Rekoa deka ke ima 5% tolerancija.
Ова значи дека во град со брзина од 51km/h ќе се казнува.
Охооо.. Да ги видиш ти на темите за стриминг сервисите.. За 2 евра бараат ВПН, бразилски/аргентински IP адреси што ти знам јас.. 10 евра е премногу.Не ли е казната за брзо возење некоа смешна од 10-20 еур?
ИТ Форум е ова, сите се програмери информатичари со илјадници евра плата.. што се буните за 1000 денари казна..
Десет камери по десет евра не е баш малку. Па тоа помножено со триесет дена...Не ли е казната за брзо возење некоа смешна од 10-20 еур?
ИТ Форум е ова, сите се програмери информатичари со илјадници евра плата.. што се буните за 1000 денари казна..
сите вие bookworms што возите 50 на булевар со 3 ленти веднаш да си ги продадете возилата. веднаш ќе се реши проблемот и со метежот и загадувањето.
ова казнување и нетолеранција што ги барате за возачите да го баравте за урбаната градежна мафија и многу други сфери, Скопје ќе беше многу подобро место за живеење, и немаше да има потреба од камери и радари да не камшикуваат за 53 km/h, wooow каков криминал!
Види мојддв топик колку fellow brokies чекавме за 2000ден со неделиНе ли е казната за брзо возење некоа смешна од 10-20 еур?
А кој мислиш дека не прашува нас за урбаната мафија и криминалот? Коментаров ти е 99,9 и 102% излишен. Еве сега веднаш ќе одам да ја продадам колата. Да не сакаш да ја купиш?
Во град нема брза и спора лента. Има само лева, средна и десна.Улегна и јаска д'нске уф ауто и тестираја камере. Добив чуство дека доста пофлуидно се одвива сообраќајот, бар за рутата која ја поминав и најчесто ја одам (Лисиче алфите до ГТЦ и назад, у 07ч.)
Да, видно е успорено тргањето, мора на секој семафор да се најде бар еден што мисли дека со притискање на педалата за гас инстанто го достигнал казнениот лимит па непотребно се влече но па затоа ги немаше закрчените раскрсници со опинците покондурчени (на овој потег/реон мислам дека ги има најмногу) што поминале на жолто или црвено па ја блокирале раскрсницата затоа што се отворил друг семафор.
Не можам само никако да го сварам менталниот склоп на оние кои на лева или трета-втора лента, како и да ја викате, се влечат со 15-30км/ч. Миљон пати сум се расправал со таквите, без разлика што лимитот во градските подрачја е 50, абре ИДИОТУ има некој кој свесно ризикува казна, влегува у макази, ризикува свој или туѓ живот (не дај боже) ама не ја знаеш правата причина!!! ТЕРАЈ СИ ЈА ДЕСНАТА ЛЕНТА ако не ти се брза, остај ја брзата/левата лента да биде брза лента...
Си помешал автопат и градско населено подрачје, и ти, и многу други. Во град нема брза лента.ТЕРАЈ СИ ЈА ДЕСНАТА ЛЕНТА ако не ти се брза, остај ја брзата/левата лента да биде брза лента.
Иам 126ка со М103 ако си заинтересиранА за купопродажба на возилото, би бил заинтересиран за бензинец - реден шестак, по можност да е без direct-injection за да емитува повеќе CO2.
Во град нема брза и спора лента. Има само лева, средна и десна.
Нема во МаЌедоЊа пошто сообраќајната култура ни е на нивоу, коментариве на обајцата се одличен пример за тоа. Кога почнав да возам "булевари" беа само партизанска, јужен и автокоманда, кружен беше само еден и цело Скопје го возевНе, обуката беше од 10-13ч. и после 17ч. кога нема шпиц и на десна лента и така не учеа таа да се користи, левата да биде слободна за заобиколување-претекнување. Брза лента може да биде и со 50, наспроти тројца што возат во шпалир со 25-30 км/ч.Си помешал автопат и градско населено подрачје, и ти, и многу други. Во град нема брза лента.
Најискрено на многу мал број локации ми текнува кај што левата лента би ја третирал и прифатил да се третира како „брза“ и тоа напамет вака ми паѓа огромнион пат Пинтија накај Драчево и евентулано 8ми Септ бидејќи ај е подолго и не е активно со многу пешаци. Низ град и да ти ослободам лева лента додека возам ~50км/ч ти и 120 да качиш исто ќе ти се фати пошто ќе те начека семафор евентуално? Освен ако не мислиш дека и на семафор лентата треба да е само за “брзинци“ ?Иам 126ка со М103 ако си заинтересиран
Мислењето е автоматски споено:
Нема во МаЌедоЊа пошто сообраќајната култура ни е на нивоу, коментариве на обајцата се одличен пример за тоа. Кога почнав да возам "булевари" беа само партизанска, јужен и автокоманда, кружен беше само еден и цело Скопје го возевНе, обуката беше од 10-13ч. и после 17ч. кога нема шпиц и на десна лента и така не учеа таа да се користи, левата да биде слободна за заобиколување-претекнување. Брза лента може да биде и со 50, наспроти тројца што возат во шпалир со 25-30 км/ч.
Нема правило дека ако си во лева лента треба да се тргнеш али ја практикувам ако некој сака побрзо од мене да вози, да се преместам во десна лента.
Апсолутно ништо не ми менува ако се тргнам да помине па да се вратам во лева лента.
Секоја локација/пат со едносмерен сообраќај и најмалку 2 ленти може да се третира како нормална или спора (како милуваш) и брза лента, не мора да бидат 3 ленти.Најискрено на многу мал број локации ми текнува кај што левата лента би ја третирал и прифатил да се третира како „брза“
Епа немам реден шстак, имам само пола од тоа и е со direct injection ама ако му ги извадиме инјекторите ќе биде indirectникој не прашува и за ова, па ете даваме мислење. Нема тема за урбана мафија, има за сообрајаќни прекршоци. А за купопродажба на возилото, би бил заинтересиран за бензинец - реден шестак, по можност да е без direct-injection за да емитува повеќе CO2.
паралелното возење е исто така многу небезбедно, ако веќе си толку засекиран за безбедноста. Ако практикуваш паралелно возење, заслужуваш да ти аблендираат. јас лично паралелните возачи што се влечат ги претекнувам на 2 полни и го кочам намерно тој што вози во лева afterwards, да си добие од сопствениот сос. истата сатисфакција ја добивам како ти кога не му се тргаш на некој.Не е проблем ти да се тргнеш, ама некогаш (и најчесто) се вози паралелно со друга кола/коли во средната лента, а позади некој ретардиран ти аблендира како да нема утре и како да е на Смоквица - Гевгелија.
Ова се дешава и на автопат, кога веќе претицуваш некој или си започнал да го претицуваш, а некој позади тебе со 180km/h ти аблендира од минимум 200-300m како лудак. Значи - не си му засметал, не си му влегол во лента или било што, туку ти аблендира да се тргнеш, само за да помине како ВОЛ и да не мора господинот да закочи.
Многу возачи што се доведени во таква ситуација паничат и прават глупости (се враќаат во средна лента и кочат како луди за да не го фукнат тој што почнале да го претицуваат и сл).
Јас би ги носел тие лица (што аблендираат) во Бардовци директ.
Би се радувал како мало дете кога камерите ќе ги видиме на сите автопати. Би ги ставил на 500 метра една од друга.
99.99% e заради ова. Порано се пуштаа четири жмигавци и брзаш ако некој е на умирање а возиш накај болница. Ама овие случаи се екстремно ретки.Секоја локација/пат со едносмерен сообраќај и најмалку 2 ленти може да се третира како нормална или спора (како милуваш) и брза лента, не мора да бидат 3 ленти.
"и да ти ослободам лева додека возам 50" ќе те прашам а зашто да не ослободиш?
Тоа е сообраќајната култура, ако сака тој нека вози и 120 ако мисли дека побрзо ќе стигне, пак ќе кажам не секогаш е курташачење причината зошто на некој му се брза, радари имало и се казнувало од секогаш, моментот е ти да си исправен а да не го крчиш сообраќајот а на кој му се гине или му се лежи затвор кој си ти да му го оспориш тоа право? Или можеби гледаш на тоа дека ТИ си херој кој ќе спаси нечиј живот со тоа што нема да му дозволиш на некој да вози 120?
Какво паралелно ти кажува додека претица со 120-30 додека овој свети од 200 метра подоле пошто можеби ќе изгуби моментум - ќе мора да прикочи од 190 на 150 и пак да брка брзина после тоа. Пишав пред некоја страна еден така ми се залепи на 3 метра - јас 140 он 200 - и уште ме помина после тоа и мавта со раката. Тоа се тие ретко моменти кога ми зоврива главатапаралелното возење е исто така многу небезбедно, ако веќе си толку засекиран за безбедноста. Ако практикуваш паралелно возење, заслужуваш да ти аблендираат. јас лично паралелните возачи што се влечат ги претекнувам на 2 полни и го кочам намерно тој што вози во лева afterwards, да си добие од сопствениот сос. истата сатисфакција ја добивам како ти кога не му се тргаш на некој.
Не знам тебе кој и по кој основ ти дал возачка кога ти немаш комон сенсе и не разбираш основни правила и принципи во сообраќајот.Иам 126ка со М103 ако си заинтересиран
Мислењето е автоматски споено:
Нема во МаЌедоЊа пошто сообраќајната култура ни е на нивоу, коментариве на обајцата се одличен пример за тоа. Кога почнав да возам "булевари" беа само партизанска, јужен и автокоманда, кружен беше само еден и цело Скопје го возевНе, обуката беше од 10-13ч. и после 17ч. кога нема шпиц и на десна лента и така не учеа таа да се користи, левата да биде слободна за заобиколување-претекнување. Брза лента може да биде и со 50, наспроти тројца што возат во шпалир со 25-30 км/ч.
MEMORY USB Type-C 64GB KINGSTON DATA TRAVELER 70 (USB 3.2 Gen 1 speeds), Black, DT70/64GB
450,00 ден
SSD M.2 512GB KIOXIA EG6 (2230) NVMe Gen4 KEG60ZNS512G
7.050,00 ден
MOUSEPAD BLIZZARD World of WarCraft 20th Anniversary XL 900x420x4m
1.690,00 ден
PHONE CHARGER XIAOMI TURBO CHARGING (USB-A) 45W, charging cable not included, BHR07SLEU
790,00 ден
CONVERTOR PCI-E TO IEEE 1394 FIREWIRE ESTILLO (1394AV 3+1 port)
1.370,00 ден
RAM DDR4 4GB 2133MHz G.SKILL F4-2133C15S-4GIS
2.600,00 ден