Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Aliexpress

ivan88

hello world
22 февруари 2012
389
424
ivan88's setup  
Processor & Cooler
Intel® Core™ i5-4460| Deep Cool GAMMAX 400
Motherboard
Gigabyte GA-Z97 HD3
Storage
Samsung Evo 840 120GB| WD Blue 500GB
PSU
Deep Cool DA500-M Aurora 500w
RAM
Kingston Fury Red Series 8G
Case
Deep Cool Tesseract SW White
Mouse
Gigabyte Eco 600
Keyboard
Apple Wireless Keyboard
Audio
LLogitech x530
Monitor
Dell S2240L
OS
Mac OSX Yosemite| Windows 7
Ќе иде гратис кај купецот...јбг, нeгoва среќа било :)

28 ноември 2014
1.224
820
Скопје
Антониј.К's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 5 5600
Motherboard
Asus Prime B550M-K
Storage
Samsung SSD 980
PSU
Cooler Master
RAM
ADATA 2x8gb
Video card
MSI N750TI/OC EDITION
Case
Cooler Master MB511 RGB
Keyboard
GHOSTWRITER CLASSIC | RIOTORO
Monitor
SAMSUNG C24F396FHU 24" Curved AMD Freesync Monitor
OS
Microsoft Windows 10 Pro
Зошто пратките кои што одат преку Cainiao Super Economy Global не ги наоѓа на 17Track?
Која пошта да изберам?

Испратено од iPhone преку IT.mk форум апликација

28 ноември 2014
1.224
820
Скопје
Антониј.К's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 5 5600
Motherboard
Asus Prime B550M-K
Storage
Samsung SSD 980
PSU
Cooler Master
RAM
ADATA 2x8gb
Video card
MSI N750TI/OC EDITION
Case
Cooler Master MB511 RGB
Keyboard
Monitor
OS
Microsoft Windows 10 Pro

Rikimaru

Даскал
26 март 2016
3.590
6.029
Битола
Епа ета и мене ми стигна првата пратка после 3 месеца. Нарачана средина на Март, а испратена на 19 Мај. :D
ALL-IN-ONE PACKAGE TRACKING | 17TRACK

FYI: На Тракингот на Али стои дека уште е во транзит.
Global Order Tracking
Оваа не ти беше една од оние пратки заглавени во Прага, така?

Исто така, се чудам зборувате за избор на различен шипинг метод/шипинг компанија ама таа опција никогаш не сум ја начекал кога сум порачувал преку АлиЕкспресс, па се чудам како се прави тоа.

moongose

poweruser
19 јули 2013
4.387
5.531
Оваа не ти беше една од оние пратки заглавени во Прага, така?

Исто така, се чудам зборувате за избор на различен шипинг метод/шипинг компанија ама таа опција никогаш не сум ја начекал кога сум порачувал преку АлиЕкспресс, па се чудам како се прави тоа.

Тука кликаш и излегуваат сите опции за испоратка со цените. Се разбира, опциите зависат од продавачот.
upload_2020-6-8_10-34-7.png

Rikimaru

Даскал
26 март 2016
3.590
6.029
Битола
Тука кликаш и излегуваат сите опции за испоратка со цените. Се разбира, опциите зависат од продавачот.
Погледнете го атачментот 88453
И со ситуацијава, која опција е најдобра за избор? Инаку овде гледам само standard shipping и DHL друго не. Валјда кај различни продукти различни опции дава, а?
chrome_Zt0fnum3fu.jpg

moongose

poweruser
19 јули 2013
4.387
5.531
28 ноември 2014
1.224
820
Скопје
Антониј.К's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 5 5600
Motherboard
Asus Prime B550M-K
Storage
Samsung SSD 980
PSU
Cooler Master
RAM
ADATA 2x8gb
Video card
MSI N750TI/OC EDITION
Case
Cooler Master MB511 RGB
Keyboard
Monitor
OS
Microsoft Windows 10 Pro
Епа ета и мене ми стигна првата пратка после 3 месеца. Нарачана средина на Март, а испратена на 19 Мај. :D
ALL-IN-ONE PACKAGE TRACKING | 17TRACK

FYI: На Тракингот на Али стои дека уште е во транзит.
Global Order Tracking

Почнаа да тргаат работиве полека... И мене ми тргнаа две во Петокот. Ама China Post, ги нема нигде!

moongose

poweruser
19 јули 2013
4.387
5.531
Алтернатива за АлиЕкспрес која би била? EBay? Amazon? И едните и другите со DHL праќаат нели? По врат по шија. :D
Мислев кај друг продавач на али, некој што нема толкава поштарина.
Алтернативи би биле Banggood, Gearbest, Fasttech, DX, кинеската четврт на ибеј...
Ама заради ситуацијава сѐ е пореметено. Гледам продавачи што со години имале бесплатна испорака, сега ставија поштарини. Некои воопшто не испорачуваат. Производи што сум ги купил пред неколку месеци, сега истите од истиот продавач со поштарина се двојно или тројно поскапи.

28 ноември 2014
1.224
820
Скопје
Антониј.К's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 5 5600
Motherboard
Asus Prime B550M-K
Storage
Samsung SSD 980
PSU
Cooler Master
RAM
ADATA 2x8gb
Video card
MSI N750TI/OC EDITION
Case
Cooler Master MB511 RGB
Keyboard
Monitor
OS
Microsoft Windows 10 Pro
Дали само јас приметувам дека е се потешко да контактираш агент на support на алиекспрес? Цело време Ева ми се појавува, никако не можам да се снајдам да дојдам до нив.
Се ми се чини, порано полесно беше.

WeiWuWei

hello world
17 јануари 2020
286
171
Дали само јас приметувам дека е се потешко да контактираш агент на support на алиекспрес? Цело време Ева ми се појавува, никако не можам да се снајдам да дојдам до нив.
Се ми се чини, порано полесно беше.

Лесно е ама ако си пробал ти во 10 сабајле можно е и да нема, секогаш ја контактирам накај 1 вечер идеш таму кај Ева бот чатот и кликај што ти треба и кога ќе избереш дека не можеш да најдеш ќе ти се појави Chat with live support или Chat with agent..

28 ноември 2014
1.224
820
Скопје
Антониј.К's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 5 5600
Motherboard
Asus Prime B550M-K
Storage
Samsung SSD 980
PSU
Cooler Master
RAM
ADATA 2x8gb
Video card
MSI N750TI/OC EDITION
Case
Cooler Master MB511 RGB
Keyboard
Monitor
OS
Microsoft Windows 10 Pro
Лесно е ама ако си пробал ти во 10 сабајле можно е и да нема, секогаш ја контактирам накај 1 вечер идеш таму кај Ева бот чатот и кликај што ти треба и кога ќе избереш дека не можеш да најдеш ќе ти се појави Chat with live support или Chat with agent..

Еднаш ми излага, еднаш не... можеби има логика ова твоево. Обично сабајле ги контактирам.

WeiWuWei

hello world
17 јануари 2020
286
171
Еднаш ми излага, еднаш не... можеби има логика ова твоево. Обично сабајле ги контактирам.

Па би требало 24/7 да работат само кажувам кога ја ги контактирам и секогаш кога ми одговараат продавачи е у 4 саат сабајле.. Биди упорен и ќе излезе нема друго

TheMarshal

user
3 јануари 2019
1.762
2.776
Проверувајте си ги тракинзите пред да барате refunds. Доста од пратките од пред два месеца всушност биле заглавени во Кина.

Денеска имам ново тракинг info на уште две пратки дека се тргнати (нарачани беа средина на Април).

Последна промена:

CBB_6

BBC
9 декември 2016
362
1.136
Браќа, овај ме матка или не??
Смешна пара е (се работи за две заштитни стакла за моб.), ама три месеци абер нема, а селерот не сака повеќе да го продолжува рокот за достава.
Да му вервам на збор дека ќе испрател нови или ме фарба?

Matka.jpg

mihovkris

poweruser
1 јуни 2016
4.792
4.507
Неготино
Ако ти испрати нов, треба и ново тракинг бројче да ти даде. Ако не го направи тоа, те мава лево десно.
Ми се има случено само еднаш да ми препратат нова пратка, ама ме замоли чоекот да платам $0.01 на линк кој што тој ми го даде и потоа се важеше ко нова пратка со нов тракинг број. Ми стигна пратката за 17 дена.

WeiWuWei

hello world
17 јануари 2020
286
171
Браќа, овај ме матка или не??
Смешна пара е (се работи за две заштитни стакла за моб.), ама три месеци абер нема, а селерот не сака повеќе да го продолжува рокот за достава.
Да му вервам на збор дека ќе испрател нови или ме фарба?

Погледнете го атачментот 88549
Ако го прифатиш предлогот после тоа не можеш да отвирш диспјут пак

+ еве нешто од редит

If your buyer protection is almost over, don’t go for resending the item. The dispute system does not allow resending, it only meant for refunds. The dispute only remain open for about 10 days before Ali will judge that you get that refund.

If you ever want the seller to resend, ask it before opening a dispute. Start by asking for an extension of buyer protection by at least 30 days, if he complies ask him to resend.

By opening a dispute instead, you have chosen to get a refund. It’s a bad idea to change your mind now. After you get the refund you can buy the item again.

Најубаво да си земеш рефунд и пак да го порачаш од овој или пак друго место
-The dispute system does not allow resending-

28 ноември 2014
1.224
820
Скопје
Антониј.К's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 5 5600
Motherboard
Asus Prime B550M-K
Storage
Samsung SSD 980
PSU
Cooler Master
RAM
ADATA 2x8gb
Video card
MSI N750TI/OC EDITION
Case
Cooler Master MB511 RGB
Keyboard
Monitor
OS
Microsoft Windows 10 Pro

mihovkris

poweruser
1 јуни 2016
4.792
4.507
Неготино
Праќаат/стигаат пратки нормално сега или уште кога како? Планирам да си нарачам нешто ама .. да не чекам пак 100 години.

9 јуни 2015
1.388
2.199
Скопје
Праќаат/стигаат пратки нормално сега или уште кога како? Планирам да си нарачам нешто ама .. да не чекам пак 100 години.

Еден дел продавачи не праќаат. На 5/6 наврати ми ги откажаа нарачките уште пред да ги пратат. Изгубив доста пари во конверзија на валути. Оние што се испратени стигнаа, некои за 1 месец, некои за 3. (Над 20 нарачки имам направено од март до сега)

maci

poweruser
2 април 2008
3.388
976
мене пратка од 25.12.2019, ми стигна пред две недели со пратка која беше од 3-4 месец оваа година.
продавачот ми ги врати парите
лошо е што сите рефундирања ти стојат во архива и после влијаат на твојот профил дали си добар,фер купувач или проблематичен купувач со чести рефундирања
има ли опција после задоцнета примена пратка да му ги вратиш парите кој купецот ти ги рефундирал?

членови онлајн
мислења
теми
членови

Нови мислења

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно