Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Starlink проект - Сателитски интернет (powered by SpaceX)

DonFrozex

user
9 јуни 2011
1.405
1.639
Зарем не може да се нарачаат овие работи заедно со уредот од официјалната страна?

AleksandarT

hello world
24 февруари 2011
193
378
Moze ama se bajagi skapicki a i ne poracav koga go poracav uredot.
Najdov na temu nesto i go poracav i ke vidam so nego kako ke bide

levovdime

read-only
18 октомври 2022
9
0
Ке сака некој да ми објасне по детално.
Гледам мене ми го дава за 1380ден. Ова е месечна претплата за интернет, така? Дали се плаќа опремата? Дали може да се преместува, на пример на викендица?

DonFrozex

user
9 јуни 2011
1.405
1.639
1380 denari (20 EUR) ti e shipping do doma - opremata ti e na pozajmuvanje i treba da se vrati stom se otkazes od koristenje.
Inaku mesecno e 30/40/60 evra (zavisi od paketot) - a momentalno imaat promocija za tri meseci poeftino 20 evra.
Kade go pisuva ova za promocijata od 3 meseci?
Edino sto gledam e toa top banner-ot sto pisuva deka do 04/30 selected regions kje ima poeftino..

Primamliva izgleda ponudata od 1800mkd. Dali ima nekoj tip na contract so sto se garantira taa cena, ili kje moze da varira kako mu svirne na e-loncho?

TylerMkD

poweruser
7 ноември 2014
4.763
10.096
Primamliva izgleda ponudata od 1800mkd. Dali ima nekoj tip na contract so sto se garantira taa cena, ili kje moze da varira kako mu svirne na e-loncho?
Nema garancija, bas sega ni gi namalija paketite od 400mpbs na 300mbps vo EU, vo SAD isto ima dinamicki ceni taka sto celosno si na milost/nemilost na Elon Musk.

Dobro e sto Amazon navodno ke lansira svoj satelitski internet, pa da se nadevame deka konkurencijata ke si go napravi svoeto.

spiritfly

hello world
19 август 2011
134
178
Дечки ме интересира за опцијата паузирање или stand-by како и да се вика.. Дали ја има исто така и на оној пакет со рентање опрема? Ме интересира бидејќи се работи за вила и не би сакал да плаќам преку цела година туку само во летните месеци, можеби тука таму и некој друг месец ама во главно не сакам да плаќам секој месец и кога не сум таму. Дали е оваа опција достапна и на овие пакети со рентање опрема? И како поточно работи ако е?

godovic

hello world
5 септември 2007
339
392
Скопје
Дечки ме интересира за опцијата паузирање или stand-by како и да се вика.. Дали ја има исто така и на оној пакет со рентање опрема? Ме интересира бидејќи се работи за вила и не би сакал да плаќам преку цела година туку само во летните месеци, можеби тука таму и некој друг месец ама во главно не сакам да плаќам секој месец и кога не сум таму. Дали е оваа опција достапна и на овие пакети со рентање опрема? И како поточно работи ако е?
Да не бидам мрчатор, ама нема логика да биде достапна.
Опремата не се рента, туку ти се дава на користење ако ја плаќаш услугата секој месец - во спротивно треба да ја вратиш.
Ако ти треба повремено треба да си купиш опрема, па ќе си активираш во кои месеци ти треба. Пробај да набавиш половна.

spiritfly

hello world
19 август 2011
134
178
Да не бидам мрчатор, ама нема логика да биде достапна.
Опремата не се рента, туку ти се дава на користење ако ја плаќаш услугата секој месец - во спротивно треба да ја вратиш.
Ако ти треба повремено треба да си купиш опрема, па ќе си активираш во кои месеци ти треба. Пробај да набавиш половна.
Има логика ама јас да си прашам да не купувам џабе опрема. Би купил и опрема не е проблем, ама пак некако не е јасно дали оваа опција е достапна за residential како точно функционира, колку време може да е паузирано без да те исклучат итн. Дали некој има искуство со ова?

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно