Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Samsung паметни телефони - генерална дискусија

Скоти

user
15 октомври 2013
1.280
2.369
Се отепав од барање и никако да најдам. Има ли можност на S24 да се намести чим дојде телефонот на 15% или 20% автоматски да се уклучи power saving?

• ми се допаѓа
Реакции: 2AM
18 септември 2020
946
885
Македонија
Се отепав од барање и никако да најдам. Има ли можност на S24 да се намести чим дојде телефонот на 15% или 20% автоматски да се уклучи power saving?
Види во поставки ако можиш нешто да го наместиш или намести го за стално да ти заштедува од батеријата.

FLEGMA

sensei
2 август 2012
11.589
19.307
Инсталирав One UI 6.1 апдејт и што да кажам?

Повеќе не може да се подесува Always On Display посебно туку она што ќе ставиш на Lock Screen тоа се рефлектира на AoD

Па добро п. материн! Толку ли се ретардирани овие од компанијава за нудли? Излегуваат ли од дома овие?

Каша попара направиле. Се здробив од барање и конечно прочитав на reddit дека уствари ова ти било фичр.

Замина Флегма на иПхоне со следниот телефон. Слушајте ми го зборот.

"Глуп" бил. Ако!

28 јануари 2017
2.073
4.766
Ресен
Инсталирав One UI 6.1 апдејт и што да кажам?

Повеќе не може да се подесува Always On Display посебно туку она што ќе ставиш на Lock Screen тоа се рефлектира на AoD

Па добро п. материн! Толку ли се ретардирани овие од компанијава за нудли? Излегуваат ли од дома овие?

Каша попара направиле. Се здробив од барање и конечно прочитав на reddit дека уствари ова ти било фичр.

Замина Флегма на иПхоне со следниот телефон. Слушајте ми го зборот.

"Глуп" бил. Ако!
Таму имаш далеку повеќе слобода за вакви работи

FLEGMA

sensei
2 август 2012
11.589
19.307
Таму имаш далеку повеќе слобода за вакви работи
Не се работи за слобода туку за подј*бување на корисничкото искуство.
Не сум во тие години ниту пак имам време и ентузијазам како порано.

Конкретно, на AoD имав часовник и календар за тековниот ден. На лесно тапкање ќе се вклучи, ќе видам и за едно 10 секунди ќе го снема. Пола саат барав да видам што толку му згрешив на телефонот што не сака џа прикажува не само календар туку не може ни да се подеси ништо

Ама, не! Сега со големата премудрост на Самсунг одлучиле се што имаш на лок скрин да биде и на AoD.

Од One UI 5.0, кога го зедов, па до денес не престанаа да се глупираат. Ставија сешто, нешто и ништо конкретно.

Тоа што face unlock, fingerprint reader и проксимити сензорот работат како ќе им се ќеифне можеме да го препишеме на "класата" на телефонот.

Кај овие другиве барем работи тоа што го ставиле. Глупо, вакво-онакво, примитивно.. работи.

2AM

hello world
22 април 2024
73
65
Skopje
Не се работи за слобода туку за подј*бување на корисничкото искуство.
Не сум во тие години ниту пак имам време и ентузијазам како порано.

Конкретно, на AoD имав часовник и календар за тековниот ден. На лесно тапкање ќе се вклучи, ќе видам и за едно 10 секунди ќе го снема. Пола саат барав да видам што толку му згрешив на телефонот што не сака џа прикажува не само календар туку не може ни да се подеси ништо

Ама, не! Сега со големата премудрост на Самсунг одлучиле се што имаш на лок скрин да биде и на AoD.

Од One UI 5.0, кога го зедов, па до денес не престанаа да се глупираат. Ставија сешто, нешто и ништо конкретно.

Тоа што face unlock, fingerprint reader и проксимити сензорот работат како ќе им се ќеифне можеме да го препишеме на "класата" на телефонот.

