Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Искуства со Gjirafa50 / ZirafaMall.mk

TylerMkD

poweruser
7 ноември 2014
4.776
10.103
Ваква реклама за една фирма не сум видел до сега на форумов :) Со оглед на тоа дека доста луѓе порачале, добиле што добиле, би било океј да се сопре со известувањата и темава да олади малку. Инаку треба да почнеме и ние што сме купиле тастатура од Анхоч или полнач од Сетек да известуваме за каква била услугата (и плус да пишеме доколку бил поевтин од жирафа).

Очигледно е дека прават стратегија на пенетрација со добри зделки на разни производи. Зашто не би била темава активна за да дознаат членовите и да се подноват?

Едино мајнериве би ги банирал превентивно. :devilish:

NecrotoX

Undead
4 март 2013
5.589
6.863
Скопје
www.youtube.com
NecrotoX's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 5 2600 @ 3.40GHz & Cooler Master MasterAir G100M
Motherboard
ASUS PRIME B450M-A
Storage
Samsung 980 Pro 1TB NVMe SSD | WD10EZEX 1TB 7200 RPM HDD | WD Blue 1TB 5400RPM External HDD
PSU
Cooler Master MWE 500
RAM
32GB Kingston FURY Beast DDR4 @ 3200 MHz
Video card
EVGA GeForce RTX 3060 XC GAMING 12GB
Case
Cooler Master MB520
Mouse
Razer Basilisk V3 | Razer Cobra
Keyboard
Cooler Master CK530 Gateron Brown
Audio
Logitech Z333 2.1 Speakers | Genesis Gaming Argon 200 Black Headphones
Monitor
Dell U2518D 25" + Dell U2419H 24" + XP-Pen Artist 22 Pro
OS
Windows 11 Home
Го резервира преку некоја апликација, онлајн веб или по телефон?
Прво преку ФБ Месинџер, а после ме исконтактираа и по телефон.
(ако некој не го следи муабетот, офтопик е ова, ме прашува за Анхоч не за Џирафа).

moongose

poweruser
19 јули 2013
4.376
5.511
Поттикнат од актуелноста на темава, вчера повнимателно го разгледав сајтов. Ќе се задржам само на понудата.

Освен тие неколку производи кои што се на акција со дампинг цени, голем број од останатите што ги проверував по случаен избор, знаат да се и до 50% поскпапи од нашиве продавници.

Добрата страна е што има марки и производи што досега не биле достапни на нашиот пазар.

Така што ако остане оваа состојба, никоја од домашниве фирми нема да биде загрозена. Жирафава ќе е само уште едно место за нарачка за производи што ги нема локално или тука се драстично поскапи, како што и досега се нарачуваа такви работи од CU, ибеј, али, амазон и куп други странски сајтови.

NightfurY

hello world
16 февруари 2018
259
439
Kрушево абер пристигна !
Поттикнат од актуелноста на темава, вчера повнимателно го разгледав сајтов. Ќе се задржам само на понудата.

Освен тие неколку производи кои што се на акција со дампинг цени, голем број од останатите што ги проверував по случаен избор, знаат да се и до 50% поскпапи од нашиве продавници.

Добрата страна е што има марки и производи што досега не биле достапни на нашиот пазар.

Така што ако остане оваа состојба, никоја од домашниве фирми нема да биде загрозена. Жирафава ќе е само уште едно место за нарачка за производи што ги нема локално или тука се драстично поскапи, како што и досега се нарачуваа такви работи од CU, ибеј, али, амазон и куп други странски сајтови.
Mногу убав муабет на место , битно е што има некој кој им "боде" очи на нашиве и интересно е за сите нас купувачите пошто цена е една ствар а услуга достава гаранција и тн и тн се друга приказна и затоа постои постов да коментираме за што како и на крај краева неможе да биде се сијајно не знам што очекуваме , еве меѓу редови има доста задоволни корисници од кај нив така да стилл лоадинг ....

Zippo

user
22 октомври 2014
1.008
899
Zippo's setup  
Processor & Cooler
Intel i7-3930K CM Hyper D92
Motherboard
ASUS SABERTOOTH X79
Storage
Samsung 750 EVO 500GB
PSU
CM V 650
RAM
32GB DDR3 1333
Video card
Onboard
Case
CM Storm Trooper
Mouse
Gembird Bluetooth
OS
Windows 10, Windows Server 2016
Прво преку ФБ Месинџер, а после ме исконтактираа и по телефон.
(ако некој не го следи муабетот, офтопик е ова, ме прашува за Анхоч не за Џирафа).
Да го купеше преку кошничката на вебот на Анхоч, ќе беше исто како Гјирафа. Кај Гјирафа станува збор за веќе направени нарачки, заведени во нивниот систем.

