Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Mi - паметни телефони (Xiaomi) генерална дискусија

smole

poweruser
18 април 2007
3.900
4.580
MI A2 Lite веќе достапен за нарачка од Али. Кај нас којзнае кога ќе биде достапен да се купи, се кладам минимум Октомври, цена +25% најмалце.

smole

poweruser
18 април 2007
3.900
4.580
Where there is a will there is a way, премда јас го чекам А2, штом дојде тука или во Солун го зимам.

ksimon

hello world
29 април 2011
422
224
Дечки кај се гледаше бенчмарк на Шаоми? Хардверски..на пример која камера ја има,дали Сони или Самсунг..

DonFrozex

user
9 јуни 2011
1.409
1.643
MI A2 Lite веќе достапен за нарачка од Али. Кај нас којзнае кога ќе биде достапен да се купи, се кладам минимум Октомври, цена +25% најмалце.

Just FYI...

Xiaomi teases the Mi A2 ahead of launch

It will be accompanied by Mi A2 Lite, which is the Redmi 6 Pro with a notch, stripped of its MIUI appearance.

Phillip

read-only
25 ноември 2015
47
22
Ми А1 ненадејно престана да работи, никако не сака да уклучи и не дава никаков сигнал. Купен е од Вип и има гаранција, но проблемот е тоа што екранот е скршен (пред 2-3 месеци и телефонот си работеше цело време нормално) и дали е можно да прават проблеми во Вип поради тоа? Бидејќи знаеме дека операторите наоѓаат било каква причина само за да се одбранат и да кажат дека за настанатиот проблем гаранцијата не важи.

highflyer

hello world
3 јануари 2010
272
159
highflyer's setup  
Processor & Cooler
i5 2500k & Hyper 212 evo
Motherboard
Asus Sabertooth P67 REV 3.0
PSU
Antec HCG 850W
RAM
8GB Kingston HyperX
Video card
Sapphire RX 460 2GB
Case
CM Elite 370
Mouse
Bloody V3
Keyboard
SteelSeries Apex Raw
Monitor
Fuego 24' FHD TV
OS
Win 10
99% ќе прават проблем , мене за еден ретардиран леново телефон сеуште под гаранција , кој сам си вртеше, гасеше повици и тако даље , у вип ми рекоа дека тоа е заради 3рд парти аппс (инстаграм, фејсбук , месинџер), со други зборови чаре било да го користам телефонот само со пре инсталираните апликации..па нормални ли сте ?

TouchIT

lurker
9 јули 2018
901
643
Ми А1 ненадејно престана да работи, никако не сака да уклучи и не дава никаков сигнал. Купен е од Вип и има гаранција, но проблемот е тоа што екранот е скршен (пред 2-3 месеци и телефонот си работеше цело време нормално) и дали е можно да прават проблеми во Вип поради тоа? Бидејќи знаеме дека операторите наоѓаат било каква причина само за да се одбранат и да кажат дека за настанатиот проблем гаранцијата не важи.
што муе објасни повеќе? трепка диодата полни/неполни праеше нешто или? дали вибрира ко ќе пробаш да го запалиш на полнач ставен? конектирај го на пц и види во портс

Phillip

read-only
25 ноември 2015
47
22
што муе објасни повеќе? трепка диодата полни/неполни праеше нешто или? дали вибрира ко ќе пробаш да го запалиш на полнач ставен? конектирај го на пц и види во портс

Не се работи за мој телефон и затоа не можам да пишам многу детали. Она што го знам е дека воопшто не реагира, ставен е на полнач и не покажува дека полни. Мислам дека не вибрира при обид да се запали додека е на полнач.

TATA_MATA

poweruser
25 март 2013
2.148
3.022
Пријателе нема друг начин да знаеш па ако сакаш и на сто форуми прашај. Однеси го на сервис во ВИП и ќе ти кажат. Се останато е нагаѓање. Најак аргумент ти е што ти работел 2-3 месеци пред комплетно да пушти душа.

Misko6000

user
5 април 2015
1.128
1.003
zemen e od kina i donesen od prijatel sto rab. tamu. nekade 200usd e kupen pred skoro edna godina.

Sent from my MI 5X using Tapatalk
Ако се решиш некогаш да го флешуваш , обавезно прочитај си го ова
[IMPORTANT] All about Mi 5X from AliExpress (fake firmware, bricks and etc) - Xiaomi Mi 5X - Xiaomi MIUI Official Forum
Јас го користам со европска 10 ка, и се си работи супер.

Mihajlo Micho

hello world
25 март 2015
225
324
Ако се решиш некогаш да го флешуваш , обавезно прочитај си го ова
[IMPORTANT] All about Mi 5X from AliExpress (fake firmware, bricks and etc) - Xiaomi Mi 5X - Xiaomi MIUI Official Forum
Јас го користам со европска 10 ка, и се си работи супер.

Фала ти за советот и за многу важна работа што не ја знаев. Кје почекам(349h) ми да ми дозволи да отклучам ''bootoader'' бидејки како што проверував со адб тулс заклучен е. Јас сакав да го флешувам во ''download mode'' само ми ги имаше повлечено сите официјални ромови. Мислам дека мојот е тифани, баш вечер кје проверам на лаптопот дома со адб тулс.

''Ај сеа зезајте се со мене дека куцам на латиница :D''

TouchIT

lurker
9 јули 2018
901
643
Не се работи за мој телефон и затоа не можам да пишам многу детали. Она што го знам е дека воопшто не реагира, ставен е на полнач и не покажува дека полни. Мислам дека не вибрира при обид да се запали додека е на полнач.
најверојатно треба да се флешни и сеуште е жив ако не влегва со дирек поврзување со кабел во едл пробај со тест поинт и пази што флешнуваш

mnikolce

lurker
27 октомври 2016
803
620
Здраво, прво што ми паѓа на памет а е поврзано и со мојот проблем со Mi Max 2 (исто имаат СД625) - испадна во мојот случај дека во телефонот била навлезена пот (и е активирана лепенката за течност на charging port) - телефонот угасна и повеќе не се вклучи без знаци на живот - ни лед, ни фастбут освен QDLoader9008 на ПЦ.
Можно ли е и кај тебе да е оштетен од вода во било која форма??? Посекако и тачот е скршен па е некако "отворен" на влијанија однадвор...
Второ, имаше и друг случај каде MI A1 се угасна и остана заглавен со QDLoader9008 па и покрај успешно флеширање со Mi tool остануваше брикуван.
Останува да се провери физички за оштетување од вода или да се проба флеширање... Поздрав

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно