А1 тестирано сега функционира без проблем.Здраво дечки, имам проблем при најава на PayPal со 2FA со македонски број, никако да добијам код за автентикација. Како што читав на PayPal Help Center пишува дека можеби мобилниот оператор ги блокира пораките. Да не имал некој ваков проблем?
Сега вака набрзинка што ѕирнав видов дека не може да се извади виртуелна картичка за Македонија, а и има месечна претплата од $50.Дали постои можност преку овој сервис, со нивни сметки:
Погледнете го атачментот 110602
да се регистрираш на Пејпел и да го користиш со фул опции?
Мислев да не има некои ограничувања ако користиш PayPal без картичка.А мења нешто картичката? Зборам чисто како регистрација за УС сметка, па со таа сметка нешто да се изгура.
Да пријавам дека РР ми ги скинаа акаунтот преку НЛБ и Словенија што го користев повеќе од 10 години. Не можам да се логирам никако. Го користев за ситни работи генерално, не повеќе од 50$ трансакции, најчесто помалку. Никогаш не сум примил пари или пробал да примам пари. Едноставно наеднаш ми го скинаа без никакво известување.
Македонскиот, исто преку НЛБ си работи без проблем.
Лебари, и они, а НБРМ повеќе!
Да пријавам дека РР ми ги скинаа акаунтот преку НЛБ и Словенија што го користев повеќе од 10 години. Не можам да се логирам никако. Го користев за ситни работи генерално, не повеќе од 50$ трансакции, најчесто помалку. Никогаш не сум примил пари или пробал да примам пари. Едноставно наеднаш ми го скинаа без никакво известување.
Македонскиот, исто преку НЛБ си работи без проблем.
Лебари, и они, а НБРМ повеќе!
Дали имаше верификувано адреса(сметка), и лични информации со ИД?
Јас на времето (15+ години) им праќав наши сметки на кирилица и ми го верификуваа во Словенија. Емтое. И после нешто ситно примав на него за пријатели. Ќе пробам да го отворам сегаКако можеше да има верификувано кога се работи за сиво решение?
Како можеше да има верификувано кога се работи за сиво решение?
Нема примање пари на МК пејпал.Дечки дали некој користи Пејпал за фирма во мк? И дали истиот дозволува примање на пари?
Не, законот за ПејПал е донесен уште 2020-та година мислам. Овој закон е за третти фирми освен банките да даваат платежни услуги во рамки на земјата, да можат да издаваат картички и слично. ПејПал законски смее да оперира во МК, само немаат овозможено примање средства сеуште. Зошто е тоа така, знаат само они.Ова е законот што се чекаше?
![]()
Со Законот за платежни услуги влез на нови даватели на услуги, пониски трошоци и заштита на потрошувачите
Со Законот за платежни услуги влез на нови даватели на услуги, пониски трошоци и заштита на потрошувачите Бизнис и економија opserver.mk »opserver.mk
И со домашна (од НЛБ) и со странска (во USD) картичка - ми дава опција да одберам кој да конвертира, они или the bank issuer. Да не имаш мака со локалната банка ?Знае ли некој зошто од еднаш ми ја снема опцијата за конвертирање на пари на Пејпал кога праќам пари?
До пред некоја недела можев да бирам дали пејпал да конвертира или банката, ама сега ја немам таа опција.
Дали некој знае, веројатно никој не знае а уште поверојатно никогаш нема да стане достапен.Дали некој знае кога Пејпал во македонија ке биде достапен за примање пари.
А дотогаш дали некој знае решение каде можам да го заменам пејпал за електронски примање на пари ??
за да можам да на веб страната да интегрирам
Дали некој знае кога Пејпал во македонија ке биде достапен за примање пари.
Link i dali treba da otvoram business akaunt ili ?Дали некој знае, веројатно никој не знае а уште поверојатно никогаш нема да стане достапен.
Алтернатива, како да видов Пејонир да нудат нешто слично на ПејПал со плаќање на веб страна.
тешко кај нас да биде во скоро времеДали некој знае кога Пејпал во македонија ке биде достапен за примање пари.
А дотогаш дали некој знае решение каде можам да го заменам пејпал за електронски примање на пари ??
за да можам да на веб страната да интегрирам
PSU 750W CORSAIR RM750x MODULAR 80 PLUS GOLD, ATX 3.1& PCIe5.1, BLACK, CP-9020285-EU
9.120,00 ден
COMBO KEYBOARD AND MOUSE WIRELESS GEMBIRD SLIM PRO, Black, KBS-WPS-01
850,00 ден
VGA INNO3D GT1030 2GB DDR5, LP PASSIVE, DVI-D, HDMI, N1030-1SDV-E5BL
5.520,00 ден
USB Flash Drive 3.2 128GB SANDISK ULTRA ECO, Green, SDCZ96-128G-G46
1.110,00 ден
SSD M.2 2TB Lexar NM790 NVMe PCI Express 4.0 x4, 7400/6500 MB/s LNM790X002T-RNNNG
17.900,00 ден
GAMING FLOOR MAT NEXT LEVEL RACING, POLYESTER, ANTI-SLIP BASE, 165x60x0.3CM, BLACK, NLR-A005
2.850,00 ден