Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Windows 11

JamesKirk

poweruser
12 февруари 2015
3.824
4.036
Струга
www.facebook.com
JamesKirk's setup  
Processor & Cooler
i3 1315u
Motherboard
ASUS
Storage
WD SN5000S 512gb + Samsung QVO 870 1tb
RAM
16GB
Video card
Intel UHD Graphics
Mouse
MSI
Keyboard
Genius
Monitor
Samsung LS24C310EAUXEN
OS
Windows 11 PRO
Ако не пробаш и не тестираш не ќе знаеш каков е win11

Divac

read-only
22 ноември 2013
41
9
Претпоставувам дека ти имаш full win 11 исталирано, ти како си задоволен, никакви проблеми немаш?

JamesKirk

poweruser
12 февруари 2015
3.824
4.036
Струга
www.facebook.com
JamesKirk's setup  
Processor & Cooler
i3 1315u
Motherboard
ASUS
Storage
RAM
16GB
Video card
Intel UHD Graphics
Mouse
MSI
Keyboard
Genius
Monitor
Samsung LS24C310EAUXEN
OS
Windows 11 PRO
Претпоставувам дека ти имаш full win 11 исталирано, ти како си задоволен, никакви проблеми немаш?
Тоа ќе се вратиш назад неколку страници или скроз од почеток да прочиташ импресии и дали е океј или не 11ката. Јас сум уште на 7ца (види пц во потпис). Тестирано само во виртуелна машина.

Divac

read-only
22 ноември 2013
41
9
Фала другар, али овој компјутер е толку стар, да 100% е во тоа проблемот, има само 1 гб Рам, не ми текнува што процесор беше, и веќе со години не го користам, пошто е ужасно спор, буквално два саата ми требаа да од телефонот го префрлам windows-от на крнтијава од компјутер.
Денес го до добивам новиот лаптоп, ќе ја инсталирам десетката, па, тука пак ќе пробам со руфусот.

SapunK

hello world
12 септември 2019
77
112
Скопје
Фала другар, али овој компјутер е толку стар, да 100% е во тоа проблемот, има само 1 гб Рам, не ми текнува што процесор беше, и веќе со години не го користам, пошто е ужасно спор, буквално два саата ми требаа да од телефонот го префрлам windows-от на крнтијава од компјутер.
Денес го до добивам новиот лаптоп, ќе ја инсталирам десетката, па, тука пак ќе пробам со руфусот.
Со 1 GB рам освен некој lightweight linux ништо друго не би пробал искрено.

Пс: што лаптоп зимаш?

Divac

read-only
22 ноември 2013
41
9
Lenovo IdeaPad 3 i7-1165G7 со 16гб Рам. Решив некој курс да запишам, и, тоа...

И, добро луѓе, како што веќе реков со години не користам компјутер, и исто толку време не пратам ништо што е поврзано со таа проблематика, па, ако може во кратки црти да ми пишете што ако ја инсталирам 11-та во full верзија, и зошто е толку пожелно да се исфрлат некој делови од истата?

Rejzerot

Баниран/a
19 мај 2022
692
1.237
Скопје
Јас веќе подолго време го користам win 11 pro,и сум презадоволен,до сега не сум налетал на ниеден баг или проблем,искрено све функционира како и win 10 pro,моја препорака е многу многу да не се замарате,ако сакате снимете и видете од ваше лично искуство,секој има различен вкус,и секој различно ги доживува работите.

StalkeR

poweruser
5 декември 2009
5.517
6.741
Еве и јас година дена веќе користам и немам проблеми. Имав на почетокот со BSOD ама со апдејт на биос го средија за неполн месец.
Еве од тогаш никаков проблем. 11 pro стандард верзија без никакви твикови и глупости преку rufus. Инаку да, си користам PowerToys уште од 10 ката.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Chiller

user
8 март 2012
1.575
1.186
Скопје Аеродром
Lenovo IdeaPad 3 i7-1165G7 со 16гб Рам. Решив некој курс да запишам, и, тоа...

И, добро луѓе, како што веќе реков со години не користам компјутер, и исто толку време не пратам ништо што е поврзано со таа проблематика, па, ако може во кратки црти да ми пишете што ако ја инсталирам 11-та во full верзија, и зошто е толку пожелно да се исфрлат некој делови од истата?
Разликата е не мораш да користиш микрософт акаунт кој ќе ти ја врже лиценцата со твојот акаунт со тоа и се убрзува компјутерот пошто тој сервис е тргнат. И нормално тпм, процесор, рам све тоа трга да не проверува.
Сите шпиунски сервиси ги трга, еве сега не можам да си го најдам компјутерот ако го изгубам. Ми пишува дека сервисот е исклучен.
Се тоа зима ресурси и непотребно оптоварува процесор рам интернет.

Последна промена:

confusi0n

hello world
14 ноември 2014
269
204
Не знам само ја ли сум или сите зборувате од ракав глупости ама апсолутно не ти треба ни TPM, ни SecureBoot ни Microsoft online акаунт за да имаш 11ка.
Вадиш ИСО фајл, симнуваш Руфус, кога местиш да направиш бутабилно УСБ само ти дава опции да штиклираш со кои ги гаси овие погоре requirments и се инсталира како 10ка, без фрки и заебанции.
Ја користам откако е излезена и не сум имал поголеми заебанции, на почеток да ама оттогаш наваму не правам разлика од 10ка освен кај некои апликации, табови, некад анимациите како да ми се во 60хз наместо 144хз, за друго немам замерки, јас лично неможам да се вратам на 10ка само ради старт и таскбарот, многу ми одговара вака како што е за брз пристап/работа.

Chiller

user
8 март 2012
1.575
1.186
Скопје Аеродром
Не знам само ја ли сум или сите зборувате од ракав глупости ама апсолутно не ти треба ни TPM, ни SecureBoot ни Microsoft online акаунт за да имаш 11ка.
Вадиш ИСО фајл, симнуваш Руфус, кога местиш да направиш бутабилно УСБ само ти дава опции да штиклираш со кои ги гаси овие погоре requirments и се инсталира како 10ка, без фрки и заебанции.
Ја користам откако е излезена и не сум имал поголеми заебанции, на почеток да ама оттогаш наваму не правам разлика од 10ка освен кај некои апликации, табови, некад анимациите како да ми се во 60хз наместо 144хз, за друго немам замерки, јас лично неможам да се вратам на 10ка само ради старт и таскбарот, многу ми одговара вака како што е за брз пристап/работа.
3 страни уназад за тоа се пишува.

petkotrajko

poweruser
16 јуни 2017
2.571
3.037
@Ticklah - проблемчето што го имаше @Divac беше што хардверот на кој го подигаше Rufus-от беше стар, а веројатно недостигале и некои софтверски dependencies (на пр. некој .dotnet), и не му се појавуваа опциите за да се тргни TPM, оnline acc и слични други тракатанци.

Испратено од телефоно.

DemoUser

Баниран/a
27 април 2010
1.457
1.631
Скопје / Автокоманда
Windows 11 си тера без проблем целата поента е што многу од тука рчкаат и измислуваат гачки.
Јас си симињам најупдејтувано ISO од UUP dump со руфус си го ставам на усб и тоа е тоа.
Никогаш сум немал проблем.
На страната си пишува се убаво кое како да симнете си креира самото програмче тазе ISO фајл си го компресира си симиња се и си тера.
Дури па руфус ве прашува дали сакате да нема ТМП МПММППММППММ шифирте на микрософт.
На youtube има најново video
View: https://www.youtube.com/watch?v=EOUcvgqOV-0
како да не ставате акаунт ако сакате.
Се си има само треба малце читање и да не штракате многу.
Дури има решение ако сакате да избришете се што не ви треба со програмче и се од него што ви треба или не и да блокирате се.
Се што треба е малце пажња

JamesKirk

poweruser
12 февруари 2015
3.824
4.036
Струга
www.facebook.com
JamesKirk's setup  
Processor & Cooler
i3 1315u
Motherboard
ASUS
Storage
RAM
16GB
Video card
Intel UHD Graphics
Mouse
MSI
Keyboard
Genius
Monitor
Samsung LS24C310EAUXEN
OS
Windows 11 PRO
или скратено да не гледате видеа:
Since Microsoft is going with forcing users to use their online account during setup in Home and Pro versions of Windows 11 22H2 if you are clean installing, there is a way to force it into setting up an offline account if you prefer.

1. Before you setup Windows 11 22H2, ensure that all of your internet connections to your PC is OFF. This is key. Bypass will not work if your connection is working. I've tested it both ways.

2. Once you get to the part in setup where it either says "Oops, you've lost your internet connection" or "Let's connect you to a network", press Shift+F10 at the same time. This will bring up a command window.

3. In the command window, type: OOBE\BYPASSNRO exactly as written. This command bypasses the network requirements in oobe setup. Press Enter. Your system will reboot into setup again. Once you get to this phase again, this time you will see "I don't have internet" on the bottom. Click it. On next page, click "Continue with limited setup" on the bottom. Then you can enter account details for an offline account on next page.

4. Continue on with setup as usual.

• ми се допаѓа
Реакции: Avid

mdeni

senior
24 септември 2012
6.108
6.051
Power management го нема во блутут ни во маус. И си се буди лаптопот на мрдање маус.

Абе, абе...

Реџистри све пробано. Нема.

Едина добра работа со Win 11 е што дава опција да надградиш на Win 11 Pro дирекно од компјутер.

SiPy`

poweruser
23 јуни 2015
3.115
5.322
Power management го нема во блутут ни во маус. И си се буди лаптопот на мрдање маус.

Абе, абе...

Реџистри све пробано. Нема.

Едина добра работа со Win 11 е што дава опција да надградиш на Win 11 Pro дирекно од компјутер.
Тоа што го бараш е во Биос, а не во Power Management. Со Lenovo ThinkPad немам проблем, така да проблемот е до производителот.

Divac

read-only
22 ноември 2013
41
9
Е, не може изгледа без проблеми кај мене, тастатурата додека не дојдам до самото инсталирање си работи добро, чим дојдам до инсталирање на 11-та не функционира IMG_20230215_010654.jpg
Пробав во биос да видам дали таму можам да променам нешто, али таму не најдов опција за тастатура и глувче
IMG_20230215_005946.jpg

Цел ден барам на интернет да најдам некое решение али не најдов. Пробав и со екстерна тастатура и маус, пак ништо. Ако некој имал слични искуства нека помага.

@SiPy`
Гледам имаш и ти Lenovo ThinkPad, дали имаше слични проблеми, и дали и кај тебе биосот е исти како кај мене?

Последна промена:

SiPy`

poweruser
23 јуни 2015
3.115
5.322
Многу е чудно што не детектира екстерни маус и тастатура. Не те следев од почеток, но биосот не ми е ваков.

SiPy`

poweruser
23 јуни 2015
3.115
5.322
Сега ќе побарам во биос. Не сум пробал тоа.
Друга можност е преку Lenovo Vantage, доколку нема во Биос. Ама генерално пресликани се опциите од едното на другото.
Мислењето е автоматски споено:

Ај пробај со ова.

членови онлајн
мислења
теми
членови

Офтопик

Последни огласи

IT.mk/market понуда

Бесплатна достава на 3000 производи
На врв Дно