Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Mi - паметни телефони (Xiaomi) генерална дискусија

Oktar

Хаќер без дрон
23 октомври 2012
6.182
18.823
Skopje
Oktar's setup  
Processor & Cooler
Intel® Core™ i9-9900k + Noctua NH D15 Chromax.black
Motherboard
Asus Prime Z370-A
Storage
SM951 256 + PM981 512 + 850 Pro 512 + 840 Evo 250 + WD Blue 1TB + WD Red 2TB + WD Red 3TB
PSU
Cooler Master Vanguard v850
RAM
Kingston HyperX Predator 2x16GB Kit (2x8GB) DDR4 3200MHz
Video card
MSI RTX3080 SuprimX
Case
BeQuiet Pure Base 600
Mouse
Logitech MX Master 2, Logitech MX Master 3, Logitech Wireless G Pro, Logitech G703
Keyboard
Keychron Q2, Keychron Q6, Logitech MX Keys Mini
Monitor
Dell U2515H
OS
Windows 11 + MacOS
Што напраи бе макер, почесто телефоно да мењаме од жилет за бричење :)

Прав маж користи жилет до 'рѓосување, а Ми телефон до СМРТ! Еден жилет, еден телефон... for life!!! :D :D :D

@the_maker, ти телефониве комотно можеш да им ги продаваш и без пуњач, ионака ке купат нов дур да се испразни батеријата :D

the_maker

poweruser
14 август 2014
3.869
6.037
UNIVERSE
www.miui.mk
Прав маж користи жилет до 'рѓосување, а Ми телефон до СМРТ! Еден жилет, еден телефон... for life!!! :D :D :D

@the_maker, ти телефониве комотно можеш да им ги продаваш и без пуњач, ионака ке купат нов дур да се испразни батеријата :D
Ахахаха, ако ги нема, зошто ги нема, мејкер е спор, скап, ово оно..
Ако ги има одма, пред да се појават у кина, зошто ги има, зошто се носат одма нови модели :) :)

Неможе човек да ги пофаќа нит кинезиве, нит македонциве..

Motherboard

hello world
4 септември 2015
150
190
Зависи кој модел, и како е заклучен...

Некни си чепкав на mi cloud (Redmi 3) и го заклучив од web на мобилен стаса заклучен од mi cloud account (ID). Пишав pw се одклучи и ме интересира како/колку е добро заклучен дали еден обичен Factory Reset можи да го одклучи или функционира нешто како iCloud доколку телефонот падни во погрешни раце го заклучуваш и крај е со него...

the_maker

poweruser
14 август 2014
3.869
6.037
UNIVERSE
www.miui.mk
Некни си чепкав на mi cloud (Redmi 3) и го заклучив од web на мобилен стаса заклучен од mi cloud account (ID). Пишав pw се одклучи и ме интересира како/колку е добро заклучен дали еден обичен Factory Reset можи да го одклучи или функционира нешто како iCloud доколку телефонот падни во погрешни раце го заклучуваш и крај е со него...
Нема шанса да се отклучи.. Сега, ако го фати во раце некој кој ја хакнува и ФБИ страната, ќе го отклучи. Но таа веројатност е иста како метеор да удри на земјата, така да сигурен е :)

dimitars

user
8 мај 2007
1.691
343
Јас сум еден од среќниците што си зеде RN3P. Го зедов пред 2 дена. @the_maker многу фино ме пречека и ми објасна се што имав да прашам. Голема благодарност до него, треба да биде пример за како се работи приватен бизнис.

До сега е еднаш полнет, изваден од батерија во 10 часот вчера утрото, и еве го моментално има 58% батерија. Дефинитивно ако нешто најмногу барав и добив од телефонот е батеријата. Од останатото се сум задоволен, нема никаков лаг ни сецкање, не сум налетал на багови. Единствено нешто ( што не е мана на телефонот, туку тоа што јас треба да се навикнам ) е миуи-то, кое си има одредени работи кои треба да ги научиме. Пример има мало подесување околу пермисии и апликации кои можат да работат поздина, да се само-стартуваат и слично. Така со вибер пред да го дознаам ова се чудев зошто не ми стигаат нотификации. Али сега кога дознав ( има добра причина зошто тоа така е направено да речам дефанзивно ) немам буквално никаква забелешка.

Ако некој има дополнителни прашања, или доколку имам некакви нови сознаниа/искуства ќе пишувам понатака. За сега 10/10.

ARMac

senior
2 октомври 2010
9.392
12.333
Скопје
androgaming.com
Јас сум еден од среќниците што си зеде RN3P. Го зедов пред 2 дена. @the_maker многу фино ме пречека и ми објасна се што имав да прашам. Голема благодарност до него, треба да биде пример за како се работи приватен бизнис.

До сега е еднаш полнет, изваден од батерија во 10 часот вчера утрото, и еве го моментално има 58% батерија. Дефинитивно ако нешто најмногу барав и добив од телефонот е батеријата. Од останатото се сум задоволен, нема никаков лаг ни сецкање, не сум налетал на багови. Единствено нешто ( што не е мана на телефонот, туку тоа што јас треба да се навикнам ) е миуи-то, кое си има одредени работи кои треба да ги научиме. Пример има мало подесување околу пермисии и апликации кои можат да работат поздина, да се само-стартуваат и слично. Така со вибер пред да го дознаам ова се чудев зошто не ми стигаат нотификации. Али сега кога дознав ( има добра причина зошто тоа така е направено да речам дефанзивно ) немам буквално никаква забелешка.

Ако некој има дополнителни прашања, или доколку имам некакви нови сознаниа/искуства ќе пишувам понатака. За сега 10/10.

Честито. Само јас баксуз прво немаа RN2, па ај таман се одлучив за RN3 стигнаа RN2. Па ај да го земам, неможе у готово а ја тиква ги испразнив картиците. Ај здравје утре у 9 у банка да си уплатам на сметка, па ваљда ќе легнат да го платам докај 11. Со господ напред :)

psyside

127.0.0.1
4 септември 2008
30.505
31.946
psyside's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 5 [email protected] + PCCooler X5
Motherboard
Asrock B450 HDV
Storage
970 EV0 Plus 500GB
PSU
Evga 750W BQ
RAM
2x8GB Hyper X Predator@ 3200
Video card
Asus RTX Dual EVO 2060 Super
Case
CM Masterbox E500 with ODD
Mouse
Cooler Master Storm Spawn + Corsair 140/Zalman ZM-F4
Keyboard
Logitech G910
Monitor
Asus PA328Q Pro Art
OS
WIN 10 Pro X64
Честито. Само јас баксуз прво немаа RN2, па ај таман се одлучив за RN3 стигнаа RN2. Па ај да го земам, неможе у готово а ја тиква ги испразнив картиците. Ај здравје утре у 9 у банка да си уплатам на сметка, па ваљда ќе легнат да го платам докај 11. Со господ напред :)

RN3P ќе зимаш?

Ако си го земал за батерија ќе бидеш презадоволен, 8h sot се вадат како од шала, јас вадам у просек 9! честито!

ARMac

senior
2 октомври 2010
9.392
12.333
Скопје
androgaming.com
RN3P ќе зимаш?

Ако си го земал за батерија ќе бидеш презадоволен, 8h sot се вадат како од шала, јас вадам у просек 9! честито!

Не, обичниот. Redmi note 3 со 3гб рам 32гб сториџ. Искрено не ми се даваат повеќе пари за мобилен, а според тоа што го гледам би ми бил сосема доволен (освен тоа што неприма микро сд). Прво бев загреан за РН2 ама овој изгледа подобро, а и поголема батерија има.

Плати со 1 и одма ќе им легнат парите на сметка.

Мислиш до 1? Сабајле во 9 ќе одам да уплатам пари на некоја од картичките и ваљда ке легнат за саат-два. Па одма ќе го платам на веб.

gremlin

Octogenarian/2
18 октомври 2009
2.931
2.522
Скопје
gremlin's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 5 9700X
Motherboard
Gigabyte B850 Gaming Wifi6
Storage
WD SN850X 1TB
PSU
750W NZXT CX
RAM
32GB Kingston Renegade 6000Mhz CL30
Video card
Gigabyte RX 9070 16GB Gaming OC (3100Mhz, 240W+10%, -100mv, +400 core)
Case
CM H500 ARGB
Mouse
Logitech G703
Keyboard
SteelSeries TKL
Audio
Realtek
Monitor
27" Mi 2K 165Hz
OS
Windows 11 Pro 64Bit
RN3Pro моментално јас би го прогласил upper midrange шампион телефонот е перфекција во секоја гледна точка ...

mviktors

user
25 октомври 2012
1.143
1.717
mviktors's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 5600X & Noctua NH-D15
Motherboard
ASUS TUF GAMING B550-PLUS
Storage
1TB 970 Evo + Samsung SSD 500gb + WD10EZEX 1TB
PSU
CM Vanguard 750W
RAM
2x8GB Kingston HyperX Predator
Video card
EVGA GeForce RTX 3070 Ti FTW3 ULTRA
Case
CM Storm Scout 2
Mouse
Logitech G305
Keyboard
A4Tech B120 Bloody
Audio
JBL LSR305 & HyperX Cloud Pro
Monitor
LG 27GL850 & Dell U2412M
OS
Win 11 x64
Не, обичниот. Redmi note 3 со 3гб рам 32гб сториџ. Искрено не ми се даваат повеќе пари за мобилен, а според тоа што го гледам би ми бил сосема доволен (освен тоа што неприма микро сд). Прво бев загреан за РН2 ама овој изгледа подобро, а и поголема батерија има.
Иди на Pro верзијата вреди секој денар плус што ќе го дадеш за неа.

Misko6000

user
5 април 2015
1.131
1.005

Мислиш до 1? Сабајле во 9 ќе одам да уплатам пари на некоја од картичките и ваљда ке легнат за саат-два. Па одма ќе го платам на веб.
Тутунска ги имаш парите на располагање одма по уплата на шалтер, за разлика од стопанска каде треба да чекаш до 16 часот.

членови онлајн
мислења
теми
членови

Нови мислења

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно