На сметката ке имаш попуст за мобилните линии,така да не се секирај ке ти намалат на 799 јас ја имам истата опцијаДенес обновен договор за 3 магента М мобилни линии и фиксна линија М. Конечно куртулив од макс тв. Е сега, го искористив фамилијарниот буџет за блек фрајдеј промоцијата што ја имаа за Ми Ноте 10 Лајт, ама откако го нарачав во апликацијата пишува дека цената на магента М мобилна линија кошта 899 денари, додека во договорот што го потпишав пишува 799 денари бидејќи се 2 или повеќе броја на магента М. Им се јавив на контакт центар да ги прашам зошто во апликацијата пишува 899 денари, ми вика нема везе тоа на сметка ќе ти дојде 799 чим имате повеќе броеви. Кој ќе се замара сега ако наплатат 899 денари по линија месечно...
П.С. Мобилната апликација им е крш невиден. Се отепавме со брат ми со еден куп ерор пораки додека нарачавме.
Да да, за буџетот ти даваат, ама за да ги нарачаш мобилните што се на блек фрајдеј попуст мораш преку апликацијата. Не може во салон директно да го земеш телефонот по таа цена, туку мора по пошта да чекашБев сега обновив, ми дадоа 16000 кредит.
Аааа океј. Не ми требаше сега така да има време кредитот можам до 2022 да го користам.Да да, за буџетот ти даваат, ама за да ги нарачаш мобилните што се на блек фрајдеј попуст мораш преку апликацијата. Не може во салон директно да го земеш телефонот по таа цена, туку мора по пошта да чекаш.
Реално не се исплати воопшто да се купи телефон со тој кредит што го даваат бидејќи ако земеш уред, месечната сметка автоматски ти е повисока (во мојот случај повисока е за 600 денари). Фактички во мојот случај со блек фрајдеј понудата Ми Ноте 10 Лајт ќе ме кошта 14400 денари (24 * 600 денари). Иако тие ти даваат фамилијарен буџет, и ти си мислиш охо добивам доста бонус, цените им се напумпани па стварно не добиваш колку што мислиш. Е сега чим ти го дале буџетот, мислам дека ти ќе плаќаш исто како веќе да си зел некој уред, а не поевтино како без уред. Цените за „со уред“ или „без уред“ можеш да ги видиш преку конфигураторот на магента пакет преку нивната веб страна.Аааа океј. Не ми требаше сега така да има време кредитот можам до 2022 да го користам.
Еве што ми одговорија преку chatНема врска одговорот, така му дошло на некој онака петочки да те откачи.
Прво треба да се провери дали има VDSL опрема во твојот реон, ако има ќе те префрлат на 30/5 брзина. Ако нема ВДСЛ, со хибридниот рутер сигурно ќе има брзини 25-30 Mbps, ама и тоа треба да се провери.
Иако се без доплата, треба да калкулираш дека месечната претплата е повисока кога земаш уред. Во мојот случај за 3 линии магента М и фиксна линија М, без макс тв, месечната претплата ми доаѓаше 2500 денари доколку не земам уред со дадениот буџет. Доколку земам уред, добивам буџет од 24000 денари, ама месечната претплата скока од 2500 на 3100 денари. Значи имаш 600мкд * 24 месеци разлика во претплата. Па што и да земам до 24 илјади, на крај ќе го платам 14400 денари за тоа. Сега со блек фрајдеј понудата, ми ноте 10 лајт им беше 22900 денари. Реалната цена на тој телефон е некаде 18 илјади денари во други продавници. Јас фактички попуст добивам само 3600 денари. На прв поглед мислиш дека добиваш кој знае колку, ама не е такаДури и многу буџет ти даваат, порано кратеа и повеќе.
Не е точно дека не се исплати ова со буџетот, само не треба да очекуваш дека на iPhone ќе ќариш.
Најмногу се исплатат некои буџет телефони како Samsung A41, Huawei P40 Lite, Xiaomi Note 9 Pro - тие ти се без доплата.
Промотивниот попуст што го даваат без да се земе телефон се вика Д12( доверба 12). Тоа значи дека една година ќе имаш попуст на претплата, а 2 години магента договор.Иако се без доплата, треба да калкулираш дека месечната претплата е повисока кога земаш уред. Во мојот случај за 3 линии магента М и фиксна линија М, без макс тв, месечната претплата ми доаѓаше 2500 денари доколку не земам уред со дадениот буџет. Доколку земам уред, добивам буџет од 24000 денари, ама месечната претплата скока од 2500 на 3100 денари. Значи имаш 600мкд * 24 месеци разлика во претплата. Па што и да земам до 24 илјади, на крај ќе го платам 14400 денари за тоа. Сега со блек фрајдеј понудата, ми ноте 10 лајт им беше 22900 денари. Реалната цена на тој телефон е некаде 18 илјади денари во други продавници. Јас фактички попуст добивам само 3600 денари. На прв поглед мислиш дека добиваш кој знае колку, ама не е така. Ќе нагласам дека пред блек фрајдеј понудата, истиот телефон го даваа за 26 илјади, и со таа цена ќе требаше и да доплатам уште 2 илјадарки што во суштина ќе му ја донесеше цената на телефонот на 16400 денари.
Да, може.Кажете ми можам да го користам „Фамилијарниот Буџет“ за други работи освен за мобилен телефон? Поконкретно ме интересира Sony Playstation, гледам на страната не ми дава опција
Не се истите, дури мислам и овие што ги спомнуваме за попусти и не се вработени во телеком, мислам на некој процент работат, нека ме поправи некој ако грешамДали тие агенти кои ги спомнувате на форумот се различни од агентите кон кои не поврзува системот кога се јавуваме на 122 и избираме контакт за понуда на Магента?
Конкретно сакам фамилијарниот буџет да го искористам за електричен велосипед.
Тетката со која што зборував на 122 вели дека ги нема.
Дали имаме некој вработен кој може да обезбеди информација?
како би добил контакт од агент за Битола?Не се истите, дури мислам и овие што ги спомнуваме за попусти и не се вработени во телеком, мислам на некој процент работат, нека ме поправи некој ако грешам
Нема врска со местото на живеење. Пиши им на фб дека сакаш да стапиш во контакт со агент, дај им бројче и сами ќе те бараат.како би добил контакт од агент за Битола?
Пред да направиш онлајн нарачка преку апликацијата, прочитај ги постовите мои погоре. Ако сакаш да ризикуваш и да искиниш живци, слободно нарачај. Само ме дриблаат дека ќе пренесат на колегите и ќе ме известат, и ете помина 10 дена после нарачката а телефонот го нема никаде, а уште полошо не можат ни да ми дадат прифатлив одговор за тоа што се случува и каде е телефонот.Од кој бараш логика?
Пробувам преку интернет да го продолжам договорот и да го искористам фамилијарниот буџет за телефон.
Веб страната ми прикажува QR код за да го продолжам договорот од апликацијата на телефон![]()
Јас бев во салон и „нарачав“ iPhone 12 Pro Max. Се јавувам по 6 дена и истиот случај, односно не е нарачан туку од салон го резервирале за мене кога ќе им стигне некогаш по случаен избор.Пред да направиш онлајн нарачка преку апликацијата, прочитај ги постовите мои погоре. Ако сакаш да ризикуваш и да искиниш живци, слободно нарачај. Само ме дриблаат дека ќе пренесат на колегите и ќе ме известат, и ете помина 10 дена после нарачката а телефонот го нема никаде, а уште полошо не можат ни да ми дадат прифатлив одговор за тоа што се случува и каде е телефонот.
Ова муабетив зароби се ти уште 24 месеци со нас, а телефонот може да почека . КомедијаЈас бев во салон и „нарачав“ iPhone 12 Pro Max. Се јавувам по 6 дена и истиот случај, односно не е нарачан туку од салон го резервирале за мене кога ќе им стигне некогаш по случаен избор.
Значи јас во Рамстор Телеком сум резервирал специфичен модел на ливче запишан и ќе ме имаат во предвид кога ќе им стигне во следни месеци. Комедија се станати...
Истото лани, онлајн решив да продолжам договор комплет магента-м, нарачав и телефон. Фирмата за достава Делко во мојот град ги барав секој ден, плус на телефон едно 2 недели и не ги најдов. После кога гледам од телеком продолжиле договор само за едниот број и телефонот го пишале на рати. Ниту добив телефон, а и наредни 2 сметки требаше да плаќам и рата за неиспорачан телефон, па со 3-4 приговори одвај се разбрав, сторнираа и договор и телефон, за сметките дури во наредната ми одбија за доплатите во претходните две. Едно два месеци нервози, наместо поклон за роденден беше планиран телефонот, упропастија све.Пред да направиш онлајн нарачка преку апликацијата, прочитај ги постовите мои погоре. Ако сакаш да ризикуваш и да искиниш живци, слободно нарачај. Само ме дриблаат дека ќе пренесат на колегите и ќе ме известат, и ете помина 10 дена после нарачката а телефонот го нема никаде, а уште полошо не можат ни да ми дадат прифатлив одговор за тоа што се случува и каде е телефонот.