Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
Статус
Затворена за нови мислења.

zoka4e

hello world
15 декември 2014
91
63
Би сакал да премотувам

Искуство немам ама би сакал да научам нормално

И не ми пречи големината :)

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.668
13.719
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
i7-2600K @4,6 GHz, Noctua NH-D14
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
Samsung 840 Pro 256 Gb SSD, Samsung Spinpoint F3 1 Tb
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Filco Majestouch-2, Logitech G710+
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64
Кајфун или Subtank (него не го знам, друг нека препорача модел) - Кајфунот има „потесен“ воздух (повеќе потсетува на цигара) и кај него се влече во уста, па во бели дробови (mouth to lung), а кај Сабтенкот директно во бели дробови. (има милиони модели на Кајфуни, овој е стар, добар и проверен)

Не кажа за батерија, па за почеток или ова (+ футрола ако сакаш)

или ова (+ футрола ако сакаш) + батерии.

Полнач и во двата случаи ќе користиш ако имаш 1-амперски или овој или на компјутер УСБ3.

Жица оваа, памук овој, следното е по желба (не мора):

моталица оваа, макази овие, пинцета оваа, клешти за жица овие или ноктарица. :)

ЕДИТ: Течности од кај нас или овие (под 2.) - мене ми се допаднале, што не значи дека мора и на други.

Не заборавај го купонот RMBBUST на Фастек за -10% (важи до 31 јануари).

ЕДИТ2: Сега сфатив за батериите, па пречкртав што не треба (касно палам :)).

Последна промена:

DeJaVu

user
21 ноември 2010
1.193
1.645
Скопје
Kајфун сум немал... А сабтенкот, кога ќе влезе тфв4 мини у соба, паѓа у депресија и пуши цигара у ќош :) . Инаку и сабтенкот е прилагодлив и за усно и за дробно, само на тфв4 може драстично повеќе воздух да му се пушти него на сабтенкот за дробно.
Пошто ги имам пробано и двата, сабтенк би земал само ако морам да заштедам некој денар.Околу 10$ поефтино излегува земен на делови(ова + ова + ова или ова ), а ако се земе фул китот со резервно стакленце + фабрички глави цената е иста ко тфв4 мини.

Значи моја препорака за Atomizer TFV4 Mini. Најдобар all-rounder.
1.Вади супер вкус(приметливо подобар од сабтенк)
2.Главата за правење со 1 греач што доаѓа со него е погодна и за усно и за дробно. Воздухот може да се намали на помалку од сабтенкот па да се влече потешко и од цигара.
Пробана и работи без проблем на 30 вати, а по муабети и до 50 нема гајле.
3.За понатаму, има глави за правење со 2 и со 3 греачи ако некогаш осетиш потреба од такви.
4. Собира 4.5-5 мл течност (околу 3.5мл. со фабричка глава)
5. Кај и да е треба да излезат на продажба мини глави за правење, па во комбинација со пократко стакло му се смалува должината а дополнително му се зголемува капацитетот за течност за мислам дека 1мл. плус. Валда и минито глави ќе бидат добри и за усно и дробно, мада тоа ќе видиме кога ќе излезат.

Мод веќе ти го предложи @Metuzalem VTC Mini , или Wismec Presa TC75W во зависност што ти фаќа повеќе око. Од двата ја преферирам пресата пошто тој тип на копче е презгодно за користење + позаоблена/поергономична форма има.
Батерии покрај веќе предложените самсунг 25R, овие или овие ако сакаш малку повеќе капацитет (без проблем ќе тераат до 75 вати било кои да избереш)

Mоталото што ти го предложи метузалем е врв и по мене многу ќе ти помогне при правење супер греачи.
Пинцета е ствар на згодност, и јас пример преферирам со шпицасти врвчиња, па да не гаташ како алтернатива можеш да си го земеш комплетчево па да си видиш која ќе ти легне најдобро.
За жица зависи на која ватажа ќе париш. До 15 вати преферирам 0.25мм (30awg) пошто побрзо загрева на помали ватажи , а најубаво да си земеш 30, 28 и 27 (или 26, а може и двете) , па ќе си видиш што највеќе ти одговара.

Памук малку поскапо од погоре предложеното, ама па место 5, имаш доживотна резерва :). Овој, овој, или овој .Ако се решиш Cotton labo да земеш може и јас да ти се убацам во комбинација по пола да земеме едно пакетче и ќе искочи помалку од 0,5$ plus за брдо памук.

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.668
13.719
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64
И јас се мислев да го препорачам TFV4 mini, но не знам многу за него.

И тие батерии се добар избор, чоколадните не ги нарачав, а розовките :inlove: стигнаа од Гиарбест и моментално им мерам капацитет по едно празнење:
JS6SzfL.png

(блицот ја изгоре сликата)
Но имаат добар капацитет, веројатно според декларираното, по моја мерка = пар ми траеше по два дена на Сигелеј Стовати = не можам да барам повеќе од тоа.

DeJaVu

user
21 ноември 2010
1.193
1.645
Скопје
И јас се мислев да го препорачам TFV4 mini, но не знам многу за него.

И тие батерии се добар избор, чоколадните не ги нарачав, а розовките :inlove: стигнаа од Гиарбест и моментално им мерам капацитет по едно празнење:
JS6SzfL.png

(блицот ја изгоре сликата)
Но имаат добар капацитет, веројатно според декларираното, по моја мерка = пар ми траеше по два дена на Сигелеј Стовати = не можам да барам повеќе од тоа.

Гледав некој тест(симулирано за мод, мислам дека беше 10сек. терет, 15 одмор) за 30q, и на 35а вадат исти перформанси ко чоколатцата.
Можда знаеш, амперажата што ја прикажува ВЦ4 е малку повисока од реалниот капацитет. Реално се мери капацитетот со празнење.Али пак е добар ориентир и вц4.

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.668
13.719
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64
Чим сите се мерени на исто, важна ми е меѓусебната споредба. А сега со адаптерот на @Gajche-X бетон е вецето четворка :hay:, не трепка.

Да не знае некој финта како да ги испразнам до исто ниво (да речеме 3,1 V), а да не купувам Опус полнач?

DeJaVu

user
21 ноември 2010
1.193
1.645
Скопје
Чим сите се мерени на исто, важна ми е меѓусебната споредба. А сега со адаптерот на @Gajche-X бетон е вецето четворка :hay:, не трепка.

Да не знае некој финта како да ги испразнам до исто ниво (да речеме 3,1 V), а да не купувам Опус полнач?
На белкин адаптерот, која му е волтажата? 5 или 5.1?

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.668
13.719
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64
Не можам сега да мерам, ќе ги изгубам mAh-овите, подоцна ќе измерам.

DeJaVu

user
21 ноември 2010
1.193
1.645
Скопје
Не можам сега да мерам, ќе ги изгубам mAh-овите, подоцна ќе измерам.
Може и да измериш ако сакаш, јас имав предвид колку пишува на лепенката.

На кик од 15ките цедни ги , ги празни до 2.8 под напон.После одмор баш до таму негде се враќаат 3.1 .
Немој опус да зимаш, со пвм полни(пулсови од 2А) и не е препорачан за помали батерии, освен ако не ти е за полнење само 18650 и ради опцијата за празнење да дадеш 30 и кусур....
Има еден друг многу подобар, ама кога ќе го сликам на маса ќе ти го покажам :p

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.668
13.719
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64

На кик од 15ките цедни ги , ги празни до 2.8 под напон.После одмор баш до таму негде се враќаат 3.1 .

Пишува Output DC 5V 2.1 A

Немам више кик, а ни каде да го ставам. Ќе позајмиш? :hay:

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.668
13.719
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64
Се шалам, не треба, можам и на мод со една батерија да ги празнам, би требало исто така да ги празни до исто ниво (барем еквивалентно на кикот). Работата е што не ми се прави тоа четири пати (и уште толку со другите). Сигелејот ги празни различно.

Прелиминарно одвоив групи по 3 батерии со сличен капацитет, ама уште ме мрзи да ги правам тие долгите тестови на ДНА200 (а и страв ми е да го држам толку време под краток спој - ќе изгорат изолаторите на атомизерот). Или треба да барам бакарен штраф со големина на 510 конекторот. Има време, не бега ДНА-та никаде.

Edit: iStick 100W TC евтино... кому не му пречи да се за*ава со тутурутките од сапорт... Мене досега се` ми стигнало од таму.

Последна промена:

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.668
13.719
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64

На празно е 5,04 волти. Сега полнам 4 ААА батерии и троши 0,23 ампери (а на него пишува дека е 0,5 А), на 5,17 волти. Ај најди му го крајот. :hay:

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.668
13.719
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64
Сега, пред крај на полнењето, мерачот покажува 5,20V и 0,47 ампери, а VC4-то покажува 0,2А. Овде дефинитивно некој лаже. И...

Old school is the best school

SMPL Styled 18650 Mechanical Mod + The Stumpy Styled RDA

bS1BJAN.png

Веќе сум заборавил како е да се користи механика, па едноставно морав да ги ставам во погон (а одамна ми беа земени). За Простиот нема што многу да се каже, цеФка со дупче на едниот крај и прекинувач на другиот, изработката е многу добра, само прекинувачот ми закачува по малку. Се надевам дека ќе се измазни со текот на време, а ако не, не му бега алатот за мазнење или турпијата (само треба да истражувам кај закачува). Кај оваа моментална комбинација се гледа голем процеп меѓу атомизерот и модот затоа што Трупчето има ненормално долг пин на 510 конекторот (кратко шрафче демек за подесување, може и без него, јас го планирав да го бушам за squonker, но засега куртули), но на Простиот не би ставил атомизер со рамен или само малку подолг пин поради опасност од краток спој, па ептен долг пин е идеален за мене засега. И така ова е само проба, но ми се уарни, па го користам веќе половина ден (или ноќ).

Инаку, и јас се прашував како нема да прави спој плусот на врвот од цевката со или без атомизер, наводно врвот на цевката од внатрешна страна имал вдлабнување таман колку да не го допре плусот кај повеќето батерии, гледав и не можев да видам, а далеку е за да напипам. Засега ќе им верувам, а и не прави спој.

И не знам што се случи, требаше да нарачам Простак со прекинувач со овакво (не знам како се вика по нашки), јас мислев дека сум нарачал таков, кога стигна, гледам дека е со шраф, проверив и стварно сум го нарачал тој. Којзнае што сум правел. :hay: Тие прекинувачите со таквото наводно биле подобри и поквалитетни, но гледам дека и овој е во ред, освен тоа што закачува.

И уште да кажам дека прилагодувањето на должината на батеријата се врши со зашрафување на прекинувачот - го зашрафуваш додека не ја допре и стегне батеријата. Едноставно, а генијално, но можеби ќе прави проблеми на долги батерии. На моиве Sony VTC4 или 5 нема проблеми, минимално излегува прекинувачот, но тоа е повеќе поради долгиот пин на Трупчето. Ставен на маса, ако го притиснам, понекогаш ќе „опали“, но треба многу голема сила, федерот држи без проблеми.

И електрониката ме размазила, уште ме фаќа нервоза да не ми се активира случајно сам, па ја вадам батеријата кога не го користам.

А Трупчето...

NMHblSk.png

Не е толку old school, се појави лани, но сепак работи на основните принципи на дриперите што важат од многу одамна. Важи за неофицијален наследник на Деринџер, демек нешто подобар од него, иако не се поврзани меѓусебно, само се појавија (клоновите) брзо еден по друг. Кинезите го растурија Деринџер од клонирање, од овој нема толку многу клонови. Се смета дека ги нема двете најголеми мани на Деринџер - влегување на течност под прстенот за контрола на воздух и прскање. За второво немам гајле затоа што не парам на ниски оми (оваа намотка е 1,5 оми), а за првото засега не сум сигурен - ми истече малце, но тоа можеби е поради мојата одвика од механика и наведнување кога не треба, а и поради следното: Сите о-рингови беа премали (многу честа појава од кај Кинезите во последно време), ги ставив резервните и малку е подобро, но не како што би сакал да биде. Инаку беше смешно, се` беше лабаво и можев да ги извадам деловите еден од друг со поглед (така се вика де), сега држат лабаво накај средно, но не мрдаат сами од себе.

Капацитетот на течност е доста голем, што е изненадувачки за олку низок дрипер, а за моето течење од страна (уште не сум сигурен дали е од дупчињата за воздух или од под прстенот) би помогнало ако ставам повеќе памук во бунарот и помалку го преполнувам, но неќам. :hay:

Се разбира дека го возам на едно дупче и една намотка, немам замерки за уснодробно влечење. Ме нервира тој адаптерот за дриптипот, но што да правиме, не може без него. Тоа би му била единствената моја поголема замерка (затоа што не ми е потребен). А, да, и шрафчињата го сечат канталот иако ги турпијав врвовите, изгледа внатре во столбовите има остри рабови, тоа ми одговараше при првото местење на намотката затоа што ми го пресече канталот точно каде што треба, но втората нога ја пресече од страната на намотката, па морав да одвиткувам еден круг. :hay: И чудна работа - секогаш можам да ги затегнам уште малку, како да се олабавуваат сами од себе. Јеп, еве сега проверив, можам. Ама и јас стегам ко стока.

Дали би ги купил пак ако ми ги снема? Сега веќе не сум толку сигурен, но морав да ги пробам.

Последна промена:

Gajche-X

poweruser
22 август 2014
3.125
5.482
Gulf Of Aden(Stargate Portal) via Скопје
@Metuzalem
@DeJaVu

Момци дали да го нарачувам
Xtar VC4
Или ќе препорачате нешто друго :)
(Моментално сум на Nitecore D2
,немам потреба од полнење друго освен 18650 и евентуално 26650 ,многу ретко АА и ААА)

Фала и поздрав ;)

Едит-
(Пуста досада ,си го прелепив iStick 50
у бел "карбон")
fa0a42c444cb21a56dd83fd3c36a0106.jpg

Последна промена:

Gajche-X

poweruser
22 август 2014
3.125
5.482
хмм убаво изгледа... од каде го нарача карбонот?
Карбонот го нарачав на метража/сантим-метража од Алиекспрес.
(Сам си го скроив/исеков за да пасува на iStick 50 watt...малце/малце поише криво го скроив јбг :)

Следен проект у слободно време
ipv D2 со црн карбон и eVic VTC Mini :) )

cacko1

hello world
18 март 2015
338
420
Ауф 31 ден преoрдер мнoгу ќе се изнaчекaш,дo тoгaш мoже и ќе му пaдне ценaтa, a мoже и ќе имa некoи пoпусти зa кинескa нoвa гoдинa.

Негo дaј предлoжете некoј дoбaр РТА- oсвен tfv4 гo гледaв и serpent by wotofo кaкo зa сигл кoил, a се рaзмислувaм и зa дуaл кoил- obs crius или geekvape grifin rta. Мoже и некoј вaш предлoг.
Пoздрaв

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.668
13.719
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64
@Gajche-X Ќе ти кажев VC4, ама малку ме нервира тенката пластика и тоа што зае*ава со амперите (што може да е и моја грешка нешто) и што бара бетон адаптер, иако ти сигурно го имаш. :)

До вчера 100% ќе ти кажев Опус, ама еве месје Дежаву вика дека полнел со PWM.

Ќе ти кажев и Efest Luc V4, кој најмногу го користам, но тој не полни АА и ААА.

Немам искуство со други (освен со Nitecore I2), па толку од прва рака, а од Wishlist беа фалени овој и некој Soshine (не знам кој точно, но малку се на ФТ).

Последна промена:

Gajche-X

poweruser
22 август 2014
3.125
5.482
Јас се "попалив" едно време по efest luc blu6
ама искрено немам потреба од 6-bay полнач,дури и со 4 ми е многу.
Па викам дур е време да си земам резерва за да имам бекап на Nitecore D2.

Го меркав и новиот Xtar VC2 Plus
ама сепак Xtar VC4 цена/перформанси поише ми се исплати.
Најверојатно ќе го нарачам VC4 и некои бетериЈки :)

DeJaVu

user
21 ноември 2010
1.193
1.645
Скопје
Ми го имаат стравот фатено гирбест од претходната блиска средба :) , незнам кого частеле кафе и локум али пресата стигна за 7 дена откако се појави на тракинг.
Т.е. 9 дена дур проработе тракингот, + 4 дена дур стигна во нл, и 3 дена од нл до кај нас.

На празно е 5,04 волти. Сега полнам 4 ААА батерии и троши 0,23 ампери (а на него пишува дека е 0,5 А), на 5,17 волти. Ај најди му го крајот. :hay:
Малку нелогично , на празно треба да е поголема волтажата отколку под напон .
Потрошувачката од адаптер за NiMh и треба да е помала него за LiIon пошто се батериите со помала волтажа и полначот помалку енергија треба да вметне во нив.
Колку влече од адаптер, зависи колку се празни батериите.
Амперажите што ги покажува вц4 свати ги како програми.
Незнам точно кои параметри се , ама еве чисто за илустрација.Пр. со програмот од 1а , на скроз празна пушта 1а, на 50% 900ма, на 80% 800ма итн . На полнач цело време ќе покажува 1а
Ако е доволна струјата за дадениот стадиум од програмот, ќе оди со тој програм. Т.е. и на адаптер од 1.5А вц4 може да покаже програм 1А ако се да речеме преку 50% полни батериите.А на истиот адаптер со скроз празни ќе ја смали прикажаната ампеража/програмот на 700/800ма.
Валда сум јасен :)

Сега, пред крај на полнењето, мерачот покажува 5,20V и 0,47 ампери, а VC4-то покажува 0,2А. Овде дефинитивно некој лаже.
Ако има доволна волтажа вц4 не треба да смали прикажана ампеража. Тие 5.2 треба да се превише, али изгледа неко меџу нама није наш .Имаше некои коментари дека со тие мерачите за усб исто им се дешавало на дечки, им смалувал прикажана ампеража.
Се случува адаптер да почне со висока ампеража ама кога ќе загрее да му падне волтажа и соодветно вц4 да реагира со смалување прикажана ампеража/програм .
Пробај го белкин адаптерот без мерач , на скроз празни 4х18650 или 2х18650 во крајните слотови на 1а. До крај на полнење не треба да спусти под 500ма во пвиот или 1а во вториот случај.

@Metuzalem
@DeJaVu

Момци дали да го нарачувам
Xtar VC4
Или ќе препорачате нешто друго :)
(Моментално сум на Nitecore D2
,немам потреба од полнење друго освен 18650 и евентуално 26650 ,многу ретко АА и ААА)

Фала и поздрав ;)
Добар е вц4 и брз за ракување, брцаш батерија и тера (dumb smart charger :) ). Полни до 1а нели, ама како за минус му го земам што неможеш да полниш 1 батерија со 1а а друга со 500ма. + кога се полнат 4 батерии оди на 500ма нели, па ако први ти завршат во средните слотови и ги извадиш, амперажата/програмот на крајните слотови рипа на 1а.Лошо ако се полнат 18350, за мој вкус дури и за 18500 пошто и тие преферирам на пола ампеража од капацитет да ги полнам(јес да нема проблем и да им се пушти ампеража колку што им е капацитет).
Незнам како ќе излезе работата со белкинот на @Metuzalem кога ќе го тестира на чисто, али со самсунг полнач 5.3в 2А не мрда кај мене амперажата, а мислам дека и со епл полнач за ајпад 5.1в 2а нема да има никаков проблем.

Чим си сигурен дека нема да ти треба за помали батерии, можеш и со опус да идеш.Све што е над 2000Ма нема да има проблем, пошто пулсот на опус од 2А не го надминува капацитетот.За Nimh било какви нема да имаш проблем пошто пулс е префериран начин на полнење за нив.
Не сум му ги разгледал многу опциите, баш ради тоа што полнам мали батерии и не ми фатил око али ги има едно чудо и сигурен сум дека ќе ти биде интересна играчка.Битните моменти се дека полни до 2А и има дисчарџ функција.Бирање на ампеража за полнење мислам дека беше 100ма степ.

Имам и трета опција убер полнач, дна200 на полначите, one to rule them all :) , ама чекам прво да го добијам(веќе даде знаци на живот тракингот) па да кажам што мислам и дали вреди да се препорача. Многу те чеша раката? или ќе почекаш?

Tomme

read-only
5 декември 2015
10
17
Здраво екипо. Овде Томе. Глеам одлична темелна дискусија, комплименти! Инаку мојава прича скоро иста ко од сите. И да не го тупам. Моментално возам ајстик 50w и сабтенк. Па сеа сум малку во тесно. Останав без кантал и памук. Ако некој се пријавит доброволно да ми продајт или пак позајмит дури не стигнит пратката шо патуват мислам со коњска кола. И да. Пошо читав за фрки со пеескава па малце ми е страв да не останам без неа, дали некој имат вишок модче за продавање, колку за бек ап. Поздрав екипо и ваљда се дружиме!

Ace Lud

Баниран/a
7 април 2012
1.130
2.098
USA
PrivateLadyEscorts.com
Здраво екипо. Овде Томе. Глеам одлична темелна дискусија, комплименти! Инаку мојава прича скоро иста ко од сите. И да не го тупам. Моментално возам ајстик 50w и сабтенк. Па сеа сум малку во тесно. Останав без кантал и памук. Ако некој се пријавит доброволно да ми продајт или пак позајмит дури не стигнит пратката шо патуват мислам со коњска кола. И да. Пошо читав за фрки со пеескава па малце ми е страв да не останам без неа, дали некој имат вишок модче за продавање, колку за бек ап. Поздрав екипо и ваљда се дружиме!
Како прво добро дојде во клубот. Кажи која дебелина на кантал ти треба да знаеме дали можеме да ти помогнеме а за ајстикот немај гајле и јас го имам веке цела година и ништо не му фали.

Статус
Затворена за нови мислења.
членови онлајн
мислења
теми
членови

Нови мислења

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно