Арно секој си има право на свое мислење. xDXiaomi имале amoled и предходно. Што и не е пресудно за уредот да биде категоризиран како flagship (мое мислење)...
Non-removable Li-Po 3400 mAh batteryMi8 и Mi8 SE - пуздер.
Само батеривчево неможам да најдам дали е саглам. Дали ќе е Li-Ion и ќе треба да се мења еднаш годишно, или Li-Poly и да е како што треба.
Но ако премногу се бара тоа значи дека сите го бараат најдоброто - iPhone (нека си признаат барем) и која е поентата некој да има најдобра копија. На Ми сигурно им е во преден план профитот и не им е битно како ќе стигнат до него (целта ги оправдува средствата)!Има премногу поента пошто ова се бара во светот.
Искрено, сем ночот друго нема врска со Х, а за перформанси и концепт по мене е чекор пред Х-от.Но ако премногу се бара тоа значи дека сите го бараат најдоброто - iPhone (нека си признаат барем) и која е поентата некој да има најдобра копија. На Ми сигурно им е во преден план профитот и не им е битно како ќе стигнат до него (целта ги оправдува средствата)!
Оригиналноста и креативноста ги снема, жално... А можеби постоеше поинаков тек, но еве одлучија Ми8 да личи на iPhone X.
Sent from my MI 4W using Tapatalk
Искрено, сем ночот друго нема врска со Х, а за перформанси и концепт по мене е чекор пред Х-от.
Sent from my Mi MIX 2 using Tapatalk
и сем истата позадина со ист дизајн на камера само што на овој нема гризнато јаболкоИскрено, сем ночот друго нема врска со Х
Точно. Но, на пример човек купува Huawei P20, Mi8 троши 35.000 денари и некој му вели - ете така купи iPhone да те види Господ... И човеков (Искрено, сем ночот друго нема врска со Х, а за перформанси и концепт по мене е чекор пред Х-от.
Има MIX 2Точно. Но, на пример човек купува Huawei P20, Mi8 троши 35.000 денари и некој му вели - ете така купи iPhone да те види Господ... И човеков () абе не е Ајфон, знајш ова е најакиот телефон Ми8... Ами ако е најјак оти личи како Ајфон X.
А можеше да биди: што телефон е тоа, ептен јако изгледа? Е ова е Ми8 врв на технологија од Шаоми!
Sent from my MI 4W using Tapatalk
Одлични уреди, и нормално неколку новини "world first"![]()
Само да не прават пропусти како глупи проблеми со батеријата. Веќе ми скисна телефонов.... Кога ќе ти се *бе меракот после не е веќе исто.
Да.а што се десило со батеријата, што не оди до 100%?
а капацитетот сменет е, односно намален?
Не знам, таков е откако го отпакував. Но не изгледа дека страда капацитетот. Пак добивам 2 дена комотна работа.
Зборам на памет,да не има некаде опција/штиклирано да не се полни до 100%?Не знам, таков е откако го отпакував. Но не изгледа дека страда капацитетот. Пак добивам 2 дена комотна работа.
Само да не прават пропусти како глупи проблеми со батеријата. Веќе ми скисна телефонов.... Кога ќе ти се *бе меракот после не е веќе исто.