Еј и ја моментално ја играм на stema deck-овПогледнете го атачментот 131835
Batman Arkham Knight. Излезена во 2015 а сеуште многу добро се држи игричево
RDR 2 e masterpiece дефинитивно моја препорака е да ја пробаш The Witcher 3 Wild HuntПогледнете го атачментот 132117
RDR2
До сега најдобрата игра што ја имам играно, со прекрасна приказна, одлична графика и неверојатна атмосфера.
Ја пробав - одвоив 2-3 саата - почетокот тоа - пукање задоволително , графика и соживување одлично (поготово некој кога ќе врзеш и го влечеш со коњПогледнете го атачментот 132117
RDR2
До сега најдобрата игра што ја имам играно, со прекрасна приказна, одлична графика и неверојатна атмосфера.
Прво нешто што приметив е дека го користи истиот Rage Engine како GTA 5, кој е доста подобрен во играва.Ја пробав - одвоив 2-3 саата - почетокот тоа - пукање задоволително , графика и соживување одлично (поготово некој кога ќе врзеш и го влечеш со коњ) само многу работа ми изгледа - дур се запамтат ситеменија, шознам шо има - храна . оружје , па треба да ги менуваш.. Не знам понатака - поинтересна станува играта ? Што е целта - да пљачкаш со момците ? Статус нешто се менува кога ќе заработиш многу ? Купуваш нешто како у ГТА или ?
Ништо - треба да и се посвети повеќе време штом велите „вреди„ ...
При крај сум со AC Mirage.
Можам да кажам дека е единствена AC што не ми здосадила по извесно време. Можеби дека е прилично кратка во споредба со, да речеме Odyssey.
Сепак, препорачувам!
50 saati se nishto za platinum ako se sporeduva so prethodnite AC. Za Valhalla mi trebashe 200 saati da zeam platinum + DLCs, dodeka za Odyssey i Origins (isto so site DLCs) po ~80-100hНе е баш кратка, јас со се Платинум ја играв 50саата што е супер
И најдобра асасин после 6-7години
Sent from my iPhone using Tapatalk
Mirage e најголемо срање и мачкање очи што постои. Зошто?
Сѐ на сѐ, Mirage е како екстра контент направен од остатоците од претходните три игри само и единствено само да исцицаат повеќе пари. Ја изгледав и приказната на YouTube и ништо ново не кажуваат после Valhalla крајот што беше и оригиналната замисла како DLC.
- Mirage оригинално беше замислена како Valhalla DLC за третина од цената по која ја продаваат сега.
- Mirage користи истите системи од последната combat RPG AC трилогија (Origins, Odyssey, Valhalla) а се обидува да биде stealth AC.
- Mirage нема идентитет бидејќи не е combat RPG а користи такви combat и movement системи, што значи недостига прав parkour како во Unity што имаше бидејќи е ограничена во системите и асетите што ги користи.
- Mirage само игра на картата носталгија да извади пари од овие што ги играле првите AC игри, но не го нуди тоа што го рекламира.
- За вистинска stealth AC игра треба да се почекаат следните коишто ќе се прават од нула.
Аналогија: со Mirage сакаа да направат плескавици, но при рака имаа само тофу, па излезе што излезе.
Mythology трилогијата беше рекламирана како Combat RPG AC и тоа и беше. Таков е тој жанр со filler content и отворени големи светови.Mirage за разлика од Valhalla колку што видов не се состои од 90 % филер контент.
Пократка е, да, но зошто би сакал 300 сати игра кога целата содржина е fetch квестови, убијго овој, реидај ова, односно не го почитува моето време посветено на играта.
Mirage е кратка и всушност има assassin приказна, за разлика од Valhalla и Odyssey коишто сакаат да бидат Assassin's Creed игри, но феилаат на големо.
Ова што си го пишал повеќе одговора за Valhalla него за Mirage. Valhalla беше 99 % recycled content from Odyssey, само на подруга локација.
Само сакам да потенцирам колку подобро изигледа светот во Mirage, колку е поисполнет, Багдад изгледа феноменално наспроти цела мапа од Valhalla која што беше копи-пејст и немаше никакви уникатни локации.
Не се сложвам со твојов муабет.
Едино не би ја купил бидејќи имам многу лошо искуство со Ubisoft Connect, ако дојде на Steam, тогаш со сигурност би ја купил, но тоа за година-дена најмалце.
Mythology трилогијата беше рекламирана како Combat RPG AC и тоа и беше. Таков е тој жанр со filler content и отворени големи светови.
Во споредба, Mirage беше рекламирана како „вистинска“ stealth AC игра, но не е тоа бидејќи ги користи истите системи од претходните три игри специјално изградени за combat RPG титлови. Поради тоа нема свој идентитет, туку е една голема нула без поента.
А тоа за мапата, како изгледа и квестовите какви се е површински детал. Во основа, истото срање од претходните три игри само настегано на помала површина за да не се забележува недостигот на поента во играта како кај Valhalla.
Главната суштина е како се движат ликовите, каква интеракција имаат со околината, какви анимации имаат, итн. Сѐ ова е ограничено бидејќи алатките што се користат се за друг жанр, а не за stealth RPG. Последната вистинска AC игра беше Unity:
View: https://www.youtube.com/watch?v=TGaZ4Bj86Hw
Mirage во основа е Valhalla но без тој filler content, а студиото се надеваше дека еве играчите ќе го поистоветат тој filler content со претходните RPG титлови за да ја перцепираат Mirage како друга игра, што и се случи кај голем дел oд нив.
Japan RES ќе користи ДЕЛ од асетите (не како Mirage што преискористи се), така што ќе биде пооригинална.Потполно на место си за Unity и паркоур системот, но си има и тоа недостатоци (floaty e, лошо оптимизиран, самите тие имаа кажано дека има неколку милиони код за crouch механиката со сите тие комбинации), али да, најдобар и најуникатен до сега.
Valhalla немаше никаков stealth, далеку полоша од Origins/Odyssey. Затоа Mirage беше рекламирана како back to the stealth roots.
Јас само не се сложувам дека играта е срање како што нарече. Има можеби некој маркетинг трикови и лажни ветувања околу неа, но јас би рекол дека барем од Valhalla е далеку подобра.
Се надеваме следната (валјда е тоа Red-Japan проектот) ќе биде од 0 како што ветуваат. Наводно ќе имала нови stealth механики, гасење на light sources, нови stealth оружја и слично и тоа ќе биде ново-уникатно искуство.
Дечки, дај препорачајте некоја/и игрица во стилот на Варкрафт и некоја во стилот на Ејч оф импајрс..
И добри се си ги играл?Rise of Nations...исто погледни ја и Company of Heroes,многу добра игрица/има 3 дела.
Испратено од M2101K7BNY преку IT.mk форум апликација
GAMING WHEEL MONITOR STAND ROUND TUBE FREESTANDING SINGLE NEXT LEVEL RACING, 21"-65", 24kg MAX, NLR-R010
14.880,00 ден
CASE CORSAIR FRAME 3200D RS, White, CC-9011345-WW
6.130,00 ден
NET LAN WIRELESS DUAL BAND WIFI6, USB 2.0, CUDY WU900
680,00 ден
VGA ASROCK RX 9060 XT STEEL LEGEND OC 16GB GDDR6 2xDP, HDMI, 90-GA5JZZ-00UANF
34.390,00 ден
MOUSE WIRELESS GEMBIRD ONLY BLUETOOTH, 6 BUTTONS, Black, MUSWB-6B-01
450,00 ден
PASTE THERMAL ARCTIC MX-7 (4g) + МX Cleaner Wipes, TC: 4.2 W / mk ACTCP00092A
560,00 ден