Здраво дечки,
Имам едно прашање во врска со данокот. Пред неколку недели ми пишаа меил од УЈП (пријавив данок како и изминативе месеци и години) покрај фактурата од приливот да сум прикачел и договор од работа. Им се јавив на телефон, и им објаснив дека немам договор, туку работам на freelance платформа, ама тој како да не ме разбра. Ми рече ај побарај го ти сепак, јас сега ке ти одобрам па за наредно да ми пратиш. Прашањето ми е, дали сте имале вие ваква ситуација со нив и како сте ја решиле? Јас пријавувам неколку години данок на овој начин и до сега не сум добил вакво барање од нивна страна.
Payoneer? Банк трансфер можеш да направиш кон Payoneer и после од Payoneer кон НЛБ или директно со дебитната картичка од банкоматЗдраво луѓе, би ми требало совет од вас.
Во кратко, работам редовно на Upwork како фриленсер од 2016 година. Минатите години сите заработени пари ги префрлав преку Wire-Transfer до НЛБ. Meѓутоа последните неколку исплати кои ги направив заглавија и неможат да се проследат од НЛБ затоа што наводно испраќачот преку посредничка банка ги праќа средствата со податоци кои фалат (поле 50К) а кои се неопходни за да се трансферот реализира. Вака ми се блокирани 2 трансфери на поголеми суми кои фактички сега со месеци стојат на никаде.
Бидејќи тоа очигледно не била случајна грешка туку се повторува веќе во два наврати во краток временски период морам да барам чаре како на друг начин да ги вадам средтвата. Проблем е што често станува збор за поголеми суми од 3-4-5000$.
Каков вид на трансфер би ми препорачале дека е најзгоден за да дојдам до своите средства?
.
Дали некој пробал варијанта од Upwork до Wise US bank acc, па од Wise кон наша банка?
Фала, така ќе поврзам следен пат. До сега Payoneer па сметка, Payoneer зима 3% по трансфер што е многу.Имам пробано. Функционира и поефтино е однего директен трансфер од Upwork кон MK сметка.
Бесплатна достава
GAME FIGURINE PALADONE FORTNITE CHEST LIGHT, PP14737FO
1.790,00 ден
Бесплатна достава
KEYBOARD MECHANICAL KEYCHRON K3 MAX QMK/VIA LP RGB HS 75% Gateron Brown switch Multi-Device (Wired+Bluetooth), Black, K3M-H3
6.600,00 ден
Бесплатна достава
NET LAN PCIe 10/100/1000/2500Mbs, CUDY PE25, Chipset: RTL8125, CUDY-PE25
680,00 ден
Бесплатна достава
KEYBOARD WIRELESS MECHANICAL KEYCHRON V6 ULTRA 8K Full Size QMK/VIA, HS, RGB, Silk POM BROWN Switch, Black, 2.4Ghz/BT/Wired, w/knob, V6U-D3
8.100,00 ден
Бесплатна достава
MICROPHONE WIRELESS SYSTEM BOYA BY-V30, 2xMIC, USB-C receiver, Black, BY-V30
3.600,00 ден
Бесплатна достава
BACKPACK EXTRALINK BLACK FOREST CABIN TRAVEL BACKPACK 45X20X30CM - KM03 2XCOSMETIC BAG, GREY
1.970,00 ден