Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Препорака за soundbar?

DarthJe5us

poweruser
2 јануари 2012
3.100
2.342
Ако некој веќе ги прегледал продавнициве и ги направил споредбите да даде предлог до 20 000мкд што е најдобро да се земе?

Последна промена:

gokica

Модератор
13 јуни 2009
10.076
14.171
Не сум правел анализа. Само имав прилика да го чујам JBL во техномаркет и не беше лош за парите:

Всушност беше најдобар во овој ценовен ранг споредено со другите саундбарови онака од блиц слушање.

Сега гледам дека го нема на залиха таму. Но ако евентуално некаде го најдеш слушни го.

DarthJe5us

poweruser
2 јануари 2012
3.100
2.342
Не сум правел анализа. Само имав прилика да го чујам JBL во техномаркет и не беше лош за парите:

Всушност беше најдобар во овој ценовен ранг споредено со другите саундбарови онака од блиц слушање.

Сега гледам дека го нема на залиха таму. Но ако евентуално некаде го најдеш слушни го.
Ќе побарам, фала за предлогот.

icemaher

hello world
27 мај 2009
150
157
Куманово
www.tvtime.com
icemaher's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 3400g / 6800h
Motherboard
Gigabyte B450M‐H
Storage
SAMSUNG 250GB SSD 970 EVO Plus M.2 PCI‐E NVMe
PSU
500 NJOY 80+
RAM
2 x DIMM 8GB DDR4 3200Mhz Kingston CL16 HyperX Fury Black / 2x8gb ddr5 4800
Video card
rtx 3060 6gb
Case
MS METROPOLIS PRO
Monitor
Benq BL2480
OS
Win10 Pro
+Препорака за JBL, стравував за дефекти за сателитите кои се одделуваат и работат на BT и тоа доста големо оддалечување дозволуваат, мерак се, батериите држат многу часови преку 10.
Се уште си ги полнам редовно прикачени на саундбарот, иако ми кажаа купи си полнач 2.4а и ако ги користиш секој ден, нека си бидат поврзани на адаптерот.
Бидејќи на секое пуштање им требаат можеби пола минута да ги детектира, ако нешто пречи визуелно, ако се на полнач веднаш се поврзуваат.
Можеби се скап избор 61к денари, ама безжичност/мобилност е она што ми требаше, изнесеш вуферот 10кг и сателити на тераса, пуштиш преку BT музика и уживаш, без да влечеш кабли.
Во двор и маалото баш се осеќа тресењето, квалитетно направено.
Мојот е кинеска верзија, американската подржува усб мп3.

Одлично функционира eARC, тестирано на пс4/лаптоп, пренесува се како треба кон тв.

Зборам за моделот 9.1. Ѕвер, вреди секој денар. Тресе се живо, за филмови се чуе звукот одозгора(тестирано на филмови и серии и игри со Atmos TrueHD), прашував во JBL како точно да ги подесам во соба на висина на уши, супер се.

2.1, 3.1 кои и да избереш нема да зажалиш, купишта видеа гледав додека не одлучив, и не жалам, од септември 2021 го имам.

noviot

hello world
1 февруари 2008
152
129
Ако некој веќе ги прегледал продавнициве и ги направил споредбите да даде предлог до 20 000мкд што е најдобро да се земе?
Јас исто го имам JBL BAR 2.1 DeepBass веќе 3 години и стварно е одличен. Sound stage-от е одличен, каде и да седиш покрива правилно бар-от, а бассот е ептен јак, па го држам на low (три сетирања има, low, med и high). Ако не ти треба сараунд, овој модел е супер.

no_retreat

lurker
22 јануари 2011
621
1.509
no_retreat's setup  
Processor & Cooler
intel core i7 14700kf w/ NZXT KRAKEN 280mm AIO Liquid Cooler with LCD Display
Motherboard
Gigabyte Aorus Elite AX Z790 Black
Storage
Samsung 970 Evo 2tb
PSU
Corsair HX 1200i Platinum
RAM
2x16gb DDR G-Skill Trident Z5 ARGB 6000mhz cl30
Video card
RTX 4070 ti Super MSI Ventus 3X
Case
NZXT H9 Flow Black
Mouse
Logitech G Pro X Black
Keyboard
Keychron Q3 modded with Lime Green Switch and Glorious GPBT Black Ash Dye Keycaps
Audio
Logitech G733 wireless
Monitor
Samsung Neo G8 32" 240hz UHD MiniLED + QLED Panel
OS
windows 11 pro
Моја препорака е следниов
- Техномаркет - SAMSUNG HW-Q600C/EN SOUNDBAR
Ептен се замарав кога купував, сакав за парите да добијам макс перформанс, одев во техномаркет и нептун да слушнам разни модели во неколку наврати.
Ова се главните позитивни причини за купување.
3.1 систем, не е 2.1 како другите,
HDMI-ARC приклучок,
Beam технологија,
Подршка и за Dolby Atmos и за DTS:X.

Мојот се користи најчесто за гледање филмови и чат пат слушање на детски песнички,
Има 4 сцени, standard, surround, adaptive i game. Најчесто користам surround(најголем дел од времето) и adaptive (доцна во ноќта кога спие беба).
Доста солиден за слушање музика и одличен за гледање филмови.

JBL, Sony, Samsung ќе понудат подобар price-performance за 20000ден за разлика од yamaha и сличните подобро рангирани аудио компании, лани за 22000ден yamaha можеше да се најде само 2.0 сараунд систем, 2.1 и останатите беа далеку поскапи.

DarthJe5us

poweruser
2 јануари 2012
3.100
2.342
Моја препорака е следниов
- Техномаркет - SAMSUNG HW-Q600C/EN SOUNDBAR
Ептен се замарав кога купував, сакав за парите да добијам макс перформанс, одев во техномаркет и нептун да слушнам разни модели во неколку наврати.
Ова се главните позитивни причини за купување.
3.1 систем, не е 2.1 како другите,
HDMI-ARC приклучок,
Beam технологија,
Подршка и за Dolby Atmos и за DTS:X.

Мојот се користи најчесто за гледање филмови и чат пат слушање на детски песнички,
Има 4 сцени, standard, surround, adaptive i game. Најчесто користам surround(најголем дел од времето) и adaptive (доцна во ноќта кога спие беба).
Доста солиден за слушање музика и одличен за гледање филмови.

JBL, Sony, Samsung ќе понудат подобар price-performance за 20000ден за разлика од yamaha и сличните подобро рангирани аудио компании, лани за 22000ден yamaha можеше да се најде само 2.0 сараунд систем, 2.1 и останатите беа далеку поскапи.
Се надевав на одговор од некој што ја направил споредбата. Се мислев меѓу следните и овој ти што го линкаше.

Aowek

user
14 април 2012
1.212
1.169
Се надевав на одговор од некој што ја направил споредбата. Се мислев меѓу следните и овој ти што го линкаше.

Би ти препорачал минимум Samsung Q700 да земеш, има дедицирани Up-firing звучници за разлика од 600 која има симулирани up firing звучници.

Денеска земав Samsung Q800B Од Нептун.

vladimir171

lurker
15 ноември 2007
630
449
Денеска земав Samsung Q800B Од Нептун.
Да не отварам нова тема, како си задоволен од саундбарот сакам да го купам 800c ама сигурно нема многу голема разлика од ланскиот па да прашам до сега импресии ако сакаш да споделиш :)

Aowek

user
14 април 2012
1.212
1.169
Да не отварам нова тема, како си задоволен од саундбарот сакам да го купам 800c ама сигурно нема многу голема разлика од ланскиот па да прашам до сега импресии ако сакаш да споделиш :)
Предобар, немам никакви замерки. Ги земав и дополнителните звучници за него што се метат позади.
Басот е добар. Чист звук, има доволно моќ и за поголема дневна. Имаш апликација да контролираш доста раб со неа.

Petar Gigic

read-only
31 август 2018
5
1
Во потрага сум по соундбар па да видиме дали некој има во брзо време купено нешто и како е задоволен. Буџетот е негде околу 200 евра. Имам ТЦЛ тв ама некако нивните соундбари во тој ценовен ранг не ми фаќаат око. Не барам ништо специјално, само да ми биде подобро од звучниците на ТВ што верувам дека секој соундбар е подобар од тие. Ако имате некоја препорака или искуство со соундбар околу таа цена би бил благодарен. Поздрав

Sent from my 2107113SG using Tapatalk

gokica

Модератор
13 јуни 2009
10.076
14.171
Во потрага сум по соундбар па да видиме дали некој има во брзо време купено нешто и како е задоволен. Буџетот е негде околу 200 евра. Имам ТЦЛ тв ама некако нивните соундбари во тој ценовен ранг не ми фаќаат око. Не барам ништо специјално, само да ми биде подобро од звучниците на ТВ што верувам дека секој соундбар е подобар од тие. Ако имате некоја препорака или искуство со соундбар околу таа цена би бил благодарен. Поздрав

Зависи кој ТВ со кој саундбар ги споредуваш. Подобар и поголем ТВ може да има подобар звук од бејзик саундбар.

gokica

Модератор
13 јуни 2009
10.076
14.171
ТЦЛ 55П735 е тв-то

2 Х 10W се звучниците.

Ако си од Скопје претрчај до Техномаркет во парк. Имаат изложени повеќе модели па може да чуеш пред да купиш.

Лично не сум во тек. Но кога барав за мене пред некои година дена, ако не и повеќе, некои 300 евра беше минимум за солиден саундбар. Но сега гледам има повеќе понуда меѓу кои и поефтинки со вуфер.

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно