Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

НЛБ Банка

Дали сте задоволни од услугите на НЛБ Банка?

• Да

Гласови: 89 43,2%
  • Делумно сум задоволен

Гласови: 71 34,5%
  • Не

Гласови: 46 22,3%

• Вкупно гласале
    206

JamesKirk

poweruser
12 февруари 2015
3.683
3.776
Струга
www.facebook.com
JamesKirk's setup  
Processor & Cooler
i3 1315u
Motherboard
ASUS
Storage
WD SN5000S 512gb + Samsung QVO 870 1tb
RAM
16GB
Video card
Intel UHD Graphics
Mouse
MSI
Keyboard
Genius
Monitor
Samsung LS24C310EAUXEN
OS
Windows 11 PRO
Дали може од банка да ти ја блокираат картица за да може да работи само со вметнување на терминал и на банкомат, од вчера картицата безконтакно не работи, 6 месеци стара е картицата воопшто не е оштетена како нова, ама имав вчера конфликт со контакт центарот остана да праша како ме породила мајка ми, дал царски или спонтано, а све почна заради активирање на нов мобилен уред за мклик апп
karticata e master debit card pay pass
Или нова да бараш што ја наплаќаат или гугл пеј мада не е долгорочно решение

petkotrajko

poweruser
16 јуни 2017
2.481
2.929
Дали може да ја додаде на гугл пеј ако не му работи безконтактната опција!?
Доколку картичката е издадена како безконтактна, и функционирала како таква, гугл пеј не треба да има проблем со прифаќањето како таква.
Мада, никогаш не си на сигурно дали е така или не е, ама ништо не губи ако ја додај во гугл, па да си проба.

Испратено од телефоно

mihovkris

poweruser
1 јуни 2016
4.763
4.482
Неготино
Да. Во неговиот случај, картичката е проблем бидејќи чипот внатре отишол. Но, тоа не значи дека не може да биде додадена на Google Pay.

JamesKirk

poweruser
12 февруари 2015
3.683
3.776
Струга
www.facebook.com
JamesKirk's setup  
Processor & Cooler
i3 1315u
Motherboard
ASUS
Storage
RAM
16GB
Video card
Intel UHD Graphics
Mouse
MSI
Keyboard
Genius
Monitor
Samsung LS24C310EAUXEN
OS
Windows 11 PRO
Мислам дека нема проблем ама дури не се проба...
Мислењето е автоматски споено:

Картицата вечерва магично проработи,а гледам и ми вртеле од нлб,спиев не им кренав,тешка клошарана станаа овие
Чудно чудо :))))) Сепак додај си ја и во гугл пеj

gdamjan

poweruser
3 април 2008
4.055
3.492
Скопје
damjan.softver.org.mk
gdamjan's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 5 Pro 4650G / Cooler Master Hyper 212 Black
Motherboard
MSI MAG B550m Mortar Wifi
Storage
NVME: 1TB AData XPG SX8200 Pro / HDD: 2x 2TB Toshiba P300
PSU
Gigabyte G750H
RAM
G. SKILL Ripjaws V Series 2x 16GB / DDR4 3200Mhz/CL16
Video card
Vega 7 on APU
Case
Bequiet! PureBase 500
Mouse
Logitech MX Anywhere 2S
Keyboard
ThinkPad USB Keyboard With TrackPoint (sk-8855)
OS
Arch Linux
да.
јас на Google Pay (и во wallet на телефонот) имам ставено картица која воопшто нема безкотнтактно на себе.

ја користам како бекап.

Ragnar

poweruser
9 декември 2015
2.503
3.106
Macedonia
Ragnar's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 3 2200G
Storage
Samsung 850 EVO 500 GB SSD
RAM
8 GB
Monitor
DELL S2419H
OS
Windows 10 Pro
Им пишав за NFC плаќање/Google Wallet преку Samsung Galaxy Watch 6 на НЛБ (не ми функционира) уште пред една недела, рекоа ќе проследат до соодветните служби ама нема ништо. Дислајк.

petkotrajko

poweruser
16 јуни 2017
2.481
2.929
Каде со дизајнов на апликацијата a.k.a проектна задача на студент по информатика у FrontPage од 1998ма?Погледнете го атачментот 131550
Абе остај...
Стварно е за никаде дизајно, и заради тоа им остајв низок рејтинг на гугл плеј (башка шо им мрчам и во банката), ама ај...
Ко се апдејтуваше NLB Pay, гледам нов убав интерфејс, си реков можда ќе ја освежат во тој стил и оваа апликација... Арно ама, уште си тераат со ваков интерфејс.
Ама барем функционира, да не се жалам до толку.

JamesKirk

poweruser
12 февруари 2015
3.683
3.776
Струга
www.facebook.com
JamesKirk's setup  
Processor & Cooler
i3 1315u
Motherboard
ASUS
Storage
RAM
16GB
Video card
Intel UHD Graphics
Mouse
MSI
Keyboard
Genius
Monitor
Samsung LS24C310EAUXEN
OS
Windows 11 PRO
Абе остај...
Стварно е за никаде дизајно, и заради тоа им остајв низок рејтинг на гугл плеј (башка шо им мрчам и во банката), ама ај...
Ко се апдејтуваше NLB Pay, гледам нов убав интерфејс, си реков можда ќе ја освежат во тој стил и оваа апликација... Арно ама, уште си тераат со ваков интерфејс.
Ама барем функционира, да не се жалам до толку.
Може е стар дизајнот ама функционален е, ете види го од комерцијална каков е, дури најде човек што му треба...

Petarys

hello world
28 јули 2009
253
448
Прага, Чешка
Може е стар дизајнот ама функционален е, ете види го од комерцијална каков е, дури најде човек што му треба...
Топ 3 банки у држава не смеат да помислат а не да си дозволат ваков дизајн во 2023 (скоро 2024)...би ги исплескал добро :D

И

Избришан член 41324

Гостин
Да прашам дали само НЛБ на зачувана картичка на (БинБин,Камео, и други аппликации) нонстоп бара код за плаќање а на други банки само за првиот пат кога плаќаш бара и после не така на бинбин. Сите ми викаат сите што се на Комерцијална Стопанска само на почетокот им бара и после други пати не ?

Sent from my iPhone using Tapatalk

gamon

user
15 септември 2014
1.669
1.951
orgrimar
Топ 3 банки у држава не смеат да помислат а не да си дозволат ваков дизајн во 2023 (скоро 2024)...би ги исплескал добро :D
Мене ми е прејак дизајнот, а вкусовите како и гзовите ги имаме сите ама се различни

Petarys

hello world
28 јули 2009
253
448
Прага, Чешка
Мене ми е прејак дизајнот, а вкусовите како и гзовите ги имаме сите ама се различни
Па добро, едно е вкус, друго е објективна критика од некој што се занимава со UI/UX професионално.

За споредба, НЛБ клик во Словенија, како што и доликува на модерна банка:
1700001572132.png
1700001590592.png

Frozen.

hello world
4 октомври 2015
179
232

Ако овај дизајн го сметаш за прејак, би те замолил да се држиш до потписот и што можиш понастрана од UI/UX.

CBB_6

BBC
9 декември 2016
349
1.069
@Kamcevik1 да, јас користам НЛБ Скалест Депозит на кој имам пристап за транфер во секое време преку мобилната апликација. Во секое време можеш да префрлаш од трансакциска на депозитот и обратно. Со картичка немаш пристап на нив, се додека не направиш интерен трансфер од депозит на трансакциска.

За дополнителна заштита, цело време на сите картици, сумата за интернет плаќања ми е на 0, ја кревам кога треба да платам нешто, па потоа повторно враќам на 0.
Исто така, сам си ставам лимит на пари подигање од банкомат и лимит за дневен износ на трансакции. Ставени ми се лимити за да не се наеднаш достапни сите средства што ми се на картиците (било дебитни или кредитни). Лимитите преку мобилната апликација исто така ти се достапни во секое време за подигнување/спуштање.
Ова е многу згодно решение, ме интересира само дали имаш пристап за вакви трансфери со основната апликација НЛБ Клик или потребно е да се има НЛБ мКлик?

mihovkris

poweruser
1 јуни 2016
4.763
4.482
Неготино
Ова е многу згодно решение, ме интересира само дали имаш пристап за вакви трансфери со основната апликација НЛБ Клик или потребно е да се има НЛБ мКлик?
Што е НЛБ Клик? Никогаш не сум сретнал такво нешто.

Necromancer

poweruser
24 февруари 2012
4.233
5.546
Скопје
Инаку истото, како заштита или штедња, можете да го правите и со девизната сметка каде преку мКлик > Плаќања > Менувачница се префрлаат пари во секунда од денарска на девизна и обратно. Секако, игра улога курсот на размена.

kirev

senior
31 мај 2010
9.033
7.705
Инаку истото, како заштита или штедња, можете да го правите и со девизната сметка каде преку мКлик > Плаќања > Менувачница се префрлаат пари во секунда од денарска на девизна и обратно. Секако, игра улога курсот на размена.
Има провизија?

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

На врв Дно