Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

MaxTV - Генерална дискусија

kolesk

lurker
6 февруари 2016
758
1.172
Дали со новиов апдејт дозволија да се смени распоредот на каналите?

dashbog

lurker
24 јуни 2008
566
808
dashbog's setup  
Processor & Cooler
i5 6500
Motherboard
Asrock B250 Pro 4
Storage
1TB NVME + 3TB HDD
PSU
Cooler Master 650W
RAM
8GB
Video card
RX580 8GB
Case
SAMA Yuhui
Mouse
Logi M310
Keyboard
Logi K540
Audio
Logitech Z333
Monitor
Dell 27"
OS
Windows 10
Јас како што знам редоследот на каналите уште од старт може да се менува. Само што не им се менуваат броевите на каналот.

JamesKirk

poweruser
12 февруари 2015
3.675
3.761
Струга
www.facebook.com
JamesKirk's setup  
Processor & Cooler
i3 1315u
Motherboard
ASUS
Storage
WD SN5000S 512gb + Samsung QVO 870 1tb
RAM
16GB
Video card
Intel UHD Graphics
Mouse
MSI
Keyboard
Genius
Monitor
Samsung LS24C310EAUXEN
OS
Windows 11 PRO

JamesKirk

poweruser
12 февруари 2015
3.675
3.761
Струга
www.facebook.com
JamesKirk's setup  
Processor & Cooler
i3 1315u
Motherboard
ASUS
Storage
RAM
16GB
Video card
Intel UHD Graphics
Mouse
MSI
Keyboard
Genius
Monitor
Samsung LS24C310EAUXEN
OS
Windows 11 PRO
UPDATE: Исто е, кревам раце секако не е толку битно и се навикнав

macedono

read-only
15 август 2018
2
2
Дечки дали може да се инсталита магента го апликацијата преку amazon fire stick? Ми треба за да имам телевизија на дополнителен тв(мах 3 ми се дозволени).

JamesKirk

poweruser
12 февруари 2015
3.675
3.761
Струга
www.facebook.com
JamesKirk's setup  
Processor & Cooler
i3 1315u
Motherboard
ASUS
Storage
RAM
16GB
Video card
Intel UHD Graphics
Mouse
MSI
Keyboard
Genius
Monitor
Samsung LS24C310EAUXEN
OS
Windows 11 PRO
Пиши им на Телеком може можат нешто они да средат околу ова.
Им пишав уште пред 1 недела и добив стандарден генерички одговор:

Почитувани,

Проблемот со активирање на Скрин Сејверот при уклучување на ТВ-от, наместо директно да се отвори последниот активен канал е поврзан со неколку фактори
Aжурирањеto на софтверот на Андроид Боксот можеби променило некои од стандардните поставки или функционалности, што довело до оваа промена во однесувањето

Овие поставки можат да се најдат во делот за Енергија или Стандардни Поставки.

Ако уредот е во Станд Бај мод, тоа влијае на тоа како се појавува Скрин Сејверот.
Поради тоа што на вториот уред проблемот не се јавува, можеби е поврзан со тоа како е конфигуриран или што е различно во неговите поставки или начинот на кој е користен.

Рестартирајте го уредот исклучете го од напојување неколку минути потоа вклучете го.
Мислењето е автоматски споено:

Ќе терам вака секако не гледам тв (го палам ради ред да свети нешто) :)))))

M@RKO

user
3 јуни 2009
1.480
551
@JamesKirk најдов една апликација што се вика tvusage која е за контролирање на апликациите на телевизорот колку се користат, да се заклучуваат апликации со пин и опција да се блокира ама за жал мора да се плати претплата на апликацијата. Гледам кај мене на телевизорот ја покажува меѓу апликациите и Заднина (ако тоа е тоа скринсејверот) Колку се исплати да се претплатуваш поради блокирање само за една апликација не знам.

Да пробам со кракнат АPK верзија на апликацијава дали ја има со сите опции отклучени па дали тоа нешто би помогнало ќе пишам. Ако може на боксот на MagentaTV да се инсталираат апликации надвор од Play store би било супер.

Да надополнам

Еве ја аpk кракната верзија на апликацијата па пробај ја

Јас сега пробав на телевизорот го блокира Screensaver тој Backdrop што е од Google ама и покрај тоа повторно уклучува sreensaver некој а кога ќе кликнеш копче за да го прекине се појавува од оваа апликација дека е блокнато.

Сега пробувам опција некоја што има таму break time и друго.

Последна промена:

JamesKirk

poweruser
12 февруари 2015
3.675
3.761
Струга
www.facebook.com
JamesKirk's setup  
Processor & Cooler
i3 1315u
Motherboard
ASUS
Storage
RAM
16GB
Video card
Intel UHD Graphics
Mouse
MSI
Keyboard
Genius
Monitor
Samsung LS24C310EAUXEN
OS
Windows 11 PRO
@JamesKirk најдов една апликација што се вика tvusage која е за контролирање на апликациите на телевизорот колку се користат, да се заклучуваат апликации со пин и опција да се блокира ама за жал мора да се плати претплата на апликацијата. Гледам кај мене на телевизорот ја покажува меѓу апликациите и Заднина (ако тоа е тоа скринсејверот) Колку се исплати да се претплатуваш поради блокирање само за една апликација не знам.

Да пробам со кракнат АPK верзија на апликацијава дали ја има со сите опции отклучени па дали тоа нешто би помогнало ќе пишам. Ако може на боксот на MagentaTV да се инсталираат апликации надвор од Play store би било супер.

Да надополнам

Еве ја аpk кракната верзија на апликацијата па пробај ја

Јас сега пробав на телевизорот го блокира Screensaver тој Backdrop што е од Google ама и покрај тоа повторно уклучува sreensaver некој а кога ќе кликнеш копче за да го прекине се појавува од оваа апликација дека е блокнато.

Сега пробувам опција некоја што има таму break time и друго.
Фала за маката ама кренав раце, секако не ми е битна работата иако ме иритира. Скрин сејверот како апликација искучен е да не се активира автоматски.
Нешто друго е проблемот ама небитно.
Фала што се заинтересира за проблемов, не се мачи повеќе, батали

M@RKO

user
3 јуни 2009
1.480
551
Фала за маката ама кренав раце, секако не ми е битна работата иако ме иритира. Скрин сејверот како апликација искучен е да не се активира автоматски.
Нешто друго е проблемот ама небитно.
Фала што се заинтересира за проблемов, не се мачи повеќе, батали
Ајде може во некој нареден update ќе го средат.

Bosko71

hello world
18 август 2022
102
94
Дечки дали може да се инсталита магента го апликацијата преку amazon fire stick? Ми треба за да имам телевизија на дополнителен тв(мах 3 ми се дозволени).
И мене ме интересира истото, или некој со искуство на кој бренд на бокс има инсталирано. Пробав на Onn tv box, на постар бокс со андроид 9 и не може.

M@RKO

user
3 јуни 2009
1.480
551
И мене ме интересира истото, или некој со искуство на кој бренд на бокс има инсталирано. Пробав на Onn tv box, на постар бокс со андроид 9 и не може.
Ја нема воопшто MagentaTV македонскава како апликација прилагодена за телевизори. MagentaTV GO e верзија исклучиво наменета за телефони и веројатно и за таблети.

Еднаш најдов APK од MagentaTV GO ја инсталирав на android телевизор ама воопшто не функционираше.Вадеше мислам само бел екран.

Пред малку пробав да инстслирам на телевизор APK симната oд тука

Успеав да ја инсталирам но не дава икона во менито, морав да одам во поставки и во апликации и таму да ја најдам. Кога се отвара ја дава во резолуција како за телефон и она почетното лого и врти кругот да ја вчита, и не се вклучува воопшто.

Како што пишав не е прилагодена за голем екран телевизор.

Последна промена:

Astraion

poweruser
24 ноември 2012
2.164
3.213
Струмица
А има за телевизори воопшто?
Зашто вакви глупи прашања?
За да гледаш на ТВ мораш да имаш андроид бокс, те следуваат два во Магента. Ако сакаш за повеќе ТВ уреди доплаќаш по 100ден месечно од уред. Еве јас дома имам 4, значи доплаќам два.
Отвори на ТВ преку браузер и гледај МагентаТВ ГО, шо друго да ти кажам..

Бројот на активни уреди е ограничен, кај мене се 3 (телефон апп, десктоп лисица и лаптоп хрома) и не ми дава повеќе. Ако сакам да гледам на нов браузер или уред, морам прво да отстранам еден од овие.

Bosko71

hello world
18 август 2022
102
94
За да гледаш на ТВ мораш да имаш андроид бокс, те следуваат два во Магента. Ако сакаш за повеќе ТВ уреди доплаќаш по 100ден месечно од уред. Еве јас дома имам 4, значи доплаќам два.

Бројот на активни уреди е ограничен, кај мене се 3 (телефон апп, десктоп лисица и лаптоп хрома) и не ми дава повеќе. Ако сакам да гледам на нов браузер или уред, морам прво да отстранам еден од овие.
Причината е да се искористи постоечки тв бокс за гледање телевизија во викендичка, во двор и сл, да не се доплаќа за уште два уреди кога веќе имам уште 2 постоечки андроид тв боксови. И уште едно глупо прашање, која е веб страната за гледање преку бролсер, може ли некако да се направи попросто за да може постари луѓе да гледаат, на пр. во викендичка.

18 септември 2020
926
865
Македонија
Причината е да се искористи постоечки тв бокс за гледање телевизија во викендичка, во двор и сл, да не се доплаќа за уште два уреди кога веќе имам уште 2 постоечки андроид тв боксови. И уште едно глупо прашање, која е веб страната за гледање преку бролсер, може ли некако да се направи попросто за да може постари луѓе да гледаат, на пр. во викендичка.
https://www.magentatv.mk/
Ова е линк преку кој може да се пристапи преку Browser, инсталираш Google Chrome на тв боксот или на телевизорот и после пристапуваш на сајтот. Земи тестатура и глувче и така пристапувај.

M@RKO

user
3 јуни 2009
1.480
551

Причината е да немаш бокс уред уште еден. Moже некој не сака да плаќа тв а битни му се само спорт каналите.
Ќе може да направат ограничено за оние без тв претплата со помалку тв канали.

Ете сега тие на MaxTV имаат на MagentaTV GO мал број тв канали, немаат можност за снимање и не мора да доплаќаат за негово користење гледање телевизија.

Исто за угостителски објекти што ќе е бокс уред кога никој не гледа таму телевизија туку телевизијата е само поради спорт фудбал.

Последна промена:

JamesKirk

poweruser
12 февруари 2015
3.675
3.761
Струга
www.facebook.com
JamesKirk's setup  
Processor & Cooler
i3 1315u
Motherboard
ASUS
Storage
RAM
16GB
Video card
Intel UHD Graphics
Mouse
MSI
Keyboard
Genius
Monitor
Samsung LS24C310EAUXEN
OS
Windows 11 PRO
Причината е да немаш бокс уред уште еден. Moже некој не сака да плаќа тв а битни му се само спорт каналите.
Ќе може да направат ограничено за оние без тв претплата со помалку тв канали.

Ете сега тие на MaxTV имаат на MagentaTV GO мал број тв канали, немаат можност за снимање и не мора да доплаќаат за негово користење гледање телевизија.

Исто за угостителски објекти што ќе е бокс уред кога никој не гледа таму телевизија туку телевизијата е само поради спорт фудбал.
Тоа што го бараш го има на а1 пакети без договор со користење апликација на кој било бокс. Телеком не работи на тој принцип

pipelin

Caffeine & IT.mk
8 мај 2010
2.689
3.325
Skopje
pipelin's setup  
OS
macOS
Тоа што го бараш го има на а1 пакети без договор со користење апликација на кој било бокс. Телеком не работи на тој принцип
Само да пријавам, апликацијата на А1 (a1 xplore) и не е добра на бокс. После некое време допира и вади грешка. Јас ја користам од време на време и прави проблем.

JamesKirk

poweruser
12 февруари 2015
3.675
3.761
Струга
www.facebook.com
JamesKirk's setup  
Processor & Cooler
i3 1315u
Motherboard
ASUS
Storage
RAM
16GB
Video card
Intel UHD Graphics
Mouse
MSI
Keyboard
Genius
Monitor
Samsung LS24C310EAUXEN
OS
Windows 11 PRO
Само да пријавам, апликацијата на А1 (a1 xplore) и не е добра на бокс. После некое време допира и вади грешка. Јас ја користам од време на време и прави проблем.
Може, мој другар ја користи на 2 тв-ја и 1 бокс скоро една година и немал проблеми.

M@RKO

user
3 јуни 2009
1.480
551
Од следна недела очекувајте да почнат полека полека затемнувања на Sport klub каналите затоа што правата за во Македонија на спортот кој го има Sport klub од наредна недела ќе го имаат Arena Sport.

TexasUS

user
25 февруари 2017
1.283
1.315
Од следна недела очекувајте да почнат полека полека затемнувања на Sport klub каналите затоа што правата за во Македонија на спортот кој го има Sport klub од наредна недела ќе го имаат Arena Sport.
Не верувам дека Арена ќе постигне со овој број на канали се. Тука се и Ф1, Тенисите, МотоГП кои одат на СК.

M@RKO

user
3 јуни 2009
1.480
551
Не верувам дека Арена ќе постигне со овој број на канали се. Тука се и Ф1, Тенисите, МотоГП кои одат на СК.
Би требало да има уште неколку нови Arena Sport канали.
Во Македонија ги немаме ни Arena Sport 6,7,8,9,10 а ни 1x2 каналот.

1x2 го има само на MTEL во Македонија.

Штом решиле Arena Sport да ги земат сите спортови од Sport klub Србија и покрај права за Србија да имаат права и за Македонија, Босна, Црна Гора значи се нафатиле на орото да мора да пренесуваат се а тоа значи дека ќе им треба плус нови канали. Пример ќе биде интересно кога би се поклопувале исти термини за Лига Шампиони фудбал и тенис АTP.

Последна промена:

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно