Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

XboX Series X

TATA_MATA

poweruser
25 март 2013
2.149
3.023
Официјалниот став и на Сони и на Мајкрософт е Holiday 2020. Toa би требало да значи Октомври-Ноември (кога вообичаено излегуваат конзолите) 2020 и кога Американците највеќе трошат, но можно е да изненади некој и да ја извадат порано

ARMac

senior
2 октомври 2010
9.391
12.331
Скопје
androgaming.com
Баш ме интересира што точно планираат со тоа да останат и стариве конзоли во игра, односно секоја игра за Series X ќе работи наводно и на Оne/X/S

TATA_MATA

poweruser
25 март 2013
2.149
3.023
Баш ме интересира што точно планираат со тоа да останат и стариве конзоли во игра, односно секоја игра за Series X ќе работи наводно и на Оne/X/S
Да, го потврдија тоа и ќе трае во првата година до две. Во истиов период за Xbox ќе нема никакви ексклузиви како што е кај Сони (иако извадија трејлер за нова игра :/ ?)

TATA_MATA

poweruser
25 март 2013
2.149
3.023
Најголемиот дел спецификациите за конзолата се веќе познати, иако официјално ќе излезе за 8 месеци. Дел ги објави Microsoft, дел излегоа во форма на leaks.

Complete Hardware Specs Sheet of Xbox Series X Revealed

Мојата теорија е дека не го кријат хардверот воопшто, бидејќи вистинскиот удар ќе го зададат со софтверот, односно со upscaling/downscaling техники (VRS, DLSS...) и рејтрејсинг имплементацијата.

TATA_MATA

poweruser
25 март 2013
2.149
3.023
Добро бе, само јас ли сум возбуден за Xbox? Толку многу информации излегоа, фантастично изгледа, а никој не коментира. Се осеќам како јас да трујам во 2-3 теми, а никој друг не го интересира (евентуално уште двајца-тројца)

6 ноември 2012
2.075
2.236
Скопје
-={K-O-R-U-N}=-'s setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 7 3700x / AMD Wraith Prism Cooler
Motherboard
ASUS ROG STRIXX B450-F
Storage
Kingston KC2000 NVMe PCIe SSD
PSU
Corsair HX1000 (full modular)
RAM
4 x 8gb G-SKILL Sniper X 3200Mhz
Video card
Gainward RTX 3090 Phoenix
Case
Lian-Li Lancool 215
Mouse
Razer Deathadder v2 X Hyperspeed
Keyboard
GMK67 Custom build
Audio
Asus ROG Delta Core \ HyperX USB Amp
Monitor
Samsung Odyssey G7 32" QHD 240Hz \ BenQ PD3200Q 32" QHD
OS
Windows 11 Pro
Добро бе, само јас ли сум возбуден за Xbox? Толку многу информации излегоа, фантастично изгледа, а никој не коментира. Се осеќам како јас да трујам во 2-3 теми, а никој друг не го интересира (евентуално уште двајца-тројца)

Конзолата е добра колку ексклузивите, затоа PS тепа(ше).

TATA_MATA

poweruser
25 март 2013
2.149
3.023
Конзолата е добра колку ексклузивите, затоа PS тепа(ше).
Тоа е формулата која досега се покажа како успешна, но работите драстично се менуваат. 3-4 ексклузиви на Сони не можат да се споредуваат со сите останати игри од PC, Нинтендо и Xbox кои ќе можат да се играат на Xbox.

Вадење на сите спецификации, опции и увид во тоа како изгледа хардверот на Xbox од внатре, 7-8 месеци пред официјално да биде пуштена во продажба е знак на самоувереност и спремност да одат balls deep. Од Sony досега видовме само лого.

vladimir171

lurker
15 ноември 2007
632
454
Сеуште незнам како ќе се вклопи во мојот мебел со таа форма... стариот си седи фино во фиока и бесшумно си ги тера игрите, овој од друга страна ми делува дека ќе вади звук како аспиратор :) Шала на страна ми нема ништо гиговски иновативно/привлечно или WOW фактор, така да се ќе зависи од цената и дали ќе понудат некои ексклузиви за него, во спротивно е мал моќен компјутер со реј трејсинг без можност за надградба и пиратирање :D

123456

poweruser
12 април 2013
2.072
1.596
Naselba Dracevo, Kisela Voda, Macedonia
Тоа е формулата која досега се покажа како успешна, но работите драстично се менуваат. 3-4 ексклузиви на Сони не можат да се споредуваат со сите останати игри од PC, Нинтендо и Xbox кои ќе можат да се играат на Xbox.

Вадење на сите спецификации, опции и увид во тоа како изгледа хардверот на Xbox од внатре, 7-8 месеци пред официјално да биде пуштена во продажба е знак на самоувереност и спремност да одат balls deep. Од Sony досега видовме само лого.

нинтендо?

ARMac

senior
2 октомври 2010
9.391
12.331
Скопје
androgaming.com

Нинтендо си е во свет само за себе. И тоа им успева со одличните игри што ги нема на друго место.

Како мејнстрим конзола потфрла. Едноставно хардверот не е доволно добар да тера игри како Metro Exodus и слично.

123456

poweruser
12 април 2013
2.072
1.596
Naselba Dracevo, Kisela Voda, Macedonia
Нинтендо си е во свет само за себе. И тоа им успева со одличните игри што ги нема на друго место.

Како мејнстрим конзола потфрла. Едноставно хардверот не е доволно добар да тера игри како Metro Exodus и слично.

Членот погоре напишал дека на новиот хбох ке се играат нинтендо игри нешто згрешил или?

