Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Безбедносна Камера

Mar tiN

lurker
2 јануари 2014
876
633
Mar tiN's setup  
Processor & Cooler
Intel® Core™ i5-12400F
Motherboard
ASUS PRIME B660M-A D4
Storage
SAMSUNG 500GB SSD 970 EVO Plus M.2 + Western Digital 4TB
PSU
Cooler Master B500 ver.2
RAM
Kingston HyperX FURY™ 64GB
Video card
ASUS Dual GeForce RTX™ 3050 OC Edition 8GB
Case
Cooler Master K350
OS
Windows 11 Pro x64
Земи си на xiaomi од setec или neptun .

Steff_92

hello world
28 јули 2017
293
210
Куманово
да не отворам нова тема, камера вифи за набљудување на старо лице ми треба..лесна за поврзување, бесплатна апликација (андроид), ефтина и достапна веднаш по продавнициве кај нас. Квалитет на слика и други можности не ми се битни.... имоу гледам споменувани се погоре. Дали уште апликацијата е бесплатна и функционална?
Можам да ја понудам оваа.

18 август 2019
1.210
1.176
да не отворам нова тема, камера вифи за набљудување на старо лице ми треба..лесна за поврзување, бесплатна апликација (андроид), ефтина и достапна веднаш по продавнициве кај нас. Квалитет на слика и други можности не ми се битни.... имоу гледам споменувани се погоре. Дали уште апликацијата е бесплатна и функционална?
Imou има бесплатна апликација. Без интернет работи, ама нема пристап до снимките. Гледа и ноќе. Конкретно зборувам за Imou Bullet 2C-D.

Во глобала јас не сум задоволен. Премногу мани има.

Goran995

Баниран/a
16 ноември 2019
1.495
2.572
Скопје

Земи си Tapo TC-71 од Анхоч. 2500 денари е.

Одличен квалитет и добра апликација за мобилен. Подобра е од Xiaomi верзиите за истите пари.

dreamson

hello world
8 ноември 2009
326
690
Јас оваа камера ја имам, и е топ.

Добра приказ на слика и на видео, и во потполно темна просторија јасна слика.

Апликација е супер, брза и бесплатна.

alkibijad01

hello world
8 октомври 2016
365
403
Имам Wyzecam V3 неотворена. Не ми беше планирана за продавање, ама погледни си ривјуа и ако ти се допаѓа пиши.

noc32

hello world
21 март 2016
352
304
Јас земав Nedis од Логинг и сум задоволен. Ноќниот мод е супер, нема доцнење, сензорот за движење е супер и има интеграција со google home.

Miki98

lurker
13 јануари 2021
617
384
Macedonia Pehchevo [2326]
www.balkan77.com
Jas imam imou 3 kameri + imou reviver
Imou 2e e mnogu dobra kamera so senzor za svetlo noke.
Imou 3c se poeftini so alarm ama jas go iskluciv.
Slika od imou 2e od mobilniot na reviver ima podobra rezolucija.
Супер изгледа квалитетот
Дали ти е поднесена за 24/7 или само кога има мотион ефект кога некој се движи?
Imou 3c не сум пробал.
Eufy e220 ја имам пробано за Outdoor , но таа е повеќе за Indoor camera ,не за outdoor .
Планирам со Eufy s350 8mp или Eufy s220,наскоро да пробам.

Предности на eufy e што ако немаш интернет пак снима во диск со Eufy s380 Homebase.
Го нарачав во случај ако не ми се допадне ќе иде на продажба се и камери и хомебасе.

Dauha камерите се одлични но скапи и hikvision,.

DrMTR

senior
27 март 2014
7.918
8.409
Некој да препорача добра IP PoE Outdoor камера на Дахуа? Цена : 100-150 евра

Може и Hikvision за тие пари

Последна промена:

Miki98

lurker
13 јануари 2021
617
384
www.balkan77.com
Некој предлог за spy камерче, мало, незабележително и неприметно. За колеги со лепливи прсти ми е.
Немој да шпионираш, секаде вакви ги има,и шефовите не се одлучни.
Земи dash body camera.

DrMTR

senior
27 март 2014
7.918
8.409
Некој да препорача добра IP PoE Outdoor камера на Дахуа? Цена : 100-150 евра

Може и Hikvision за тие пари
Земена оваа камера по сопствена препорака и изгледани неколку Youtube рецензии. Благодарам воедно за тоа што никој не даде никаква препорака. Тенкју

FLEGMA

sensei
2 август 2012
11.550
19.219
Земена оваа камера по сопствена препорака и изгледани неколку Youtube рецензии. Благодарам воедно за тоа што никој не даде никаква препорака. Тенкју
Од каде, колку пари?
Како ти е поврзана? На што снимаш и слични прашања

Фала

DrMTR

senior
27 март 2014
7.918
8.409
Од каде, колку пари?
Како ти е поврзана? На што снимаш и слични прашања

Фала
Германија ја,купив. Уште не е поврзана никако чекам,да стигне. PoE камера е кај ја врзам на PoE свич. Ке снима на Sandisk Endurance SD картица. Не ми треба NVR.

DarthJe5us

poweruser
2 јануари 2012
3.098
2.341
Колку е лесно да се извадат картичките од камериве? Ми треба камера за пред стан и не знам ни што да ставам ни дали да гледам да има опција за cloud. Има поента да се гледаат Шаоми, ТП линк или директ да се гледа Дахуа, Хик?

18 август 2019
1.210
1.176
Колку е лесно да се извадат картичките од камериве? Ми треба камера за пред стан и не знам ни што да ставам ни дали да гледам да има опција за cloud. Има поента да се гледаат Шаоми, ТП линк или директ да се гледа Дахуа, Хик?
Кај Имоу (Имоу и Дахуа се слични) треба да се одврти едно мало шрафче за да се дојде до картичката. Но џабе, Windows не ја чита. Не најдов ниту некој посебен програм кој ќе овозможи читање.

Има можност за складирање во облак, мислам дека ги чува 6 месеци. Тоа беше 3 долари месечно.

Нема опција за директно копирање на компјутер. Мора да се пушти на репродуцирање и воедно да се вклучи да го снима тоа што се репродуцира. Тогаш снима во MP4 формат. Ама сето тоа одзема време и нерви.

Без интернет снима, ама нема пристап до снимките. Директно поврзување со компјутер не е можно, мора преку рутер.

Има чести ажурирања кои ме нервираат. Последното беше само за турски и германски јазик, морав да го дозволам за да не ми се јавува при секое вклучување.

Толку научив од 4-годишното користење. Можеби некаде грешам, ама мислам дека тоа е капацитетот на камерата.

petkotrajko

poweruser
16 јуни 2017
2.480
2.927
Има поента да се гледаат Шаоми, ТП линк или директ да се гледа Дахуа, Хик?
Според мене, да, слободно разгледај ги шаоми и тп линк.
Јас лично користам од шаоми (добро, не е од тие за надвор, ама мислам дека од аспект на достапност на снимки и функционалност - би биле исти).
Лесно се контролира, не мора да се купува клауд (можиш, ама не е неопходно), снимките во микро сд од камерата се достапни цело време, можи да ги зачуваш и на телефон (без да пренесуваш картица од камера на компјутер или слично).
Снимките во картицата (видеата) мислам дека беа во .mp4 формат, и релативно мали (кодеците веројатно беа нешто како .h264 или слично).

Последна промена:
20 декември 2015
1.156
856
Skopje
steelseries's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 7 1700 w/Stock Cooler (Wraith Spire RGB)
Motherboard
Asus x370 Prime PRO
Storage
WD10EZEX Blue
PSU
Cooler Master Vanguard 750+ Gold
RAM
HyperX Predator 2x8GB // 3200Mhz
Video card
Asus GTX 1060 6GB
Mouse
SteelSeries Rival 310
Keyboard
Gigabyte K85 Mechanical RGB
Monitor
Benq RL2455HM
OS
Windows 10 Pro
Германија ја,купив. Уште не е поврзана никако чекам,да стигне. PoE камера е кај ја врзам на PoE свич. Ке снима на Sandisk Endurance SD картица. Не ми треба NVR.
DrMTR, znam deka si geek okolu virtuelizacii, investiraj mozda vo Blue Iris, jas toa go planiram, i snimaj na lokalno HDD.

Sorry na latinica, na laptop od rab sum.

DarthJe5us

poweruser
2 јануари 2012
3.098
2.341
Според мене, да, слободно разгледај ги шаоми и тп линк.
Јас лично користам од шаоми (добро, не е од тие за надвор, ама мислам дека од аспект на достапност на снимки и функционалност - би биле исти).
Лесно се контролира, не мора да се купува клауд (можиш, ама не е неопходно), снимките во микро сд од камерата се достапни цело време, можи да ги зачуваш и на телефон (без да пренесуваш картица од камера на компјутер или слично).
Снимките во картицата (видеата) мислам дека беа во .mp4 формат, и релативно мали (кодеците веројатно беа нешто како .h264 или слично).
Овој модел личи ко да има фини способности од тоа што е достапно моментално по продавници.

Enquito

poweruser
8 август 2017
2.600
1.764
Ова е добар модел има и батерија, па со комбинација на соларен панел би имало автономија подолго време

DrMTR

senior
27 март 2014
7.918
8.409
DrMTR, znam deka si geek okolu virtuelizacii, investiraj mozda vo Blue Iris, jas toa go planiram, i snimaj na lokalno HDD.

Sorry na latinica, na laptop od rab sum.
Ке земам картица ама примарно ке ми снима на FTP сервер, пошо имам можност за такво нешто да изведам со камерава. Картицата ке биде бекап план. Ке се проба и Blue Iris на Proxmox .

petkotrajko

poweruser
16 јуни 2017
2.480
2.927
Овој модел личи ко да има фини способности од тоа што е достапно моментално по продавници.

Да, изгледа доста солидно, крепи надворешни услови (outdoor е моделот), и ротира лево-десно, горе-долу.
А што мислиш за овие што се 2-во-едно? (две камери -едната фиксна, а другата ротира).
На пр. нешто како оваа: https://www.anhoch.com/products/ten...mera-daynight-2way-audio-pantilt-rh9-wca-7254
Не мора стриктно таа, но нешто во тој фазон?
За по дома размислував да ставам нешто слично, па зато ти ја предложвам и тебе - само што твојата треба да е за надворешни услови.
Ова е добар модел има и батерија, па со комбинација на соларен панел би имало автономија подолго време
Да, и тоа со батеријата е добар момент - имаш автономија одреден период, а доколку се поврзи со панел, делува идеално, барем на прв поглед.
Јас имам една со батерија (не е од шаоми, и без соларен панел е), и downside е што треба да се полни на одредено време, мислам на 3-4 недели.
Дополнително мојава батериска работи на 4G SIM картица од А1, пошто таму кај што е, немаше Wi-Fi, па можда затоа и толку брзо се троши батеријата.

xenon

εικονοκλάστης
15 јануари 2011
4.692
12.532
Skopje
www.wemaxa.com
Кај Имоу (Имоу и Дахуа се слични) треба да се одврти едно мало шрафче за да се дојде до картичката. Но џабе, Windows не ја чита. Не најдов ниту некој посебен програм кој ќе овозможи читање.

Има можност за складирање во облак, мислам дека ги чува 6 месеци. Тоа беше 3 долари месечно.

Нема опција за директно копирање на компјутер. Мора да се пушти на репродуцирање и воедно да се вклучи да го снима тоа што се репродуцира. Тогаш снима во MP4 формат. Ама сето тоа одзема време и нерви.

Без интернет снима, ама нема пристап до снимките. Директно поврзување со компјутер не е можно, мора преку рутер.

Има чести ажурирања кои ме нервираат. Последното беше само за турски и германски јазик, морав да го дозволам за да не ми се јавува при секое вклучување.

Толку научив од 4-годишното користење. Можеби некаде грешам, ама мислам дека тоа е капацитетот на камерата.

Дахуа форматира стандард фат32, формат на фајлови е или .DAV или .ΑVIF, ги чита VLC...
Aко не ти ја препознава самата картица, тогаш е рикната.

18 август 2019
1.210
1.176
Дахуа форматира стандард фат32, формат на фајлови е или .DAV или .ΑVIF, ги чита VLC...
Aко не ти ја препознава самата картица, тогаш е рикната.
Картицата не е проблем. Таа складира. Windows ја препознава како RAW форматирање и не ја отвора. Кога ја форматирам преку Windows, камерата бара ново форматирање, инаку не ја прифаќа.

Формат на фајлови не ми е познат, немам пристап до нив освен да ги отворам преку апликацијата на камерата.

Miki98

lurker
13 јануари 2021
617
384
www.balkan77.com
Картицата не е проблем. Таа складира. Windows ја препознава како RAW форматирање и не ја отвора. Кога ја форматирам преку Windows, камерата бара ново форматирање, инаку не ја прифаќа.

Формат на фајлови не ми е познат, немам пристап до нив освен да ги отворам преку апликацијата на камерата

Пред да купите микро сд картичка прочитајте два пати.

Не се користи обична микро сд картичка како што мислиме.

Има си посебни микро сд скррилки за снимање на камери,дури и во форумот ги продаваат.

Тоа што не сака од двете опции или до сд картичката или до пц

Последни теми

Последни огласи

На врв Дно