Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Mi - паметни телефони (Xiaomi) генерална дискусија

kolesk

lurker
6 февруари 2016
788
1.225
Некој да не знае чаре, земав нов Redmi 5 Plus но батеријата се полни до 97% не оди до 100%.
Пробано е со друг адаптер, кабел, Factory reset....

Идеи? Или да го враќам под гаранција?

Враќај, можно е да има пробиено ќелија. (исправете ме ако грешам).
Ама најубаво вратиго чим имаш гаранција.

VerGer

poweruser
9 ноември 2016
2.033
1.845
Скопје
Некој да не знае чаре, земав нов Redmi 5 Plus но батеријата се полни до 97% не оди до 100%.
Пробано е со друг адаптер, кабел, Factory reset....

Идеи? Или да го враќам под гаранција?

system updates пушти сите ишарети? и ја сум тазе на телефонот, немам таква мака си пуни до 100%

Astro

sensei
20 јуни 2012
10.190
16.323
Пуштено систем апдејт.
Полнев еднаш и на исклучен телефон, така прочитав на нет ама нема врска, не помага.

mnikolce

lurker
27 октомври 2016
805
622
Пуштено систем апдејт.
Полнев еднаш и на исклучен телефон, така прочитав на нет ама нема врска, не помага.
Проба скрос да ја исцедиш на 0% онака до крај дури ни вибрација, па да оставиш после на полнач да оди до 100%?

STEFF

user
4 јули 2013
1.387
2.162
Скопје
Vip 3g и 4g кој бенд користи?
Да проверам мојот редми 4 кој бенд го има бидејќи има радикални дропови во mobile network signal, а се осеќа и во разговори.

DrMTR

senior
27 март 2014
7.956
8.458

StalkeR

poweruser
5 декември 2009
5.517
6.741
Redmi 4x, Global 9,5,5,0. Последниве недела дена (имав апдејт у меѓувреме) многу бавно ми прави апдејт на апликации од Плеј. Пуштам 3,4 да се апдејтираат и стои 3-5 мин downloading, па ке му текне да симиња /инсталира одпосле.
Што би можело да е. Првпат наидувам на вакво нешто. Не е нешто да ми пречи на секојдневна работа, ама ме нервира...

Sent from my Redmi 4X using Tapatalk

Astro

sensei
20 јуни 2012
10.190
16.323
Мене ми се случуваше тоа на Redmi 3 Pro, после некое време се средуваше самото. Од времето му е :)
Redmi 4x, Global 9,5,5,0. Последниве недела дена (имав апдејт у меѓувреме) многу бавно ми прави апдејт на апликации од Плеј. Пуштам 3,4 да се апдејтираат и стои 3-5 мин downloading, па ке му текне да симиња /инсталира одпосле.
Што би можело да е. Првпат наидувам на вакво нешто. Не е нешто да ми пречи на секојдневна работа, ама ме нервира...

Sent from my Redmi 4X using Tapatalk

Sent from my Redmi 5 Plus using Tapatalk

Avid

senior
21 јануари 2009
6.449
11.506
Скопје
2 питања
1. дали ви се десило некој да ви ѕвони, да биде црн екранот и ништо да не се гледа, како да е исклучен телефонот, а home/back да реагираат ама да си остане црн екранот? (сензорот (иако веројатно небитен во ситуациајва) го поминав џабе)
неќам да го дијагностицирам, сеа ми се деси, онака само сакам да знам дали ви се десило
другар ми рече и на ајфонот му се дешавало ова лол
2. дали може да се смени кога некој ти ѕвони, наместо да слајдаш нагоре да биде само на клик?

FLEGMA

sensei
2 август 2012
11.594
19.315
2 питања
1. дали ви се десило некој да ви ѕвони, да биде црн екранот и ништо да не се гледа, како да е исклучен телефонот, а home/back да реагираат ама да си остане црн екранот? (сензорот (иако веројатно небитен во ситуациајва) го поминав џабе)
неќам да го дијагностицирам, сеа ми се деси, онака само сакам да знам дали ви се десило
другар ми рече и на ајфонот му се дешавало ова лол
2. дали може да се смени кога некој ти ѕвони, наместо да слајдаш нагоре да биде само на клик?
1. Ми се има десено скоро на сите телефони кои сум ги имал. По еднаш и никогаш не ми се повторило и никогаш не успеав да најдам корелација со нешто. Ваљда proximity сензорот снае да затупи после некој апдејт. И на други им се има десено.
2. Има апликации на Плејстор. Барај на Гугл any key answer / physical key answer. Сите се со пари и нема ниедна бесплатна што ќе ти ја брка таа работа на исправен начин.
Многу ми фали оваа опција.

StalkeR

poweruser
5 декември 2009
5.517
6.741
1. Не сум имал досега. Да не случајно ти е вклучено тоа Pocket Mode па да се има изгубено нешто сензорот и да не препознава дека има светло. Ми се има два-три пати случено слично, светлото се вклучува после 1,2 секунди од кога ке го извадам од џеб.
2. Фабрички мислам не, едино со некоја апликација...

Оп, Флегма преварил... :D

Mr.Jack

lurker
9 февруари 2008
762
506
Со новава верзија неколку месеца имам проблеми со ГПС и сличните сензори - прекинуваат цело време

Полно багови Миуи

mnikolce

lurker
27 октомври 2016
805
622
Со новава верзија неколку месеца имам проблеми со ГПС и сличните сензори - прекинуваат цело време

Полно багови Миуи
Ако е верзијата бета - очекувај, ако е стабилен ром - тоа е што е, врати се на таа претходна што ти одговара... Многу уреди се редовно има нешто фалично :)

Sent from my MI 4W using Tapatalk

Avid

senior
21 јануари 2009
6.449
11.506
Скопје
многу е глупо тоа што не можеш да смениш со клик да се јавуваш... нели андроид/линукс беа тие кастмајзабилните

покет моуд не ми е пуштено

kristijan_m75

lurker
22 март 2016
772
573
многу е глупо тоа што не можеш да смениш со клик да се јавуваш... нели андроид/линукс беа тие кастмајзабилните

Ми се има случено,стискаш повер дугмиќ и се осветлува екранот и можеш да се јавиш

Sent from my Redmi 4 using Tapatalk

Avid

senior
21 јануари 2009
6.449
11.506
Скопје
Ми се има случено,стискаш повер дугмиќ и се осветлува екранот и можеш да се јавиш

го стиснав бре, не реагираше
после и го држев, и пак не реагираше
а не реагираа ни home/back
и мислев дека се изгасил скроз/се брикнал
и го остаив испаничен у џеб 10 минути а требаше да се најдам со другар (каснев) и по пат сретнав друг другар и му викам дај да свртам (а не знам кај ќе свртам кога ниту еден број не знам на памет лол, ете колку сме инвалиди без смартфони) ама прво чекај да видам дали се опраил, и се опраил, и така...

bajramo

hello world
25 јуни 2008
491
292
Има апликации за менување, да не биде со скрол туку да одбереш дали со клик ова она.
Full Screen Caller ID

Е сега про верзијата без реклами сам ќе ја најдеш, несакам да ширам пиратерија. Google is your best friend

• ми се допаѓа
Реакции: Avid

FLEGMA

sensei
2 август 2012
11.594
19.315
нели андроид/линукс беа тие кастмајзабилните
Android има еден куп малоумни решенија ако се спореди со dumb телефоните. Катастрофа.
На пример гласовно бирање. Порано одбираш контакт, си снимаш/тренираш име за него (фонетско и сето тоа) и со задржување на дугме на телефонот или слушалките се активира гласовното бирање.

Ела некој нека ми објасни како да го правам ова на Android. Е.б.а.г.о!

NanoCell

hello world
10 октомври 2011
421
524
Според официјалните страници на Xiaomi во Европа (Шпанија/Италија) Note 5 е достапен или ќе биде достапен (има преднарачки и ќе биде достапен до крај на месецот). Се надевам дека тоа значи дека во брзо време ќе биде достапен и за нас :) Цената на моделот 4/64 е околу 250-260 Евра, а според споредбите во минатото цената не би требало да има драстична разлика и кај нас.

Mikaxsus

hello world
19 јануари 2016
327
286
@Work
Mikaxsus's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 7 7700x @5.0Ghz w/ CM ML360 Illusion ARGB
Motherboard
GIGABYTE B650 GAMING X AX
Storage
4x2TB WDBlue, 1x1TB m.2 Samsung
PSU
Corsair HX850
RAM
2 x 16GB GSkill FlareX @5600Mhz
Video card
ASUS TUF RX 6800 XT 16GB OC
Case
Lian Li Lancool II Mesh C
Mouse
Razer DeathAdder V2 Pro Wireless
Keyboard
AJAZZ AK820 Pro + TITAN KEY EVA 01
Audio
DT 1990 PRO -> iFi Zen Dac v2 + Pro Audio T3+
Monitor
32" Samsung Odyssey G7 * 3
OS
Win 10
Според maker, почеток на јуни, што би значело... за две-три недели?

the_maker

poweruser
14 август 2014
3.869
6.037
UNIVERSE
www.miui.mk
1. Ми се има десено скоро на сите телефони кои сум ги имал. По еднаш и никогаш не ми се повторило и никогаш не успеав да најдам корелација со нешто. Ваљда proximity сензорот снае да затупи после некој апдејт. И на други им се има десено.
2. Има апликации на Плејстор. Барај на Гугл any key answer / physical key answer. Сите се со пари и нема ниедна бесплатна што ќе ти ја брка таа работа на исправен начин.
Многу ми фали оваа опција.
Само проксимитк сензор калибрација. Искуцај *#*#miui#*# во dialer и рекалибрирај проксимити.

Sent from my Mi MIX 2 using Tapatalk

Mikaxsus

hello world
19 јануари 2016
327
286
@Work
Mikaxsus's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 7 7700x @5.0Ghz w/ CM ML360 Illusion ARGB
Motherboard
GIGABYTE B650 GAMING X AX