Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Skrill (Moneybookers) - од А до Ш

mac_mk

hello world
30 јуни 2017
135
189
Дечки има ли некој што активно користи скрил и сака да се трампаме, јас ќе му пратам на скрил 470 евра, тој да ми даде 15000 денари во живо. Имам заробени 470 евра на скрил и неможам да ги повлечам на сметка, претходно можеше преку wire transfer, сега гледам дека ги смениле политиките и неможе преку wire transfer во нашава држава.
Мора да ти дозволат некако да ги извадиш, не може да те остават без опции, контактирај ги на супорт

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

Psycore

Модератор
12 ноември 2013
1.147
1.547
Скопје
Здраво, дали ако подигнам 100тина евра од Skrill што ми се моментално во Account Balance -> моја дебитна картичка од НЛБ, треба да платам данок? Прашањето ми е дали секое подигнување на пари од странска online сметка кон македонска подлежи на одданочување, без разлика како се стекнати тие пари?

Aleksandar24

read-only
30 ноември 2018
5
2
Немам искуство, бидејќи сум на Комерцијална банка, а тие не работат со Скрил, за жал, така ми објаснија.
Данок мора да се плати, т.е. пожелно е за да си немаш идни јадови и проблеми со УЈП. Е сега, дали во законот се дозволува годишно лимит над кој мора да се плаќа данок, не знам. Пример над 200 евра или така нешто. Ама најубаво прашај си во УЈП или во банка, најдобро знаат, а колку се расположени за објаснувања, не знам. аххахаах
Поздрав

Psycore

Модератор
12 ноември 2013
1.147
1.547
Скопје
Здраво, дали ако подигнам 100тина евра од Skrill што ми се моментално во Account Balance -> моја дебитна картичка од НЛБ, треба да платам данок? Прашањето ми е дали секое подигнување на пари од странска online сметка кон македонска подлежи на одданочување, без разлика како се стекнати тие пари?
Побарав withdrawal директно на Visa од НЛБ. Ќе треба ли да ги даночам и да им давам некој репорт од Skrill како се стекнати парите?

MacRazor

hello world
15 ноември 2017
237
158
Тоа ти е најмал проблем. Секирај се што на сметка ќе ти легнат само пола...

Psycore

Модератор
12 ноември 2013
1.147
1.547
Скопје
Тоа ти е најмал проблем. Секирај се што на сметка ќе ти легнат само пола...
Зошто би ми легнале пола? Платив некои 8 евра провизија кон Скрил. Сега само некој % да изгубам на конверзија на валути, но мислам е далеку од пола?!

Psycore

Модератор
12 ноември 2013
1.147
1.547
Скопје
Побарав вадење на 115 евра. Платив 8 евра провизија кон Skrill, легнаа 6617 денари (што е 107.5 евра) на NLB Visa. Се испроцесираа за 24 часа и тоа сабота према недела.

Е сеа данок дали треба да се плати ниту знам, ниту знам како ќе дознаам. SmartSelect_20200706-035944_Skrill.jpeg

Испратено од SM-N975F преку IT.mk форум апликација

pipelin

Caffeine & IT.mk
8 мај 2010
2.735
3.413
Skopje
pipelin's setup  
OS
macOS
Е сеа данок дали треба да се плати ниту знам, ниту знам како ќе дознаам.

Имаш 2 опции.

1. „Ќе си пријавам и платам, мирна глава...“
2. „Абе за 100евра нема да забележат, не ги пријавувам“.

Јас би одел со опција 1 кога веќе сум повлекол пари на МК сметка.

Bob11

read-only
28 јули 2020
14
0
Ако имаш пари на skrill можеш да ги извадиш парите преку македонска банка?

MacRazor

hello world
15 ноември 2017
237
158
Можеш, само треба да се обратиш кај В. Михајловски или Д. Даравелски они ги држат клучевите од сефот на Македонска банка. Евентуално да се распрашаш и Л. Арнаудов, може и он има некој резервен клуч.

jassum20

hello world
15 февруари 2014
130
59
Како е ситуацијата со Скрил. Дали може клиентот од банкарска сметка да ми префрли на Скрил сметка како што тоа е пример на Пајонир.
Гледам дека и Скрил имаат дебитна картичка преку која можеш да повлекуваш пари. Дали не е достојна замена на Пајонир?

Sent from my iPhone using Tapatalk

DonFrozex

user
9 јуни 2011
1.416
1.647
Како е ситуацијата со Скрил. Дали може клиентот од банкарска сметка да ми префрли на Скрил сметка како што тоа е пример на Пајонир.
Гледам дека и Скрил имаат дебитна картичка преку која можеш да повлекуваш пари. Дали не е достојна замена на Пајонир?

Sent from my iPhone using Tapatalk
За у Македонија ништо од тоа не ти важи. Не можеш да ја добиеш картичката у МК.

A12209

read-only
27 декември 2020
14
8
Skrill vekje ne nudi withdrawals vo Makedonija. Payoneer ne e dobro resenie bidejki doagja kako da si gi isprakjas parite od sam na sebe. Primer Ivan Ivanov od USA smetka na Ivan Ivanov na MK smetka i ti baraat USA residence itn ili ne ti gi proknizuvaat parite.

Isto gledam lugje pisuvaat za danoci. Da, treba da se platat/prijavat. Ne morate, no ako sakate se da bide legalno prijavete si. Imate onlajn platforma vi treba samo .pdf file od bankata da prikacite.

Freaken

Баниран/a
6 декември 2017
51
57
Skrill vekje ne nudi withdrawals vo Makedonija. Payoneer ne e dobro resenie bidejki doagja kako da si gi isprakjas parite od sam na sebe. Primer Ivan Ivanov od USA smetka na Ivan Ivanov na MK smetka i ti baraat USA residence itn ili ne ti gi proknizuvaat parite.

Isto gledam lugje pisuvaat za danoci. Da, treba da se platat/prijavat. Ne morate, no ako sakate se da bide legalno prijavete si. Imate onlajn platforma vi treba samo .pdf file od bankata da prikacite.
Може да се вади на картичка сеуште.

whiterabbit

hello world
20 мај 2020
180
142

Комерцијална и нлб не бараат, со години имаат приливи од Пејонир. Прават проблеми ситните банки што не се запознаени со новите закони.

A12209

read-only
27 декември 2020
14
8
Може да се вади на картичка сеуште.

Ne znam zosto nekoj bi vadel preku kartica koga ima previsoki fees.. Withdrawal fee, FX fee, danok vo drzavata.. Na kraj podobro da mi sedat u Skrill.

Комерцијална и нлб не бараат, со години имаат приливи од Пејонир. Прават проблеми ситните банки што не се запознаени со новите закони.

Jas zboram za moe licno iskustvo, sum probal da pratam $25 (+$25 fee) i mi baraa residence vo drzavata od koja se prateni parite. Isto parite nikogas ne bea vrateni nazad. Mislam deka zavisi od toj shto gi proknizuva parite. 50/50 e da projdat bez objasnuvanje..

whiterabbit

hello world
20 мај 2020
180
142
Ne znam zosto nekoj bi vadel preku kartica koga ima previsoki fees.. Withdrawal fee, FX fee, danok vo drzavata.. Na kraj podobro da mi sedat u Skrill.

Jas zboram za moe licno iskustvo, sum probal da pratam $25 (+$25 fee) i mi baraa residence vo drzavata od koja se prateni parite. Isto parite nikogas ne bea vrateni nazad. Mislam deka zavisi od toj shto gi proknizuva parite. 50/50 e da projdat bez objasnuvanje..
И јас зборам од лично искуство, законски смееш да имаш таква сметка и да ти ги прокнижат парите, воедно нонстоп тоа и го правам.

A12209

read-only
27 декември 2020
14
8
И јас зборам од лично искуство, законски смееш да имаш таква сметка и да ти ги прокнижат парите, воедно нонстоп тоа и го правам.

Stanuva zbor za KB ili NLB? Mozebi se zavisi od vrabotenite i od toa kako se zapoznaeni so tie raboti. Na moj drugar mu go kazaa istoto koga sakase da si gi prati od USA > MK. Trebalo na drugo ime.

Darkiii

read-only
25 ноември 2020
4
0
Здраво дечки....
Имам голем проблем со withdraw на скрилл....Пред 2 месеци правев депозит од Мастеркард на скрилл,и без проблем никаков се направи трансакцијата...Е сега пробувам да исплатам не можи никако ..ни на картичката,ни банк трансфер.
Пробав на друг скрилл корисник во Германија да ги пратам,не можи и така.Ме остава само на скрилл корисник во Македонија да ги префрлам.Ги префрлив така,проба на Виза картичка од Тутунска банка да ги исплати и исто не остава...
Некое решение некој?

bilokoj

hello world
1 октомври 2007
98
8
Здраво дечки....
Имам голем проблем со withdraw на скрилл....Пред 2 месеци правев депозит од Мастеркард на скрилл,и без проблем никаков се направи трансакцијата...Е сега пробувам да исплатам не можи никако ..ни на картичката,ни банк трансфер.
Пробав на друг скрилл корисник во Германија да ги пратам,не можи и така.Ме остава само на скрилл корисник во Македонија да ги префрлам.Ги префрлив така,проба на Виза картичка од Тутунска банка да ги исплати и исто не остава...
Некое решение некој?

за која сума станува збор?

Starr

hello world
30 декември 2017
155
81
Дали некој знае како да се плаќа со Скрил онлајн онаму каде што нема опција за плаќање со Скрил? Прочитав на неѕ дека може со виртуелна картичка со парите од Скрил но за МК не даваат таквиу картички. Чаре? Како да купам нешто онлајн со парите од Скрил?

Psycore

Модератор
12 ноември 2013
1.147
1.547
Скопје
Провери на времето можеше со Entropay. Купуваш од кај нив виртуелна картичка (VCC), со сопствен card number, date, CVV. За 5EUR виртуелна картичка се наплаќаше околу 5.50ЕУР од Skrill.

членови онлајн
мислења
теми
членови

Последни огласи

ИТ маркет

На врв Дно