Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Македонски Пошти - Општа Дискусија

Како сте задоволни од услугите на Македонски Пошти?

• Вкупно гласале
    722
15 септември 2012
1.159
1.300
Дечки едно прашање, пратката стигна во Македонија е сега првпат порачувам на адреса во Скопје пишува испратена на домашна адреса на 10ти до сега ми нема никакво известување стигнато, во која пошта треба да ја подигнам ? Во онаа кај Железничка ?

Штом првпат порачуваш на таа адреса има голема веројатност да поштарот не те познава и да не ти ја донесе пратката (или да е отсутен, па заменикот да не познава или не те најде)...
Погледни го бројот кој ти го пишува на информацијата за следење на пратката 1003 Sent to domestic location 1020
Тоа 1020 ти е доставната пошта.
Појди до најблиската доставна пошта за твојот регион и распрашај се во доставната служба (која најчесто нема шалтер).
Еве ти линк до бројот на доставната пошта: Насловна
Еве ти линк каде визуелно ќе ја пронајдеш доставната пошта: gmap

Ова се броевите на доставните пошти во Скопје:
  • 1000 Скопје (општина Аеродром, Центар, Кисела Вода)
  • 1010 Скопје Чаир (општина Чаир и Бутел)
  • 1020 Скопје Карпош (општина Карпош)
  • 1040 Скопје Маџари (општина Гази Баба)
  • 1050 Скопје Драчево (општина Кисела Вода ( населено место Драчево) и
  • 1060 Скопје Ѓорче Петров ( општина Ѓорче Петров и Сарај)

ARMac

senior
2 октомври 2010
9.388
12.327
Скопје
androgaming.com
Како што од скоро дознав, немаат обврска да ги носат сите пакети до дома. Наводно имале опција ако сакаат само ливче да донесат.

Јас мојот поштар стално го частам па го немам тој проблем. Зоки е цар ако вечерва пишува 1003 ООЕ па 1000 sent item to domestic location, еве ти го него сабајлето накај 10:30 (да не ме разбудел порано) со пакетчето. И онака ќе потрошам пари ако одам до гл. пошта па исто ми се фаќа.

psyside

127.0.0.1
4 септември 2008
30.500
31.940
psyside's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 5 [email protected] + PCCooler X5
Motherboard
Asrock B450 HDV
Storage
970 EV0 Plus 500GB
PSU
Evga 750W BQ
RAM
2x8GB Hyper X Predator@ 3200
Video card
Asus RTX Dual EVO 2060 Super
Case
CM Masterbox E500 with ODD
Mouse
Cooler Master Storm Spawn + Corsair 140/Zalman ZM-F4
Keyboard
Logitech G910
Monitor
Asus PA328Q Pro Art
OS
WIN 10 Pro X64
Како што од скоро дознав, немаат обврска да ги носат сите пакети до дома. Наводно имале опција ако сакаат само ливче да донесат.

Зависи од тежината на пакетот.

Arsenal

hello world
11 март 2017
178
93
јас мислам дека наквеке зависи од поштарот овој кај мене е ѕвер, носи пратки поголеми од ташната до дома ама тоа се случува кога човек си ја сака работата секое идење е насмеан и позитивен

Sent from my Redmi Note 4x using Tapatalk

psyside

127.0.0.1
4 септември 2008
30.500
31.940
psyside's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Asrock B450 HDV
Storage
970 EV0 Plus 500GB
PSU
Evga 750W BQ
RAM
Video card
Case
Mouse
Keyboard
Logitech G910
Monitor
Asus PA328Q Pro Art
OS
WIN 10 Pro X64
јас мислам дека наквеке зависи од поштарот овој кај мене е ѕвер, носи пратки поголеми од ташната до дома ама тоа се случува кога човек си ја сака работата секое идење е насмеан и позитивен

Sent from my Redmi Note 4x using Tapatalk

Големината не е толку проблем, како што е тежината. Пример, плико кое е тешко 500 грама, а во A4 формат, не е исто како пакет од 2-3кг од иста големина. Иначе да, порано мене и тешките ми ги носеа на врата, сега веќе не - имав 2 перфектни поштари, новиот не го бива - е сега дали тоа со тежината е од тазе, дали зависи од тоа дали поштарот е со кола или пешки итн не би знаел.

Josifosky

hello world
24 октомври 2011
110
60
Штом првпат порачуваш на таа адреса има голема веројатност да поштарот не те познава и да не ти ја донесе пратката (или да е отсутен, па заменикот да не познава или не те најде)...
Погледни го бројот кој ти го пишува на информацијата за следење на пратката 1003 Sent to domestic location 1020
Тоа 1020 ти е доставната пошта.
Појди до најблиската доставна пошта за твојот регион и распрашај се во доставната служба (која најчесто нема шалтер).
Еве ти линк до бројот на доставната пошта: Насловна
Еве ти линк каде визуелно ќе ја пронајдеш доставната пошта: gmap

Ова се броевите на доставните пошти во Скопје:
  • 1010 Скопје Чаир (општина Чаир и Бутел)
  • 1020 Скопје Карпош (општина Карпош)
  • 1040 Скопје Маџари (општина Гази Баба)
  • 1050 Скопје Драчево (општина Кисела Вода ( населено место Драчево) и
  • 1060 Скопје Ѓорче Петров ( општина Ѓорче Петров и Сарај)
Дали е можно да е во помала пошта овде има една кај универзална мислам дека земаат и од неа пратки пошо таа тука ми е најблиску

Josifosky

hello world
24 октомври 2011
110
60

Јас мојот поштар стално го частам па го немам тој проблем. Зоки е цар ако вечерва пишува 1003 ООЕ па 1000 sent item to domestic location, еве ти го него сабајлето накај 10:30 (да не ме разбудел порано) со пакетчето. И онака ќе потрошам пари ако одам до гл. пошта па исто ми се фаќа.
И поштарката што ми е на другата адреса е закон ! Исто ако вечерта пишува сенд другиот ден исто кај 10 е стигната кај мене дома. Некогаш се случува и 5-6 пратки одеднаш во ист ден да стасаат и да ми ги донеси сите.

15 септември 2012
1.159
1.300
Дали е можно да е во помала пошта овде има една кај универзална мислам дека земаат и од неа пратки пошо таа тука ми е најблиску

Провери на страната: gmap за поштата 1111 кај Универзална сала на улица Костурски херои... Или е доставна па имаат пошторазнесувачи и ќе ти ја донесат до дома или е шалтерска само за да прибираат пратки...

Josifosky

hello world
24 октомври 2011
110
60
Провери на страната: gmap за поштата 1111 кај Универзална сала на улица Костурски херои... Или е доставна па имаат пошторазнесувачи и ќе ти ја донесат до дома или е шалтерска само за да прибираат пратки...
Шалтерска е ќе почекам уште некој ден поштарот да достави ливче, за да не барам по пошти. Зад универзална сум и незнам дали е во таа кај Железничка или пак Карпош. Изгледа и бројот истече не го дава повеќе на страната

15 септември 2012
1.159
1.300
Шалтерска е ќе почекам уште некој ден поштарот да достави ливче, за да не барам по пошти. Зад универзална сум и незнам дали е во таа кај Железничка или пак Карпош. Изгледа и бројот истече не го дава повеќе на страната

Во претходната порака ги напишав доставните пошти со своите региони...
Оди утре на шалтерите на Поштата спроти Железничката станица со твојот број за следење (tracking number) и барај да ти ја најдат пратката... Кај нив е...

Josifosky

hello world
24 октомври 2011
110
60
Skopje2-DostavaOTK 1000 Ostatok 22.03.2017 09:48 Vo Posta
Ова е нешто ново на бројот за следење :) Значи да одам кај железника и од таму да си ја подигнам?

15 септември 2012
1.159
1.300
Ова е нешто ново на бројот за следење :) Значи да одам кај железника и од таму да си ја подигнам?

Аман бе, недела дена чекаше? Појди во Пошта 2 (таа под Железничката станица) и прашај ја тетката на шалтерот последен лево... Она знае да чита од компјутер, па најверојатно и ќе ја најде пратката каде е... А најверојатно е кај тоа поштарите (пошторазнесувачите) кај кои се влегува од задната страна, од кај камионите...
Со среќа гуглање...

Josifosky

hello world
24 октомври 2011
110
60
Аман бе, недела дена чекаше? Појди во Пошта 2 (таа под Железничката станица) и прашај ја тетката на шалтерот последен лево... Она знае да чита од компјутер, па најверојатно и ќе ја најде пратката каде е... А најверојатно е кај тоа поштарите (пошторазнесувачите) кај кои се влегува од задната страна, од кај камионите...
Со среќа гуглање...
Ме мрзи да појдам ама со надеж утре од кај 12. Го чекав овој поштаров да донеси ливче ама очигледно не му се работи

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk

15 септември 2012
1.159
1.300
Ме мрзи да појдам ама со надеж утре од кај 12. Го чекав овој поштаров да донеси ливче ама очигледно не му се работи

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk

Ако го гуглаш поштарот (пошторазнесувачот) мораш да го гуглаш на лице место од 7 до 7:15, оти после одат на „терен“ а се враќаат секој индивидуално и потоа си одат дома. Па ќе мораш наредниот ден од 7 до 7:15... Ама на шалтер прво за да ти го кажат името на ликот кај кој е пратката...
Да не веруваш колку народ има буден во 7...

creator

hello world
26 јануари 2009
89
67
Ова значи дека треба да чекаш да ти ја донесе пратката поштарот дома. Остаток - значи дека тој ден не бил накај твојот реон. Џабе ќе одиш во пошта, пратката ти е кај поштарот не на шалтер.

Josifosky

hello world
24 октомври 2011
110
60
Ако го гуглаш поштарот (пошторазнесувачот) мораш да го гуглаш на лице место од 7 до 7:15, оти после одат на „терен“ а се враќаат секој индивидуално и потоа си одат дома. Па ќе мораш наредниот ден од 7 до 7:15... Ама на шалтер прво за да ти го кажат името на ликот кај кој е пратката...
Ах кој ќе станува во 7 тоа многу рано е...
Ова значи дека треба да чекаш да ти ја донесе пратката поштарот дома. Остаток - значи дека тој ден не бил накај твојот реон. Џабе ќе одиш во пошта, пратката ти е кај поштарот не на шалтер.
Сепак останува да си чекам. :)

Josifosky

hello world
24 октомври 2011
110
60
Ах кој ќе станува во 7 тоа многу рано е...

Сепак останува да си чекам. :)
Иии бев кај тетката на послендиот шалтер, сепак значи имало добри луѓе во државава и истото ми го кажа пратката е кај поштарот и ми рече да го барам од позади ама беше 1-2 саат и сиреков дека нема да го најдам ќе чекам да достави писмо воедно да ви кажам дека имаат активен меил на кој враќаат за чудо и тоа многу брзо во помалце од 1 саат мејлот им е овој [email protected] тие всушност ми рекоја да појдам да проверам па му кажав дека 2 недели ми нема доставено картонче ми рекоја ќе го препрателе мејлот до одговорните.

15 септември 2012
1.159
1.300
Иии бев кај тетката на послендиот шалтер, сепак значи имало добри луѓе во државава и истото ми го кажа пратката е кај поштарот и ми рече да го барам од позади ама беше 1-2 саат и сиреков дека нема да го најдам ќе чекам да достави писмо воедно да ви кажам дека имаат активен меил на кој враќаат за чудо и тоа многу брзо во помалце од 1 саат мејлот им е овој [email protected] тие всушност ми рекоја да појдам да проверам па му кажав дека 2 недели ми нема доставено картонче ми рекоја ќе го препрателе мејлот до одговорните.

Македонска работа: ти рекламираш услуга во оддел за рекламација и наместо ОНИ да проверат те праќаат тебе ТИ да провериш...
Мислам дека работата е созреана за рекламација на телефонот кој ќе го најдеш на оваа страна: Контакт
(последниот збор од линкот = дирецкија - оф леле и куку леле)

Јас имам позитивно искуство со услугата на вработените кои се јавуваат на повиците на тој број. Проблемот што го имав со достава на една поштенска пратка го решија за неверојатни 5-6 минути... Писмениот одговор од нивните служби го добив за 1 ден (25-26 часа).

Бркај ги утре рано наутро (во 7:00 - 7:15 часот), ако излезе разнесувачот на пошта на терен (реон), никој не ти врши работа тој ден...

Josifosky

hello world
24 октомври 2011
110
60
Македонска работа: ти рекламираш услуга во оддел за рекламација и наместо ОНИ да проверат те праќаат тебе ТИ да провериш...
Мислам дека работата е созреана за рекламација на телефонот кој ќе го најдеш на оваа страна: Контакт
(последниот збор од линкот = дирецкија - оф леле и куку леле)

Јас имам позитивно искуство со услугата на вработените кои се јавуваат на повиците на тој број. Проблемот што го имав со достава на една поштенска пратка го решија за неверојатни 5-6 минути... Писмениот одговор од нивните служби го добив за 1 ден (25-26 часа).

Бркај ги утре рано наутро (во 7:00 - 7:15 часот), ако излезе разнесувачот на пошта на терен (реон), никој не ти врши работа тој ден...
Тие треба мене да ме бркаат а не јас нив ама тоа е во нашата држава ништо ново, инаку ми оставија и во пораката некои броеви незнам што броеви се а и неможам толку да се замарам за пратката реално ми значи ама не до тој степен да го вртам цело Скопје кога тогаш ќе донеси овој карточне и ќе можам да ја подигнам продавачот ми го продолжи рокот за диспјут +10 па така да ќе чекам. А од 7 да станувам па да го бркам плус никогаш не сум бил таму не сум во план :) Ако не на бројот за поплаки ќе се јавам неделава ако не донеси овој картон И немам многу време за да одам пак оваа недела.

15 септември 2012
1.159
1.300
Тие треба мене да ме бркаат а не јас нив ама тоа е во нашата држава ништо ново, инаку ми оставија и во пораката некои броеви незнам што броеви се а и неможам толку да се замарам за пратката реално ми значи ама не до тој степен да го вртам цело Скопје кога тогаш ќе донеси овој карточне и ќе можам да ја подигнам продавачот ми го продолжи рокот за диспјут +10 па така да ќе чекам. А од 7 да станувам па да го бркам плус никогаш не сум бил таму не сум во план :) Ако не на бројот за поплаки ќе се јавам неделава ако не донеси овој картон И немам многу време за да одам пак оваа недела.

Јас сакав да ти помогнам, од напишаново приметувам дека се повлекуваш и дека немаш потреба од помош.

Сакам добронамерно да те критикувам: Мислата што си ја имал во главата, кога си одговарал на поракава, ја знаеш само ти. За да ја разбереме сите ние од читачкиот аудиториум, користиме правила на изразување со литературниот јазик. Во првите три реда од твојата порака има многу зборови и многу мисли, кои можат да се поделат во неколку реченици. За да се разбере целосно твојата мисла, треба да внимаваш на правописните правила. Голем дел од лицата присутни на форумов се тука за да поделат или да „купат“ евтино информација. Ретко некој човек точно и коректно ќе ти го „дешифрира“ напишаниот текст, без да се нервира. Ако сакаш исправно да те разберат читателите, ќе мора да внимаваш на мислите изразени во речениците.
Ако не го правилно применуваш мајчиниот јазик, како комуницираш со странците на нивниот мајчин јазик?
Ако правилно не ја применуваш граматиката на мајчиниот јазик, како ја применуваш синтаксата на програмскиот јазик од кој заработуваш за живот?
Немој да се лутиш, критиката е добронамерна. Има за цел да те поттикне да се изразуваш коректно кон „соговорниците“. Лесно да ти ја разберат мислата и да ти одговорат.
Денес тоа е лесно преку модерниве средства за комуникација: можеш текстот да го напишеш, па да го корегираш до совршенство. Зар мислиш дека оваа порака што ја пишувам е напишана „од прва“? Во текстов има неколку поправки, со цел да биде лесно разбирлив, мојата мисла да ја пренесам кон читателите.
Да не зборам дека напишаниот текст дава слика на образованието и менталната состојба на писателот.

Josifosky

hello world
24 октомври 2011
110
60
После долгото време пратката ми стигна дома! :) 20 дена во Македонија беа потребни за достава.

DarkDeFnx

hello world
20 јули 2016
122
157
DarkDeFnx's setup  
Processor & Cooler
Intel Core 2 Quad Q8200 @ 2.33GHz 4MB L2 64-bit LGA775
Motherboard
Micro Star International MSI MS-7353 X48C Platinum
Storage
SYS: Saumsung HD753LJ ATA 750GB | DATA: Samsung D3 Station 2TB
RAM
Single Channel DDR3-1333 SDRAM 2 x 2GB 9-9-9-24
Video card
NVIDIA GeForce GTS 250 GDDR3 SDRAM 1 GB
Mouse
GEMBIRD MUSOPTI6 5V 200mA DC
Keyboard
Chicony KB-3923 5V 200mA DC
Audio
Realtek High Definition Audio 6.0.1.6662
Monitor
Philips 220E1SB/00 22'' 1920x1080 50/60Hz 100-240V 1.5A
OS
Microsoft Windows 10 Professional (x64) Build 14393.447 (RS1)
Проблемот е во поединци заради кои понекогаш кочи или шлајфува работата, но генерално важи втората опција од анкетата т.е. ок се.
Нарачка од Али Експрес уредно од централната пошта стигна до мојата локална и плус ми го донесоа и картончето, се тоа во рамки на 24 часа гледано од тракингот. Уште да имаше бар малку живост во тој вработениот на шалтер, денеска и ќе си го земев пакетот. Вака ми остана утре да го барам директно кај поштарот пошто на шалтетистот "не знае, ништо не му оставиле".

A

aleksandar.divitarov

Гостин
Дечки што значи ова Sent to Praha 120?Се работи за екран порачан од Ибеј?и одприлика за колку време ќе ми стигни до дома? Untitled.png

psyside

127.0.0.1
4 септември 2008
30.500
31.940
psyside's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Asrock B450 HDV
Storage
970 EV0 Plus 500GB
PSU
Evga 750W BQ
RAM
Video card
Case
Mouse
Keyboard
Logitech G910
Monitor
Asus PA328Q Pro Art
OS
WIN 10 Pro X64
Поштите се ок, царинските испостави и слично ги држат пакетите! верувајте проверено на многу пати, кога и да имам тракинг, за одредена пратка а истата не се мрцвари на царина, пратката ми стига за 2 дена по завршувањето на тракингот, така да се е до царините или во огромен дел од времето е до нив.

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

На врв Дно