Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Помош за мобилни - прашања - совети -генерална - дискусија

Mr Bean ^.-

hello world
2 октомври 2017
127
58
Не знаев кај да го поставам прашањето па решив тука.
Имам С4ка па сакам да го поврзам на смарт твто за да ми биде ко андроид и најдов на ebay Mhl adapter со hdmi i usb кабел за полнење но сакам да ставам и плус бежична мини тастатура или бежичен маус па да ми кажете дали има делче некое да купам плус за да додадам за уште едно usb

Micro USB MHL To HDMI 1080P HDTV AV Cable Adapter For Android Phones Samsung | eBay

Mr Bean ^.-

hello world
2 октомври 2017
127
58
Има Micro USB OTG Hub Adapter Cable -$4.4 Online Shopping| GearBest.com
Туку ти треба за адаптерот за безжичните? Пробај прво на голо дали си работат.
Епа мислев да го земам тоа од ebay и плус да купам ова со едното ќе ми биде за полнење а на другото да му додадам ова од (2та слика) и да ставам бежичен маус на пример.
10pcs-lot-dual-2-port-usb-2-0-data-power.jpg

20110929164616870.jpg

Arsenal

hello world
11 март 2017
178
93
имам еден проблем со телефон лг л70. пишав пред некој пост ама сега ке пишам се по детално па ако знае некој решение да помогне. со сопругата се наогаме во турција она е во болница а јас сум сместен во апартманче. кога дојдовме на ви-фи на волницата што е се закачивме на нет и двајцата и еве месец и пола си тераше интернетот само имаше проблем гугал апликациите не ги отвараше како мапс,плеј сторе на јутуб не можеше да се гледаат видеа ама што ми е нак битно фејсбук и месинџер си работеа. е сега од пред некој ден кај сопругата престана да функционира фејсбук и месинџер па земав јас му направив комплет фактори ресет на телефонот и пошто во болницата не функционира гугл плеј сторе го земав сомене во апартманот и го средив комплет инсталирав фејесбук и месинџер и си работеше се без проблем. одам денес во болница и го носам телефонот се закачува на ви фи и не отвара ни фејсбук ни месинџер а на мојот телефон си функционира се како првиот ден кога дојдовме. оробав и преку броусерот да отворам фејсбук да не биде преку апликација неможе ни така, а други страни отвара без проблем. пробувам плеј сторе го отвара ја даунлоадира било која апликација но не ја инсталира. стварно немам појма што може да биде, а стварно ни треба телефонот пошто ни е едино средство за контакт. еве моментално е телефонот сомене во апартманот и си работи беспрекорно.

се извинувам за долгиот пост но доколку има некој решение би го замолил за помош

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Pane-G

user
9 мај 2012
1.678
1.005
Што да земам Iphone 7 Plus или S8+ ? Се мислам многу тешко ми е да направам избор.Ајфонот знам дека е пофлуиден но дизајнот му е ист од 6 плус па наваму.Нема опции за fast charging се полни со саати.С 8+ прекрасен дисплеј,камера,добра батерија,fast charging,но ужасна кориснича подршка, по две години официјални апдејти нема.Секој предлог ми значи знам дека има членови овде кои се разбираат од телефони.

Послушај ме мене остај ги тие, земи ајфон 7плус и користи некое време и ако не ви се допаѓа и можеш брзо да го продадеш па земи си С8+ и така ајфонот држи цена за разлика од С8+

Sent from my iPhone using Tapatalk

Последна промена:

Pane-G

user
9 мај 2012
1.678
1.005
Не знаев кај да го поставам прашањето па решив тука.
Имам С4ка па сакам да го поврзам на смарт твто за да ми биде ко андроид и најдов на ebay Mhl adapter со hdmi i usb кабел за полнење но сакам да ставам и плус бежична мини тастатура или бежичен маус па да ми кажете дали има делче некое да купам плус за да додадам за уште едно usb

Micro USB MHL To HDMI 1080P HDTV AV Cable Adapter For Android Phones Samsung | eBay

Не ти треба тоа каблови и жици туку земи си ТВ Бокс и ќе ти брка работа

goki1990

hello world
24 септември 2013
455
355
Skopje
имам еден проблем со телефон лг л70. пишав пред некој пост ама сега ке пишам се по детално па ако знае некој решение да помогне. со сопругата се наогаме во турција она е во болница а јас сум сместен во апартманче. кога дојдовме на ви-фи на волницата што е се закачивме на нет и двајцата и еве месец и пола си тераше интернетот само имаше проблем гугал апликациите не ги отвараше како мапс,плеј сторе на јутуб не можеше да се гледаат видеа ама што ми е нак битно фејсбук и месинџер си работеа. е сега од пред некој ден кај сопругата престана да функционира фејсбук и месинџер па земав јас му направив комплет фактори ресет на телефонот и пошто во болницата не функционира гугл плеј сторе го земав сомене во апартманот и го средив комплет инсталирав фејесбук и месинџер и си работеше се без проблем. одам денес во болница и го носам телефонот се закачува на ви фи и не отвара ни фејсбук ни месинџер а на мојот телефон си функционира се како првиот ден кога дојдовме. оробав и преку броусерот да отворам фејсбук да не биде преку апликација неможе ни така, а други страни отвара без проблем. пробувам плеј сторе го отвара ја даунлоадира било која апликација но не ја инсталира. стварно немам појма што може да биде, а стварно ни треба телефонот пошто ни е едино средство за контакт. еве моментално е телефонот сомене во апартманот и си работи беспрекорно.

се извинувам за долгиот пост но доколку има некој решение би го замолил за помош

Инсталирај некоја VPN апликација (пример SuperVPN) и пробај дали ќе ти отвара.

Sent from my MI 5 using Tapatalk

Pane-G

user
9 мај 2012
1.678
1.005

А проба ли на Вибер да користиш ако ви е тоа единствен контакт. Во болница ви е ограничен пристап поради спречување и пореметење на апаратите што ги користат во болница на пример бај-пас,ЕГГ и се друго секаде е така затоа користи си Вибер сега засега

Arsenal

hello world
11 март 2017
178
93
А проба ли на Вибер да користиш ако ви е тоа единствен контакт. Во болница ви е ограничен пристап поради спречување и пореметење на апаратите што ги користат во болница на пример бај-пас,ЕГГ и се друго секаде е така затоа користи си Вибер сега засега

користевме вибер и функционираше но мислев дека со фактори ресет ке се реси проблемот со месинџер и сега телефонскиот број што е од виберот е исклучен на роаминг така да неможам да активирам вибер

Arsenal

hello world
11 март 2017
178
93
Инсталирај некоја VPN апликација (пример SuperVPN) и пробај дали ќе ти отвара.

Sent from my MI 5 using Tapatalk
пробано функционира фала на помош. е само апликацијава што ја инсталирав вајда е лимитирана гледам 60 дена одбројува

LilacWine

read-only
31 јануари 2017
2
1
Ми стигна iPhone 7+ од Канада, претходно користен. Дали знае некој каде би можела да го однесам да го декодират и колку би ме чинело? :)

LilacWine

read-only
31 јануари 2017
2
1
Дека не ја подржува картичката поради тоа што не го препознава операторот. Инаку кодиран е на Telus канадски оператор.

kirev

senior
31 мај 2010
9.080
7.769
Дека не ја подржува картичката поради тоа што не го препознава операторот. Инаку кодиран е на Telus канадски оператор.
Првичниот сопственик на https://www.telus.com/en/bc/support/article/unlock-mobile-device
Можеби без него Unlock Telus iPhone, Network Unlock Codes | Cellunlocker.Net ?

Најсигурно со @krale :)

hebocig

lurker
7 јануари 2010
653
143
Ми стигна iPhone 7+ од Канада, претходно користен. Дали знае некој каде би можела да го однесам да го декодират и колку би ме чинело? :)
Мене пред неколку години ми пратија од Канада iPhone4, декодирањето беше 80 евра, а истиот модел да го купиш декодиран беше тоа време 100 евра.

goran_oh

user
26 април 2013
1.468
1.223
Ohrid
Не е исто за сите зависи и од кој оператор е телефонот купен.

Sent from my LG-H815 using Tapatalk

Software

lurker
15 август 2007
591
357
Другар купил iPhone 7 PLUS од странство ама има еден проблем заклучен е но но сим туку iCloud ?
Јас немам искуство со Apple и не се разбирам што е како е. Дали постои можност некако да се отклучи телефонот ?

deni.mitev

user
7 октомври 2014
1.024
1.027
Другар купил iPhone 7 PLUS од странство ама има еден проблем заклучен е но но сим туку iCloud ?
Јас немам искуство со Apple и не се разбирам што е како е. Дали постои можност некако да се отклучи телефонот ?

Ако го купил, има сметка/ фактура, на ејпл сапорт нека прате ќе го тргнат.

Испратено од iPhone 8 Plus преку IT.mk форум апликација

deni.mitev

user
7 октомври 2014
1.024
1.027
членови онлајн
мислења
теми
членови

Нови мислења

Последни теми