Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
Статус
Затворена за нови мислења.

gokica

Модератор
13 јуни 2009
10.086
14.193
Разлика од Istick Power 80W купен од фастек и од амабрела:

istick.jpg

Постариот е од Амбрела а другиот добиен денес. Освен бројот доле и интензитетот на боја на карактерите, материјалот (силвер браш алуминиум кај двата) кај поновиот е порапав. Не знам дали од употреба или од мајка таков дошол постариот. Чисто колку да се јавам во темава оти ме нема подолго време како активист.

Инаку стигна и продолжение за кајфун прајм ама скршено стакленцето. Пишав на сапорт па ќе видиме. Не се секирам за 2 долари ама ете ќе ги видам на дело за прв пат лично.

bicikle

poweruser
3 март 2018
2.061
1.013
Затоа пишав дека „викаат“, според аналогија со силикозата, ист материјал е. Не дека некој стварно ја закачил болеста од вејпање, но зошто да се презема макар и минимален ризик, кога тој може да се избегне. Плус, со памук и драј хитовите не се толку страшни. :hay: А најмногу затоа што кинеската силика знае да дојде нечиста (прашина се крева од неа, што знаеш од што е таа), па некои ја вриеја пред употреба. Е сега, помисли дали Кинезите ја вријат/чистат пред да ја стават во грејачи.

И да, пофали се. :)
Да де без потреба зш да се труеш. ЗНаеш дека слабо вејпам, последно 10 милилитри за 3 месеци,е така од мерак некогаш, или ако видм некој ознаник со некој атомизер нов ќе го пробам, али ова со сс вик ми гледа како трајно решени или барем со години да тера, само со чистење, му се имам намерачено, смо ете да одвојам време, да изгледам некое видео убаво да го разгледм како оди работава секако ќе се пофалам :)

krema

OG
24 јуни 2009
15.736
15.830
youtu.be
Каде стои манџата? Во грејачот? :D
Прво полнење 3ml (пола у танк пола у глава). :)
Инаку не е истата глава како кај ендура.

btw добра цена за вигичка, за тие пари не би истражувал дали има добри или лоши критики, се` мислам дека сите користат ист чипсет, така да ....

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.668
13.719
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
i7-2600K @4,6 GHz, Noctua NH-D14
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
Samsung 840 Pro 256 Gb SSD, Samsung Spinpoint F3 1 Tb
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Filco Majestouch-2, Logitech G710+
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64
28 јануари 2017
2.072
4.762
Ресен
Прашај го @Sharlovski да не знае... :innocent:

Со Кинези никогаш не прифаќај прва понуда, само тоа имам да кажам. :)

Не заприметив дека тоа те интересира @gokica

Двата земени од фастек, поновиот купен пред година дена, на овај маста шо му е извадена пред 2 години, го потопив во вода, се исуши и уште го користам, шо ќе беше магаре.

Untitled.png

krema

OG
24 јуни 2009
15.736
15.830
youtu.be
Кога сме веќе кај овој Istick Power 80W, со фул полнење дали може да се мине цел ден (~40w и 0.3ohm coil)?
Не најдов колку А e на highdrain, едино видов дека батеријата е некоја коцка во кесе, имам намера да си земам еден ваков за нашата китајска нова година. :)

28 јануари 2017
2.072
4.762
Ресен
Кога сме веќе кај овој Istick Power 80W, со фул полнење дали може да се мине цел ден (~40w и 0.3ohm coil)?
Не најдов колку А e на highdrain, едино видов дека батеријата е некоја коцка во кесе, имам намера да си земам еден ваков за нашата китајска нова година. :)

2 дена ако не трошиш 10мл+ денот.

dim na struja

hello world
23 март 2016
283
291
Да може ако не и два дена.
Јас го терам на помала снага од 20 до 30w .5ohm и ми трае и по 3 дена.

Sent from my A7 using Tapatalk

bicikle

poweruser
3 март 2018
2.061
1.013
Јас секогаш се препушував п ми остануваше батерија. Е сега пошто го активирам еднаш на две недели, и тоа 20% ако испразнам, не знам како е подобро да се чува, полн или празен....
Сега приметив... Каква врска имаат силикатите со силка? Или од што е силката?

bicikle

poweruser
3 март 2018
2.061
1.013
Тогаш нека е 80 таман и да се самоиспразни да не падне многу, да има 10% луфта, мада споро се празни али се дешава некогаш и по 2 месеци воопшто да не го уклучам, па таман од 80 ќе дојде на 70 ....

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.668
13.719
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64
Сега приметив... Каква врска имаат силикатите со силка? Или од што е силката?

Не го знам точниот состав и разликата, но штом тоа сиџимче не гори со упаљач или бренер, тоа мора да е ѓаволска направија. :hay: И не би сакал да го вдишувам.

Плус, кинески „квалитет“ на материјалите...

crcic

lurker
2 април 2014
621
389
може некој да ми каже дали течностите имаат рок на траење? најдов едно 10-тина шишенца од лани што сум ги купувал, некој од нив не се отворени воопшто па дали е безбедно да ги користам или да фрлам се тоа?

28 јануари 2017
2.072
4.762
Ресен
може некој да ми каже дали течностите имаат рок на траење? најдов едно 10-тина шишенца од лани што сум ги купувал, некој од нив не се отворени воопшто па дали е безбедно да ги користам или да фрлам се тоа?

Ако се стоени во темно, сосема ок посебно не отворените. Купечките шишенца се доста темни од мајка и не знам дали би можел да заприметиш колку е потемнета течноста.
Од проба малку нема зијан, прво ќе видиш да не е катран црна, ја мирисаш, ако има остар мирис на пипер значи никотинот оксидирал и ќе е јака на грло и ептен непријатна за користење. Имаат и рок на траење, ради реда провери го и него.

Последна промена:

crcic

lurker
2 април 2014
621
389
Toa e fintata sto od el. URED sto bil so niv u kesata istekla tecnosta i etiketite se razmackani ali ke gi probam valjda ke se oseti

krema

OG
24 јуни 2009
15.736
15.830
youtu.be
За овој Istick Power 80W од FT шипингот е $4,42 со SG пошта, не сум зимал одамна нешто вакво со батерија внатре па вероватно за сите работи кои содржат во себе батерија шипингот е исти.
Тоа е тоа, кој на време не си нарачал со фри шипинг сега ќе си ги плати додатните трошоци.
Не знам зошто сеуште им стои поред Istick-от дека е FREE SHIPPING!
Screenshot from 2019-01-05 20-17-34.png

Edit:

Btw... Моментално на BBC Earth оди Е-cigarettes: Miracle of Menace?

Последна промена:

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.668
13.719
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64

Затоа што можеби до други земји други пошти возат без пари.

Мислам дека постојат и земји до кои што праќаат батерии. :eek:

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.668
13.719
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64
Вчера (петокот) пак ме пречека познатото пакетче...

81e6qJm.jpg

Божем требаше да биде од Џока, ама се` е исто како кај претходното, дури и истиот Кинез се потпишал... :hay: Немој веќе некој да ми спомнал дека Џока и Визмек не се иста фирма.

Што има внатре? Па, пак тоа што го пишува на декларацијата, плус ластиче... Овој пат нема памук и визитка.

gCIG7Gj.png

MaW4XqK.png

Внатре е спакувано многу „штедливо“:

UCT6ZEL.png

Кога ќе се одмотаат, ливчињата се гаранција:

tRR82eU.jpg

Не знам дали постои човек во свет кој го пополнува ова, веројатно го ставаат колку да се каже дека има.

Ivo6Qmm.jpg

Другиот лист кога ќе се одмота е чаршаф од упатство на многу јазици:

C5oUdBv.jpg

Ај кога почнавме, да гребнеме...

Wl1eov1.jpg

И да провериме...

zyrSO6m.png

Фала за честитките, Џока. Значи, внатре е...

Исто како и претходната цеФка, нарачана е на 11.11 и платена 13 и нешто долари. Исто патуваше со Сингапурска пошта. Па, како изгледа? Клот, какви што најмногу ги сакам:

Qj2cNfJ.png

Wcn8puC.png

Бојата на диодата е бела, веројатно од блицот на мобилниот излегува сина. Целата горна површина е проѕирна, а убаво се гледа каде се диодите:

a5v7d3r.png

И тука ќе ми затребаше упатството да не го знаев ова веќе од други Џокини цеФки, да сменам боја во портокалова:

3VmSR7G.png

Добро де, не е важна бојата, туку тоа што ова е режим на константна волтажа. Се менува со гасење на батеријата (пет клика), па долго држење на копчето, кое инаку супер си работи, не заглавува или се клати или слично.

Само да се навратам на гумичето, ај што е криво отпечатено (што се гледа на сликата погоре), туку можеле и да го направат 19 милиметри да одговара на димензијата што ја продаваат. Вака не може да се навлече ни на батеријата (иако не знам зошто би го правел тоа), спаѓа.

Споредба на оваа и претходната гумичка со онаа што ми стои на Кајфунчо мини В3:

cMmJfKT.png

Иако оваа е проѕирна, што ми се допаѓа, и малку потенка и пониска од зелената, исто е за 22 мм.

Зошто ја зедов цеФката? Еве за ова:

jU2Z5wP.png

Претходните 19-милиметарски ми беа предолги (незгодно за носење) или прекратки (премало траење):

o9RtMsU.jpg

И за крај, често поставувани прашања... :innocent:

- Аман бе Метузалем, што направи со цеФкиве?

- Не знам зошто имам толкав мерак, можеби затоа што во војска бев на ова:

MB3GUUE.jpg

...и од таму знам дека многу цевки секогаш се подобри од една. Многу подобри. :D

gokica

Модератор
13 јуни 2009
10.086
14.193
За овој Istick Power 80W од FT шипингот е $4,42 со SG пошта, не сум зимал одамна нешто вакво со батерија внатре па вероватно за сите работи кои содржат во себе батерија шипингот е исти.
Тоа е тоа, кој на време не си нарачал со фри шипинг сега ќе си ги плати додатните трошоци.
Погледнете го атачментот 70257

Мене со пред-божиќниот попуст доплатата за шипинг ми дојде исто колку попустот. Инаку малку подолго чекав со оваа пошта споредено со HK. Можда заради празниците.

bicikle

poweruser
3 март 2018
2.061
1.013
Не го знам точниот состав и разликата, но штом тоа сиџимче не гори со упаљач или бренер, тоа мора да е ѓаволска направија. :hay: И не би сакал да го вдишувам.

Плус, кинески „квалитет“ на материјалите...
Само да забележам дека силикон и силициум претежно се мешаат во превод и нема врска едно со друго. Понатака водата гори на околу 1400 степени па ја пиеме (да, гори водата :D ), мислам ме интересира што е силката, затоа прашав, не дека ќе ставам кога има посигурни опции.
На многу работи од фт пишува фри шипинг ама не се.
Оксидирсниот никотин освен што е остар, други штети ?
Дали тоа значи дека акотечносна е nic free има подолг рок ?

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.668
13.719
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64
Ваљда силициум диоксид (SiO2), така го наоѓам дека е силика, досега ќе се побунеа генијалците по форумиве ако не беше тоа...

Оксидирсниот никотин освен што е остар, други штети ?

Не се знае, не е докажано ни дека има штета ни дека нема (колку што имам јас информации).

Дали тоа значи дека акотечносна е nic free има подолг рок ?

Можеби да, можеби не. :hay: Без никотинот и неговото нормално оксидирање, што е „врзувањето“ на аромата, можеби некои ароми ќе се одвојат/распаднат/разложат... И двата вида течности (никотинска и безникотинска) имаат многу долг рок на траење, па ова е можеби само теоретско прашање што ќе зависи од случај до случај...

bicikle

poweruser
3 март 2018
2.061
1.013
„Од материјали за изработка на синтетички влакна освен силикон друг со повисока точка на топење и не запалив е само акрилот.“ за ова ми беше зборот (професионална деформација, не дека су нешто мн умен ).
„Не се знае, не е докажано ни дека има штета ни дека нема (колку што имам јас информации).“ -Доволно е да не се мисалм кога ќе пафнам 5 милилитри одтојана течност :D
Него како да ги свртам дугмињава на истик 80w ?

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.668
13.719
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64
Акрилот, барем она што Кинезите го викаат така, многу лесно се топи. Сум топел дриптипови од акрил (добро, почесто кршел, но и тоа не е арно). Тоа уште помалку би сакал да го дишам.
Него како да ги свртам дугмињава на истик 80w ?

Ако нема во упатство, можеби некој ќе знае да ти каже дали може или не може. На АрктикФокс 99% сум сигурен дека може. :hay:

Статус
Затворена за нови мислења.
членови онлајн
мислења
теми
членови

Нови мислења

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно