DarthJe5us
Practice makes perfect
- 2 јануари 2012
- 1,955
- 1,459
Мене ми требаат PBT backlit со голем ентер за full тастатура + 5 копчиња за макро. Само црни и со убав фонт да се. Немам најдено цел сет со голем ентер на али.
KPRepublic испорачуваат до кај нас, јас имам купувано од кај нив. Само моја препорака, не го користете вебсајтот туку купувајте од нивната продавница на Aliexpress, поради дополнителната заштита/сигурност на Aliexpress (Buyer protection).Можеби вака нешто, само прашај пак дали испорачуваат. Имаат и продавница на Aliexpress.
Пред некое време мислам дека имаа нешто прекин, не можам да најдам сега, може и да сум се помешал со др продавницаKPRepublic испорачуваат до кај нас, јас имам купувано од кај нив. Само моја препорака, не го користете вебсајтот туку купувајте од нивната продавница на Aliexpress, поради дополнителната заштита/сигурност на Aliexpress (Buyer protection).
Тури и еден sound test да слушнеме како звучи.new toy day
case by Osum (@hpetrovski ) silent linear switches by Durock (62g), XDA PBT keycaps by ali.
![]()
Еј уба испаднаnew toy day
case by Osum (@hpetrovski ) silent linear switches by Durock (62g), C3 стабилизатори, XDA PBT keycaps by ali.
![]()
modifier + down arrow?Каде е стрелка нагоре?![]()
за ретки прилки кога ќе треба де .. да ми требал до толку ќе си седев на ТКЛ немаше да идам на 60% форматАбе еден тастер може да замени цела тастатура (Морзеова азбука), ама чуму...
yd60 .. во китот од Osum со case-ot. Plate-от ми го секна по моја желба за овој распоред. Подржава скоро се комбинации за долните два реда/Ентер/split backspace и сл.@VerGer кој PCB го користиш?
Шо е до мене, ако не користиш caps + IJKL за стрелки, you're missing out65% е најдобар лејаут баш ради ова. сантим и пол е поширок ама затоа имаш генерално сѐ, бар за програматори/офисџии/генерални текстописци. Модс користиш само за F1-F12
Тоа е се убаво, само, тешко е шифтање. Ќе искочам од дома, треба на лаптоп да работам. Не можам да мењам muscle memory секои две неделиШо е до мене, ако не користиш caps + IJKL за стрелки, you're missing outИнаку ова е екшли паметно, иако многу невообичаено пошо ако имаше стрелка нагоре, цел ZXC row ќе требаше да се помести налево и да оди со 2U лев шифт, шо веќе не е стандард staggered лејаут. А и QMK/VIA programmable е PCB-то, такада стрелките не ни мора да се стрелки во случајот
Погледнете го атачментот 96098
Еве ги сите поддржани лејаутс на yd60.
Успут, еве ја мојата:
Погледнете го атачментот 96099
Кој носи Keychron во МК и која цена се?Поздрав dudes and dudettes,
си ја барам првата механичка тастатура, па ми требаат вашите предлози.
Од тоа што успеав да го истражам и видам за моите потреби, моментално сум фиксиран на 65%ка, бидејќи ми требаат стрелките за navigating често и ќе ме нервираат modifiers и use curve-от помеѓу дома и канцеларија.
Е сега, од сите budget-friendly опции што успеав јас да ги најдам и ги носат кај нас, Keychron K6 (алуминиум, RGB, HS верзија) ми делува како најдобра опција за околу $100тина со солиден build quality и плус тоа што е HS ми дава можност да испробувам други switches понатака (воедно, и можноста да ме внесе во овој rabbit hole од хоби xd).
Поефтина варијанта на ова е RK68 at $60тина , со тоа што не е HS во споредба со K6ката. Го гледав и GK68xs DIY китот, ама сосе сите додатоци испаѓа надвор од буџетот.
Дали има некоја друга 65% во овој низок budget range што ќе ја препорачате?
Ви благодарам однапред.
Македонски поштиКој носи Keychron во МК и која цена се?
Јас се мислам помеѓу K2 и K6. Само шо на K2 HS малку и се грди капачињата, бело со црно, па ќе треба да се заменат.
А K6 нема Delete и End.
Keychron се добри, ама не се програмабилни воопшто. Тој лејаут што го гледаш е и тоа е тоа. Од друга страна, SK, GK и сличните се програмабилни ама софтверот им е... лош.Поздрав dudes and dudettes,
си ја барам првата механичка тастатура, па ми требаат вашите предлози.
Од тоа што успеав да го истражам и видам за моите потреби, моментално сум фиксиран на 65%ка, бидејќи ми требаат стрелките за navigating често и ќе ме нервираат modifiers и use curve-от помеѓу дома и канцеларија.
Е сега, од сите budget-friendly опции што успеав јас да ги најдам и ги носат кај нас, Keychron K6 (алуминиум, RGB, HS верзија) ми делува како најдобра опција за околу $100тина со солиден build quality и плус тоа што е HS ми дава можност да испробувам други switches понатака (воедно, и можноста да ме внесе во овој rabbit hole од хоби xd).
Поефтина варијанта на ова е RK68 at $60тина , со тоа што не е HS во споредба со K6ката. Го гледав и GK68xs DIY китот, ама сосе сите додатоци испаѓа надвор од буџетот.
Дали има некоја друга 65% во овој низок budget range што ќе ја препорачате?
Ви благодарам однапред.
МП знам дека носат, мислев некој друг да не ги носи/донесе.Македонски пошти
Тука има само овие големите брендови и Ducky во Neksio. Ducky One 2 SF би ти била таман ко K6
Ги гледав на Али, баш сега имаше некои 15% попуст, сосе шипинг околу 110 долари доаѓа. На истата мисла сум и јас, ама пак некако form-factorot на К6кава повеќе ме влече.Кој носи Keychron во МК и која цена се?
Јас се мислам помеѓу K2 и K6. Само шо на K2 HS малку и се грди капачињата, бело со црно, па ќе треба да се заменат.
А K6 нема Delete и End.
Ги гледав и Ducky-to во нексио - супер се, ама малце ми се над буџет. Плус, мислам дека тие беа 60% ако не се лажам (освен ако не ги има и на друго место освен нексио)?Keychron се добри, ама не се програмабилни воопшто. Тој лејаут што го гледаш е и тоа е тоа. Од друга страна, SK, GK и сличните се програмабилни ама софтверот им е... лош.
Локално ги имаш Ducky One 2 SF, цената им е околу 8000 денари мислам, таман форм фактор, супер билд и се тоа.
Се друго е custom нажалост.
Јас имам една 65% што и се мислам да ја продадам, ама сакам прво да најдам некоја со HH лејаут да купам![]()
види 3 поста погоре од твојот, 65%-ткаГи гледав и Ducky-to во нексио - супер се, ама малце ми се над буџет. Плус, мислам дека тие беа 60% ако не се лажам (освен ако не ги има и на друго место освен нексио)?