Наводно, од утре требало?Некое инфо за СЕПА трансферите преку НЛБ? Треба да биде денес достапна функцијата.
Ќе ни напишеш тука, нели?Дали SEPA ќе има влијание врз примање на ebay refund и такви приливи? Порано или спори или цел процес да примиш 40 евра еднаш требаше да пополнувам нешто во банка глупости, сега чекам друг повраток од ebay па се прашувам
СЕПА е само метод на трансфер на средства при што трошоците се минимални (во однос на стариот систем што се користеше до сега). Ако трансакцијата е во рамки на СЕПА зоната, единствена предност ти е што ќе пристигнат парите побрзо и ќе ти наплатат помала провизија. Пополнувањето на основ за прилив нема врска со СЕПА, тоа си е обврска кон банката за да има основ по кој ќе ти ги прокнижи средствата, затоа што и они се одговорни и мора да почитуваат регулативи.Дали SEPA ќе има влијание врз примање на ebay refund и такви приливи? Порано или спори или цел процес да примиш 40 евра еднаш требаше да пополнувам нешто во банка глупости, сега чекам друг повраток од ebay па се прашувам
Исто го добив и ја така но на мене не ми требало секад рачно, 50/50 ми било НЛБ до сега...Сабајле имав прилив кој директно ми беше распределен без да го распределувам рачно(со поднесување ел. фактура) како што е вообичаено во НЛБ. До SEPA e или?
Од овој клиент прв пат ми дојдоа пари. А и некои редовно секој месец ми доаѓаат и морам за секој прилив рачно да распоредам. Знам дека може да носам во банка договор за да се автоматизира ама ме мрзи.Моето искуство со КБ е дека еднаш се пополнува основ за прилив (ИТ услуги шифра не знам која), и си ги книжат сите девзни приливи по таа основа. Дополнително си наведоа дека ние сме одговорни да побараме промена на основот доколку девизниот прилив е примен по друг основ.
И овие после ќе го хајпаат XRP, демек преку него ќе одат трансакциите.Абе ко ќе ни тргни, пустото, никако да застани!
Еве, после SEPA, и западнио Балкан ќе праел клон за инстант плаќања:
ПАРИТЕ ЌЕ „ЛЕТААТ“ ОД ЕДНА НА ДРУГА СМЕТКА ЗА НЕКОЛКУ СЕКУНДИ Западен Балкан гради „клон“ на европскиот систем за инстант плаќања - plusinfo.mk
Најверојатно затоа што сакаат нивни фирми да ги зимаат провизиите, друго не гледам зошто. Македонија чека ПејПал не памтам од кога, чисто се сомневам некој од влада што е задолжен за платни системи да е воопшто информиран за ПејПал и милион други сервиси, затоа што немаат користи/интерес од тоа.Измислување топла вода.
Не знам зошто нашиве не направат напори да пробаат да се ангажираат да ги донесат Пејпел/Револут и слични.
Ако е до наши закони, можат да ги сменат преку ноќ.
Ако е до политика на сервисите, како влада/институции можат да се ангажираат да им елаборираат зошто ни се потребни.
Ама очигледно не сакаат...
Understand. ЗАГОВОР ПРОТИВ МАКЕДОНИЗМОТ !!!Simple as that. Никакви заговори, нихилистички погледи, „не ме сака наставничката“ себеоправдувања...
Егзекли!Understand. ЗАГОВОР ПРОТИВ МАКЕДОНИЗМОТ !!!![]()
Втор прилив сега од друг клиент што помина со директна распределба без распределба од моја страна. Инаку исплатено сабајле преку Deel стигна после 5 часа. Без никаква провизија. Придобивките се очигледниСабајле имав прилив кој директно ми беше распределен без да го распределувам рачно(со поднесување ел. фактура) како што е вообичаено во НЛБ. До SEPA e или?
Ke ti zemat provizija ne mu se sekiraj NLB poslednive godini provizija ne propustaat na nesto da ne stavat.Втор прилив сега од друг клиент што помина со директна распределба без распределба од моја страна. Инаку исплатено сабајле преку Deel стигна после 5 часа. Без никаква провизија. Придобивките се очигледни![]()
Немаше провизија ни претходно, сме збореле.Ke ti zemat provizija ne mu se sekiraj NLB poslednive godini provizija ne propustaat na nesto da ne stavat.
Inaku kako mozam da napravam sepa transfer od mk smetka na druga moja smetka u stranstvo. Preku NLB probav no mora da se prikaci dokument, prativ bez dokument i me kontaktiraat sabajleto demek nemozelo bez dokument kako drzavjanstvo od taa drzava kade mi bila smetkata na koja prakjam ili nesto drugo bla bla ne minelo preku nbrm bez dokument. Preku PCB pravam transfer ni dokument nitu nisto direkto sabajle si stasaa parite u 11 saat ama PCB gorat so provizija.
CONVERTOR FAN SPLITER PWM KOLINK 35cm, 4-pin PWM female to 4x male, White, ZUAD-1633
380,00 ден
HEADPHONES HAMA NHS-P100, w/microphone, 2x3,5mm, Black
640,00 ден
MONITOR 24" SAMSUNG LS24F320GAUXEN, IPS Panel, 1920x1080, 120Hz, VGA,2xHDMI, 5ms, LS24F320GAUXEN
5.770,00 ден
COMBO KEYBOARD MOUSE MOUSEPAD HEADPHONES WIRED GEMBIRD, Black, KBS-UO4-01
900,00 ден
MEMORY USB 3.2/Gen.1 Type-C, 64GB SANDISK ULTRA SLIDER, Black, SDCZ480-064G-G46
1.300,00 ден
CONVERTOR EXTENSION/SPLITTER CABLE FOR 5V 3-pin ARGB ACCESSORIES 1-3 (30cm) KOLINK BLACK, ZUAD-1473
410,00 ден