Vlad944
lurker
- 3 март 2015
- 783
- 1.754
Трофазно тинкало од Гигабите за 4890 денари.Ажурираат Вибратори и Дилда во менито.![]()
Трофазно тинкало од Гигабите за 4890 денари.Ажурираат Вибратори и Дилда во менито.![]()
Таман работа. Мислам дека пишав погоре зашто прашувам. Врати се ќе видиш@Diablo , брат што ја бараш толку Тања , не е tinder форумот.
Да не ти се свиѓа многу ?
Ова ако е нешто ново може да е така, мене ми заменија телевизор по жалба во инспекција ама ми рекоа дека останува датумот на важност на старата гаранција.Има врска муабетот. Ако се замени производот со нов и гаранцијата почнува од ново, а во Анхоч и нова фискална добиваш
Твоето е по ново. Порано даваа и нова фискална и нова гаранција. Си требал и за тоа да прашаш во инспекција.Ова ако е нешто ново може да е така, мене ми заменија телевизор по жалба во инспекција ама ми рекоа дека останува датумот на важност на старата гаранција.
Лани кога бев да пазарам монитор кај нив, U2417H во тоа време, ги прашав исто овој период дали ќе имаат попусти за Black Friday, и една од продавачките дрско ми одговори, Ние Не ДаВамЕ ПоПусТи Цел МеСец, Ние ДаВаМе РеаЛни ПоПуСти ТочНо На ДеноТ.
Кога дојде денот, ни денар немаше попуст тој монитор. И си отидов во Ananas, си го порачав со Master Card (такви попусти имаше во тоа време) и си живеам среќно
А Анхоч нека даваат и годинава "РЕАЛНИ ПОПУСТИ".
And what do you know... манијата продолжува и годинава !
Ама ни еден продукт салам нема попуст.
yea right. баш напротив, има еден куп производи со реален попуст.
Да баш така. Дај ми еден процесор, не, една графичка, не една матична плоча што има попуст, каков бил. Немора реален.
Читни темата од Жирафа да видиш како изгледа.
P.S гледам и годинава ептен реални попусти имаат на монитори. Баш пратам уназад 3-4 месеци неколку модели, ама ни денар променати.
Чекај море која ви е примарна гранка? За што сте продавница, за сандали?
Интересно е да ми вртиш муабет дека не се врти светот околу мене и моите потреби, кога вашиот слоган е ваков.
каков е слоганот ? дека за black friday ќе има попуст на процесори графички и матични ?
не си сериозен.
Ако ги земеме цените на Жирафа за репер, и демек сега имаат големи попусти, мило ми е што Анхоч не даваат. Барем ќе имаме некои нормални цени во останатите 364 дена. Ај спореди цени на процесори и плочи во Анхоч еве без попуст и Жирафа со попист. Баш муабетов ме натера да ги отворам и набрзина неколку да споредам. Пресмешно е со ценине на Жирафата. На пример 7900Х на Ж е 23790 и тоа со 47% попуст, во А редовно е 22980. Или 14700КФ 24200 со попуст вс. 24900 без.Да баш така. Дај ми еден процесор, не, една графичка, не една матична плоча што има попуст, каков бил. Немора реален.
Читни темата од Жирафа да видиш како изгледа.
P.S гледам и годинава ептен реални попусти имаат на монитори. Баш пратам уназад 3-4 месеци неколку модели, ама ни денар променати.
Ако ги земеме цените на Жирафа за репер, и демек сега имаат големи попусти, мило ми е што Анхоч не даваат. Барем ќе имаме некои нормални цени во останатите 364 дена. Ај спореди цени на процесори и плочи во Анхоч еве без попуст и Жирафа со попист. Баш муабетов ме натера да ги отворам и набрзина неколку да споредам. Пресмешно е со ценине на Жирафата. На пример 7900Х на Ж е 23790 и тоа со 47% попуст, во А редовно е 22980. Или 14700КФ 24200 со попуст вс. 24900 без.
Е сега што не ти го погодиле мониторот за попуст јбг, мене да и тоа за цели 5К од редовна цена кај нас, кај Ж истиот е 1500-600 поскап и тоа со попуст и со само 1г гаранција наместо 3. Редовно им е 26500 што е за 6-7000 поскапо од редовните цени кај нас.
Sent from my SM-A546B using Tapatalk
Од старт влегуваш со грешна хипотеза. Гледаш редовни цени, и земаш во обзир моментално од колку се намалени кога во пракса никогаш тие цени не се и секогаш има некој вид "намалени" реални редовни цени. Само што сега за Black Friday како што се погоди муабетот се уште толку намалени. Не им е уреден сајтот, имаат дупликати производи, еден производ по ненормално висока цена, друг артикал - истиот производ - различна цифра по супер цена. Ако гледаме така, зошто постојат во нашиве продавници фејк редовни цени и уште пофејк "реални црн петок акциски" цени?
Нарачав јас матична B650 Aorus Elite од кај нив за 10900 кога во анхоч истата е 13500. За гаранција +2 години нема да доплаќам и за тоа што сајтот им е уреден.
Шансата е, ако во првата година не се расипе, ќе трае и понатака.
Одлично, јас кажав што јас видов од цени. Фали нив им биле реални или не, дупликати или не после толку време, и слични финти, не е мој проблем ниту моја грешна хипотеза, тоа се моменталните факти. Во септемви споредувана беше една конфигураација помеѓу неколку профавачи. Жирафа бе убедливо најскапи, со најмала гаранција. И тоа беше факт. Никогаш нема да најдеме сѐ баш што ни одговара како сакаш ти. Ете матична од таму, процесор од онаму, итн... И повторно пре би пазарел сега за сега од Анхоч него од Жирафата, поради многу причини. А всушност во последниот период ни кај едниот. Ама ако треба да бирам за приближно исти цени онда бирам Анхоч .
п.с. матична статистички пре ќе рикне во 3тата година него во првата. И за сите компоненти така, кои помалце кои повеќе, но времето е битен фактор во потрошеноста и шансата нештото да рикне. Така да шансата тоа што си го напишал за расипувањето да е точно е обратно пропорционална во однос на времето.
П.с.с. може да дадеш линк од 650ката Аурус за 10900 ??? Не можам да најдам.
Овој модел, но гледам распродадена е и поставена е на 11,690.
Не ги земам цените од Анхоч или било која македонска продавница како дефакто цени. Мислам дека повеќето членови тука се далеку пописмени и поинформирани од мене за светските цени, MSRP, европска - америчка било каква. Додадено соси маржи, профити, пак цените во Сетек-Анхоч се превисоки од тоа што реално треба да бидат. Мене не ме интересира тоа што ќе отворат нов дуќан, имаат кирија и треба да ги платат вработените 400-500 евра. Информираноста игра голема улога во целост, како и за продуктите така и за цената. Секако, ако ти се брза, сакаш локална гаранција, си плаќаш повеќе, тоа е тоа.
Јас сакам да добијам повеќе за цената, без разлика дали цената е од старт лошо диктирана од NVIDIA, AMD, згора и презачинета од нашиве продавници. Секако дека ќе земам во обзир се и ќе се запрашам дали гаранцијата и тоа што е достапен одма продуктот вреди, наспроти поефтин, помала гаранција, и чекање недела-две.
RX6600 12300 и RX6600 17000 не е исто.
Како и да е, поентата ми беше, чуму им флаерон кога немаат 1 компонент ставено со "реален" попуст.
P.S крај краева во MSRP (само што во евра важи во Европа) треба да се пресметани сите давачки, retail price е тоа. Зошто од сите, во нашава држава најпаметни некако испаѓаат и додаваат на таа цена од старт 30-40 % повисока?
Гледај сега новите серии RDNA4, Blackwell и Battlemage кога ќе стигнат.
И ти чекаш MSRP да важи у МК? Грешно очекување у старт. И сепак тоа е на крајот од денот Suggested не е обврска никаде. Второ најмалку од се во него никогаш не е пресметан sales tax или ми ти ДДВ.
Инаку кога треба да купам во МК, легално ссо фискална или на фактура и те како се релевантни МК фирми и цени овде. Неможе да шверцувам од Грција или да нарачам од незнам си каде.
Иначе гледам плочава тек за 20тина дена на лагер, е и тоа значи нешто.
И да, не знам што ти значи за тебе реален попуст, ама на 20000 илјади монитор сега 15000 за мене е сосема релевантен.
Така да намали на нереалниот анимозитет чисто затоа што не ти се погодиле работите. Па нели ти и не купуваш тука. Па нели и така се за никаде сите овде освен нели Ж. Оди и добиј најдобро за парите онлајн некаде што ќе ти е и гаранција нит ништо. Што воопшто се замате со нашиве фирми.
П.с. споредбата на графичките не ти е на место од многу причини. Прво и основно не е ист бренд, и нема што да правиме понатаму муабет. Се споредува глава за глава.
Тоа што споредувате намалување на цени на Ж-та, немојте да заборавите дека некој од ваша близина или фамилија ја дополнува цената до полниот износ со набавка на скапото брашно или „слатки шекер за вене“...
Hotspot temperatures appear to be pretty high at 90°C, but it is still very safe, as AMD considers hotspot temperatures below 110°C to be acceptable. The power draw is very low too, at 100W, which does sort of highlight the efficiency of RDNA 2.
Важи. Живеј, се е така.Немаат Saphire модел, но повели од Setec истиот модел. Powercolor е далеку посолиден, потивок и поладен модел, али како било.
Погледнете го атачментот 143851
П.С зошто да не важи кога во другите земји горе-долу важи?
Не можам да доделувам реакции сеуште, па ќе ти напишам едно "хаха" овде.
Да свртиме политички сега и да заминеме во offtopic?
Кажав тоа што имам да кажам.
Edit: не знам зошто 6600 XT ставиле на TechPowerup за споредба, па еве друго review што успеав да го најдам.
HEADPHONES POLY Blackwire 3320 w/microphone, MS Teams, USB-C + USB-C/A Adapter 8X220AA
3.170,00 ден
GAME FIGURINE PALADONE FORTNITE CHEST LIGHT, PP14737FO
1.790,00 ден
PSU 650W SEASONIC CORE BC ATX3.1, 80+ BRONZE, Black, 1Y65CBCRT3A10X
4.030,00 ден
KEYBOARD WIRELESS MECHANICAL KEYCHRON Q1 ULTRA 8K ALUMINIUM HS RGB LED 75% Silk POM BROWN switch,Multi-Device (Wired,2.4Ghz,BT), BLACK, Q1U-M3
15.770,00 ден
SSD M.2 1TB WD Green SN3000 NVMe Gen4 5000MB/s WDS100T4G0E
8.940,00 ден
PSU 2200W SEASONIC PRIME PX-2200 ATX 3.1, 80 Plus PLATINUM FULL MODULAR, SRP-PPX222-A5A22ST
35.950,00 ден