Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

VPS хостинг [оф топик мислења]

CHukio

hello world
7 март 2013
202
141
Прилеп
churlinoski.mk
CHukio's setup  
Processor & Cooler
AMD Rayzen 5 2600x
Storage
Kingston A2000 500GB, Kingston A400 240GB
RAM
2 X Kingston HyperX FURY 8GB 2600MHz
Video card
AMD Radeon RX 550X 4G
Претпоставувам дека ти е потребен простор, затоа и ти е важно да имаш 50ГБ (што незначи дека неможеш да го имаш и тука со custom барање). Перформансите на серверот не зависат од просторот кој го имаш, многу поважно е да не е серверот oversell и пренатрупан со клиенти.
10 клиенти на shared сервер со 1cpu и 10 клиенти на shared сервер со 8 cpu не е исто.

За карактеристиките на хардверот не би навлегувал и споредувал, за корисничката подршка исто така :)
Прочитај овде која е разликата.

Ова подолу е од земи.мк. „Неограничено“ никаде не е неограничено.

„Корисникот се согласува да не користи прекумерни количини на ресурси. Секое прекршување може да резултира во преземање корективни мерки за да ја одржиме стабилноста на серверот со убивање на сите процеси, оневозможување и/или суспендирање на вашиот хостинг акаунт.

Корисникот не смее да користи 50% или повеќе од достапните системски ресурси (процесорот или меморијата) подолго од 30 секунди или повеќе од 2% CPU дневно и 3% меморија дневно. Корисникот не може да работи повеќе од 10 симултани процеси по корисник или да дозволи секој процес да работи подолго од 30 CPU/секунди или да изврши било кој процес кој троши повеќе од 32MB меморија. Базите на податоци се ограничени на 16 врски по корисник максимум.

Cron Jobs не смеат да се вршат повеќе од еднаш на секои 30 минути, освен ако во договор со тимот на Земи.мк не е договорено поразлично ограничување.“
Сето ова ми е јасно, имам хостирано 10 сајтови, и неколку други CMS и други алатки за да си играм. 10 бази кој што се користат на дневно ниво и уште три што служат за учење. Преку 30 мејлови шо најчесто ги користам за триал и ме мрзи да бришам. Поентата е дека ги задоволува моите барања. Ти ја сфатив поентата: "Почетничка грешка е да изберете хостинг кој е најефтин, хостинг кој мислите дека ќе ги задоволува вашите потреби без притоа да размислите добро и да ги споредите техничките перформанси кои ги добивате." Ако мене ми ги задоволува потребите па која е поентата да плаќам по скапо?
Сите имаме различни барања. и очекувања. Моите барања и очекувања се исполнети за ниска цена.
Првиот момент кога нема да бидам задоволен имам можност за промена. Се до тогаш ја ќе се задржам на zemi.mk

Испратено од ANE-LX1 преку IT.mk форум апликација

CHukio

hello world
7 март 2013
202
141
Прилеп
churlinoski.mk
CHukio's setup  
Processor & Cooler
AMD Rayzen 5 2600x
Storage
Kingston A2000 500GB, Kingston A400 240GB
RAM
2 X Kingston HyperX FURY 8GB 2600MHz
Video card
AMD Radeon RX 550X 4G
Сеуште има во позадина работи кои се во development на сајтот ... ирелевантна му е шалава на Дигнус :)
Чекај малце па нели сајтов ти е изработен во WP со Woocommerce, а пак во страната наведуваш дека серверите се крајо оптимизирани за користење на WP. Искрено не знам како мислрше тоа да го протниш на форум за IT...

vision

hello world
17 април 2010
52
25
hybridhosting.mk
Сето ова ми е јасно, имам хостирано 10 сајтови, и неколку други CMS и други алатки за да си играм. 10 бази кој што се користат на дневно ниво и уште три што служат за учење. Преку 30 мејлови шо најчесто ги користам за триал и ме мрзи да бришам. Поентата е дека ги задоволува моите барања. Ти ја сфатив поентата: "Почетничка грешка е да изберете хостинг кој е најефтин, хостинг кој мислите дека ќе ги задоволува вашите потреби без притоа да размислите добро и да ги споредите техничките перформанси кои ги добивате." Ако мене ми ги задоволува потребите па која е поентата да плаќам по скапо?
Сите имаме различни барања. и очекувања. Моите барања и очекувања се исполнети за ниска цена.
Првиот момент кога нема да бидам задоволен имам можност за промена. Се до тогаш ја ќе се задржам на zemi.mk

Никаква намера немам да убедам некого да смени мислење.
Едно далечно минато и јас имав 10тина сајта и GoDaddy и HostGator ми ги задоволуваа потребите и беа најдобри :)

Чекај малце па нели сајтов ти е изработен во WP со Woocommerce, а пак во страната наведуваш дека серверите се крајо оптимизирани за користење на WP. Искрено не знам како мислрше тоа да го протниш на форум за IT...

Точно, серверите, не и вебот (во моментов), како што кажа и Mao погоре.

И после првата реченица што ја цитираш, скролни малку подолу и прочитај за
„Карактеристики на Хибрид Хостинг споредено со стандарден хостинг“

Последна промена:
12 април 2017
1.918
1.259
Ги тестирав HybridHosting. Брзи сервери имаат, без разлика што ти вади на GTMetrix за нивниот сајт - тоа може да е грешка на веб девелоперот.

Административниот систем и сајтот им е катастрофа(сега за сега), ама серверите им се брзи - за тоа не лажат.

Нови се, дајте им време да се оправат.

EDIT: Гледам веќе е оправен административниот систем колку-толку.

DynamicMK

премиум член
11 април 2007
1.647
196
Mи се допаѓа пристапот на vision... Доаѓа како нов член на форумот, си ги рекламира услугите, не се крие зад лажни профили, и јавно плука по конкуренцијата, во случајов Земи.мк. Другите немаат кохонес :)

YX96ijMgMJpYHYX

12 април 2017
1.918
1.259
Mи се допаѓа пристапот на vision... Доаѓа како нов член на форумот, си ги рекламира услугите, не се крие зад лажни профили, и јавно плука по конкуренцијата, во случајов Земи.мк. Другите немаат кохонес :)

YX96ijMgMJpYHYX

Caption за сликава? Извини, не сфатив како е поврзана - освен ако не ве испцул vision?

Иначе да, често се само-промовира на форумов.

vision

hello world
17 април 2010
52
25
hybridhosting.mk

YX96ijMgMJpYHYX

Често се промовирам?
Ова сметаш дека е од мене? Немој те молам .. каде тоа плукам на форумов?

ПС: Здраво е да се има конкуренција, и ја почитувам ... испод ниво е муабетов што го правиш ... па и скриншотов од што е ? не ми е јасна намерава ...

DynamicMK

премиум член
11 април 2007
1.647
196
Па, често. Ти ја помнам и првата тема која ја отвори и беше опоменат. Од тогаш си присутен во сите теми кои се отвараат во овој дел на форумот. Мене искрено не ми пречи. Напротив реков барем отворено промовираш... прав hustler <3. За разлика од тебе конкуренцијата е далеку побезобразна (види фотос погоре, мислев јасно ќе е)

Коментирав пошто темава и онака беше отидена офф топик, членот бараше мк впс, па ти у обид да му продадеш, праша зошто мора мк, па се спомна и земи.мк.... И така.

Еден совет. Не мора толку агресивно да се наметнуваш. Опушти се. Креирај интересни маркетинг кампањи. Одвој се некако од конкуренцијата. Што е твое ќе дојде порано или подоцна.

Баии

Инаку еве кај плукаш, да не биде не сум ти рекол. Се фати за УХост, еден од најуспешните хостинг провајдери у мк.

Какви и да се траат со години.

Тоа што си купил најјак сервер од хетзнер, или кај и да е, апсолутно ништо не значи. Многу е потребно да се успее, што можеш да научиш и од УХост и од постарите провајдери.

Живеат на стара слава :) со застарен хардвер, стари сервери.

vision

hello world
17 април 2010
52
25
hybridhosting.mk
Па, често. Ти ја помнам и првата тема која ја отвори и беше опоменат. Од тогаш си присутен во сите теми кои се отвараат во овој дел на форумот. Мене искрено не ми пречи. Напротив реков барем отворено промовираш... прав hustler <3. За разлика од тебе конкуренцијата е далеку побезобразна (види фотос погоре, мислев јасно ќе е)

Коментирав пошто темава и онака беше отидена офф топик, членот бараше мк впс, па ти у обид да му продадеш, праша зошто мора мк, па се спомна и земи.мк.... И така.

Еден совет. Не мора толку агресивно да се наметнуваш. Опушти се. Креирај интересни маркетинг кампањи. Одвој се некако од конкуренцијата. Што е твое ќе дојде порано или подоцна.

Баии

Не сме многу офтопик :) се наметнува едно на друго, „конкуренцијава“ што ти пишала можам и да погодам кој е, сличен пристап со еден кој пиша и на Хибрид, се изненадив од односот, па и со име и презиме се обрати :)

Пристапот и „продуктот“ кој Хибрид го нуди во секој случај се разликува од конкуренција, ниту таргетот не е ист, не е здраво ниту доликува да се однесуваме непристојно.

ОнТопик:
Its legal да прашаш зошто МК. Кога некој бара VPS хостинг во MK, а можеш да објасниш и понудиш добар продукт, мислам дека е ок да поставиш прашање со цел да помогнеш?

ПС: Олабави те молам :)

Последна промена:
12 април 2017
1.918
1.259
Ај беља работа, и на вас ви пиша истиот? Да ги пингуваме МКХост, ГоХост и другите македонски да видиме дали и на нив им пишал?

Искрено, не верувам дека истиот тип би ве опцул и двајцата, едноставно нема причина за тоа (освен ако не е/бил клиент и кај двајцата).

DynamicMK

премиум член
11 април 2007
1.647
196
Не верувам дека е истиот. Хибрид го има најјакиот сервер, плус пристапот, продуктот и таргетот се различни.

Хибрид
Барем 18 места празно
сите други

:D jk, no hard feelings...

vision

hello world
17 април 2010
52
25
hybridhosting.mk
Не верувам дека е истиот. Хибрид го има најјакиот сервер, плус пристапот, продуктот и таргетот се различни.

Хибрид
Барем 18 места празно
сите други

:D jk, no hard feelings...

:)

Се однесуваше арогантно, навредливо, со име и презиме, сопственик на позната хостинг компанија, се замараше со нас на чат .. нејсе .. незнам зошто сарказмов :) не се работи за „најјакиот“ сервер, иако хардверот е бр1, се работи за одличен сетап на серверот ;)

DynamicMK

премиум член
11 април 2007
1.647
196
во ред, извини ако сметаш дека сум бил арогантен и навредлив, немав намера... поздрав

:D

Разбирам, со успех и внимавај да не натпродаваш на форумот, мислам дека не е дозволено.

vision

hello world
17 април 2010
52
25
hybridhosting.mk
филмо, демек си ме провалил... а мојш да споделиш име у ПМ, why not...

Друже, не се работи за тебе, зошто се навлекуваш сам на муабетов ... друга хостинг компанија, долго присутна на пазар, ти реков не се однесува тоа на тебе ... да не го влечеме муабетов офтопик, претеравме :)

А насоката му беше слична, ко вас што ви пишал некој зошто рушите пазар на домејни, нас не тестираше околу сетапот, што добивал, и кој сме биле ние да се мешаме во хостинг услугите :)

Пушти некое сликиче :D
нема смисла :)

DynamicMK

премиум член
11 април 2007
1.647
196
се заебавам... чил, не ни верувам дека постои таков чет

Друже, не се работи за тебе, зошто се навлекуваш сам на муабетов ... друга хостинг компанија, долго присутна на пазар, ти реков не се однесува тоа на тебе ... да не го влечеме муабетов офтопик, претеравме :)

нема смисла :)

Mao

user
5 јуни 2007
1.339
1.094
Mao's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 9 3900X + BeQuiet Dark Rock Pro 4
Motherboard
Asus Rog Strix B450-F Gaming
Storage
Samsung Evo Plus 970 M2 nVME SSD
PSU
CM 850W M2 Silent Pro
RAM
Kingston Predator/Fury 32GB 3200Mhz
Video card
Asus Rog Strix 1070 8GB
Case
DeepCool Mattrex RGB
Mouse
Logitech G502 Hero
Keyboard
Cooler Master MK750
Monitor
Alienware 25" 240hz
OS
Win 10 Pro
Дечки од хостимг признавам само мкхост. Све остало е или комунизам или wannabe. Со среќа на сите, али до вакви муабети правење по форум, оставате мн лош впечаток како газди или шо и да сте :)

Испратено од iPhone преку IT.mk форум апликација

DynamicMK

премиум член
11 април 2007
1.647
196
Типичен малограѓански коментар. Еј, фала што се грижиш.

Се што напишав е да му посочам на vision дека не треба толку нападно да продава, али ме начека Мао. Му се укажа шанса и ја искористи.

Мај бед.

P.S. На форумот членувам како личност и апсолутно неам потреба да ги исполнувам ортодоксните очекувања на Мао, ниту било чии за тоа како некој сопственик треба да се однесува у слободно време.

Нити продавам на форумот, ниту како група членовите на овој форум се интерес на повеќето македонски хостинг компании.

Кога сме повикани, на еден или друг начин одговарам на теми, не дека не.

Оваа тема беше отидена оф топик со глупите мислења на Мао и дел од членовите.

Човекот купил сервер од Дигнус или како и да се вика, а Мао како Шерлок Холмс од Дељадровци ги сподели „глупите” реклами на фирмата.

Ама Мао појма нема оти најголемиот хостинг провајдер у светот, до пред пет шест години се користеше со исти финти и исти реклами.

Па се јавија и други што на основа на тие реклами донесоа закључоци за Дингус, Дигнус... whatever...

Дајте луѓе не бидете толку оганичени.

12 април 2017
1.918
1.259
Е зошто "глупи коментари"? Ова е форум, и луѓето споделуваат мислење.

Ако GoDaddy правел таква реклама не значи дека на сите им е омилена...

Не би донел заклучок за тоа колку добар е сервисот само заради рекламата, но сепак секој има право да даде мислење за рекламата.

Да кажеш "дајте луѓе не бидете толку ограничени" затоа што ти и некој друг не би купувате од иста реклама е глупо.

Различно реклами привлекуваат различни индивидуи...

Испратено од HD1910 преку IT.mk форум апликација

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

На врв