ARMac

senior
2 октомври 2010
9.391
12.331
Скопје
androgaming.com
Членот погоре напишал дека на новиот хбох ке се играат нинтендо игри нешто згрешил или?

Нема шанси :) Нинтендо се стегнале ко онакво, ама за некоја година на ПЦ ќе си ги играме :)

TATA_MATA

poweruser
25 март 2013
2.149
3.023
ми нема ништо гиговски иновативно/привлечно или WOW фактор, така да се ќе зависи од цената и дали ќе понудат некои ексклузиви за него, во спротивно е мал моќен компјутер со реј трејсинг без можност за надградба и пиратирање :D

Очигледно не си ги изгледал видеата погоре. Не ти е WOW тоа што рејтрејсингот што Xbox го имплементира денес би требале две графички карти Radeon 7 (25 терафлопи)? Ок.

За надградба не можам да тврдам, ама ако ја виде конзолата расклопена, мене ми изгледа дека надградбата на конзолата ќе биде полесна од на PC. Само менуваш една од плочите и тоа е тоа.

Е за пиратерија и дали ќе има windows 10 околина и мене многу ме интересира.

Да, и нинтендо.

Нема шанси :) Нинтендо се стегнале ко онакво, ама за некоја година на ПЦ ќе си ги играме :)
Microsoft и нинтендо најавија соработка уште пред неколку месеци. Истотака потврдија дека на Xbox ќе можеш да си ги играш игрите од Steam и Epic. Работат на тоа сите гејмери да ги обединат и тоа треба да вклучува играње на нинтендо игри на Xbox.
Нинтендо има сосема поинаква стратегија, различна намена и различна таргет група од Сони и Мајкрософт. Жално е да продаваат топ игри за многу мал број на луѓе. Со тоа што ќе се отворат кон Xbox само ќе добијат, нема што да изгубат.

VerGer

poweruser
9 ноември 2016
2.027
1.842
Скопје
Очигледно не си ги изгледал видеата погоре. Не ти е WOW тоа што рејтрејсингот што Xbox го имплементира денес би требале две графички карти Radeon 7 (25 терафлопи)? Ок.

За надградба не можам да тврдам, ама ако ја виде конзолата расклопена, мене ми изгледа дека надградбата на конзолата ќе биде полесна од на PC. Само менуваш една од плочите и тоа е тоа.

Е за пиратерија и дали ќе има windows 10 околина и мене многу ме интересира.

Да, и нинтендо.

Microsoft и нинтендо најавија соработка уште пред неколку месеци. Истотака потврдија дека на Xbox ќе можеш да си ги играш игрите од Steam и Epic. Работат на тоа сите гејмери да ги обединат и тоа треба да вклучува играње на нинтендо игри на Xbox.
Нинтендо има сосема поинаква стратегија, различна намена и различна таргет група од Сони и Мајкрософт. Жално е да продаваат топ игри за многу мал број на луѓе. Со тоа што ќе се отворат кон Xbox само ќе добијат, нема што да изгубат.
соработката им е за меѓу конзолно играње воглавно, да може иста игра да играат играчи од двете конзоли .. не верувам дека ќе пуштат нешто повеќе од тоа, ќе си пукаат у нога

TATA_MATA

poweruser
25 март 2013
2.149
3.023
соработката им е за меѓу конзолно играње воглавно, да може иста игра да играат играчи од двете конзоли .. не верувам дека ќе пуштат нешто повеќе од тоа, ќе си пукаат у нога
Можно е и само на тоа да остане, не велам не.

Sapphire

user
11 ноември 2015
1.207
810
И јас сум возбуден само мирно си го чекам денот да излезе и да го купам. :)

vladimir171

lurker
15 ноември 2007
632
454
Ја видов расклопена и бев изненаден колку едноставна е за составување, а од бизнис перспектива мислам нема да дадат надградби поготово кога видов дискот како го забарикадирале на плочата но секако ќе е полесно за промена на дел ако нешто цркне.

Ги изгледав сите видеа, секој сака одлична графика и визуелни ефекти но мене највозбудлив дел ми е компатибилноста со постарите игри и какви пакети ќе понудат. На пример гејм пас е врв работа, затоа си го продадов пс4 а го оставив хбокс от од 2014 та..

Пред да испозатворат со вирусов бев спремен да си порачам х од германија бидејќи беше 270е но како тргнало ќe јa пуштат новата конзола пред да ги отворат границите па ќе си почекам :D

Enquito

poweruser
8 август 2017
2.628
1.797
Ја видов расклопена и бев изненаден колку едноставна е за составување, а од бизнис перспектива мислам нема да дадат надградби поготово кога видов дискот како го забарикадирале на плочата но секако ќе е полесно за промена на дел ако нешто цркне.

Ги изгледав сите видеа, секој сака одлична графика и визуелни ефекти но мене највозбудлив дел ми е компатибилноста со постарите игри и какви пакети ќе понудат. На пример гејм пас е врв работа, затоа си го продадов пс4 а го оставив хбокс от од 2014 та..

Пред да испозатворат со вирусов бев спремен да си порачам х од германија бидејќи беше 270е но како тргнало ќe јa пуштат новата конзола пред да ги отворат границите па ќе си почекам :D
Како ќе играш ТЛОУ 2 и Тсушима?

confusi0n

hello world
14 ноември 2014
269
204
И јас планирам да земам хБох ама да видиме првин цена, интеграција со Стим и слично. Ако се вистина шпекулациите за интеграција со вин10, Стим, Епик и слично, нема ни што да се размислува помеѓу ПС или хБох ама некако предобро ми звучи за да биде вистина.

462 членови онлајн
1.042.106мислења
51.209теми
37.452членови

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно