Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Mi - паметни телефони (Xiaomi) генерална дискусија

Phillip

read-only
25 ноември 2015
47
22
Здраво, прво што ми паѓа на памет а е поврзано и со мојот проблем со Mi Max 2 (исто имаат СД625) - испадна во мојот случај дека во телефонот била навлезена пот (и е активирана лепенката за течност на charging port) - телефонот угасна и повеќе не се вклучи без знаци на живот - ни лед, ни фастбут освен QDLoader9008 на ПЦ.
Можно ли е и кај тебе да е оштетен од вода во било која форма??? Посекако и тачот е скршен па е некако "отворен" на влијанија однадвор...
Второ, имаше и друг случај каде MI A1 се угасна и остана заглавен со QDLoader9008 па и покрај успешно флеширање со Mi tool остануваше брикуван.
Останува да се провери физички за оштетување од вода или да се проба флеширање... Поздрав

Здраво. Телефонот немал контакт со вода, но сепак не се исклучува можноста за контакт со вода во друга форма (пареа и сл.). А флешнување/флеширање не знам како се прави. Поздрав.

mdeni

senior
24 септември 2012
6.077
6.013
Излезе конечно.

Xiaomi Mi Max 3 arrives with 6.9” screen and 5,500 mAh battery

Xiaomi's huge Mi Max 3 is one of the biggest phones you can buy right now

The Xiaomi Mi Max 3 has a giant screen and a battery to match

https://www.gsmarena.com/xiaomi_mi_max_3_arrives_with_69_screen_and_5500_mah_battery-news-32299.php

It has a 6.9” screen with Full HD+ resolution and 18:9 ratio and a massive 5,500 mAh battery.
The Xiaomi Mi Max 3borrows plenty of specs from the Redmi Note 5. It runs the same Qualcomm Snapdragon 636 chipset with an octa-core CPU at 1.8 GHz. The dual camera setup is also the same - 12 MP main snapper with f/1.9 aperture, 1.4µm pixel size and dual-pixel phase detection AF, plus a secondary 5 MP unit with f/2.0 lens for portrait shots.The selfie snapper has an 8 MP sensor.

Уште Pro верзија да има со 710 SOC и стабилизирана камера и углавном тоа е тоа што се бара.

Enquito

poweruser
8 август 2017
2.616
1.782
Излезе конечно.

Xiaomi Mi Max 3 arrives with 6.9” screen and 5,500 mAh battery

Xiaomi's huge Mi Max 3 is one of the biggest phones you can buy right now

The Xiaomi Mi Max 3 has a giant screen and a battery to match

Xiaomi Mi Max 3 arrives with 6.9” screen and 5,500 mAh battery - GSMArena.com news

It has a 6.9” screen with Full HD+ resolution and 18:9 ratio and a massive 5,500 mAh battery.
The Xiaomi Mi Max 3borrows plenty of specs from the Redmi Note 5. It runs the same Qualcomm Snapdragon 636 chipset with an octa-core CPU at 1.8 GHz. The dual camera setup is also the same - 12 MP main snapper with f/1.9 aperture, 1.4µm pixel size and dual-pixel phase detection AF, plus a secondary 5 MP unit with f/2.0 lens for portrait shots.The selfie snapper has an 8 MP sensor.

Уште Pro верзија да има со 710 SOC и стабилизирана камера и углавном тоа е тоа што се бара.
The 4GB + 64GB variant is priced at ¥1699 (216€) while the 6GB + 128 GB variant is priced at ¥1999 (254€), Тука негде е и МИ8 СЕ, Ми ноте 3, Ми 6Х. Зарем не е премногу пари за овој модел?

Mihajlo Micho

hello world
25 март 2015
225
324
#misko6000 mojot tel. kako sto pretpostaviv e so tiffany, procedurata e lesna i bezopasna i moze da spasi mnogu telefoni, so minimal adb i so nekolku komandi kako ''fastboot devices'' proveruvas dali e konektiran tel. ; ''fastboot getvar all' kazuva koja verzija e bootloaderot.
Isto razgledav za ''sd6xx'' sos ako e briknat so deep flash cabel koj lesno se prai ( stavas prekidac na crnata i zelenata zica) i mozes da vlezes vo blind mode i da go fleshuvas tel.
Ako ima nekoj kandidat so briknat tel i ako ima visok kabel moze da probame.
'' pak sum na tel. se izvinuvam za latinicata''
85f290329d4bc8ddee68d4a2089c9f03.jpg

Sent from my MI 5X using Tapatalk

Misko6000

user
5 април 2015
1.128
1.003
Чим ти е Tiffany немаш гајле, флешувај слободно
#misko6000 mojot tel. kako sto pretpostaviv e so tiffany, procedurata e lesna i bezopasna i moze da spasi mnogu telefoni, so minimal adb i so nekolku komandi kako ''fastboot devices'' proveruvas dali e konektiran tel. ; ''fastboot getvar all' kazuva koja verzija e bootloaderot.
Isto razgledav za ''sd6xx'' sos ako e briknat so deep flash cabel koj lesno se prai ( stavas prekidac na crnata i zelenata zica) i mozes da vlezes vo blind mode i da go fleshuvas tel.
Ako ima nekoj kandidat so briknat tel i ako ima visok kabel moze da probame.
'' pak sum na tel. se izvinuvam za latinicata''
85f290329d4bc8ddee68d4a2089c9f03.jpg

Mihajlo Micho

hello world
25 март 2015
225
324
Чим ти е Tiffany немаш гајле, флешувај слободно

кје одам со twrp recovery за да ми е полесно да направам системски бек уп и да ставам кастом ром инаку имам тиссот имг. за ми 5x само не сум проверил дали одговара на тифани, имам флешувано доста телефони кои мои кои на другари полни со блоатвер само коа е за мене слабо храброст :)
Кажи ми што мислис за портед ром на 5х од а1 ( How to flash official Miui roms for Mi5x (tiffany BL) ported with A1 rom. - Philippines - Xiaomi MIUI Official Forum ) ?

mnikolce

lurker
27 октомври 2016
803
620
Немој, А1 за А1, 5x за 5x... Инсталирај си xiaomi.eu за твојот модел и биди рает.
кје одам со twrp recovery за да ми е полесно да направам системски бек уп и да ставам кастом ром инаку имам тиссот имг. за ми 5x само не сум проверил дали одговара на тифани, имам флешувано доста телефони кои мои кои на другари полни со блоатвер само коа е за мене слабо храброст :)
Кажи ми што мислис за портед ром на 5х од а1 ( How to flash official Miui roms for Mi5x (tiffany BL) ported with A1 rom. - Philippines - Xiaomi MIUI Official Forum ) ?

Sent from my MI 4W using Tapatalk

Misko6000

user
5 април 2015
1.128
1.003
Има еден TWRP кој не го чепка бутлоадерот што и да флешуваш, јас го имам тој одкако ми е купен телефонот и милион пати ми е префлешуван,што на стабилен што на викли. Ниту еднаш не сум имал проблеми.

Mihajlo Micho

hello world
25 март 2015
225
324
Немој, А1 за А1, 5x за 5x... Инсталирај си xiaomi.eu за твојот модел и биди рает.

Sent from my MI 4W using Tapatalk
za 240 h kog kje go otklucam kje baram oficijalen rom za 5x, na postot vo linkot ima dobar tool za bezbedno i avtomatsko simnuvanje na oficijalni romovi.
fc6ae65a0fe11e0f499ce2f34b409d0f.jpg

Mihajlo Micho

hello world
25 март 2015
225
324
Има еден TWRP кој не го чепка бутлоадерот што и да флешуваш, јас го имам тој одкако ми е купен телефонот и милион пати ми е префлешуван,што на стабилен што на викли. Ниту еднаш не сум имал проблеми.

daj mi link od twrp please.

mdeni

senior
24 септември 2012
6.077
6.013
Ова е слично на Ноте 5 Аи само со бајаги подобра батерија и поголем екран. Да е самсунг или епл ќе беше над 1000 еур.
The 4GB + 64GB variant is priced at ¥1699 (216€) while the 6GB + 128 GB variant is priced at ¥1999 (254€), Тука негде е и МИ8 СЕ, Ми ноте 3, Ми 6Х. Зарем не е премногу пари за овој модел?

Цената не е висока како за уред кој е меѓу најдобрите на пазарот. Напротив ако е под 300 еур ќе best buy насекаде за луѓе кои несакаат помал телефон како note 5, mi8, s9, note 8...

mnikolce

lurker
27 октомври 2016
803
620

Avid

senior
21 јануари 2009
6.439
11.495
Скопје
Другари, дали ви дојде во Фејсбук апликацијата некој survey?
Многу чудно ми падна, прво те прашува дата на раѓање па после уште 20 прашања, дали користиш двојни акаунти на месинџер/инстаграм, дали користиш 2 телефона, дали користиш повеќе сим картици, па на крај и мобилен телефон, меил... доста сомнителен ми делуваше survey-от а беше внатре во Фејсбук на хоум пејџ. Како да не беше од Фејсбук, како да беше од Шаоми... а Шаомиво дојде со вграден Фејсбук и тој е некако инсталиран на друг начин, не преку плеј стор.. и сеа некако шубе ми е дека ги дадов информациите... ама на крај телефонот не го даов.

На крај рече и дали сакаш да учествуваш во други surveys и дека ќе бидам компензиран :O

Последна промена:

Zippo

user
22 октомври 2014
1.008
899
Zippo's setup  
Processor & Cooler
Intel i7-3930K CM Hyper D92
Motherboard
ASUS SABERTOOTH X79
Storage
Samsung 750 EVO 500GB
PSU
CM V 650
RAM
32GB DDR3 1333
Video card
Onboard
Case
CM Storm Trooper
Mouse
Gembird Bluetooth
OS
Windows 10, Windows Server 2016
Од каде го зема телефонот?

D3N1EL

poweruser
10 август 2010
2.922
1.535
Другари, дали ви дојде во Фејсбук апликацијата некој survey?
Многу чудно ми падна, прво те прашува дата на раѓање па после уште 20 прашања, дали користиш двојни акаунти на месинџер/инстаграм, дали користиш 2 телефона, дали користиш повеќе сим картици, па на крај и мобилен телефон, меил... доста сомнителен ми делуваше survey-от а беше внатре во Фејсбук на хоум пејџ. Како да не беше од Фејсбук, како да беше од Шаоми... а Шаомиво дојде со вграден Фејсбук и тој е некако инсталиран на друг начин, не преку плеј стор.. и сеа некако шубе ми е дека ги дадов информациите... ама на крај телефонот не го даов.

На крај рече и дали сакаш да учествуваш во други surveys и дека ќе бидам компензиран :O
Ај уште еден сурвеј, ептен краток... Пиши ми во инбокс:
1. Име
2. Презиме
3. 16те бројки од предната страна на твојата картичка
4. До кога е валидна
5. CVC од задната страна

:innocent:

JasSum

poweruser
8 мај 2007
2.647
3.224
Ми треба батерија за редми 2.
Некој да посочи каде може да се набави во градов?
хај стор немаат на залиха...

TATA_MATA

poweruser
25 март 2013
2.148
3.022
Ми треба батерија за редми 2.
Некој да посочи каде може да се набави во градов?
хај стор немаат на залиха...
Тешко да најдеш кај нас. Можеш од Алиекспрес ама да знаеш дека 90% се со многу лош квалитет и тоа од продавачите со најдобар рејтинг

JasSum

poweruser
8 мај 2007
2.647
3.224
Тешко да најдеш кај нас. Можеш од Алиекспрес ама да знаеш дека 90% се со многу лош квалитет и тоа од продавачите со најдобар рејтинг
Знам дека се генерално срање, затоа барам оргинал да си купам

@the_maker
Батерија се води за резервен дел. Треба да си ја имате на лагер :)

Avid

senior
21 јануари 2009
6.439
11.495
Скопје
Ај уште еден сурвеј, ептен краток... Пиши ми во инбокс:
1. Име
2. Презиме
3. 16те бројки од предната страна на твојата картичка
4. До кога е валидна
5. CVC од задната страна

:innocent:
Многу си вицкаст.
Докажи ми дали беше легитимна или не, дали од Шаоми, дали од Фејсбук, дали од трет, па после прај се интересен.

FLEGMA

sensei
2 август 2012
11.566
19.254
Многу си вицкаст.
Докажи ми дали беше легитимна или не, дали од Шаоми, дали од Фејсбук, дали од трет, па после прај се интересен.
Псевдо анкетарите бараат email и обично добиваш порака со благодарност за учеството.
Друга варијанта е да си дозволил 3rd party апликација внатре во Фејсбук.
Провери си ги пермисиите во Фејсбук и не цвикај друг пат како сега

Mihajlo Micho

hello world
25 март 2015
225
324
od anhoch, setek i ostali osve hi telekomunikaci obavezno flesh na tel. kumot zema mi 5s ne izdrza ni nedela dena od bloatware i reklami, a tel. kao imase oficijalen rom. posle mi tel ne cinele kao imale los sw. Togas gi imase na oficijalniot mi site romovi da go fleshuvas bez da otklucam bootloader so minimalen rizik da go brikuvas. Servisot na anhoch free mozat da ti smenat rom.

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно