Немаат капацитет да се снајдат со далечинското од инвертер, таму термо печки работат 24/7Значи дека таму не користат инвертери.
Немаат капацитет да се снајдат со далечинското од инвертер, таму термо печки работат 24/7Значи дека таму не користат инвертери.
Hr25 колку е?Еме ме пак мене со последната варијанта. Ве молам некој збор од прва рака за FTXF20D, 2kw успеав само oд Daikin да најдам и Sensirа е најевтната верзија, 2kw со монтажа (без WiFi) 48.000 ден. Оваа би одела во помалата соба, за поголемата отом потом, (можеби FTXF25D) но не во блиска иднина. Знам дека "навивате" за парапетни ама ем е помал изборот ем се бајаги поскапи (кинеските се во овој ценовен ранг а и нема голем избор, Daikin-от е 90.000).
ако е точно тоа што го пишува на страната на увозникот, 39.000 ден (претпоставувам без монтажа, со монтажа уште 5-6.000 ден, околу 45.000 ден. би требало да излезе). Ќе се јавам утре да проверам, првично гледав 2KWHr25 колку е?
Ама ја претера со споредбава....FH35 беше 60к, и тогаш ретко кој ја купуваше, сега LN e 111k, се претера со скапотијава, која пак е на светско ниво.
klimatizacijamk.com
AP25ка сум ја споредувал со LN35 во Јули... најниско работела со 60w при ладење..... одржувала со саати така навечер (мислам беа двете пуштени на 23С и 3ка фан)Мицубиши АП35, вчера баш го фатив на одржување температура, 26 наместено, на "кец" вентилатор.
Погледнете го атачментот 115942
Инаку преку ден кога ќе ја пуштам додека е топло, стартува со некои 300 и нешто вати, па спушта потрошувачка. Местам на 25 или 26, и вентилатор најслабо (1) или следното (2), сосема е доволно за да освежи а да не е ладно одеднаш.
MFZ-KT35VG и MFZ-KT25VG врзано во мултисплит. Надворешната е MXZ-3F68VGШто парапетен систем имаш? Кои модели на Мицу се тоа? Мултисплит?
Daikin FTXZ Ururu Sarara 35 би била идеална за кај тебе. DAIKIN URURU SARARA - ICS GROUP - Environment friendly climate solutionsНе сум сигурен дека ова е вистинското место, ама сепак да си побарам совет. Треба да земам некаков клима уред за во нов стан од околу 40 квадрати. Е сега, бидејќи навистина немам појма шо да барам во еден клима уред, може ли да препорачате некој инвертер уред? Би се користел како главен извор за топлење и ладење. Доколку е некаков фактор, зградата е скроз нова, со многу добра изолација , значи не би требало нешто екстремно моќно.
Bar edna skica od stanot, podobro ke ti preporacaat. Ako se 2+ prostorii ne pominies so edna klima.Не сум сигурен дека ова е вистинското место, ама сепак да си побарам совет. Треба да земам некаков клима уред за во нов стан од околу 40 квадрати. Е сега, бидејќи навистина немам појма шо да барам во еден клима уред, може ли да препорачате некој инвертер уред? Би се користел како главен извор за топлење и ладење. Доколку е некаков фактор, зградата е скроз нова, со многу добра изолација , значи не би требало нешто екстремно моќно.
Првио коментар пвде секогаш е Митсу и Даикин ама ако ти се многу пари тогаш имаш Мидеа, Хисенсе и Вивакс.Не сум сигурен дека ова е вистинското место, ама сепак да си побарам совет. Треба да земам некаков клима уред за во нов стан од околу 40 квадрати. Е сега, бидејќи навистина немам појма шо да барам во еден клима уред, може ли да препорачате некој инвертер уред? Би се користел како главен извор за топлење и ладење. Доколку е некаков фактор, зградата е скроз нова, со многу добра изолација , значи не би требало нешто екстремно моќно.
Гледам нешто форсираат реклами за Вивакс Х+ дизајн или нешто слично. Не би требало да се многу лоши?Првио коментар пвде секогаш е Митсу и Даикин ама ако ти се многу пари тогаш имаш Мидеа, Хисенсе и Вивакс.
Во право си, требаше да напоменам дека 90% ми треба за дневна од околу 20-25 квадрати, другото ми е небитно во моментов.Bar edna skica od stanot, podobro ke ti preporacaat. Ako se 2+ prostorii ne pominies so edna klima.
Sent from my SM-A505FN using Tapatalk
Да ме тепаше некој немаше да знам дека има толку скапи опции ко таа прватаDaikin FTXZ Ururu Sarara 35 би била идеална за кај тебе. DAIKIN URURU SARARA - ICS GROUP - Environment friendly climate solutions
Ако не тогаш нешто упола поефтино од првото е Mitsubishi LN35VE. MITSUBISHI MSZ-LN35VE/MUZ-LN35VE INVERTER 3.5kw – Klimatizacija
Ако и тоа не тогаш Haier Tundra Plus 35 е упола поефтино од второво. HAIER TUNDRA PLUS AS35TADHRA-THC/1U35MEEFRA-1 по супер цена од 33.990 ден.
Ете најгрубо, и со најмалку филозофии.
VIVAX AERI + R32( R - DESIGN ) - Bane Air vivax aeri + e mislamnajnoviot model.Гледам нешто форсираат реклами за Вивакс Х+ дизајн или нешто слично. Не би требало да се многу лоши?
Убоо пресекол прецедатело на куќнио совет, добра одлука дојсол.Вчера заседаваш куќниот совет и се донесе одлука да се пренаменат сите средства и да се оди со 2 Јапонски (најверојатно Mitsubishi HR 25 како најевтина варијанта).
Дали две 2.5-ки ќе се доволни за таа квадратура (собите се12 м2 и 18 м2, меѓу нив ходник од 4.5м2, по потреба може да се отвара врата према него) или ќе треба 3.5-ка за во поголемата?
Попладне почнувам со вртење телефони да видам понуди, пишете или овде или во ПП за совет каде да се бара и која варијанта мислите дека е најисплатлива и (или) најдобра (купување посебно, монтажери посебно (кои монтажери) или од некој од дилерите или увозникот.
Нема потреба од 3.5 во поголемата ако имаш барем солидна изолација. Иначе добра одлика што се исплати на подолг рок, посебно што се работи за спални соби.Вчера заседаваш куќниот совет и се донесе одлука да се пренаменат сите средства и да се оди со 2 Јапонски (најверојатно Mitsubishi HR 25 како најевтина варијанта).
Дали две 2.5-ки ќе се доволни за таа квадратура (собите се12 м2 и 18 м2, меѓу нив ходник од 4.5м2, по потреба може да се отвара врата према него) или ќе треба 3.5-ка за во поголемата?
Попладне почнувам со вртење телефони да видам понуди, пишете или овде или во ПП за совет каде да се бара и која варијанта мислите дека е најисплатлива и (или) најдобра (купување посебно, монтажери посебно (кои монтажери) или од некој од дилерите или увозникот.
Затоа е и roll eyesОва јас не би го рекол дека е „изолирана“ искрено.
KEYBOARD MECHANICAL KEYCHRON R6 QMK Retro, RGB LED, Super Red switch, Multi-Device (Wired+Wireless), Retro, R6-M1
5.450,00 ден
PAD THERMAL THERMAL GRIZZLY PUTTY BASIC (100g), TG-P-B-100
2.130,00 ден
NET LAN WIRELESS DUAL BAND WIFI6, USB 2.0, CUDY WU900
680,00 ден
MICROPHONE ELGATO WAVE 3 BLACK, 10MAB9901
11.280,00 ден
MOUSE WIRELESS CORSAIR Scimitar Elite SE RGB Gaming MOBA/MMO (16 buttons), 2.4Ghz & BT, White, CH-9314011-WW
9.250,00 ден
MOUSE WIRELESS USB A4TECH FSTYLER FG35CS, White, FG35CS Plus
520,00 ден