Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Mi - паметни телефони (Xiaomi) генерална дискусија

Mihajlo Micho

hello world
25 март 2015
225
324

TATA_MATA

poweruser
25 март 2013
2.148
3.022
Знам дека има и на е-bay ама Ми А1 е релативно нов телефон, а муабетот беше за телефони постари од 2 и пол-3 години. Драстично се смалува изборот на батерии кај овие телефони, а бидејќи знаат дека нема да тераат уште многу не се ни трудат да бидат со добар квалитет

ARMac

senior
2 октомври 2010
9.388
12.328
Скопје
androgaming.com
Нокиа 6.1 (исто е андроид оне) vs Mi A1.

Дали некој ја користел нокиата. Знам дека камерата е малце послаба, има 1 гб помалце рам но има СД 630 чип.

Има контроверзни постови на нет од типот се смрзнувал, прегревал батеријата не била квалитетна итн.

Дали некој го користи моментално. Лично ми се свиѓа повеќе од а1

bajramo

hello world
25 јуни 2008
491
292

Дали некој ја користел нокиата. Знам дека камерата е малце послаба, има 1 гб помалце рам но има СД 630 чип.

Има контроверзни постови на нет од типот се смрзнувал, прегревал батеријата не била квалитетна итн.

A1 е проверена работа

Sent from my Redmi 4 Prime

DoomiX_MDK

hello world
9 април 2007
174
109
Здраво дечки, за девојка ми се мислам меѓу Mi A1 и Redmi Note 5. Некој да сподели искуство со телефоните? Повеќе ми иде мисланта накај Note 5 - понов хардвер, поголем дисплеј, А1 го размислувам едино ради сток андроид и 12 + 12 задната камера.

lynx

poweruser
4 септември 2008
3.722
3.573
Како мине времево мислам дека функционалностите што ги има MIUI (поготово за телефони со два сима), мислам дека е многу подобра опција него ли чист Андроид. Почнува да ми фали MIUI и работите што многу ми бркаа работа.

D3N1EL

poweruser
10 август 2010
2.922
1.535
Многу си вицкаст.
Докажи ми дали беше легитимна или не, дали од Шаоми, дали од Фејсбук, дали од трет, па после прај се интересен.
Нема што да ти докажувам, самиот факт дека ти барале меил ти е доказ дека не е од Фејсбук. А чив сурвеј бил веќе нема да дознаеш.

smole

poweruser
18 април 2007
3.900
4.580

Почекај, на 22 Јули ќе се претставуваат А2 и А2 Lite, продажбата би требало да почне од кај 10 Август низ Европа, за кај нас нормално ништо не се знае ниту најавува.

BlueBaron

hello world
19 јануари 2016
288
253
Скопје
Пробај, мислам дека нема да погрешиш :)

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Те послушав и го флешнав МИУИ 10 ЕУ ром ама приметив те. дознав дека Гугл Камера не работи сеуште на МИУИ 10 (Дава само црн екран), така да се вратив пак на сток. Незнам за друите ама неможам да го користам телефонот / да сликам без да ја имам Гугл Кам и ХДР+, има преголема разлика во квалитетот на сликата. :p

За се друго МИУИ 10 ми изгледаше доста солидно и за разлика од МИУИ 9, подобро дизајниран (9ката ми изгледаше премногу cartoonish, овој малце посериозен дизајн има). Ако некој знае како да го решам проблемот со Гугл Кам нека сподели па може ќе пробам пак со МИУИ 10.

bajramo

hello world
25 јуни 2008
491
292
Редми ноте 5 дефинитивно. Има драстично подобра камера.
Здраво дечки, за девојка ми се мислам меѓу Mi A1 и Redmi Note 5. Некој да сподели искуство со телефоните? Повеќе ми иде мисланта накај Note 5 - понов хардвер, поголем дисплеј, А1 го размислувам едино ради сток андроид и 12 + 12 задната камера.

alexandar11

hello world
11 јануари 2010
463
210
Mi A1

Luidgi

lurker
24 февруари 2008
837
904
Ги имам и A1 и RN5P дома.

Перформансите се тука негде и на двата, со мала предност на RN5P при мултитаскинг, задната камера сметам дека е подобра на RN5P иако manual модот е утепан, ова моментално е недостаток. Предната е дефинитивно подобра.

Во рака подобро ми лежи RN5P иако е нешто поголем. Рамките на A1 воопшто не ми се допаѓаат, дури и ме нервираат. Тоа што RN5P нема физички копчиња воопшто не ми пречи, користам gestures.

DoomiX_MDK

hello world
9 април 2007
174
109
Фала дечки, ќе се оди со RN5 варијантата најверојатно ...
Редми ноте 5 дефинитивно. Има драстично подобра камера.

Ги имам и A1 и RN5P дома.

Перформансите се тука негде и на двата, со мала предност на RN5P при мултитаскинг, задната камера сметам дека е подобра на RN5P иако manual модот е утепан, ова моментално е недостаток. Предната е дефинитивно подобра.

Во рака подобро ми лежи RN5P иако е нешто поголем. Рамките на A1 воопшто не ми се допаѓаат, дури и ме нервираат. Тоа што RN5P нема физички копчиња воопшто не ми пречи, користам gestures.

dule_

hello world
7 март 2015
264
158
Те послушав и го флешнав МИУИ 10 ЕУ ром ама приметив те. дознав дека Гугл Камера не работи сеуште на МИУИ 10 (Дава само црн екран), така да се вратив пак на сток. Незнам за друите ама неможам да го користам телефонот / да сликам без да ја имам Гугл Кам и ХДР+, има преголема разлика во квалитетот на сликата.

За се друго МИУИ 10 ми изгледаше доста солидно и за разлика од МИУИ 9, подобро дизајниран (9ката ми изгледаше премногу cartoonish, овој малце посериозен дизајн има). Ако некој знае како да го решам проблемот со Гугл Кам нека сподели па може ќе пробам пак со МИУИ 10.
На mi6 со miui 10 работи гугл камерата.

Sent from my MI 6 using Tapatalk

mdeni

senior
24 септември 2012
6.077
6.013
18:9 не ми прави мерак.
Гледај го како 16:9 со копчињата под него. Јас така си го продадов 18:9 сам на себе. Мразам телефони брз капацитативни копчиња одоздола, ама 18:9 до некаде го решава тоа да не губиш простор од екранот за копчиња. Уствари пак си е 16:9 само што има копчиња одоздола.

3 ноември 2012
868
1.896
Area 51
Трајче Дрварчето's setup  
Processor & Cooler
Intel 8088, 4.77MHz
Storage
dual 160KB 5.25-inch disk drives and 10 MB HDD
RAM
16K on-board RAM
Video card
Monochrome Display Adapter
Audio
1-channel PWM
Monitor
IBM 3270
OS
PC-DOS v1.0
Па мене сепак Mi A1 ми е посимпатичен. Ја гледав до сега презентацијата на Ми А2 (сега е за лајт верзијата, со Ајфон Х веѓа) и ми здосаде да гледам. Ми А1 со гугл камера вади сосема пристојни слики, плус покомпактни се камерите назад, не се толку испакнати како на А2. Можеле милиметар подебел да го направат А2, немало толку да ми смета колку што ми смета милиметар поиспакнатите камери.
Подобар процесор, ама требало да стават и поголема батерија...

smole

poweruser
18 април 2007
3.900
4.580
И јас го гледав видеото, за цената се топ и А2 и А2lite, + ако се земе од ГР/БГ ќе се лапне назад и ДДВ, таманка.

Krk198

hello world
14 септември 2016
339
308
Krk198's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 5 2600 - Wraith Stealth Cooler
Motherboard
Gigabyte B450 AORUS ELITE AM4
Storage
Gigabyte SSD 256GB / WD HDD 2TB
PSU
550W Deepcool DN550 80Plus Black
RAM
8GB DDR4 3200Mhz Kingston CL16 HyperX Fury Black x 2
Video card
XFX GTS XXX Edition RX 580 4GB OC+
A2 - 3k батерија
А2 lite - 4k батерија

¯\_(ツ)_/¯

mdeni

senior
24 септември 2012
6.077
6.013
Топ. За да знаеш да не се мислиш што да земеш. Си зимаш Лајт одма и чао пријатно. Таа од 3000 нека си ја чешаат самсунг и остали епли.

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно