- По еден браун од MX, Gatteron и Kailh.
- MX Silver е 2
- NK Cream 5
- Gat Yellow 11
- Kailh box clear e 7
- 8 e mx black
- 10 e mx clear
- 4 не знам
- 12 е Kailh red.
- 6 чинам burnt orange speed?
Него, дали се ремапираат PGUp и PGDown на тастатурава?
Вие дечки сте ненормални.... или па јас сум сосем игнорантен за механичкиве свичеви и нивниве карактеристики.
Ај ако не те мрзи јави ми се попладне и едуцирај ме троа плиС.
Сеа дур ти е отворена, стави си сунѓерче малце да ти тока.
Ставив 4мм Неопрен, затоа и ја расклопив до толку.
Сакав 2 слоја ама немаше простор. Првиот слој да ги пополни каналите, а вториот да дојде врз нив едно парче.
Ако се става 2 слоја треба да се по 3мм мислам.
Не знам дали се исплати само за тоа да се отвара целосно, но дефинитивно има разлика во звукот.
Пред некој ден ги подмачкав и стабилизаторите со улје/маст што ми дојде со кафематот. Фантастична промена на подобро.
Сакав да го шернам тука но не успеав да го најдам кај нас на интернет. Ова е тоа, ако го има некој дома може да го проба.
Колку е безбедно да се користи литиумска маст на стабилизаторите? Ако протече на кај плочата?неопрен имате од мауспад во сет ( плави се со 5мм е дебелина) 90 den, маст литиумска за стабилизатори има во бриколаж мислам 150 ден е плава туба ја има кај ауто козметиката, за копчињата мора krytox
Или било какви механички оптички свичеви за тастатури ?Искуство или мислење за V-Optical Redragon switch-еви?
Имам 10 механички, последните 3 ми се со гатерон оптички, ги имам сите видови на оптички за гејмање на 2 има жолти на 1 црвени, повеќе никогаш тастатура со класични механички, оптичките се нехт левел
Благодарам на одговорот. Мислам да си купам Редрагон со оптички па затоа прашав. Прочитав дека се многу подобри - а тектилноста(или линеарноста) зависи само од кој свич го користиш (метални контакти нема - само стем-от се користи за прекин на инфрацрвен зрак ).Имам 10 механички, последните 3 ми се со гатерон оптички, ги имам сите видови на оптички за гејмање на 2 има жолти на 1 црвени, повеќе никогаш тастатура со класични механички, оптичките се нехт левел
ск 61 или 64 подобро, јас се заљубив во 64 само морав и кејкапс да ставам фабрички иде со рамни хда а јас си сакав оем пудинг. СК 61 си доаѓа со оем даблшот црни многу добри
Благодарам на одговорот. Мислам да си купам Редрагон со оптички па затоа прашав. Прочитав дека се многу подобри - а тектилноста(или линеарноста) зависи само од кој свич го користиш (метални контакти нема - само стем-от се користи за прекин на инфрацрвен зрак ).
Поздрав
170$ без кикапс ? Кој има 200+ ' за тастатура -може..Иначе супер си е...
170$ без кикапс ? Кој има 200+ ' за тастатура -може..Иначе супер си е...
ск 61 или 64 подобро, јас се заљубив во 64 само морав и кејкапс да ставам фабрички иде со рамни хда а јас си сакав оем пудинг. СК 61 си доаѓа со оем даблшот црни многу добри
ако некој склапа сам тастатура, и му затреба firmware, или пак сака жичната тастатура да ја модификува во bluetooth
релативно едноставен проект за правење сопствен firmware базиран на NRF52 микроконтролерите:
![]()
GitHub - jpconstantineau/BlueMicro_BLE: Keyboard Firmware for the Nordic nRF52 Series of Bluetooth SoC based on the Adafruit NRF52 Feather
Keyboard Firmware for the Nordic nRF52 Series of Bluetooth SoC based on the Adafruit NRF52 Feather - jpconstantineau/BlueMicro_BLEgithub.com
Интересна идеја. Ако не се лажам, @dekomote бараше некоја ваква варијанта.
Бесплатна достава
HDD 3,5" 12TB WD PURPLE PRO 7200RPM 512MB 24x7 SATAIII WD122PURP
30.120,00 ден
Бесплатна достава
KEYBOARD WIRELESS MECHANICAL KEYCHRON V6 ULTRA 8K Full Size QMK/VIA, HS, RGB, Silk POM BANANA Switch, Black, 2.4Ghz/BT/Wired, w/knob, V6U-D4
8.100,00 ден
Бесплатна достава
KEYBOARD MECHANICAL KEYCHRON R6 QMK Retro, RGB LED, Super Red switch, Multi-Device (Wired+Wireless), Retro, R6-M1
5.450,00 ден
Бесплатна достава
CASE LIAN LI E-ATX/EEB LANCOOL 217 INFINITY RGB Mid-Tower w/ Tempered glass, 2x170mm, 1x140mm ARGB, w/850W Seasonic Gold Fully Modular, Black, LANCOOL 217 INF + 850w
15.340,00 ден
Бесплатна достава
PLAYING CARDS PALADONE STRANGER THINGS 5
790,00 ден
Бесплатна достава
BAG EXTRALINK BLACK FOREST CABIN TRAVEL BAG 51X20X33CM - KM05 COSMETIC BAG, LIGHT GREY
1.970,00 ден