Кај овие другиве барем работи тоа што го ставиле. Глупо, вакво-онакво, примитивно.. работи.

А да направиш downgrade на претходната состојба?

mdeni

senior
24 септември 2012
6.099
6.042
Дечки дали оваа опција да биде уклучена?

Погледнете го атачментот 138134
Moжеш сам да си ја подесиш, имаме тема за тоа. Bixby рутини и слични автоматизации

4. Bixby, Ако часот е меѓу 22 и 07, и телефонот е на полнач, и батеријата е над 50%, уклучи Protect battery, исклучи Fast Charging, исклучи Fast Wireless Charging, Always On Display уклучи.

Вака ем ќе ти е заштитена батеријата, ем ќе се полни споро, ем сабајле ќе е најфул полна за ти го истера денот. А во текот на денот кога и да вклучиш на полнач, ќе оди на најјако полнење.

Astraion

poweruser
24 ноември 2012
2.166
3.219
Струмица
Maximum Protection. Се полни за 30-40 минути мобилниот, зашо да го мачам цела вечер на полнач додека спијам не ми е јасно.
Ако нејќеш Maximum, логично е да ти е на Basic, ако веќе го полниш додека спиеш..
Adaptive ми нема смисла некако, а Protection off ќе прави повеќе штета на батеријата, ако ти е полна 100% и падне на 99%, нон стоп ќе ја полни до 100%.

FLEGMA

sensei
2 август 2012
11.589
19.307
Adaptive ви ја следи навиката на полнење. Остатокот од 20% го дополнува пред да го извадите од полнач.

Ова нешто беше имплементирано уште пред 8 години кај Sony и во пракса работи одлично.

Goran995

Баниран/a
16 ноември 2019
1.495
2.572
Скопје
Многу се замарате за глупости, како да ќе ги чувате телефониве 5-10 години.

12T Pro што полни со 120W.
Никогаш ставени вакви подесувања, секогаш полнет со макс брзина. Полнет со ноќи и ноќи.

Година и пол откако е купен и држи 95% батерија како и изваден од кутија, дури и покрај тоа што последниот MIUI ја расипа малку.

Ali G

hello world
28 мај 2023
218
299
Maximum во принцип е добро бидејќи првите 3 години да речеме додека е добра батеријата користиш само 80 посто од истата, после третата година кога ќе деградира батеријата гасам Maksimum и добиваш плус 20% батерија кои веќе ги имаш заборавено дека постојат и вадиш исто SOT како првата година кога бил нов.
Барем така јас се осеќав кога ја користев с8цата и баш поради тоа успеав да ја користам речиси 6 години.
Е сеа ако менуваш телефон на 2-3 години џабе се замараш.

psyside

127.0.0.1
4 септември 2008
30.506
31.948
psyside's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 5 [email protected] + PCCooler X5
Motherboard
Asrock B450 HDV
Storage
970 EV0 Plus 500GB
PSU
Evga 750W BQ
RAM
2x8GB Hyper X Predator@ 3200
Video card
Asus RTX Dual EVO 2060 Super
Case
CM Masterbox E500 with ODD
Mouse
Cooler Master Storm Spawn + Corsair 140/Zalman ZM-F4
Keyboard
Logitech G910
Monitor
Asus PA328Q Pro Art
OS
WIN 10 Pro X64
Па се замараш, користиш 80% а мојш да користиш 100%

Да речем имаш 95% после година, прво не ни знаеш дали и колку е тоа точно, а второ не знаете колкава разлика има од пример 100 до 90, хинт, не е 10% него е повеќе, затоа што обично 100% не е 100% на полнач, него лажно отчитување за заштита на батеријата. 100 до 80% е огромна разлика како пример, затоа што процесорот во пикови користи голем напон како за толкава батерија, кој прави уредот да се грее драстично побрзо заради дроп на напон.

членови онлајн
мислења
теми
членови

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

ИТ маркет

На врв Дно