Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Македонски Пошти - Општа Дискусија

Како сте задоволни од услугите на Македонски Пошти?

• Вкупно гласале
    721

zoran.europe

hello world
15 јули 2024
155
97
Ми се јавија од Карго Експрес сега и ми кажаа 600 денара за царина за пратка што кошта 50 евра според алиекспрес. А на ЕЛС тракингот за следење, ниту на Карго Експрес никаде не пишува дека треба да се плати 600 денара трошоци. Чудна СРМ држава без систем на функционирање.
Не е царина, ДДВ е. Толку и тие разбираат. За нив е се царина...

DrMTR

senior
27 март 2014
7.918
8.409
Работава не правете нарачки од Али освен ако не ви е гајле кога ке стигне..

zoran.europe

hello world
15 јули 2024
155
97
Уште нешто, сега проверив како и зошто паѓа серверот на Пошта. Кликнете на трекинг полето (провери ли беше или испрати не знам - паднат е) едно десетина пати бргу по ред и серверот на нашата “национална“ пошта (читај мизерија) ќе се акне од земја. И така е со години. К.. не ги боли

noc32

hello world
21 март 2016
352
304
Хорор, никогаш не било вака лошо. Пратки од декември ми ги нема никаде, ова е прв пат во цела моја алиекпрес кариера да побарам рефундација. Нема ни да се средат во наредните три месеци.

DrMTR

senior
27 март 2014
7.918
8.409
Нека прогласат стечај и некоја друга макар и приватна пошта нека го превземе поштенскиот сообраќај во дупкава.. Овде веќе е неподносливо за живеење. Паразити партиски набиткани во тоа поштите не работат ништо, и земаат плати. И после ке чекаме пратки со месеци! Стоки

zoran.europe

hello world
15 јули 2024
155
97
Нека прогласат стечај и некоја друга макар и приватна пошта нека го превземе поштенскиот сообраќај во дупкава.. Овде веќе е неподносливо за живеење. Паразити партиски набиткани во тоа поштите не работат ништо, и земаат плати. И после ке чекаме пратки со месеци! Стоки
Се слагам со тоа што во случајов процесот е заглавен повеќе во царина, кои се исто .....

Daniel86

poweruser
28 мај 2013
4.278
11.752
Скопје, Карпош 1
www.facebook.com
Daniel86's setup  
Processor & Cooler
i5 11400 & Deepcool AK620
Motherboard
Gigabyte Z590 UD AC
Storage
Samsung 980 Pro NVMe 500GB & Samsung 980 PRO NVMe 1TB & WD Blue WD10EZEX 1TB
PSU
Asus Rog Strix 850W
RAM
2X 16GB DDR4 3200MHz Kingston Fury Beast CL16 RGB
Video card
Intel UHD730 & Asus RX5700XT OC 6GB
Case
Deepcool Tesseract SW Black/Blue
Mouse
MX Master 3
Keyboard
Aula Moon Slasher
Audio
Kenwood KRF-V5020 + Kenwood LS76
Monitor
Asus TUF Gaming VG27AQ3A
OS
Windows 11 Pro
Ми се јавија од Карго Експрес сега и ми кажаа 600 денара за царина за пратка што кошта 50 евра според алиекспрес. А на ЕЛС тракингот за следење, ниту на Карго Експрес никаде не пишува дека треба да се плати 600 денара трошоци. Чудна СРМ држава без систем на функционирање.
Screenshot_20260305_160330_Chrome.jpg

Мене на линкот што ми го испратија за тракинг на вајбер, си стои откуп за пратка од 12-13$.

Enquito

poweruser
8 август 2017
2.600
1.764
Кај мене и кај двете има откуп, првата е 250 денари, а втората 108 денари, што би требало да е точно 18%, иако не би знаел, бидејќи се работи за повеќе пратки нарачани во скоро исто време, а распоредени во 2 пратки.

gamon

user
15 септември 2014
1.669
1.951
orgrimar

Daniel86

poweruser
28 мај 2013
4.278
11.752
Скопје, Карпош 1
www.facebook.com
Daniel86's setup  
Processor & Cooler
i5 11400 & Deepcool AK620
Motherboard
Gigabyte Z590 UD AC
Storage
Samsung 980 Pro NVMe 500GB & Samsung 980 PRO NVMe 1TB & WD Blue WD10EZEX 1TB
PSU
Asus Rog Strix 850W
RAM
2X 16GB DDR4 3200MHz Kingston Fury Beast CL16 RGB
Video card
Intel UHD730 & Asus RX5700XT OC 6GB
Case
Deepcool Tesseract SW Black/Blue
Mouse
MX Master 3
Keyboard
Aula Moon Slasher
Audio
Kenwood KRF-V5020 + Kenwood LS76
Monitor
Asus TUF Gaming VG27AQ3A
OS
Windows 11 Pro
Јас не знам што им е толку тешко на нашиве да ги контактираат алиекспрес и да си договорат при нарачување да се плати ддв и царина и цел процес да оди глатко...

rebel

read-only
1 јануари 2019
8
1
Ќе ве молам ако некој има од Битола што веќе ја примил пратката од курирот ако може да го сподели моб. број од курирот пошто од карго не го даваат бројот од курирот. Денес ми стигна порака од карго експрес на вибер дека пратката со број МК....R е пристигната но била во некој курир и сега преостанува да чекам дури не ме побара, а мене ми се брза пошто ја чекам долго време од алиекспрес. Фала поздрав
Мислењето е автоматски споено:

Ако сте од Битола ќе ве молам моб. број од курирот што ви се јави од карго експрес . Фала поздрав

Последна промена:

Manis

hello world
14 јануари 2026
140
57
Погледнете го атачментот 159291

Мене на линкот што ми го испратија за тракинг на вајбер, си стои откуп за пратка од 12-13$.
Изнанадно ми се јавија. На Вибер/СМС не сум добил сеуште никаков линк со тракинг. Во предходните страници имаше член што пиша url на каргото за следење и од таму ја следев.

Sparkplug folf

hello world
5 јануари 2021
360
278
Работава со пошта луд ј*бе збуњенога. Замислете пратките на суд ги праќаат по обична, а не по прооритетна. Во другите држави и по нормална стасува релативно брзо, страшна работа. Порачуваш нешто, стигаат во мк, кампаат и жмурат со месеци и одиш таму ги мрзи да проверат викаат нема. Ме фаќа смеа од плачење. За што земаат браќата плата? Се е тотален кластерфак.

rebel

read-only
1 јануари 2019
8
1
Изнанадно ми се јавија. На Вибер/СМС не сум добил сеуште никаков линк со тракинг. Во предходните страници имаше член што пиша url на каргото за следење и од таму ја следев.
Значи јас имам улр за следење но ми треба бројот мобилен од курирот на карго за да ја забрзам работата да го пронајдам и да си ја подигнам пратката. Вака ќе треба да чекам можеби денови за да ми стигне редот

Manis

hello world
14 јануари 2026
140
57
Значи јас имам улр за следење но ми треба бројот мобилен од курирот на карго за да ја забрзам работата да го пронајдам и да си ја подигнам пратката. Вака ќе треба да чекам можеби денови за да ми стигне редот
Ќе биде ќе ти ја донесат за 1-2-3 дена. За битола пробај на овие броеви.
Screenshot 2026-03-05 181429.png

Атачменти

• Screenshot 2026-03-05 181341.png
    Screenshot 2026-03-05 181341.png
    168,9 KB · Прегледи: 13

rebel

read-only
1 јануари 2019
8
1
Ќе биде ќе ти ја донесат за 1-2-3 дена. За битола пробај на овие броеви.
Погледнете го атачментот 159294
Им се јавив на овие погоре броевите но ми велат дека е во курир некој си надворешен и не ми го даваат бројот за да му се јавам не знам што им е шемата зошто не го даваат. А баш ќе се забрза работата за да не не бара сите ние ќе го нејдиме.

Manis

hello world
14 јануари 2026
140
57
Им се јавив на овие погоре броевите но ми велат дека е во курир некој си надворешен и не ми го даваат бројот за да му се јавам не знам што им е шемата зошто не го даваат. А баш ќе се забрза работата за да не не бара сите ние ќе го нејдиме.
Шемата е во тоа што имат соработници за кој што за нив возат со приватни коли. Ќе чекаш да ти се јави, друго решение нема. Се е каша попара. Јбг.

zoran.europe

hello world
15 јули 2024
155
97
Јас не знам што им е толку тешко на нашиве да ги контактираат алиекспрес и да си договорат при нарачување да се плати ддв и царина и цел процес да оди глатко...
Нашиве?
ПА “нашиве“ не знаат на која планета се, не да смислат нешто. Тие не смислија како обично писмо од една во друга зграда во Скопје да го пренесат под 2 недели
Ако чекаме нашиве нешто да смислат за нив....
Тие треба нешто сами да смислат. Ако имаат желба за тоа нели. Како што Тему тоа го одигра профи. И промената под 22 Еур ја направија како да не се случило ништо
Но Алиекспрес не е Тему. Да беше, одамна ќе смислеа нешто за кај нас
Иако нашите маки се речиси секогаш предизвикани од “нашите“, а не од нив...

kirev

senior
31 мај 2010
9.030
7.699
Обврска на продавачот да се прилагоди на нашите закони ако сака са продава тука. Не знам дали некоја земја им се јавувала на Аљиекспрес да ги моли да продаваат. Башка имаме пљастичарско љоби што држи монопол на увозот на кинеската стока и не е во нивни интерес увозот да се опраи.

gamon

user
15 септември 2014
1.669
1.951
orgrimar
Обврска на продавачот да се прилагоди на нашите закони ако сака са продава тука. Не знам дали некоја земја им се јавувала на Аљиекспрес да ги моли да продаваат. Башка имаме пљастичарско љоби што држи монопол на увозот на кинеската стока и не е во нивни интерес увозот да се опраи.
Да, законот е донесен по барање на беса, пластичарско лоби, инаку следниот ден кога го најавија законот делегација од тему беше тука и договараа со шпедитери и брзи пошти, алиекспрес е голем играч и ние сме 0.001% и не ги заболе многу

kirev

senior
31 мај 2010
9.030
7.699
Они име на земјата ни сменија, па за закон за увоз на пратки...

lowndes888

hello world
17 ноември 2012
79
119
Skopje
пакетомат работи само кога нема откуп, или ако има откуп да го платиш па да им однесеш уплата, глупо е малку....

Ja ova ne go razbiram. I mene mi stigna istava poraka na Viber od Kargo i vika deka treba da platam otkup od 365mkd "на една од следниве сметки."

a nigde nema navedeno koi smetki

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно