DarthJe5us
poweruser
- 2 јануари 2012
- 3.100
- 2.342
Ако некој веќе ги прегледал продавнициве и ги направил споредбите да даде предлог до 20 000мкд што е најдобро да се земе?
Последна промена:
Ќе побарам, фала за предлогот.Не сум правел анализа. Само имав прилика да го чујам JBL во техномаркет и не беше лош за парите:
![]()
Техномаркет - JBL 2.1CH DEEP BASS БЕЗЖИЧЕН АУДИО СИСТЕМ
Техномаркет ТВ/ АУДИО/ ВИДЕО ДОМ.КИНО/САУНДБАР/ПЛЕЕРИ ДОМАШНО КИНО И САУНДБАР JBL 2.1CH DEEP BASS БЕЗЖИЧЕН…tehnomarket.com.mk
Всушност беше најдобар во овој ценовен ранг споредено со другите саундбарови онака од блиц слушање.
Сега гледам дека го нема на залиха таму. Но ако евентуално некаде го најдеш слушни го.
Јас исто го имам JBL BAR 2.1 DeepBass веќе 3 години и стварно е одличен. Sound stage-от е одличен, каде и да седиш покрива правилно бар-от, а бассот е ептен јак, па го држам на low (три сетирања има, low, med и high). Ако не ти треба сараунд, овој модел е супер.Ако некој веќе ги прегледал продавнициве и ги направил споредбите да даде предлог до 20 000мкд што е најдобро да се земе?
Се надевав на одговор од некој што ја направил споредбата. Се мислев меѓу следните и овој ти што го линкаше.Моја препорака е следниов
- Техномаркет - SAMSUNG HW-Q600C/EN SOUNDBAR
Ептен се замарав кога купував, сакав за парите да добијам макс перформанс, одев во техномаркет и нептун да слушнам разни модели во неколку наврати.
Ова се главните позитивни причини за купување.
3.1 систем, не е 2.1 како другите,
HDMI-ARC приклучок,
Beam технологија,
Подршка и за Dolby Atmos и за DTS:X.
Мојот се користи најчесто за гледање филмови и чат пат слушање на детски песнички,
Има 4 сцени, standard, surround, adaptive i game. Најчесто користам surround(најголем дел од времето) и adaptive (доцна во ноќта кога спие беба).
Доста солиден за слушање музика и одличен за гледање филмови.
JBL, Sony, Samsung ќе понудат подобар price-performance за 20000ден за разлика од yamaha и сличните подобро рангирани аудио компании, лани за 22000ден yamaha можеше да се најде само 2.0 сараунд систем, 2.1 и останатите беа далеку поскапи.
Би ти препорачал минимум Samsung Q700 да земеш, има дедицирани Up-firing звучници за разлика од 600 која има симулирани up firing звучници.Се надевав на одговор од некој што ја направил споредбата. Се мислев меѓу следните и овој ти што го линкаше.
![]()
![]()
![]()
Да не отварам нова тема, како си задоволен од саундбарот сакам да го купам 800c ама сигурно нема многу голема разлика од ланскиот па да прашам до сега импресии ако сакаш да споделишДенеска земав Samsung Q800B Од Нептун.
Предобар, немам никакви замерки. Ги земав и дополнителните звучници за него што се метат позади.Да не отварам нова тема, како си задоволен од саундбарот сакам да го купам 800c ама сигурно нема многу голема разлика од ланскиот па да прашам до сега импресии ако сакаш да споделиш![]()
Во потрага сум по соундбар па да видиме дали некој има во брзо време купено нешто и како е задоволен. Буџетот е негде околу 200 евра. Имам ТЦЛ тв ама некако нивните соундбари во тој ценовен ранг не ми фаќаат око. Не барам ништо специјално, само да ми биде подобро од звучниците на ТВ што верувам дека секој соундбар е подобар од тие. Ако имате некоја препорака или искуство со соундбар околу таа цена би бил благодарен. Поздрав
Sent from my 2107113SG using Tapatalk
ТЦЛ 55П735 е тв-тоЗависи кој ТВ со кој саундбар ги споредуваш. Подобар и поголем ТВ може да има подобар звук од бејзик саундбар.
ТЦЛ 55П735 е тв-то
Sent from my 2107113SG using Tapatalk
MOUSE WIRELESS CORSAIR SABRE V2 PRO RGB, Ultralight Gaming Mouse, 36g, MARKSMAN S 33000 DPI, 2.4Ghz/Bluetooth, Black, CH-931G000-WW
6.750,00 ден
KEYBOARD WIRELESS MECHANICAL CORSAIR K65 PLUS RGB LED 75% NLX RED (Wired+2.4GHz+Bluetooth), Black, CH-91D401L-NA
9.230,00 ден
GAMING FLOOR MAT NEXT LEVEL RACING, POLYESTER, ANTI-SLIP BASE, 165x60x0.3CM, BLACK, NLR-A005
2.850,00 ден
NET INJECTOR CUDY POE48, POE+/POE, 2x10/100/1000Mbps, 18W, POE48-18W
690,00 ден
HEADPHONES HAMA NHS-P100, w/microphone, 2x3,5mm, Black
640,00 ден
MOUSE RECEIVER USB A4TECH, for A4TECH/F-STYLER, Black, RN-10D
320,00 ден