Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Seagate 3ТВ ST3000DM001 click of death помош

Daniel86

poweruser
28 мај 2013
4.289
11.803
Скопје, Карпош 1
www.facebook.com
Daniel86's setup  
Processor & Cooler
i5 11400 & Deepcool AK620
Motherboard
Gigabyte Z590 UD AC
Storage
Samsung 980 Pro NVMe 500GB & Samsung 980 PRO NVMe 1TB & WD Blue WD10EZEX 1TB
PSU
Asus Rog Strix 850W
RAM
2X 16GB DDR4 3200MHz Kingston Fury Beast CL16 RGB
Video card
Intel UHD730 & Asus RX5700XT OC 6GB
Case
Deepcool Tesseract SW Black/Blue
Mouse
MX Master 3
Keyboard
Aula Moon Slasher
Audio
Kenwood KRF-V5020 + Kenwood LS76
Monitor
Asus TUF Gaming VG27AQ3A
OS
Windows 11 Pro
Ве молам за помош за дијагноза на дефектот и ако е можно одстранување на истиот или препорака за некој кој што професионално го работи тоа.

А инаку се осеќам како прашањето да го поставив на продавачка од Нептун, и таа ќе ми кажеше оди во Систрум тие знаат.

Никој не те трола, малку изгледа како ти да тролаш, без навреда. Тоа што праша, тоа ти кажавме. Преку форум мртов диск не се поправа, каков совет и да добиеш, само можеш да ги изгубиш останатите податоци, професионалците се тие. За 50$ не ни помислувај дека ќе завршиш работа.

DareDevil

hello world
25 април 2011
278
298
Членовите повеќе ти помогнаа одколку овие ИТ дечки...ти доби насока каде може да ти се реши проблемот.
Овие ти дале одговор до што може да е, тоа не е никаква помош.
Освен од @Daniel86 и @smole кои споделија искуство, одговорија на некои од моите прашања и кажаа дека неможе да се дијагностицира проблемот без да се види, одговорот од сите други беше: „Не го пипај, ако го пипнеш ќе се запали цела зграда никој нема да излезе жив оди во Куманово имаат противпожарен апарат видов на Google“.
Човекот ми даде одговор на сите прашања околу дијагностика, за да знам како понатаму да продолжам.

Ве молам за помош за дијагноза на дефектот и ако е можно одстранување на истиот
Доколку има начин на дијагноза и може да се детектира зошто не би го направил сам?
Нели е ова форум за IT професионалци?

кој продава ХХ модел хард диск по можност да има и Х саати слободно време од тој модел да ја извади матичната плоча за која сум убеден дека е проблемот, да ја стави на мојот расипан диск, да пробаме дали ќе работи а ако не работи да си ја земе матичната назад. За сето ова, напред назад, одземено време и диск, спремен сум да платам 2000 денари затоа што е поефтино од 4000те денари колку што чини нов диск. Во случај да не е до матичната, однапред се извинувам и частам пиво некад за изгубеното време на дрнкање, слушкање по телефон, нати-го-дајми-го и слично.
Мислам дека треба добро да ги прочиташ сите пораки пред да напишеш нешто.
Јас никаде не побарав диск од некој од форумот или пак побарав некој да ја смени плочата или да изгуби од нивното драгоцено време кое го користат за тролање по форуми.
Прочитај добро што напишав, па после оди на нива јас ќе ти дадам 100е:

Дали мислите дека е PCB проблемот со дискот? Доколку е постои сервис специјализиран за PCB им ја испраќаш твојата плоча ти враќаат donor плоча со префрлен bios за ~50$ треба само да ја заштрафиш новата плоча и тоа е тоа.
Меѓутоа морам да потврдам дека е PCB.

DareDevil

hello world
25 април 2011
278
298
Никој не те трола, малку изгледа како ти да тролаш, без навреда. Тоа што праша, тоа ти кажавме. Преку форум мртов диск не се поправа, каков совет и да добиеш, само можеш да ги изгубиш останатите податоци, професионалците се тие. За 50$ не ни помислувај дека ќе завршиш работа.
Изгледа јас ги преценив некои од корисниците на форумот, па затоа мислев дека ќе добијам разумен одговор на прашањата.
Сепак благодарност до тебе за оддвоеното време и за одговорите ;)

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв