Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!
Статус
Затворена за нови мислења.

dim na struja

hello world
23 март 2016
283
291
Друштво што со ароми со истечен рок, користите или у канта? Јас лично ги користам некои (нормално со по некој месец не повеќе) и искрено не сум забележал некои нус појави што би се рекло.

Еве и за градинарите кои имаат рози во нивните бафчи, DIY влошка за воздух од тенок мек алиминиум.
10f745ffd8b43af8b01735f00cd7fe0c.jpg

Sent from my A7 using Tapatalk

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.657
13.704
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
i7-2600K @4,6 GHz, Noctua NH-D14
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
Samsung 840 Pro 256 Gb SSD, Samsung Spinpoint F3 1 Tb
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Filco Majestouch-2, Logitech G710+
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64
Која Роза е таа, Фукушима или старата? Не ми е јасно или не се гледа убаво кој дел е и што си направил.

За аромите, исто, не им гледам датум.

dim na struja

hello world
23 март 2016
283
291
Која Роза е таа, Фукушима или старата? Не ми е јасно или не се гледа убаво кој дел е и што си направил.

За аромите, исто, не им гледам датум.
Ама сум брз у враќање одговор а кажи...°~°
Па вака отворот испод греачот е цел круг мислам околу 3 или 4мм, е тој отвор го затвотив со алимин тенок и го дупнав со игла те две мали дупчиња. Првин го напраив со три ама некако чудно и неправилно го гореше греачот па затоа го напраив со два отвора и сега е супер.
А иначе не е ни еден од овие два туку роза в3.
5b42d6978613439c2f0b83e8ecce5010.jpg
ede68647860afe1a9ba5a500f383384a.jpg

MikickoHC

user
26 февруари 2016
1.802
1.365
Скопје - Аеродром
Ама сум брз у враќање одговор а кажи...°~°
Па вака отворот испод греачот е цел круг мислам околу 3 или 4мм, е тој отвор го затвотив со алимин тенок и го дупнав со игла те две мали дупчиња. Првин го напраив со три ама некако чудно и неправилно го гореше греачот па затоа го напраив со два отвора и сега е супер.
А иначе не е ни еден од овие два туку роза в3.
5b42d6978613439c2f0b83e8ecce5010.jpg
ede68647860afe1a9ba5a500f383384a.jpg

На горната апла на кутијата пишува rose3 како што знам таа е верзија 3. Ако сум грешка нека ме поправи некој.

Sent from my SM-N910F using Tapatalk

Alex M

hello world
1 февруари 2016
140
79
Исто и јас чекам пратка од кај Шефот ...Обично за 10 дена стигаат сега веќе 15 дена нема ништо...

gokica

Модератор
13 јуни 2009
10.055
14.134
Доцнат сите. Чекајте по нова година. Од ФТ и аромаши не сум чекал толку до сега. Ама празнициве си го прават своето. Дефинитивно голем дел од декемвриските пратки идат подолго од обично и ова треба да се има предвид за во иднина.

Chicco69

lurker
21 април 2016
648
3.080
И не само декември. Цел овој период се чека повеќе од вообичаено. 11.11, Црн Петко, Сајбер Мандеј, а сега доаѓаат Божиќ и Нова Година. Кулминацијата е секогаш на нашата многу славена Кинеска Нова Година. :hay:

Во меѓувреме ни останува да вежбаме трпеливост ... секој на свој начин. :innocent:
Чико:
waiting.gif
Метузалем:
kade e postarot.gif
Внимавајте на 1-ви јануар, Фасттек знаат да изненадат со пристоен попуст. ;)

gokica

Модератор
13 јуни 2009
10.055
14.134
Не знам шо да нарачам. Де кажете некој RTA сличен на Spica Pro или Skyline. Така малце појќе да дере на грло.

OldSchoolPvP

lurker
13 февруари 2014
744
1.169
Shutter Island
Исто и јас чекам пратка од кај Шефот ...Обично за 10 дена стигаат сега веќе 15 дена нема ништо...
Нрачка на 22ри ноември стигна тек 25ти декември. Така да според ова на пола пат ти е нарачката.

Не знам шо да нарачам. Де кажете некој RTA сличен на Spica Pro или Skyline. Така малце појќе да дере на грло.

https://www.fasttech.com/products/0/10057416/9674674-authentic-ehpro-true-mtl-rta-rebuildable-tank

Види го овој може ке ти се бендиса. Помалку течност собира но е поблиску до устата па може да вади подобар вкус.

crcic

lurker
2 април 2014
621
389
луѓе колку течност дувате дневно? ја од прилика 1,5-2 ml (јачина на никотин 4-6), па си викам да не е многу да не претерувам? + 2-3 аналогни сега за сега.

gokica

Модератор
13 јуни 2009
10.055
14.134
луѓе колку течност дувате дневно? ја од прилика 1,5-2 ml (јачина на никотин 4-6), па си викам да не е многу да не претерувам? + 2-3 аналогни сега за сега.

5-10мл MTL зависно од расположиво време и расположение. Времето е менлива категорија кај мене зашто пушам на балкон а не дома во затворена просторија. Затоа и батериите се трошат летаат некако овој период :)

Sapphire

user
11 ноември 2015
1.207
810
Јас имам нарачка од FastTech пратена на 01.12.2018 и сеуште ја нема. Имам една од 15.12 и една од 18.12 пратени и двете ми стигнаа денес во Скопје, така да утре се кај мене во Гевгелија. Утре имам 8 нови течности за пушење.

Атачменти

• 1.jpg
    1.jpg
    77,9 KB · Прегледи: 25
  • 2.jpg
    2.jpg
    76,1 KB · Прегледи: 26
Последна промена:

Tom Ford

hello world
20 декември 2017
157
386

15ml minimum i toa na MTL! :D

Нрачка на 22ри ноември стигна тек 25ти декември. Така да според ова на пола пат ти е нарачката.

https://www.fasttech.com/products/0/10057416/9674674-authentic-ehpro-true-mtl-rta-rebuildable-tank

Види го овој може ке ти се бендиса. Помалку течност собира но е поблиску до устата па може да вади подобар вкус.

True MTL mene mi bese na wishlist, ali koga go razgledav podetalno mi precese blesavoto polnenje.
Po gledanjeto na par review-a se otkazav.

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.657
13.704
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64
Јас се осолив. :hay: Одамна го гледав и стално кажуваа дека има некои маани (де крив бил, де стигнал ’рѓосан), но кога ги разгледав подетално сфатив дека не се толку страшни, можеби ќе ми се погоди примерок без нив или ќе може да ги средам (да стругнам некаде, да заменам гумичка) или да научам да живеам со нив.

Исто и за Берзеркерот 1,5. Од Фастек дури и со попустот од 15 % (или со MAP) беше поскап од кај Вендито, па бев издаица. :eek:

Овој двапати отиде во рестокинг и го откажав, а најмногу надеж ми даваше, немаше никаква маана, робустен, се` на свое место и фунционално, освен можеби што куполата не му е... куполаста. Прво викаа дека има фантастичен вкус, а потоа дека сепак е накај просечен (но не дека е баш просечен) и толку ми требаше да го откажам. :rolleyes: Се` уште се мислам дали требаше или не требаше, ама ај, и така ги имам (пре)многу, па само уште еден ми фали... Ми помогна тоа што ги шипнаа другите работи од нарачката (ја поделија), па не беше комплицирано. Бев подготвен да скинат за поштарина (како што би требало), но не ми скинаа. :hay:

-----

Дневно околу 15 милилитри 3-јка МТЛ и околу 6 мл 2-јка ДТЛ. :innocent:

Chicco69

lurker
21 април 2016
648
3.080
@gokica
Советот за Скајлајн го прифати и дефинитивно не згреши. Би ти препорачал уште еден класик (мислам дека го немаш) - Coppervape Hussar RTA.
7078400-1.jpg
Овој не сум го користел, а 100 пати сум го ставал и вадел во(од) корпа. Тоа што ме кочи е тенкот (избегнувам кинеска пластика), но @Gajche-X имаше многу позитивна критика на времето. Уште му се мислам. :hay:

Предлогот на @OldSchoolPvP е исто интересен, освен што е ново моделче и немаме многу кориснички искуства. Како и за GeekVape Ammit MTL RTA. За Vapefly Galaxies MTL RTA колку што гледам нема многу љубов...
Јас сум во некаков фазон меѓу лабав МТЛ и рестриктивен ДТЛ, али комотно си цепам 15 мл дневно и тоа со 3 мг никотин. :innocent:

Последна промена:

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.657
13.704
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64

Ebelin_Rayon_01.png

Да, 99,99% сум сигурен дека ова е европски рејон. Знам дека за вејпинг го користат во Германија и околните земји, како и секаде каде што се продава. Го зедов од DM, за која знаев дека го носи во Србија, но кај нас не го бев видел (иако не влегувам често во неа), и го имавме спомнувано во темава. Освен овој во топчиња од 100 грама (не знам зошто бев сигурен дека е 100 грама, никаде не пишува, само 100 топчиња) за 69 денари, имаше и како пресуван во ленти, односно една цела лента, погусто набиена во помала кеса (потешка, 200 грама) за малку повеќе пари, 70 и нешто или 90 и нешто денари. Можеби во продавницата пишуваше грамажа (а овој можеби беше 150 грама). Се мислев дали да ги земам и двата, требаше, ама ај, има време. Продавачката се колнеше, а и на нив пишуваше, дека составот е ист. И пакувањето беше со иста боја/шара.

На допир е сличен на американскиот рејон што го имав, иако кај овој не можам лесно да одредам во кој правец одат влакната. Слично крцкаат, но овој ми се чини како помек, можеби затоа што не е толку набиен.

За проба, зедов едно топче (малку е сплескано од пакувањето)...

Ebelin_Rayon_02.png

И го отворив (лесно е кога ќе најдеш каде е крајот, а дури и без тоа, малку ќе поткинеш некое ќоше и ќе се отвори):

Ebelin_Rayon_03.png

Сега веќе изгледа многу долго, а сепак не е премногу тенко за да се работи со него. Откинав парче колку што мислев дека ми треба:

Ebelin_Rayon_04.png

И тука се гледа дека влакната не одат сите во еден правец, меѓутоа со влечење (меѓу три или повеќе прсти од секоја рака, а рацете влечат на спротивни страни, се надевам дека објаснив) повеќето влакна ќе дојдат во линија; ако се откинат парчиња, зависи, ако се мали, ги фрлам, а ако се големи/долги ги враќам на купот. На крајот сум задоволен од должината и особено дебелината на она што ќе ми биде фитиљ (за рејон треба малку повеќе дебелина, тој се собира малку кога ќе се натопи, додека памукот се шири) и го зашилувам на едниот крај:

Ebelin_Rayon_05.png

И го протнувам низ грејачот. За таа цел набрзина го оспособив Ориген II затоа што простува грешки, а декот е лесно достапен и може да се вршат поправки ако треба:

Ebelin_Rayon_06.png

Инаку не би правел олку долги фитиљи, но сега имам материјал за фрлање, ова е десеттинка од едно од стоте топчиња. :hay: Па затоа без штедење можам да го скратам:

Ebelin_Rayon_07.png

И потоа да направам пеперутка (со уште малце кратење):

Ebelin_Rayon_08.png

Со цел да и` ги скратам крилјата :eek: :

Ebelin_Rayon_09.png

Зошто така? Затоа што со рејонот е доволно и едно влакно да допира до декот, тоа ќе спроведува, а ако има влакна што не се во насока на грејачот, тие само безвезе ќе заземаат место и ќе пречат (можеби и ќе одведуваат ОД грејачот). Да ја повториме мантрата, памукот впива (задржува), а рејонот влече (носи, спроведува) течност. И тоа влече како луд, можеби најмногу од сите материјали за фитиљосување што ги користиме. Имаше слики под микроскоп од рејон и по целата должина на влакното имаше канали.

Ги свиткав „крилјата“ и ги ставив во бунарот:

Ebelin_Rayon_10.png

Овде дури и премалку ги поткастрив крилјата, обично вака правам за памук и нема проблем, а кратките влакна горе служат како резервоар за течност. Но, по натопувањето тие си паднаа и фитиљот изгледа сосема нормално:

Ebelin_Rayon_11.png

И така, извејпав 3 бунари (1,5 мл секој) и нема никакви проблеми. Кај американскиот рејон, на почетокот чувствувам некој вкус, како кај „неразгазен“ памук, кај овој нема ништо. Исто е цело време, дури досадно. А од американскиот ме боли грло по долго користење, мислев дека е од тоа што многу повеќе вејпам (затоа што влече како луд), но можеби е нешто друго. Сепак треба да помине повеќе време да се уверам што се случува со овој. Исто така, не сум сигурен што ми продала Американката, беше спакувано само во ќесичка, во спирала како полжав. Мислев дека е парче од оние големите кутии што ги имаат, но можеби е нешто друго (на пример мешавина со памук поради првичниот „вкус“, но што знам, не ми изгледаше така). Тој американскиот исто така го мешав со памук и мислам дека така го добивав најдоброто од двата света, но кога купив мешавина (Фајбер Фрикс котон бленд) тој многу лесно се кинеше, па бев/сум збунет. Оваа вискоза е малку посјајна од американскиот рејон, но тоа не игра улога освен визуелно, нема вкус на пластика или нешто вештачко како што би изгледало. Да повторам, пола Европа го користи овој.

Исто така, имаат и 100% памук што многу вејпери го користат (знам дека во Србија ги користат и двата):

Ebelin_Vata.png

Овој ми беше земен од порано, мислам дека беше слична или пониска цена. Не ми е отворен. Сепак Мујо и пријателите се полесни за работење.

MikickoHC

user
26 февруари 2016
1.802
1.365
Скопје - Аеродром
@gokica
Советот за Скајлајн го прифати и дефинитивно не згреши. Би ти препорачал уште еден класик (мислам дека го немаш) - Coppervape Hussar RTA.
Погледнете го атачментот 70027
Овој не сум го користел, а 100 пати сум го ставал и вадел во(од) корпа. Тоа што ме кочи е тенкот (избегнувам кинеска пластика), но @Gajche-X имаше многу позитивна критика на времето. Уште му се мислам. :hay:

Предлогот на @OldSchoolPvP е исто интересен, освен што е ново моделче и немаме многу кориснички искуства. Како и за GeekVape Ammit MTL RTA. За Vapefly Galaxies MTL RTA колку што гледам нема многу љубов...

Јас сум во некаков фазон меѓу лабав МТЛ и рестриктивен ДТЛ, али комотно си цепам 15 мл дневно и тоа со 3 мг никотин. :innocent:
За Галаксис грешите. Го имам исто и Сирена 2. Галаксис е подобар и повеќе може да се затвори од Сирена 2.

Sent from my SM-N910F using Tapatalk

crcic

lurker
2 април 2014
621
389
ај препорака за нов вајпинг уред ке ве молам. моментално го имам овој од сликава и Umbrella prestige 1000. реално знам дека ке ме хејта некој ама umbrelata ми е многу подобра од овој другиов. сега сакам да земам нешто ново да сменам малку да си поиграм така да што ке ми препорачате, непто што е у тренд моментално? бидеки не сум купил нов уред скоро 2 години.

fUCeMnX.jpg

Изменето од модератор:

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.657
13.704
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64
И мене ќе ме хејтаат поради ова затоа што сум досаден, но со заврзани очи препорачувам Ендура Т18 или Ендура Т22 ( + глави за нив). Не други бројки (модели) на Ендура. А двојката уште не е стигната во продавници, или дури и да ја најдеш, ќе биде прескапа, а не нуди ништо особено.

Ако не следиш, еве и зошто, а и во индексот има многу задоволни корисници. Барај ендура или endura на страницата на индексот.

Оваа повеќе ќе ти личи на „престижот“ (и на аналогна цигара) отколку АИО-то.

А ако си спремен да моташ, кубоид мини од алиекспрес + кајфун прајм + материјали за мотање (читаш од половина натаму, жицата ја заменуваш со оваа).

Статус
Затворена за нови мислења.

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

На врв Дно