Kamcevik1
read-only
- 4 јануари 2020
- 26
- 15
Лимитот во НЛБ е до 2,000 денари без внесување на пин. Имам прашано во НЛБ.Денес платив во кит го 2300 денари картичка (Visa contactless) и не ми побара пин.
Има некои измени?
Лимитот во НЛБ е до 2,000 денари без внесување на пин. Имам прашано во НЛБ.Денес платив во кит го 2300 денари картичка (Visa contactless) и не ми побара пин.
Има некои измени?
Мислам сите банки се со 2000 ден лимит, тоа го направија кога почна ковидот. Кренаа од 750 на 2000 денЛимитот во НЛБ е до 2,000 денари без внесување на пин. Имам прашано во НЛБ.
2500 Visa, 2000 Mastercard. Small transactions i si gi ima na Google limitite za sekoja zemja.Денес платив во кит го 2300 денари картичка (Visa contactless) и не ми побара пин.
Има некои измени?
Со гугл пеј не бара. Иам платено 14000 во Нептун и не бара.Јас платив 60 евра во Грција во Лидл со Гугл Пеј и не ми побара ПИН, баш се зачудив.
Тутунска вака рекоа:2500 Visa, 2000 Mastercard. Small transactions i si gi ima na Google limitite za sekoja zemja.
![]()
Sent from my TELEFON using Tapatalk
Појма немаат. Баш пред некој ден точев гориво 2300 испадна нема пин. Вчера со физичка картица 2100 и нешто има пин. Зборам за Виза. Значи различни се лимитите за со картица и за преку Гоогле Пеј. Кај Мастер е попросто 2000 е за сѐ, пробано.Тутунска вака рекоа:
Почитувани,
Лимитот за безконтактно плаќање без пин на пос терминал изнесува 2000 денари.
За подетални информации Ви стоиме на располагање.
Google pay нема пин воопшто. Отклучување на телефонот го регистрира како авторизирање.Појма немаат. Баш пред некој ден точев гориво 2300 испадна нема пин. Вчера со физичка картица 2100 и нешто има пин. Зборам за Виза. Значи различни се лимитите за со картица и за преку Гоогле Пеј. Кај Мастер е попросто 2000 е за сѐ, пробано.
Sent from my TELEFON using Tapatalk
Кој им го одржува веб сајтот? Немаат апдејтирано делот за дебитните картички, уште ги покажува старите архаични дизајни од 1992ра, а веќе 2 години имаат интересни бели картички...
Погледнете го атачментот 130004
Погледнете го атачментот 130005
Зависи од терминал како ти се погодило. Инаку да самиот гуглпеј нема пин, само можност за брза мала трансакција без отклучување и нормална со отклучување на телефонот. Нооооо. Ете видиш кај нас знае и пин да побара додатно ПОС-от.Google pay нема пин воопшто. Отклучување на телефонот го регистрира како авторизирање.
...Лупетаат, десниот оддел не знае што прави левиот. А и левиот нема поим што прави. Само знаат со сиџимче да ги врзуваат пенкалцата како и сите банкари вонашата земја
Слична ситуација имав со ажурирање на податоци. Имаат опција онлине исто ама не одеше и морав во банка да одам. Што се фалат онлајн кога човек не може д заврши работа. Пред 1 месец слична ситуација со комерцијална имав кога сакав да отворам онлајн трансакциска..не успеа..нормално в банка океј бешеДенес екстремно ме разочараа НЛБ.
Пробав да аплицирам за кредит преку апликација, на крај ми даде порака дека не примам плата кај нив.
Се јавувам, ми викаат си немал прилив во мај и затоа апликацијата е одбиена (пуштија плата кај нас во април бидејќи први мај е празник).
Не можеле да средат, морало во експозитура.
Свашта.
Значи никој не е подобар. Ептен ме изнервира што дури ми се иде банка да сменам иако ги величам НЛБ на големо.Слична ситуација имав со ажурирање на податоци. Имаат опција онлине исто ама не одеше и морав во банка да одам. Што се фалат онлајн кога човек не може д заврши работа. Пред 1 месец слична ситуација со комерцијална имав кога сакав да отворам онлајн трансакциска..не успеа..нормално в банка океј беше
Сите банки мислам исто се, се фалат со онлајн ова она без одење в банка ама на крај обавезно мора да се оди.Значи никој не е подобар. Ептен ме изнервира што дури ми се иде банка да сменам иако ги величам НЛБ на големо.
Сега ми се јави тетка бидејќи аплицирав за виолетов, да сум одел утре во банка да кажам за што ми е и да си направам муабет со човек таму. Мајко мила.
Нажалост, да.Сите банки мислам исто се, се фалат со онлајн ова она без одење в банка ама на крај обавезно мора да се оди.
Едно 6-7 кредити преку апп имам земено никаков проблем до сега сум немал. Многу е згодно што ако е кредитот земен од апп и сакаш да го вратиш предвреме префрлаш пари како аванс,тетката праи тикетче за 24 часа ти се затвара кредитот фино лепо, во експозитура немаш потреба да одиш ептен ако не е голема сума.Денес екстремно ме разочараа НЛБ.
Пробав да аплицирам за кредит преку апликација, на крај ми даде порака дека не примам плата кај нив.
Се јавувам, ми викаат си немал прилив во мај и затоа апликацијата е одбиена (пуштија плата кај нас во април бидејќи први мај е празник).
Не можеле да средат, морало во експозитура.
Свашта.
Дали каматата ја плаќаш целосно иако предвреме го враќаш?Едно 6-7 кредити преку апп имам земено никаков проблем до сега сум немал. Многу е згодно што ако е кредитот земен од апп и сакаш да го вратиш предвреме префрлаш пари како аванс,тетката праи тикетче за 24 часа ти се затвара кредитот фино лепо, во експозитура немаш потреба да одиш ептен ако не е голема сума.
Колку должиш толку враќаш. Не се исплаќа каматата предвремето.Дали каматата ја плаќаш целосно иако предвреме го враќаш?
Имам земено и јас во 2021, ама еве сеа шо глупости испаднаа.Едно 6-7 кредити преку апп имам земено никаков проблем до сега сум немал. Многу е згодно што ако е кредитот земен од апп и сакаш да го вратиш предвреме префрлаш пари како аванс,тетката праи тикетче за 24 часа ти се затвара кредитот фино лепо, во експозитура немаш потреба да одиш ептен ако не е голема сума.
GAME PLAYSTATION 5 DUALSENSE WIRELESS CONTROLLER, PS5/PC/MAC/MOBILE+ USB Cable, MIDNIGHT BLACK
4.940,00 ден
COOLERS CASE FAN 140mm ARCTIC P14 PRO REVERSE PWM ARGB, 400-2650 RPM, WHITE, ACFAN00324A
1.440,00 ден
VGA ACER RX 9070 Predator BiFrost Radeon OC 16GB GDDR6 256-bit, HDMI, 3xDP, DP.Z4GWW.P01
40.790,00 ден
VGA GIGABYTE RTX 5080 WINDFORCE OC SFF 16GB GDDR7, 3xDP, 1xHDMI, GV-N5080WF3OC-16GD
93.990,00 ден
EARPHONES WIRELESS XIAOMI Redmi Buds 8 LITE BLUETOOTH w/microphone, WHITE
1.700,00 ден
PASTE THERMAL ARCTIC ULTIMATE PerformanceMX-7 (8g) TC: 4.2 W / mk ACTCP00091A
610,00 ден