Словенија е нула. Колку што пишува на знакот. АФАИКНема земји во Европа каде нема толеранција. Тошковски драпа мадиња откако е роден и нема поима што зборува. Ама има логика и затоа служи тест периодот за да се земат статистички анализи, да се испита убаво опремата и да се конфигурира соодветно па да се реши колку толеранција ќе има. Има регулативи тука договорени мултилатерално, затоа Тошковски нема поима што зборува.
Не верувам. Не знам само за товарни возила мада мислам и тоа дека не би требало. Јас возам службен автомобил веќе 7 години и сите казни биле само за лицето што ја вози колата.Да не има некој некакво инфо како е состојбата со возила кои се водат на фирма? Ќе се казнува правното лице и управителот па и возачот?
Не е исто.Што си се фатил со тие поплаки. Без камери како е, ако ти пише казна полиција? Е па исто и со камериве.
Исто пишува и доколку не прифаќаш одговорност МВР има сила да покрене извршна постапка против тебе. Кој е надлежен суд? Основен суд? Оддел за прекршоци на МВР? Каде се наоѓа? Како ќе знаат луѓе како се извржува жалбата?Начинот на поплаки си го пишува на самиот записник. Го потпишуваш и си го носиш во суд директно.
Мислам дека најголемиот број од тие што се радуваат за системот да им дадеш клуч нема да успеат да отклучат колата, не па во брзина да ја стават....Искрено не сакав да се вклучам во дебатава но мене не ми е јасно како се радувате да бидете казнувани.
Системот не треба да прави притисок на оние кои почитуваат правила заради значајно помалиот број на несовесни.
Сигурен сум дека поддршката ќе се измени кога ќе бидат сите репнати со бар по една казничка месечно за секакви глупости. Уште толку после ќе се зголеми рајата која мислеше дека во Југославија се живееше подобро![]()
На крај сите ќе бидеме на игнор.Уште еден на игнор
А што му фали на системов?Мислам дека најголемиот број од тие што се радуваат за системот да им дадеш клуч нема да успеат да отклучат колата, не па во брзина да ја стават....
Не ама пошто ќе има казни ќе возам или ќе си платам.. as simple as thatТи 40 возиш низ град?
На системот не му фали ништо, му фали на народот бидејќи за промена треба да се тргне од себеси, а никој нејќе да биде пример во државава. Од психолошки аспект многу нормално дека доаѓа малце тешко дека треба од сега да се пази да не прекорачиш 50 на час, ама човекот е адаптибилен и за неколку месеци ќе се вреже тоа во главата и точно ќе знаеш со колку возиш.А што му фали на системов?
Еве земи ме мене како пример. Знам да правам голем сервис (каиши/шпанери), штелување вентили и уште х-други работи, па се радувам дека ќе се имплементира вакво нешто.
Секако дека ова е тест период, каде што ќе има тестирање, измени итн, ама едвај чекам да почне со вистинска работа.
Ако си ја возел Австрија, знаеш како е уште на сам влез во државата. Радари на автопат врие. Кој има пари нека вози повеќе од 130км/ч.
Јас би сакал парите од казните, да се употребат за подобрување на патиштата. Не може кај континентал сите три ленти како со хаубица гањани да се. Искршивме траповите.
Како што знам отсекад е законски кај нас да се вози исклучиво со вклучени светла...Мислам дека ќе го санират тоа и дека казни нема да стигат за 51/52 км/ч. Мене нешто друго ми падна во уши дека мора и денски да возиш со светла вклучени зошто и за тоа ќе имало казни. Ај на старите коли го разбирам тоа ама на новите што имат лед решќи или како и да се викат тие дали мора да палиме кратко светло или тие лед ленти што светат се признават?
Не било од секогаш. законски стана во времето на грујо. Иако ова за скандинавија би имало логика ама кај нас е без врска. Колку само акумулатори отидоа фира кога почна законот да функционираКако што знам отсекад е законски кај нас да се вози исклучиво со вклучени светла...
Ќе се научи народот. Кога еднаш ќе поминеш на црвено, и ќе добиеш 125евра казна, јас сум сигурен дека на следно црвено, и рачна и ножна кочница ќе држиш. (општо, не за тебе стрикно)На системот не му фали ништо, му фали на народот бидејќи за промена треба да се тргне од себеси, а никој нејќе да биде пример во државава. Од психолошки аспект многу нормално дека доаѓа малце тешко дека треба од сега да се пази да не прекорачиш 50 на час, ама човекот е адаптибилен и за неколку месеци ќе се вреже тоа во главата и точно ќе знаеш со колку возиш.
Инаку верувам дека денеска секој втор вози кола, а да стави во брзина знае и мало дете ако му кажеш.
нема сите, само овие фраериве без комон сенс.На крај сите ќе бидеме на игнор.
Прекршочен оддел на судот според месна надлежност. Освен адресата на судот во твоето место на живеење, се друго пишува во самиот платен налог.Исто пишува и доколку не прифаќаш одговорност МВР има сила да покрене извршна постапка против тебе. Кој е надлежен суд? Основен суд? Оддел за прекршоци на МВР? Каде се наоѓа? Како ќе знаат луѓе како се извржува жалбата?
На системот му фали тоа што тие кои се проблемот ПОВТОРНО НЕМА ДА ГО ПОЧИТУВААТ.А што му фали на системов?
Еве земи ме мене како пример. Знам да правам голем сервис (каиши/шпанери), штелување вентили и уште х-други работи, па се радувам дека ќе се имплементира вакво нешто.
Секако дека ова е тест период, каде што ќе има тестирање, измени итн, ама едвај чекам да почне со вистинска работа.
Ако си ја возел Австрија, знаеш како е уште на сам влез во државата. Радари на автопат врие. Кој има пари нека вози повеќе од 130км/ч.
Јас би сакал парите од казните, да се употребат за подобрување на патиштата. Не може кај континентал сите три ленти како со хаубица гањани да се. Искршивме траповите.
Лол, ти ќе си првиот што ќе плаче коа ќе ти бапнат една казна, ПОШО ти од старт си се сметаш за безгрешен очигледно. Али добро, се надевам не сум во право, јас колку и сите сакам да имаме побезбеден и среден сообраќајНе ама пошто ќе има казни ќе возам или ќе си платам.. as simple as that
Бесплатна достава
BACKPACK EXTRALINK BLACK FOREST CABIN TRAVEL BACKPACK 40X30X20 CM - KM01 PINK
1.970,00 ден
Бесплатна достава
KEYBOARD MECHANICAL KEYCHRON C1 Pro 8K QMK/VIA TKL RGB HS Keychron Super Banana switch, C1PX-M4
4.030,00 ден
Бесплатна достава
CE ACCESSORIES MI ROBOT VACUUM S20 BATTERY 3200Mah, 14.4v, 46.08Wh
2.950,00 ден
Бесплатна достава
COOLERS CPU ARCTIC Freezer 36-S (SINGLE FAN) BLACK Intel LGA1700, LGA1851/AMD AM5, AM4, ACFRE00196A
1.800,00 ден
Бесплатна достава
TOOL Extralink Turbo Jet Fan, Portable Multi-Function USB Blower
2.650,00 ден
Бесплатна достава
KEYBOARD WIRELESS MECHANICAL KEYCHRON Q1 ULTRA 8K ALUMINIUM HS RGB LED 75% Silk POM BANANA switch,Multi-Device (Wired,2.4Ghz,BT), BLACK, Q1U-M4
15.770,00 ден