Chiller
user
Ако се добри, може и само со ип адреса да функионираат - без домејн и пак ќе бидат посетувани ама треба да имаат квалитет и ниски цени.Или one1.mk или onetelekom.mk
Ако се добри, може и само со ип адреса да функионираат - без домејн и пак ќе бидат посетувани ама треба да имаат квалитет и ниски цени.Или one1.mk или onetelekom.mk
Со IP aдреса како ќе знае народов да пише за да влезе до сајтот?Ако се добри, може и само со ип адреса да функионираат - без домејн и пак ќе бидат посетувани ама треба да имаат квалитет и ниски цени.![]()
Секако од реклами како инаку би го знаеле и сајтот.Со IP aдреса како ќе знае народов да пише за да влезе до сајтот?
Не се разбирам па ме интересира ако адресата не им е 1.mk, One.mk или било како и да им биде со IP адреса тогаш стојат повеќе бројки наместо тој домен име некое со .mk?Секако од реклами како инаку би го знаеле и сајтот.![]()
не беше сериозен тој коментарНе се разбирам па ме интересира ако адресата не им е 1.mk, One.mk или било како и да им биде со IP адреса тогаш стојат повеќе бројки наместо тој домен име некое со .mk?
E beter se... i vo ungarija se najskapi....konkurencija 0Не се надевајте на унгарците дека ќе ги бутнат цените на пазарот бидејки во Црна гора се бетер и од МТЕЛ:
![]()
Junior/senior paketi
Opušteno u Evropu sa internetom za roming i 5x više GB! One postpejd tarife su tu za sve tvoje potrebe!1.me
![]()
Super
Opušteno u Evropu sa internetom za roming i 5x više GB! One postpejd tarife su tu za sve tvoje potrebe!1.me
![]()
Tarifni paketi
Можеби они добиле помош од унгарскиот кредит, вин комбинација би било![]()
Почнува инвестицијата од 100 милиони евра, 4иГ ќе аплицира за фреквенција - МКД.МК
„Ова е таканаречен план за влез на пазарот преку гринфилд пристап. Тоа значи дека суштински ќе влеземе самостојно. Се разбира, ќе треба да имаме многу локални партнери од европскиот простор за инфраструктурата, кулите и добавувачите на опрема од кои ќе ја купуваме опремата. Како и во Албанија и...mkd.mk
Ако март има тендер тој ќе биде отворен минимум 30 дена, после треба да се донесе одлука, па период за жалби и на крај потпишување договор. Сето ова би траело до шест месеци, така да не верувам дека од септември ќе почнат, оти откако ќе го потпишат договорот ќе имаат шест месеци за да инсталираат базните станици и дури потоа да почнат да нудат услуги."По завршувањето на Јавната расправа, АЕК треба да ги објави резултатите и својот став. Во зависност од исходот на Јавната расправа постапката понатаму продолжува со Јавен тендер или со Јавен тендер со јавно наддавање. АЕК веднаш може да ја отвори Јавната расправа по поднесената Намера, но треба да се има предвид дека во намерата најпрво се бара да се организира состанок помеѓу 4iG и АЕК кој би требало да се реализира после 20/01/2025. За очекување е јавната расправа да се отвори на почетокот на февруари 2025, потенцираат од АЕК."
Значи некаде март ќе има тендер и најкасно до септември октомври ќе почни со работа.
За шест месеци се инсталираат базните станици?Ако март има тендер тој ќе биде отворен минимум 30 дена, после треба да се донесе одлука, па период за жалби и на крај потпишување договор. Сето ова би траело до шест месеци, така да не верувам дека од септември ќе почнат, оти откако ќе го потпишат договорот ќе имаат шест месеци за да инсталираат базните станици и дури потоа да почнат да нудат услуги.
Треба за 6 месеци по добивање на тендерот да почнат со работа и да имаат одредено мрежно покритие на територијата на Македонија.За шест месеци се инсталираат базните станици?
Ова е нешто што не го знам... А сум го работел за сите четири оператори, ама не волку брзо...
А навистина си сигурен дека за шест месеци се инсталираат базните станици???
Вчера да умрев немаше да знам дека ја укинале бирократијата по општините.... Лелеее, каде оди овој свет...
Ти си видовит и знаеш што ќе пишува во условите на тендерот?Треба за 6 месеци по добивање на тендерот да почнат со работа и да имаат одредено мрежно покритие на територијата на Македонија.
Можат да пуштат услуга преку национален роаминг како Вип што почна пред да ја изгради целосно мрежата ќе користи мрежа од друг.
1000 Денари за Гигабитен несиметричен интернет во Албанија?
Во врска со цените во Албанија нивни.
Ова од извори блиски на влада или твои прогнози од гатање и читање на дланка ?Многу веројатно е 4iG да го откупи Телеком и Дојче телеком да се повлече целосно од Македонија со тоа што држава ќе има пак удел како до сеа делот на Германците оди кај Маџарите.
Телеком имаат поголеми профити, минатата година и покрај помалку претплатници на мобилната телефонија имале поголем профит. Телеком вадат профит и од изнајмени линии и продаваат интернет на други оператори.До пред неколку месеци се вртеше муабет дека мтел ќе го купел телеком, сега пак унгарциве ќе го купувале...глупости. Телеком е преголема компанија за да ја купи некој како овие и башка е дел од дојче телеком...
Фокусот на Дојче телеком не е Југоисточна Европа , фокусот е Т-Мобиле УСА. Бараат начини како да се повлечат од Југоисточна Европа. 4iG како оператор каде и да почна во околина купи цели оператори како во Албанија. Уделот на Македонски Телеком во таа групација дали достигнува 2% е прашање како што пиша членот погоре.Ова од извори блиски на влада или твои прогнози од гатање и читање на дланка ?
EARPHONES WIRELESS XIAOMI Redmi Buds 8 LITE BLUETOOTH w/microphone, WHITE
1.700,00 ден
HDD 3,5" 4TB WD PURPLE IntelliPower 5400RPM 128MB 24x7 SATAIII WD44PURZ
10.970,00 ден
GAME SONY PLAYSTATION 5 Slim Blu-Ray Disk Edition 1TB + Fortnite Flowering Chaos
39.990,00 ден
STREAM DECK STUDIO ELGATO, x32 LCD keys, 2 x 360° encoders, Rack Mount, 10GBO9901
59.260,00 ден
PSU 550W BE QUIET! PURE POWER 12 w/PCIe 5.1, 80 Plus GOLD, BP001EU
5.490,00 ден
CPU INTEL G5925 Celeron 3,6GHz DUAL CORE 4MB s.1200 TRAY
2.415,00 ден