NecrotoX

Undead
4 март 2013
5.589
6.863
Скопје
www.youtube.com
NecrotoX's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 5 2600 @ 3.40GHz & Cooler Master MasterAir G100M
Motherboard
ASUS PRIME B450M-A
Storage
Samsung 980 Pro 1TB NVMe SSD | WD10EZEX 1TB 7200 RPM HDD | WD Blue 1TB 5400RPM External HDD
PSU
Cooler Master MWE 500
RAM
32GB Kingston FURY Beast DDR4 @ 3200 MHz
Video card
EVGA GeForce RTX 3060 XC GAMING 12GB
Case
Cooler Master MB520
Mouse
Razer Basilisk V3 | Razer Cobra
Keyboard
Cooler Master CK530 Gateron Brown
Audio
Logitech Z333 2.1 Speakers | Genesis Gaming Argon 200 Black Headphones
Monitor
Dell U2518D 25" + Dell U2419H 24" + XP-Pen Artist 22 Pro
OS
Windows 11 Home
Да го купеше преку кошничката на вебот на Анхоч, ќе беше исто како Гјирафа. Кај Гјирафа станува збор за веќе направени нарачки, заведени во нивниот систем.
И ова беше заведено во системот, со оглед на тоа што како што веќе реков кога ја помина картичката ми наплати по стара поскапа цена, па после продавачката увиде дека има поефтинување и ми ја побара назад, направи сторнирање на наплатата, се вратија средствата пак кај мене, па наплати од ново со поефтината цена.

Плус нема врска, го спомнав само како пример, го отупевме со муабетиве :sleep:
Џирафа со Анхоч, Сет и остали си нема врска, ќе си коегзистираат како и до сега што си има помали продавничиња, Зоте Брос и слични, нудат некои производи поефтино, следиме, купуваме и тоа е, нема што да се величаат сега дека се најјака продавница на светот.

Zippo

user
22 октомври 2014
1.008
899
Zippo's setup  
Processor & Cooler
Intel i7-3930K CM Hyper D92
Motherboard
ASUS SABERTOOTH X79
Storage
Samsung 750 EVO 500GB
PSU
CM V 650
RAM
32GB DDR3 1333
Video card
Onboard
Case
CM Storm Trooper
Mouse
Gembird Bluetooth
OS
Windows 10, Windows Server 2016
И ова беше заведено во системот, со оглед на тоа што како што веќе реков кога ја помина картичката ми наплати по стара поскапа цена, па после продавачката увиде дека има поефтинување и ми ја побара назад, направи сторнирање на наплатата, се вратија средствата пак кај мене, па наплати од ново со поефтината цена.

Плус нема врска, го спомнав само како пример, го отупевме со муабетиве :sleep:
Џирафа со Анхоч, Сет и остали си нема врска, ќе си коегзистираат како и до сега што си има помали продавничиња, Зоте Брос и слични, нудат некои производи поефтино, следиме, купуваме и тоа е, нема што да се величаат сега дека се најјака продавница на светот.
Се работи за два суштински различни начина на резервација и процесирање на нарачки...

Иначе за тоа што го нудат во моментов, според мене треба да се величаат.

Изменето од модератор:

LambertGolden

hello world
4 декември 2019
253
103
Дали кога нарачувате, плаќате дополнително и за Gjirafa Flex, го нарачав мастерот стиснав за флех и цената ми дојде до 4300 ден

musicenthusiast

hello world
15 октомври 2021
187
266
Дали кога нарачувате, плаќате дополнително и за Gjirafa Flex, го нарачав мастерот стиснав за флех и цената ми дојде до 4300 ден
Ако селектираш флекс пред да го додадеш во кошничка би требало пак да те праша во некој чекор на checkout процесот

едит: ако прашуваш дали кошта повеќе, да

xxxMoRLoGxxx

hello world
29 јуни 2017
60
114
И јас го нарачав по грешка со флекс и кога ми се јави типот со кој едвај се разбравме за потврда го откажав. :) Не гледам некоја потреба од тоа флексот.

LambertGolden

hello world
4 декември 2019
253
103
Ако селектираш флекс пред да го додадеш во кошничка би требало пак да те праша во некој чекор на checkout процесот

едит: ако прашуваш дали кошта повеќе, да
Да, се разбрав со дечките, инаку може и на српски за тие што не сакаат на англиски, преку вибер комуникација
Мислењето е автоматски споено:

И јас го нарачав по грешка со флекс и кога ми се јави типот со кој едвај се разбравме за потврда го откажав. :) Не гледам некоја потреба од тоа флексот.
Можеби вреди на поскапи работи

xristijanGTI

hello world
7 март 2011
328
374
Ќупурли
xristijanGTI's setup  
Processor & Cooler
R5 1600 AF
Motherboard
MSi Tomahawk B450 max
Storage
Samsung EVO 250GB SSD
PSU
550W EVGA SuperNOVA 550 G3
RAM
G.SKILL RipjawsV F4 DDR4 16GB
Video card
RTX 2060s
Case
Thermaltake Versa J21
Mouse
Logitech MX master 3
Keyboard
HyperX Alloy FPS Pro Cherry MX Red
Audio
Logitech G430
Monitor
DELL p2418d
OS
Windows 10 x64
И јас го нарачав и потврдив глушецот, типот шо ми се јави како од дупка збореше...и почна да си цепа по нивно..го прекинав со јес ај конфрм д ордер...Фаљиминдери о куш чао. Mx master 3 + girafaFLEX 4300 ден.

Bate Sase

Баниран/a
27 мај 2021
638
826
Недојдија
Свесен си дека ова не е нешто што ќе може да го копаш во подрум, така? Дека вредноста ќе биде врзана со "книжното" евро и дека нема да флуктуира 20% во 24 часа? Дека блокчејн е технологија а не криптовалута? Дека земјата е округла и дека слетавме на месечината пред повеќе од 50 години?
Се слагам, освен за она пред 50 години.
Кога ќе одите за гаранција гледаш си зборат Албански, Англиски заборават :LOL:

StalkeR

poweruser
5 декември 2009
5.517
6.741
Гледам дека доста од Вас ги трогна лично и персонално тоа што не се купувало од Сет/Анхоч/Зоте итн... Дали се Ваши фирмиве не знам штом толку Ви падна тешко на душата. Дали запнавте за тие фискални, што служат за оганот да го запалиш или не знам што. Еве да земеме пример, кога вадите пари преку Upwork/крипто и слично тоа што одите на "црно" е во ред, ова не е. Ама ајде, Ваша работа што сакате правете си.
Ке кажам само уште едно и немам повеќе намера да го трошам времево залудно објаснувајќи му се на некој зошто сум порачал од таму а не од Анхоч.

За мои пари, ако сакам ке порачам и од Тумбузија. Јас ова го практикувам цело време, за Вас не знам.
Како си само траспарентен. Очекував дека вака ќе реагираш буквално, дека не си пишал директно. Арно ама индиректно твоето првично искуство го наведуваш како позитивно.
И тачно, немаме појма шо и како ке реагираат. Тоа е целата поента!
Иначе на косовски фирми шо работат тука кај нас кога ќе прочитам
"Купената роба не се враќа" шо да праеме маабет повеќе!
Аха, така.. Не мора да си видовит да претпоставиш како би одговорил некој на твојот пост погоре.
Ваква реклама за една фирма не сум видел до сега на форумов :) Со оглед на тоа дека доста луѓе порачале, добиле што добиле, би било океј да се сопре со известувањата и темава да олади малку. Инаку треба да почнеме и ние што сме купиле тастатура од Анхоч или полнач од Сетек да известуваме за каква била услугата (и плус да пишеме доколку бил поевтин од жирафа).
Пак ке се навратам, лично за мене. Го пишав моето позитивно искуство со фирмава. За разлика од темите на Сет/Анхоч кога јадевте се и сешто, моите искуства биле позитивни сите досега.

Факт е тоа, никој не го оспорува дека луѓево имаат ниски цени на одредени производи, но не на се. Исто како што некогаш чекаме "Black Friday" да си купиме некој производ поефтин, така и овде ке си чекаш ако најдеш акција што ја сметаш за добра, си пазариш. :)

Поздрав.

TylerMkD

poweruser
7 ноември 2014
4.776
10.103
1645112887858.png

Кој бара добро лаптопче за гејминг, нека го пакува и после нека додаде уште 8ГБ рам.

neobugs

hello world
11 април 2020
125
318
Мислам дека е 4600х на жирафа моделот.
274055030_248316774160286_1741805834234667326_n.jpg

Да

20 јуни 2008
644
698
Ivicakmk's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 7 5800X & Noctua NH-D15 chromax.black
Motherboard
MSI MAG X570 TOMAHAWK WIFI
Storage
Samsung 980 Pro 1 TB + Toshiba MG07ACA14TE
PSU
ASUS TUF Gaming 1000W Gold
RAM
2x16 GB Kingston HyperX Fury DDR4 3600 MHz CL16
Video card
Asus TUF RTX 3070 Ti
Case
Sharkoon TG6
Mouse
Razer Basilisk V3 Pro
Keyboard
Logitech G915 X Lightspeed
Audio
Razer Blackshark V2 Pro
Monitor
Dell S2721DGFA / BenQ BL3201PT
OS
Windows 10 Pro
Стигна и кај мене. Не е тестиран сеуште. Поради некое недоразбирање сакаа да ми наплатат достава, но проверија и сепак е бесплатна.

Oktar

Хаќер без дрон
23 октомври 2012
6.170
18.785
Skopje
Oktar's setup  
Processor & Cooler
Intel® Core™ i9-9900k + Noctua NH D15 Chromax.black
Motherboard
Asus Prime Z370-A
Storage
SM951 256 + PM981 512 + 850 Pro 512 + 840 Evo 250 + WD Blue 1TB + WD Red 2TB + WD Red 3TB
PSU
Cooler Master Vanguard v850
RAM
Kingston HyperX Predator 2x16GB Kit (2x8GB) DDR4 3200MHz
Video card
MSI RTX3080 SuprimX
Case
BeQuiet Pure Base 600
Mouse
Logitech MX Master 2, Logitech MX Master 3, Logitech Wireless G Pro, Logitech G703
Keyboard
Keychron Q2, Keychron Q6, Logitech MX Keys Mini
Monitor
Dell U2515H
OS
Windows 11 + MacOS

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв