Metuzalem
Tootle Puffer
Metuzalem's setup
- Processor & Cooler
- i7-2600K @4,6 GHz, Noctua NH-D14
- Motherboard
- ASUS P8Z68-V/GEN3
- Storage
- Samsung 840 Pro 256 Gb SSD, Samsung Spinpoint F3 1 Tb
- PSU
- CM 600W Silent Pro Gold
- RAM
- Kingston @1866
- Video card
- Radeon HD 7750
- Case
- HAF 912 Plus
- Mouse
- ASUS ROG GX950
- Keyboard
- Filco Majestouch-2, Logitech G710+
- Audio
- Realtek ALC892
- Monitor
- Viewsonic VX2753MH-LED
- OS
- WinServer2003, Win7 x64
Ајде вака претпразнично да се изјасниме кои производи за нас ја одбележале 2017 година. Бидејќи не може однапред да се знае кои ќе бидат, не е можно да се направи анкета, па секој нека ги наведе парчињата опрема за кои смета дека му биле најдобри во 2017 опрема, и тоа во следниве категории:
1. Мод
2. Атомизер/дрипер
3. Течност/микс/арома
4. Разно (алат, додатна опрема, батерии, полнач, нешто друго или ништо).
Не мора строго по едно парче, но прво нека биде истакнато најважното за да можеме да броиме, евентуално ако се поклопи да можеме направиме избор на нешто што повеќе членови ќе го гласаат. Исто и не мора да биде појавено баш во 2017 година - може да сме го чекале повеќе месеци од Кинезите :hay: или некој веќе да не ги брка најновите работи (како мене на пример
), важно е кога ќе се осврнете наназад да видите кое парче опрема во 2017 ви било најкористено или најсакано (најмногу ви се допаднало, а не сте го користеле многу поради икс причини). Може и опис/образложение, може и без него. И слики и линкови или без нив. Абе се` може. 
-----
Па, да почнам со својот глас.
1. Simeiyue SMY SDNA75 75W - го скинав од користење, иако е од 2016, не пропуштил ниеден „истрел“ или никаква грешка (да се одлепи магнетче или слично). Големината ми е ептен погодена за во рака (слични димензии како ВТЦ мини, фаќа футролата од него).
Second contender: SBody VapeDroid C2D1, но сепак помалку време го имам и го користам и малку е понезгоден обликот за секојдневно користење, како и поради тоа што гаќата потешко се става, менувањето батерии малку повеќе ме нервира. А најмногу затоа што на првиот своето место си го има заземено:
2. SXK Doggy Styled - по првичните проблеми, односно додека да се навикнам да не го зашрафувам резервоарот до крај (за да можам подоцна лесно да го отворам), да научам колку памук да ставам, како и проблемот со гргорењето поради незатегнат плус пол, веќе со затворени очи го полнам и користам секој ден и ми е најпрактично и ми дава доста добар вкус (не велам најдобар затоа што не можам да одлучам
). Поради него малку и ги забаталив сквонкерите, од кои втор избор би бил Speed Revolution (иако практично многу малку го користев).
3. Capella Pralines & Cream - поголем дел од годината ја трошев онака мераклиски, од едната тура што ја направив со 13 мл арома излезе што знам, околу пола кило течност и бидејќи дробно користам малку/поретко во денот, ми траеше цела година.
Како што старееше стануваше се` поубава, медовина. 
Втор избор: не можам да се решам меѓу 555 Gold и S`Camel/Dromedary/Pyramid.
4. LiitoKala lii-500 - исто never missed a beat, а секој ден полнел по најмалку две батерии. Мојот не е купен од таму, само линк е ова да се види кој е.
Втор избор: лупа
. Конечно ја најдов таа што ми треба, џабе ги купував претходните. Голема е, па може и да се чита со неа, а малата леќа при дното има поголемо зголемување и добро доаѓа за испитување на детали околу намотките и слично, со електронскиве цигари ја користам практично само неа. Мислев дека малата ќе пречи или дека нема да биде функционална, но многу добро доаѓа.
1. Мод
2. Атомизер/дрипер
3. Течност/микс/арома
4. Разно (алат, додатна опрема, батерии, полнач, нешто друго или ништо).
Не мора строго по едно парче, но прво нека биде истакнато најважното за да можеме да броиме, евентуално ако се поклопи да можеме направиме избор на нешто што повеќе членови ќе го гласаат. Исто и не мора да биде појавено баш во 2017 година - може да сме го чекале повеќе месеци од Кинезите :hay: или некој веќе да не ги брка најновите работи (како мене на пример
-----
Па, да почнам со својот глас.
1. Simeiyue SMY SDNA75 75W - го скинав од користење, иако е од 2016, не пропуштил ниеден „истрел“ или никаква грешка (да се одлепи магнетче или слично). Големината ми е ептен погодена за во рака (слични димензии како ВТЦ мини, фаќа футролата од него).
Second contender: SBody VapeDroid C2D1, но сепак помалку време го имам и го користам и малку е понезгоден обликот за секојдневно користење, како и поради тоа што гаќата потешко се става, менувањето батерии малку повеќе ме нервира. А најмногу затоа што на првиот своето место си го има заземено:
2. SXK Doggy Styled - по првичните проблеми, односно додека да се навикнам да не го зашрафувам резервоарот до крај (за да можам подоцна лесно да го отворам), да научам колку памук да ставам, како и проблемот со гргорењето поради незатегнат плус пол, веќе со затворени очи го полнам и користам секој ден и ми е најпрактично и ми дава доста добар вкус (не велам најдобар затоа што не можам да одлучам
3. Capella Pralines & Cream - поголем дел од годината ја трошев онака мераклиски, од едната тура што ја направив со 13 мл арома излезе што знам, околу пола кило течност и бидејќи дробно користам малку/поретко во денот, ми траеше цела година.
Втор избор: не можам да се решам меѓу 555 Gold и S`Camel/Dromedary/Pyramid.
4. LiitoKala lii-500 - исто never missed a beat, а секој ден полнел по најмалку две батерии. Мојот не е купен од таму, само линк е ова да се види кој е.
Втор избор: лупа