Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Каде можам да најдам SFX во ATX Adapter Bracket

Глупав

IQ=IQ+1
20 април 2008
1.530
1.032
Глупав's setup  
OS
Windows; MacOS; Linux
се мислам и за куќиште со слична опција иако треба да е MOBO ATX и дискови се троа појќе

најверојатно опција за претражување ќе е Адаптер Конвертер Бракет (кој како милува во изговор)

Каде може да се најде по Скопје со карго!???

FikanA

hello world
3 април 2025
205
254
Средe никаде...
Кој и да те разбере алал му вера.
Ако бараш адаптер за напојувања, мислам дека можеш и да 3д испринташ. Нема кај нас многу избор нажалост. Ја гледам Jonsbo C6 од странство да си го земам, интересно куќиште е.

Глупав

IQ=IQ+1
20 април 2008
1.530
1.032
Глупав's setup  
OS
Windows; MacOS; Linux
не е малку нелогично карбон(како и да се вика филаментот или што и материјал пластика да е за 3D Print)
за прицврстување на напојување во поглед на материјал???

од безбедносна гледна точка???

FikanA

hello world
3 април 2025
205
254
Средe никаде...
Реално не би требало, ако одбереш саглам место да принташ со добар филамент, би требало да си океј.
Адитивното производство односно производство со 3Д принтање е веќе во голема употреба и искрено убаво се развиваат тие технологии и иновациите стигаат до пазар за секојдневни луѓе.

А освен ако производителот на куќиштето продава таков кит, не верувам да ќе можеш after-market да си купиш сам проади димензии, фитинг итн. Вака ти е најлесно да видиш на нет ако некој за тоа куќиште има направено и да си го испринташ.
Јас инаку пак не разбирам, пробуваш да направиш micro-ATX / ITX конфигурација и сакаш да ставиш стандардно ATX напојување?

Глупав

IQ=IQ+1
20 април 2008
1.530
1.032
Глупав's setup  
OS
Windows; MacOS; Linux
Идеално би сакал да најдам куќиште кое собира 4 диска и може да се стави SFX фактор напојување ама распоредот на компонентите да ми се допадне(иако нели секое куќиште има некоја горе доле маана и никој нема измислено перфектно)... Во подруг случај би сакал да го врзам напојувањето кај мене на постар модел на куќиште кое секако подржува повеќе и од 4 диска но нема опција за SFX кое веќе го купив и "надплатив" со екстензија кабли како и со бракетот кој го планирам иако беше економично и е квалитетно.

FikanA

hello world
3 април 2025
205
254
Средe никаде...
Мислам дека малце тешко ќе најдеш куќиште за 4 диска, а да прима SFX. Некако едното оди наспроти другото. А и тешко да ми текне некое куќиште поново што собира 4 диска, повеќето се за 3. Некоколку препораки па разгледај ако ти одговараат:
Kolink Satellite
ASUS Prime AP201
DeepCool MATREXX 30

Глупав

IQ=IQ+1
20 април 2008
1.530
1.032
Глупав's setup  
OS
Windows; MacOS; Linux
Испаѓа дека куќиштето што го имам и не е толку лошо за просторот кој го пружа... Ќе треба да решам неколку работи... Прво Bracket за PSU, нова опција на вентилатори, како и некој фен(препорача некој на форумов како не лоша идеја Издув за лисја), сето тоа со добар cable management ќе реши проблемот со следен добро размислен апгрејд... Значи ако добро те разбрав квалитетен филамент не може толку лесно да му влијае топлинска енергија?

FikanA

hello world
3 април 2025
205
254
Средe никаде...
Нема никако да влијае на температурите на напојувањето (ако точно те разбирам) пошто само го штрафиш на плоча која после ја штрафиш каде што би го заштрафил големото напојување. Тоа пак си се лади најнормално

Глупав

IQ=IQ+1
20 април 2008
1.530
1.032
Глупав's setup  
OS
Windows; MacOS; Linux
А претпоставувам и температурата од напојувањето нема да влијае на Филаментот(иако нели не е преголема)?

FikanA

hello world
3 април 2025
205
254
Средe никаде...
Реално не би требало, али можеш да им нагласиш на тие кадешто би принтал. Дефинитивно би знаеле повеќе од мене, а можеби и некој друг на форумот ќе знае да ти каже подобро.

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно