Aуууу изгор овие мајко мила.Ценовникот го има кај сите клими на сајтот на Енергија.ком.мк, во табот Монтажа.
ЦЕНОВНИК ЗА МОНТАЖА / ДЕМОНТАЖА НА КЛИМА УРЕД
Aуууу изгор овие мајко мила.Ценовникот го има кај сите клими на сајтот на Енергија.ком.мк, во табот Монтажа.
ЦЕНОВНИК ЗА МОНТАЖА / ДЕМОНТАЖА НА КЛИМА УРЕД
Не само што се скапи туку и безобразниAуууу изгор овие мајко мила.
Кој модел конкретно?Haier или Midea. Твојот предлог со 2x 3.5KW е далеку подобар, оти баш кај мене сум со истата АЕРИ (без +) од 2016г. и топло ти препорачувам да не размислувате за 5.5KW за дома оти се погласни од помалите клими.
@mdeni и уште некои препорачуваа добри монтери. ПедантниИ мене ми се нелогични цениве, се гледа дека апла дерат.. ве молам за мојава одбрана клима да ми препорачате некој што монтира..
Дечки ај малку помош.
Се работи за втор спрат од куќа со пвц дограма. Саккат клима да земаат моите, некоја шо би ја користеле за меѓу период за греење.
Кога ќе залади ептен ќе се користи парното. Моментално има една НЕО обична не инвертер, па планот е таа да се премести во една од спалните,
а во дневната 5.5ка инвертер. Мој предлог беше 2x3.5ki и таа што е да си остани, ама старио мој е епетн зиморлив и сака 5.5 ка.....
Размисливам за VIVAX ACP-18CH50AERI+ R32 по супер цена од 45.990 ден. или за GREE FAIRY PREMIUM GWH18ACD-K6DNA1I по супер цена од 53.990 ден. шо искрено не знам дали вреди разликата во пари ако се оди со Грее.
Предлог некој за дали трета опција или да се оди со вивахот?
Истиот модел само без плусот (5.5KW), оти е од првите Вивакси кои излегоа на пазарот 2016-та.Кој модел конкретно?
Ова е за во темата „Како ЕВН ве краде...“.Прашањево може не е за овде ама ај да прашам.
Не ја плаќај одма.Прашањево може не е за овде ама ај да прашам. Ова е последната сметка кога баш беше пекол и климите си трошеа. Фрлете едно око на сметкава, ме интересира зошто има пресметка и во трет блок? Со последнава промена на цената од 01.07 имаше промена и на блоковите? Карма каша ми е со новиве сметки
![]()
Не лакоми до ниски температури, намести 24~25,ауто фан и заборави ја.Денес ми монтираа колку да го изладам малце станот, заради малиот. Рандом број од роднини добив, дојдоа дечките за 5-6 дена од остварен контакт, завршија работа, наплатија 5200. Малце ли е, многу ли е, појма немам ама битно брзо завршив, шо ми беше императив. Прв пат во живот користам клима, ако има некој типс енд трикс, бујрум
VIVAX ACP-12CH35AERI+ R32
Дали Тошибите тоа автоматски го прават, ја пуштив да ја пробам јер за Ресен нема потреба ладење, едно 20-30 мин дуваше нежно со полу крената перка па тек после ја “прибра“.После ладење не ја гасни веднаш туку префрли ја на обичен вентилатор на најниска брзина околу еден час за да се исуши и да спречиш "закиселување" односно појава на мувла.
Пошто сум со ептен мало бебе, дури и толку ниско не одам. 27-8 на најнизок фан speed.Не лакоми до ниски температури, намести 24~25,ауто фан и заборави ја.
После ладење не ја гасни веднаш туку префрли ја на обичен вентилатор на најниска брзина околу еден час за да се исуши и да спречиш "закиселување" односно појава на мувла.
После сезона на ладење направи дезинфекција (пребарај ја темава)
Да, и мојата тошиба не се исклучва целосно по исклучвање, туку малку се подзатвора перката и продолжува да дува вентилаторо со минимална брзина.Дали Тошибите тоа автоматски го прават, ја пуштив да ја пробам јер за Ресен нема потреба ладење, едно 20-30 мин дуваше нежно со полу крената перка па тек после ја “прибра“.
Паметно од твоја страна.Пошто сум со ептен мало бебе, дури и толку ниско не одам. 27-8 на најнизок фан speed.
И јас денес се јавував прашував кај доста монтажери, сите се 5500-5000.. за 3.5 не се нормални со цениве.Денес ми монтираа колку да го изладам малце станот, заради малиот. Рандом број од роднини добив, дојдоа дечките за 5-6 дена од остварен контакт, завршија работа, наплатија 5200. Малце ли е, многу ли е, појма немам ама битно брзо завршив, шо ми беше императив. Прв пат во живот користам клима, ако има некој типс енд трикс, бујрум
Да, го прават. Секаде различно го нарекуваат: Self cleaning, Dry up итн.Дали Тошибите тоа автоматски го прават, ја пуштив да ја пробам јер за Ресен нема потреба ладење, едно 20-30 мин дуваше нежно со полу крената перка па тек после ја “прибра“.
Денес ми монтираа колку да го изладам малце станот, заради малиот. Рандом број од роднини добив, дојдоа дечките за 5-6 дена од остварен контакт, завршија работа, наплатија 5200. Малце ли е, многу ли е, појма немам ама битно брзо завршив, шо ми беше императив. Прв пат во живот користам клима, ако има некој типс енд трикс, бујрум
Прашањево може не е за овде ама ај да прашам. Ова е последната сметка кога баш беше пекол и климите си трошеа. Фрлете едно око на сметкава, ме интересира зошто има пресметка и во трет блок? Со последнава промена на цената од 01.07 имаше промена и на блоковите? Карма каша ми е со новиве сметки
![]()
Ова е за во темата „Како ЕВН ве краде...“.
Системот не им е подесен како треба, ама зошто секогаш на штета на потрошувачот?
За 8 дена во јуни имаш потрошено 247 киловат часа, за 20 дена во јули имаш потрошено 123 киловат часа. Јунската сметка префрла во третиот блок.
Тие граници се за 30-дневен период. Тебе ти сметаат за 8 дена, со тоа границите се 56 за прв блок, 168 за втор, 280 за трет. Со оглед дека ти начукале 247 квч во скапа за тие осум дена, влегуваш во трет блок со 80 квч. За малку и четврти ќе си фателАма пак зошто има пресметка во 3-ти блок ако:
Блок 1: од 0 kWh до 210 kWh
Блок 2: oд 211 kWh до 630 kWh
Блок 3: од 631 kWh до 1050 kWh
Блок 4: од 1051 kWh па нагоре
RAM SO DIMM DDR4 8GB 3200MHz TEAM GROUP TED48G3200C22-SBK BULK
3.500,00 ден
FLASHLIGHT EXTRALINK, EFL-1008 FREYA 10W LED 200LM BATTERY
610,00 ден
MOUSE WIRELESS USB LOGITECH G PRO X SUPERLIGHT 2 DEX (HERO 2 Sensor, Lightforce Switches), Black, 910-007357
9.950,00 ден
HEADPHONES STAND FragON A1 Black FGLHH22BKWTOWER1K
830,00 ден
PROJECTOR CEILING MOUNT WANBO, 328 x 141 mm, max.5KG, SILVER, WBCA01
2.000,00 ден
CPU AMD RYZEN 7 9850X3D, Octa Core, 5.6GHz 96MB s.AM5 TRAY 100-000001973
29.990,00 ден