Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Која игра ја плешаш во моментов?

NightfurY

hello world
16 февруари 2018
259
439
Kрушево абер пристигна !
Ја земав CoD: Vanguard кога искочи. Своевремено CoD: MW од 2019 беше за мене идеална пуцачиња, одлична графика, класична колодјути механика и мултиплејер, згора на тоа ја извадија и Warzone која е једина игра што константно ја гејмам од кога излезе. Од друга страна пак лани CoD: CW беше катастрофална. Најголемо разочарување беше аркадната графика. Затоа и ја прескокнав.Али годинава направија партал со Vanguard. Играта ги има позитивните страни од MW и CW. Графиката, движењето, реални бои и одличен амбиент се земени од MW, а брзината на мултиплејер текмите, забавата што ти ја нуди од CW. Башка сите мапи се одлични и не оставаат простор за премногу кампање. И оваа година додадоа новитети и дополнителни предизвици да ја направат играта уште поинтересна. Така да и се радувам нејзе кога ќе најдам време. :)
Дека е најодлична игра после долго време би се согласил али дека некад ке ги помине (Cod2 i Cod4) тоа мало морген , секоја нова верзија стана исто досадна како и ифонот , MW прескинувана во Vangard мултиплеер ке играш дури ти се смачи а тоа се случува затоа што играта е пуб гејм и нема компетитив сеуште а и да има компетитив ке биде за на конзола како и секоја предходна , сакам да кажам мое мислење , играм код уште од 2006 така да компетитив духот го урнаа во далечната ..... тоа е мое лично мислење ништо персонално .

Brendog

hello world
18 септември 2016
78
88
Дека е најодлична игра после долго време би се согласил али дека некад ке ги помине (Cod2 i Cod4) тоа мало морген , секоја нова верзија стана исто досадна како и ифонот , MW прескинувана во Vangard мултиплеер ке играш дури ти се смачи а тоа се случува затоа што играта е пуб гејм и нема компетитив сеуште а и да има компетитив ке биде за на конзола како и секоја предходна , сакам да кажам мое мислење , играм код уште од 2006 така да компетитив духот го урнаа во далечната ..... тоа е мое лично мислење ништо персонално .
Se izvinuvam za latinica pred se.
Se slagam za skoro se od napishanoto. Edinstveno bi napomenal deka ne e samo reskin na MW19 ima eden ton noviteti od tipot na poseben sistem za jachanje operatori, poveke moznosti za leveling, povekje challenges kako za oruzja, taka i za leveli na akauntot. Ovaa godina za nijansa potesko se leveliraat oruzja, ama za tie sto sakaat da grindaat za camos kje im bide dobar predizvik.

Kako sto kazha, MW19 posle nekoe vreme stanuva repetitivna i mapite ne bea bash najsjajni i bitkite na mapite bea pospori. Zatoa i lugjeto gi baraa shipment i shoot house(ako taka se vikase mapata). Ama da, za competitive delot se slagam, ne e na visoko nivo.

Vo princip gledam deka ima eden ton SnD turniri za vanguard koi izgledaa interesno. Dobro e sto ima mnogu mapi i site se odlicno konstruirani, ima nekoe brzo ama takticko flow. E sega do koga ke bidat interesni, ne znam. Mada najavija novi mapi i sega na 17ti kje ja pustaat fan favourite shipment remastered.

Za onie sto igraat redovno warzone, definitivno ja preporacuvam. Ne znam kako ke bidat integrirani vanguard i warzone, ama ako leveliras oruzja samo na plunder kje se iznamacis i te kako.

I da, ima doza na bagovi, ama me raduva sto sledgehammer gi saniraat vo najbrz mozen rok.

Se ova doagja od tip sto nikogas ne bil fan na Cod serijalot, povekje sum bil battlefield pucach. :)

23 мај 2012
1.501
3.442
The_Witch_Hunter's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen™ 9 7950X3D Gaming Processor | ROG Ryuo IV SLC 360 ARGB
Motherboard
ROG Crosshair X670E Hero
Storage
Kingston FURY™ Renegade PCIe 4.0 NVMe® M.2 SSD 2TB | Samsung 970 EVO PCIe 3.0 NVMe® M.2 SSD 1TB
PSU
ASUS TUF Gaming 1200W Gold ATX 3.1
RAM
Kingston FURY™ Beast DDR5 32GB (2x16GB) 6000MT/s CL30
Video card
ROG Astral GeForce RTX™ 5090 32GB GDDR7 OC Edition
Case
be quiet! Dark Base Pro 901
Mouse
Razer Basilisk V3 Pro White Edition
Keyboard
ROG Claymore Gaming Keyboard
Audio
Creative A250 2.1 Speaker System | ROG Strix GO Core Gaming Headset | Samsung HW-Q800C 5.1.2 Ch. Dolby Atmos
Monitor
Alienware AW3821DW 3840x1600 144Hz G-SYNC® ULTIMATE | LG OLED55G42LW 4K Ultra HD 144Hz NVIDIA® G-SYNC®
OS
Windows® 11 Pro 64-bit 25H2
1.png
Christmas tree simulator aka FIFA 22 :ROFLMAO:
Лека полека си се гради тимот. Само уште нови контролери да си набавам за викендов оти настрада и последниот саглам што беше.

NightfurY

hello world
16 февруари 2018
259
439
Kрушево абер пристигна !
Se izvinuvam za latinica pred se.
Se slagam za skoro se od napishanoto. Edinstveno bi napomenal deka ne e samo reskin na MW19 ima eden ton noviteti od tipot na poseben sistem za jachanje operatori, poveke moznosti za leveling, povekje challenges kako za oruzja, taka i za leveli na akauntot. Ovaa godina za nijansa potesko se leveliraat oruzja, ama za tie sto sakaat da grindaat za camos kje im bide dobar predizvik.

Kako sto kazha, MW19 posle nekoe vreme stanuva repetitivna i mapite ne bea bash najsjajni i bitkite na mapite bea pospori. Zatoa i lugjeto gi baraa shipment i shoot house(ako taka se vikase mapata). Ama da, za competitive delot se slagam, ne e na visoko nivo.

Vo princip gledam deka ima eden ton SnD turniri za vanguard koi izgledaa interesno. Dobro e sto ima mnogu mapi i site se odlicno konstruirani, ima nekoe brzo ama takticko flow. E sega do koga ke bidat interesni, ne znam. Mada najavija novi mapi i sega na 17ti kje ja pustaat fan favourite shipment remastered.

Za onie sto igraat redovno warzone, definitivno ja preporacuvam. Ne znam kako ke bidat integrirani vanguard i warzone, ama ako leveliras oruzja samo na plunder kje se iznamacis i te kako.

I da, ima doza na bagovi, ama me raduva sto sledgehammer gi saniraat vo najbrz mozen rok.

Se ova doagja od tip sto nikogas ne bil fan na Cod serijalot, povekje sum bil battlefield pucach. :)
Мило ми е што ти се допандала игата јас сум еден од најголемите фанови за овај сериал али сепак ке причекам да видам како ке биде Бателројалот па после ке одлучам дали да ја купам , затоа што ја зедов МW и ако не излезесе Warzone ке ми беше криво затоа што мултито беше боринг АФ :D

ARMac

senior
2 октомври 2010
9.388
12.327
Скопје
androgaming.com
Погледнете го атачментот 106066
Лека полека си се гради тимот. Само уште нови контролери да си набавам за викендов оти настрада и последниот саглам што беше.

Ти парирам со 4-1-2-1-2 wide.

Фати сезоната до крај? Мене ми се падна Pavel Nedved икона :)

1636708820933.png

23 мај 2012
1.501
3.442
The_Witch_Hunter's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
ROG Crosshair X670E Hero
Storage
Kingston FURY™ Renegade PCIe 4.0 NVMe® M.2 SSD 2TB | Samsung 970 EVO PCIe 3.0 NVMe® M.2 SSD 1TB
PSU
RAM
Video card
Case
Mouse
Keyboard
Audio
Creative A250 2.1 Speaker System | ROG Strix GO Core Gaming Headset | Samsung HW-Q800C 5.1.2 Ch. Dolby Atmos
Monitor
Alienware AW3821DW 3840x1600 144Hz G-SYNC® ULTIMATE | LG OLED55G42LW 4K Ultra HD 144Hz NVIDIA® G-SYNC®
OS

Погледнете го атачментот 106067
Лично преферирам по централни формации како 41212(2), дури и 4231 ја играм слично со Тимо на некоја LF позиција као лажњак и супорт на Лукаку, а со другите гледам да контролирам средина. Ако решам да играм нешто пошироко тогаш користам 352 варијанти, односно пак со натрупана средина.

Фатив дивизија 1, со новиов ситстем ако се потрудев и до елит ќе стигнев, претходните години до 3ка макс. Наградите ме извисија за жал :)

Brendog

hello world
18 септември 2016
78
88
Мило ми е што ти се допандала игата јас сум еден од најголемите фанови за овај сериал али сепак ке причекам да видам како ке биде Бателројалот па после ке одлучам дали да ја купам , затоа што ја зедов МW и ако не излезесе Warzone ке ми беше криво затоа што мултито беше боринг АФ :D
Најпаметно така. И јас планирав да ја почекам Warzone прво па да ја купам, ама не можев да одолеам. Ако се одлучиш да ја земеш, пишувај да рмбаме грци :D.

Ron26

poweruser
4 мај 2019
2.222
2.656
cod 4 уште откако искочи али задње време тешка куртонијада квикскопери ми го окупира омилениот сервер па одамна немам седнато.

theee

hello world
19 декември 2012
107
109
theee's setup  
Processor & Cooler
Intel Core i3 @ 3.60GHz
Motherboard
Gigabyte B360M H
Storage
Samsung SSD 860 EVO 250GB
PSU
500W Deepcool DN500
RAM
2x GB DDR4 2400MHZ HYPER X
Video card
NVIDIA GeForce GTX 1050 Ti
Mouse
ASUS Cerberus
Keyboard
Genesis RX39

Погледнете го атачментот 106067
Погледнете го атачментот 106066

Како правите коинси на ултимејт тим освен со купување на пекови? Немам играно ултимејт тим од 2016 и тогаш знам беше или да купуваш пакети или со трејдање (за што јас немам многу време). Сега ја земав за ПС5 и одиграв неколку драфтови но сакам да почнам активно да играм ултимејт тим.

ARMac

senior
2 октомври 2010
9.388
12.327
Скопје
androgaming.com
Како правите коинси на ултимејт тим освен со купување на пекови? Немам играно ултимејт тим од 2016 и тогаш знам беше или да купуваш пакети или со трејдање (за што јас немам многу време). Сега ја земав за ПС5 и одиграв неколку драфтови но сакам да почнам активно да играм ултимејт тим.

Имаш неколку опции. Squad Battles ако изиграш 40 утакмици (неделно) ќе завршиш во Elite 1 или 2, ќе ти даде пари + пакс, Division Rivals исто ти требаат 7 победи (онлајн, неделно) ќе ти даде пари + пакс, FUT Draft пакетчиња после победи.

Има Seasonal Rewards, Objective rewards, Milestones, SBC сето тоа дава паричики, coin boosts итн. И покасно или порано ќе ти се падне нешто што вреди 30.000 до 100.000 а во ретки случаи и 500.000 + (икона). Ќе продадеш и така. Секоја изиграна утакмица носи од 500 до 700 парички (без коин буст).

Има некој трговци прават пари и со купи продај, не ме бива за тоа.

NecrotoX

Undead
4 март 2013
5.589
6.862
Скопје
www.youtube.com
NecrotoX's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 5 2600 @ 3.40GHz & Cooler Master MasterAir G100M
Motherboard
ASUS PRIME B450M-A
Storage
Samsung 980 Pro 1TB NVMe SSD | WD10EZEX 1TB 7200 RPM HDD | WD Blue 1TB 5400RPM External HDD
PSU
Cooler Master MWE 500
RAM
32GB Kingston FURY Beast DDR4 @ 3200 MHz
Video card
EVGA GeForce RTX 3060 XC GAMING 12GB
Case
Cooler Master MB520
Mouse
Razer Basilisk V3 | Razer Cobra
Keyboard
Cooler Master CK530 Gateron Brown
Audio
Logitech Z333 2.1 Speakers | Genesis Gaming Argon 200 Black Headphones
Monitor
Dell U2518D 25" + Dell U2419H 24" + XP-Pen Artist 22 Pro
OS
Windows 11 Home
Ја плешам SteamWorld Dig 2, таа што беше бесплатна пред некое време на Steam. Доста интересна игрица испадна. Еве ви еден pro play:

23 мај 2012
1.501
3.442
The_Witch_Hunter's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
ROG Crosshair X670E Hero
Storage
PSU
RAM
Video card
Case
Mouse
Keyboard
Audio
Monitor
OS
Она што ти го напишал @ARMac
Ако играш редовно, наградите се доволни за да одржуваш конкурентен тим.

Tose1991

hello world
18 април 2016
62
96
Skopje
Tose1991's setup  
Processor & Cooler
ryzen 5 9600x
Storage
samsung 970 evo plus+samsung 980 pro+1tb+1tb hard disk toshiba
PSU
corsair 750w
RAM
32gb corsair vengeance
Video card
rx 6800 xt Saphire nitro plus
Monitor
LG
Forza horizon 5 како и секогаш одлична

Атачменти

• Forza_Horizon_5_cover_art.jpg
    Forza_Horizon_5_cover_art.jpg
    85,7 KB · Прегледи: 31

GetSchwifty

hello world
22 февруари 2020
323
713
Скопје
Моментално заглавувам на Forza Horizon 5 (ја купив Premium едицијата) и е топ исто како и 4-ката.
Исто така почнав и Halo Infinite :)

Nikola100

poweruser
30 септември 2019
5.285
5.258
Скопје
hackitfree.github.io
Apex Legends - играм дури не се разочарам скроз од тим-мејтовите а незнам дали има тема за филмови - „Тома„ да го гледате обавезно -многу убав филм :cry:

DarthJe5us

poweruser
2 јануари 2012
3.098
2.341
Apex Legends - играм дури не се разочарам скроз од тим-мејтовите а незнам дали има тема за филмови - „Тома„ да го гледате обавезно -многу убав филм :cry:
Од тимот 99% од времето сум разочаран.

Nikola100

poweruser
30 септември 2019
5.285
5.258
Скопје
hackitfree.github.io
Од тимот 99% од времето сум разочаран.
Aбе не дека јас сум некој „топ-тир плејер„ ама малце да се потрудат соработка меѓу тимот- да се оди заедно - да се напаѓа на едно место - не јас напаѓам некој тим - он отворил битка 100м лево од мене - другиот бара „лут„ 300м десно, или пак паѓа - одма се исклучува почнува нова партија...Без „тимплеј„ у ваков тип на игри - ништо не правиш - само се фрустрираш дополнително ..:cautious:

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно