Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!
Статус
Затворена за нови мислења.

Колице

hello world
30 ноември 2015
89
74
Бива ако е од онаа за миење прозори или за мачкање, инаку не. :hay:

Сега сериозно, може, но на кратко (до 15 минути) ако е со гумички, инаку ќе ги изеде/омекне. Ако си сигурен дека си ги извадил сите, може и подолго. Не знам дали е опасно и за пластиките (веројатно зависи од типот).

Нема преголема потреба да се дезинфицира, ПГ-то ја прави таа работа, а по малку и ВГ-то. Но може ако е нов - алкохолот го разредува/мие машинското масло со кое доаѓаат (поради процесот на производство, а не го вадат заради заштита од корозија) или ако сме го купиле од друг човек, за секој случај.
Епа од друг човек го купих и сакам да напраам дезинфекција :)

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.660
13.709
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
i7-2600K @4,6 GHz, Noctua NH-D14
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
Samsung 840 Pro 256 Gb SSD, Samsung Spinpoint F3 1 Tb
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Filco Majestouch-2, Logitech G710+
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64
Ако е овој, би требало да има внатре во базата. А има и многу гумички, како што гледаш.

Повеќе се дезинфицираат глави (да се обидеш да ги исчистиш ако не можеш да ги премоташ).

Колице

hello world
30 ноември 2015
89
74
Ако е овој, би требало да има внатре во базата. А има и многу гумички, како што гледаш.

Повеќе се дезинфицираат глави (да се обидеш да ги исчистиш ако не можеш да ги премоташ).
Епа тај е ќе глеем да го расклопам цел и да го осчистам убаво :)

Chaeld10_8

user
29 март 2011
1.064
926
3c64ce13d7647f0d6c72b65110af21c9.jpg
протанк 2 В2 Штотуку Стигна :)

Испратено од Lenovo A2020a40 преку IT.mk форум апликација

Gajche-X

poweruser
22 август 2014
3.125
5.482
Gulf Of Aden(Stargate Portal) via Скопје
Dali moze glavi da se nabavat kaj nas?
Jas ne sum pusac i zatoa sakam beznikotinska tecnost ,dali toa ke pravi problem za cigarata .
Toa e se :)
Морам да се согласувам со колегата.

Ако не си пушач - Воопшто не почнувај, без разлика што нема да внесуваш никотин.

За останатотот/греачи итн итн мислам дека пишаа колегите.

Ако толку имаш мерак/кеиф да париш, ѕирни ја и новата Endura од Innokin.

Endura T20 - Innokin

Намерно ја пишувам Ендурата пошто многу се жалат у последно време дека AIO греачите многу им прскаат течност во уста.

@Колице

Warning
Внимавај на батерии.
0.25.ома греач не е баш препорачлив ако имаш ШкЉ батерии.ПОГОТОВО на мод со една 18650.батерија.
ОБАВЕЗНО-High Drain/High Amp батерии,во спротивно животот/екстремитетите/рацете и лицето ти се во голем ризик при секое повлекување.

Топло препорачувам да најдеш тенк што има греачи НАД 1.ом,бар првите 5-6.месеца.
Или ако мора саб-ОМ, да не се користи испод 0.5.оми на Мод со еена 18650 батерија.

(ја да предупредам дур е време,
да не Не Дај Боже испадне после касно да биде)

Sent from my Redmi 4 Prime using Tapatalk

Последна промена:

ARMac

senior
2 октомври 2010
9.388
12.328
Скопје
androgaming.com
Секако за љубителите на саб ом квалитетни батерии (види потпис).

За некој што е почетник ни јас не препорачувам 0,25 ДТЛ. Едноставно пробај сѐ. Јас сум пробал од 0.25 до 3 ома и најчесто си користам 1.25 до 1.5 (зависи со која жица) МТЛ и лично преферирам добра нихром жица неголи кантал а1. Едноставно мене лично повеќе ми паше.

Од тенкови редовно користам кајфун, тајфун 2 и аеротенк мега кој некако многу ми паше на пониска ватажа (7-8W) додека другиве ги преферирам на помалце оми и повеќе вати.

Секој си има свој вкус. И јас никако не препорачувам непушач да почне со ова, иако е безникотинска течност.

Едит, го заборавив најомилениот, сабтенк мини со акрилен белкап.

Последна промена:

Колице

hello world
30 ноември 2015
89
74
Морам да се согласувам со колегата.

Ако не си пушач - Воопшто не почнувај, без разлика што нема да внесуваш никотин.

За останатотот/греачи итн итн мислам дека пишаа колегите.

Ако толку имаш мерак/кеиф да париш, ѕирни ја и новата Endura од Innokin.

Endura T20 - Innokin

Намерно ја пишувам Ендурата пошто многу се жалат у последно време дека AIO греачите многу им прскаат течност во уста.

@Колице

Warning
Внимавај на батерии.
0.25.ома греач не е баш препорачлив ако имаш ШкЉ батерии.ПОГОТОВО на мод со една 18650.батерија.
ОБАВЕЗНО-High Drain/High Amp батерии,во спротивно животот/екстремитетите/рацете и лицето ти се во голем ризик при секое повлекување.

Топло препорачувам да најдеш тенк што има греачи НАД 1.ом,бар првите 5-6.месеца.
Или ако мора саб-ОМ, да не се користи испод 0.5.оми на Мод со еена 18650 батерија.

(ја да предупредам дур е време,
да не Не Дај Боже испадне после касно да биде)

Sent from my Redmi 4 Prime using Tapatalk
Епа незнам шо батерија е у пм

Атачменти

• IMG_3579.JPG
    IMG_3579.JPG
    1,4 MB · Прегледи: 24

dim na struja

hello world
23 март 2016
283
291
100% нема да имам проблем ?
оти страх ме фана хахахах
Немаш гајле слободно користија само провери да не е негде љусната фолијата или удрена нагмечена итд итд а иначе супер е батеријата.

Sent from my Z520 using Tapatalk

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.660
13.709
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64
Супер е, една од најдобрите што постојат.

Колице

hello world
30 ноември 2015
89
74
Немаш гајле слободно користија само провери да не е негде љусната фолијата или удрена нагмечена итд итд а иначе супер е батеријата.

Sent from my Z520 using Tapatalk
Здрава е :)
Модот нее користен повеќе од месец дена :)

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.660
13.709
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64
Јес да не ме прашуваш мене, но сепак ќе одговарам. :hay:

НЕ.

Модот ќе работи на граница на своите можности (реални му се 60W, и тоа зависи од батеријата, ти имаш добра, но не се знае дали електрониката ќе издржи цело време да работи на толку). Пишува дека за танкот/главите се препорачуваат од 60-100 W. Ти треба мод со две батерии (или повеќе). А и со два милилитри капацитет (веројатно поради европските забрани) ќе треба да го полниш на секој саат. Аха, имало и 3,5 мл верзија, пак е малку.

Дополнително, Aspire производите се генерално поскапи, иако квалитетни, а и на Фастек не можат да се купат директно (мора со Gift Certificate, да купиш нешто друго во иста вредност па да го откажеш, или со биткоин). Сега пробав, за овој дава Пејпал, не знам зошто.

Трето, не купувај премногу различни системи (со различни видови глави), ќе се утепаш од давање пари за глави. Подобро земи си нешто со мотање и прави си како сакаш.

Четврто, не знам кој друг на негово место, облакобркачите нека ти одговорат.

(Едит) Петто (а требаше прво), многу е јак (многу ниска омажа), не знам дали си како почетник спремен за тоа.

Последна промена:

Колице

hello world
30 ноември 2015
89
74
Јес да не ме прашуваш мене, но сепак ќе одговарам. :hay:

НЕ.

Модот ќе работи на граница на своите можности (реални му се 60W, и тоа зависи од батеријата, ти имаш добра, но не се знае дали електрониката ќе издржи цело време да работи на толку). Пишува дека за танкот/главите се препорачуваат од 60-100 W. Ти треба мод со две батерии (или повеќе). А и со два милилитри капацитет (веројатно поради европските забрани) ќе треба да го полниш на секој саат. Аха, имало и 3,5 мл верзија, пак е малку.

Дополнително, Aspire производите се генерално поскапи, иако квалитетни, а и на Фастек не можат да се купат директно (мора со Gift Certificate, да купиш нешто друго во иста вредност па да го откажеш, или со биткоин). Сега пробав, за овој дава Пејпал, не знам зошто.

Трето, не купувај премногу различни системи (со различни видови глави), ќе се утепаш од давање пари за глави. Подобро земи си нешто со мотање и прави си како сакаш.

Четврто, не знам кој друг на негово место, облакобркачите нека ти одговорат.

(Едит) Петто (а требаше прво), многу е јак (многу ниска омажа), не знам дали си како почетник спремен за тоа.
Извини брат !! Планираах и тебе да те вметнам у прашањето ама ај викам да не ги редам сите
Иначе не се осеќам спремен за мотане оште :/ треба да се наоружам со жици, памук, апаратче за омажа па незнам ти шо а незнам дали ќе имам живци за сите тии работи хаха. Иначе наутилус 2 ка ќе ми одговара за тај мод ама 2мл капацитет арно кажа ти на секој саат ке треба да праам refuel.
Иначе сакам некој салам танк да земам и 15-20 глави да порачам и да не мислам за 3-4 месеца

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.660
13.709
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64
Па терај си го Увела Круна за дробно, а АИО-то за усно, види што ти одговара, па ќе препорачаме. Нема брзање, ќе има и други попусти (а и на овој можеш да земеш за нив глави).

2 мл на Наутилус 2 не е страшно затоа што не троши толку, но како што се појавуваат нови ривјуа, се покажуваат некои маани (поотворен, течел, заборавив што друго). Истото го видов и во првото ривју за Ендурата двојка (Т20) - поотворен и не може да се затвори, па затоа не би го препорачал засега за усно додека не се потврди.

Chicco69

lurker
21 април 2016
648
3.080
@Колице
Очигледно не си спремен за мотање... Кога веќе фрлаш око кон Aspire атомајзери, а немаш големо искуство, јас ќе ти предложам нешто друго:
$8.98 Vika Fantasy Styled Tank Clearomizer - 3ml / 1.8ohm / 316 stainless steel + glass at FastTech - Worldwide Free Shipping
За 3 дена имаш и попуст во Фасттек.
Клончево на Vika Fantasy ти е скоро исто што и Наутилус, плус собира 3 мл. Мада потрошувачката нема да ти биде проблем со овој тип на греачи.
Кога сме кај греачите, одбери по желба (има 1.6 и 1.8 омски) и важат за едни од најдобрите во таа класа. Ако имаш проблем со нарачка од Фасттек на оригинални Aspire греачи, оди на Gearbest таму ти се и поевтини колку што знам (провери).
Со оваа комбинација добиваш одлично МТЛ искуство, а понатаму размислувај за варијанти сам да си моташ.
Всушност со разликата во цена до оригинал Наутилус 2, можеш во старт да си земеш и едно кајфунче (тројка или петка). Ако се задржиш на електронскиве цигари подолго тоа секако ти следи. ;)
Јас го имам овој Кајфун и презадоволен сум:
$11.90 Kayfun V5 Styled RTA Rebuildable Tank Atomizer - 5ml / 304 stainless steel / 22mm dia. at FastTech - Worldwide Free Shipping
За крај, слушај ги @Metuzalem и @Gajche-X, тие даваат одлични совети ... бесплатно! :cool:

Статус
Затворена за нови мислења.

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно