zoran.europe
hello world
- 15 јули 2024
- 155
- 97
Да си ми здрав и живОдлука не се носи пред да се испитаат сите варијабли. Прво се анализира капацитет на царина и пошта. И што таа одлука значи за нив. Па потоа се контактираат големи продавачи како Али, Тему и сл. Откако ќе се наредат коцките потоа се носи одлука за да оди глатко. Кај нас прво се носи одлука да се збираат повеќе пари. А потоа ќе му ја мислиме што и како.
Јас сум сигурен дека како што Тему се услогласил, контактирано е официјално и со Али. Но претпоставувам или нешто закочило, или пак треба време. Но што е со ибеј и многу други пратки од странство. Барање на фактура и извод за секое привезоче или пенкало е бесмислено.
Тоа така се прави во ДРЖАВИ и со сериозни институции
Го заборави само задоволството и квалитетната услуга на граѓаните, затоа што тоа треба да е првата задача на еден државен апарат. Тој за тоа и постои
Кај нас задоволство одамна нема, има само горчина од секојдневната мизерија и малтретирање
А тие не се ни заморуваат со потребите и услугата на граѓаните, само со авантите и тендерите.
Инаку Тему е опасен играч. Тие се многу побрзи од Алиекспрес и се борат за свое место на пазарот, и се веројатно подготвени и на жртви за да грабнат поголем дел од колачот.
Алиекспрес е огромен инертен гигант и апанзас фикс идеите на нашите патетични министерчиња што им текнале наутро во клозет не им значат ништо. Колкав е бизнисот на Алиекспрес во срм? Мизерија во однос на нивниот вкупен бизнис
Ништо чудно да им рекле - фак оф....
И не згрешиле.
Вакви промени како што рече ти се најавуваат барем пола година однапред, а не ми се сонило, и ајдеее....
А граѓаните? Нив кој ги ...