear smartwatch, a q8 i q9 so poklon mobilen a9 ako ne se lazam. I koga ke vides gore-dole nekako cenata dovaga ok.
Абе 43 инча 4К резолуција, не се заебавај?! барем 49 инча да е, а најубабо 55 инча!Здраво, ќе ве молам за препорака за ТВ. Буџетот е 20 до 28 к
Максимум да биде 43 инчен, 4K UHD затоа што ќе се гледа во помала соба.
Ќе се користи најчесто за гледање фудбал, гледање филмови ( тука се подразбира квалитетни верзии на филмови од по 50-100 гб ), youtube и слично.
Е сега незнам дали да барам и андроид, иако мислам задоволен ќе сум и од обичен смарт затоа што ТВ ќе биде блиску и до PC.
Во дневна имам постар Самсунг и сум екстра задоволен.
Нешто вака ми фати око, во прилог ќе оставам и некој андроид тв,али секоја препорака е добредојдена!
4к UHD SMART LED TV SAMSUNG UE43NU7192UXXH, 43"(109cm), 1300Hz, HDR10+, WiFi
Anhoch PC Market Online - TV Philips 43PUS7303 43" 4K Ultra HD LED WiFi/Android/HDMIx4/USBx2/Optical/LAN/DVB-C-T2-S2/DTS Овој ми фати око, али незнам како е погодена оваа серија, знам дека имаше некои филипс утнати серии.
LG 43UJ6307
Благодарам.
Растојанието од каде што ќе е ТВ до местото каде што е креветот е (каде што ќе глеам филмови итн) e 1.80 максимум е 2 метра.Да не преголем 55 на ова мало растојание?Се работи за мала соба како што напоменав.Абе 43 инча 4К резолуција, не се заебавај?! барем 49 инча да е, а најубабо 55 инча!
Проверено, небарај ништо над 43 мак 46 инча. Мене и 46 на таа далечина ми беше многу за во спална, па се трампав со малиот за 40ка а он доби 46 за плејстејшнРастојанието од каде што ќе е ТВ до местото каде што е креветот е (каде што ќе глеам филмови итн) e 1.80 максимум е 2 метра.Да не преголем 55 на ова мало растојание?Се работи за мала соба како што напоменав.
А доколку зимам 49 иако интересен ми е овој модел 4k UHD SMART LED TV SAMSUNG UE49NU7172, 49"(125cm), 1300Hz PQI, Samsung Smart view
. И по формула на таа далечина макс е 46.Сака да ти каже дека на таа големина на екран нема да забележиш разлика помеѓу 2К и 4К, па макар го гледал и од пола метар.Растојанието од каде што ќе е ТВ до местото каде што е креветот е (каде што ќе глеам филмови итн) e 1.80 максимум е 2 метра.Да не преголем 55 на ова мало растојание?Се работи за мала соба како што напоменав.
Растојанието од каде што ќе е ТВ до местото каде што е креветот е (каде што ќе глеам филмови итн) e 1.80 максимум е 2 метра.Да не преголем 55 на ова мало растојание?Се работи за мала соба како што напоменав.
А доколку зимам 49 иако интересен ми е овој модел 4k UHD SMART LED TV SAMSUNG UE49NU7172, 49"(125cm), 1300Hz PQI, Samsung Smart view
Или па да земам сони бравиа, за 28 к? 4k UHD SMART LED TV SONY 49XF7005BAEP, 49"(124.4cm), 4K X-Reality Pro, 200 Motionflow XR
За мојата соба, претежно ќе се гледаат филмови 4к, и гледање фудбал.Сега бев во нептун вработениот ми понуди вакво нешто и ги споредивме сликите со сонито, поостри бои дава LG (нормлано се зависи од човечкото око) 4k UHD LED TV LG 49UK6400PLF, 49"(124cm), 100Hz, WebOS4.0, Wi-FiСонито е подобар иако е стар модел за цената е добар и види за Самсунг туку за што ќе ви треба за дневна соба или за твојата соба ?
Sent from my iPad Air 2 using Tapatalk
За мојата соба, претежно ќе се гледаат филмови 4к, и гледање фудбал.Сега бев во нептун вработениот ми понуди вакво нешто и ги споредивме сликите со сонито, поостри бои дава LG (нормлано се зависи од човечкото око) 4k UHD LED TV LG 49UK6400PLF, 49"(124cm), 100Hz, WebOS4.0, Wi-Fi
Не знам за апдејтот, не ни ги памтам бројките, а ти и онака имаш веб ос, мојот не.@Avid
Ќе проверам после од дома. Имам 730V модел (Веб ОС 2.0), баш некна имаше апдејт за Јутуб. Види да не се направило само апдејт...
Не знам за апдејтот, не ни ги памтам бројките, а ти и онака имаш веб ос, мојот не.
Но сепак, ѕирни.
Заеби, у обичниот сетинг на твто пикчр сајз ми било фулл стаив оригинал и се среди.
Да чукнам во дрво *чукам во главата* ама јас мојата плазма не ја оставам додека таа не ме остави мене. Иако има резолуција само 720р мислам дека има подобар приказ од повеќето лцд телевизори (лед, нелед, сеедно) што коштаат под илјадарче, па сеедно каква резолуција имаат.Е како бе можеш да бидеш денеска задоволен само со фул хд бога ти?
KEYBOARD MECHANICAL KEYCHRON R6 QMK Retro, RGB LED, Super Red switch, Multi-Device (Wired+Wireless), Retro, R6-M1
5.450,00 ден
CASE CORSAIR FRAME 3200D RS, White, CC-9011345-WW
6.130,00 ден
MONITOR 24.5" BENQ XL2586X+ Zowie,Fast TN, 1ms, 600Hz DyAc™ 2, Wide, Full HD, 3xHDMI, DP,Headphone+Mic jack
61.500,00 ден
MONITOR 32" SAMSUNG ODYSSEY G6 Curved S32BG650EU, 240Hz, 2560x1440, VA Panel, FreeSync Premium Pro, 1ms, DP, 2xHDMI, w/speakers, Black, LS32BG650EUXEN
22.620,00 ден
CASE LIAN LI E-ATX/EEB LANCOOL 217 INFINITY RGB Mid-Tower w/ Tempered glass, 2x170mm, 1x140mm ARGB, w/850W Seasonic Gold Fully Modular, Black, LANCOOL 217 INF + 850w
15.340,00 ден
HDD 3,5" 4TB WD BLUE 5400RPM 256MB SATAIII WD40EZZX
10.730,00 ден