Поарно ќе го извадиме отколку да мислиме и да направи голема штета.Многу добро изгледа, ама малку ми е осетлив дел тој 24-пинскиот за со адаптерчиња...
На Reddit не успева да најдам баш информации. Некои викаа дека е ОК и дека го користеле со години, некои викаа дека им прегорел портот. И ај сеа, не знае човек што да мисли.
При макс load шо температури одржува NHD15 со 7800X3D?1. LIAN LI UNI SL-INFINITY 120 w/controller, 3x120 ARGB fans 1900 RPM PWM, White, UF-SLIN120-3W - 6520 денари од Нексио
2. EXTENSION PSU KIT KOLINK ATX 24-pin, CPU 4+4-pin, PCI-E 8-pin x2, PCI-E 6+2-pin x3, w/cable clips Brilliant White/Powder Blue - 3150 денари од Нексио
3. A-RGB Motherboard 24PIN Converter Lighting Vertical Power Supply 24P To 90 Degree 5V 3PIN MOBO Steering Head - 800 денари од Алиекспрес
Погледнете го атачментот 137737
Погледнете го атачментот 137738
Погледнете го атачментот 137739
При 80W потрошувачка температурата се движи помеѓу 75-78 степени со 22.3 степени амбиентална и кулерите на сајлент пуштени од куќиштето со auto tune кулерот на CPU.При макс load шо температури одржува NHD15 со 7800X3D?
Ме интересира пошо ќе одам веројатно со истото комбо во истото куќиште.
Секоја чест, искрено мене вакво нешто повеќе би ме нервирало него overlay на екран, особено навечер.
Изгасено е цело време, не го користам веќе. Само кога играм некоја игра ќе го пуштам, иначе како викаат- свако чудо за 3 дана. Иначе за 14$ е супер а и врши работа. Тоа што свети ти држи муабетот, смета многу, дури и копчето не е поврзнано на лед да свети замо за упалување.Секоја чест, искрено мене вакво нешто повеќе би ме нервирало него overlay на екран, особено навечер.
Oва како ти изгледаОва е баш чудо за три дена. Ај што имаш гаџет плус да ти одвлекува внимание на биро ама и UIто е крш. За игри можеби е корисно да надгледуваш температури и сл.
Зошто по ѓаволите имаш толку многу кулери? Оние од десната страна и на задниот капак воопшто не ти требаат.Кулерите ми се поклон женска ми.
Кога ќе влезиш во ЛианЛи култот нема излегување.Зошто по ѓаволите имаш толку многу кулери? Оние од десната страна и на задниот капак воопшто не ти требаат.
Е да, во право си.Кога ќе влезиш во ЛианЛи култот нема излегување.
1000 РПМ ги држам при играње, минимално се слуша. А и мене не ми смета како шо имам тинитус на десното уше ми одговара белиот звук.Е да, во право си.
Како е со бучност? На колку вртежи ги држиш?
Јас на двете имам1000 РПМ ги држам при играње, минимално се слуша. А и мене не ми смета како шо имам тинитус на десното уше ми одговара белиот звук.

Еее ми фалат моделите на Евга колку се само личниСменивме партија, членска книшка обезбедена од @Pane24. Погледнете го атачментот 138044
Еее ми фалат моделите на Евга колку се само лични
По spicy апдејт малку:
1. Asus PG32UCDM Преку Нексио, 92 000 ден
2. Arctic z1 basic исто од нексио, редовна цена 2300
Огримна благодарност до Нексио шо го донесоа ова ретко парче хардвер.
П. С. Ден и ноќ разлика е со олед-от!
Погледнете го атачментот 138153
немам коментар за мониторот, апсолутно е фантастичен. за сетек, видов дека го имаат, ама ден го имаше ден го немаше и шеташе од салон до салон, шо ми даде импресија дек е отваран и изложуван и горе долу користен, па неќев таков. преку нексио стигна за околу 10тина дена и бев стварно изненаден.Најдоброто моментално! Со здравје да си го користиш. И Сет донесоа/продадоа едно парче пред 2 недели за 87к мислам.
COMBO KEYBOARD MOUSE AND MOUSEPAD WIRED GEMBIRD RGB, Black, KBS-UML-01
1.000,00 ден
PSU 850W CORSAIR RM850E 80 PLUS GOLD ATX 3.1& PCIe5.1 FULL MODULAR, BLACK, CP-9020296-EU
8.410,00 ден
MONITOR 25" AOC 25G3ZM/BK , VA, 1ms, 240Hz , Full HD, 2xHDMI, DP
8.190,00 ден
USB Flash Drive 3.2 Gen1 64GB KINGSTON DATA TRAVELER EXODIA G2, BLACK, DTXG2/64GB
450,00 ден
PSU 1000W CORSAIR RM1000E 80 PLUS GOLD ATX 3.1& PCIe5.1 FULL MODULAR, WHITE, CP-9020294-EU
10.710,00 ден
HEADPHONES STAND FragON A1 Black FGLHH22BKWTOWER1K
830,00 ден