Ова говори за народот тука, секој гледа некого да го изигра... Ова поготово во crypto mining е/беше многу изразено. Еден куп луѓе испозалгавија...Многу дилајли продаваат карти поскапи од продавница. Нивна работа. Ќе си ги листаат секој ден.
Ти ја продаде ли 1060ката?Многу дилајли продаваат карти поскапи од продавница. Нивна работа. Ќе си ги листаат секој ден.
Туку трагичното е шо во Америка цените паднале испод мсрп , а Николче наш креатор на темата си остана без нова графичка.
Сеа буразер и ти не лупетај. Не ни морам да ја продадам.Ти ја продаде ли 1060ката?
Само те прашав човечки, не знам како ти допрев нервСеа буразер и ти не лупетај. Не ни морам да ја продадам.
off.net.mk
А тек да видиш кога ќе ја огласам мојата GTX 760-ка.Само те прашав човечки, не знам како ти допрев нерв![]()
А тек да видиш кога ќе ја огласам мојата GTX 760-ка.
Двестапеешесбитна со 2 гига рам. Од брзите рамови е ова.
Premiere лета! Само од време на време на компјутерот треба да му направиш "tappy - tap-tap" и се ќе биде во ред.
Много је увреѓен ... А Николче у секој пост мора да го спомне ..Само те прашав човечки, не знам како ти допрев нерв![]()
Јас мислам ќељавиот да го пратиме - Он го познава пазарот најдобро .Според мене ќе останат сегашните цени горе долу исти, можи ќе има ептен мало намалување Август пред да излезат новите серии. Еве веќе месец дена исти се цените на CU. Ко ќе излезат новите ама, мислам дека и сегашната генерација ќе кренат на цена од чиста причина шо новите ќе се scalped до бескрај (плус ќе се во high demand од луѓе кои ја чекаа новата генерација).
Така да, ако сака некој графичка, мој совет е да земи сега или барем до крајот на летото. Фактот дека ќе излезат нови појаки не го негира фактот дека ќе се поскапи од сегашната генерација и едно година дена нема ни да ги има по продавници. Дури да се вратат во залиха ќе излези следната генерација (5000), и настанва еден перпетуален циклус на "ја чекам новата генерација". Плус ако гласините се вистина, и онака ќе треба 800+ напојување за Ada хахах.
Според мене ќе останат сегашните цени горе долу исти, можи ќе има ептен мало намалување Август пред да излезат новите серии. Еве веќе месец дена исти се цените на CU. Ко ќе излезат новите ама, мислам дека и сегашната генерација ќе кренат на цена од чиста причина шо новите ќе се scalped до бескрај (плус ќе се во high demand од луѓе кои ја чекаа новата генерација).
Така да, ако сака некој графичка, мој совет е да земи сега или барем до крајот на летото. Фактот дека ќе излезат нови појаки не го негира фактот дека ќе се поскапи од сегашната генерација и едно година дена нема ни да ги има по продавници. Дури да се вратат во залиха ќе излези следната генерација (5000), и настанва еден перпетуален циклус на "ја чекам новата генерација". Плус ако гласините се вистина, и онака ќе треба 800+ напојување за Ada хахах.
Абе они си копаат со нив - а ваму огласот им се влече цела година -две - па ако се најде будала да ги купи - се најде. Што ги кошта - да не им е итно да ги продаваат ? На крај краеви - што сака нека прават со нив - не им купувам користени (а поготово од серија 3000 каде меморијата се оштетува)...За едно 1-2 месеца кога ќе увидат копачите дека не можат да ги продадат по 50% повеќе од цена во продавница , ќе ја најават 4000 и тогаш ќе има такозвано ‘клање’ на цените.
Продаваат копани:
3060ти за 45-48к реална цена 29-33к
3070ти 60-64к реална 39-42к
3080 90-100к+
Sent from my iPhone using Tapatalk
Половни да, нови ми беше муабетот, посебно на ComputerUniverse. И сега се над MSRP, ама реално секогаш ќе беа над MSRP во Европа, а за кај нас по продавниците да не прајме муабет. Нема да има значајно некое намалвање на нови графички, според мене барем. Нормално, можи грешам, ама така ги гледам јас. На CU паѓаја дури паѓаја, веќе месец и пол исти се стабилни цените. Јас 3080ка зедов за 1050 евра негде, со се поштарина и ДДВ и се. Подолу нема да паднат ми е муабетот, посебно новите со 12ГБ.За едно 1-2 месеца кога ќе увидат копачите дека не можат да ги продадат по 50% повеќе од цена во продавница , ќе ја најават 4000 и тогаш ќе има такозвано ‘клање’ на цените.
Продаваат копани:
3060ти за 45-48к реална цена 29-33к
3070ти 60-64к реална 39-42к
3080 90-100к+
Sent from my iPhone using Tapatalk
Да знаеш само како си ме допрел у нерв, за малце у нервно ќе завршевСамо те прашав човечки, не знам како ти допрев нерв![]()
Буразерче, ја мислев дека сумМного је увреѓен ... А Николче у секој пост мора да го спомне ..
А тек да видиш кога ќе ја огласам мојата GTX 760-ка.
Двестапеешесбитна со 2 гига рам. Од брзите рамови е ова.
Premiere лета! Само од време на време на компјутерот треба да му направиш "tappy - tap-tap" и се ќе биде во ред.
Ова е добро за биткојн!![]()
Bitcoin is increasingly acting like just another tech stock
Cryptocurrency’s plunging value has mirrored losses in the Nasdaq, a benchmark that’s weighted toward tech stocks.www.seattletimes.com
Мал хајлајт
"But bitcoin’s crashing price over the past month shows that vision is a long way from reality. Instead, traders are increasingly treating the cryptocurrency like just another speculative tech investment."
Значи... вакви незналици...Ова е добро за биткојн!