mdeni
senior
- 24 септември 2012
- 6.060
- 5.993
На Windows секогаш било така. Апдејти само со претходен план и одмор 3 дена земен, за да ги оправиш фекалиите што потенцијално ќе произлезат.Затоа гасиш апдејти и всичко добре![]()
На Windows секогаш било така. Апдејти само со претходен план и одмор 3 дена земен, за да ги оправиш фекалиите што потенцијално ќе произлезат.Затоа гасиш апдејти и всичко добре![]()
Најмал проблем е "апдејтот". Заебанциите може да се по неколку часа после тоа, а често (еднаш годишно) и Денови!!! Зошто некој џоб веќе нема да работи. Зошто некој репорт веќе нема да се генерира и слично. Денови, а и реинсталација е решение по некогаш. Општ хаос. А поготово ако се неколку компјутери и ќе ги стресе во ист ден, уф, уф колку е интересно тогаааааш. Ептен интересно. Па се од ново прај, пусти...Кога треба да здрмаш 200$ за 30 минути, а ти се појави апдејт све ти пропаѓа... Затоа ако се си работи како што треба подалеку од апдејти.
Затоа за такви мишн криткл таскови смислиле луѓето бекап, имиџ, итн, и си назад за макс 10-15мин.Најмал проблем е "апдејтот". Заебанциите може да се по неколку часа после тоа, а често (еднаш годишно) и Денови!!! Зошто некој џоб веќе нема да работи. Зошто некој репорт веќе нема да се генерира и слично. Денови, а и реинсталација е решение по некогаш. Општ хаос. А поготово ако се неколку компјутери и ќе ги стресе во ист ден, уф, уф колку е интересно тогаааааш. Ептен интересно. Па се од ново прај, пусти...
И најинтересно е што е рандом. За да те држи на штрек, да не ти е досадно.
Какви мишн критикал, офис компјутери 10-200 на број. Да, бекап постои, ама треба некој да се замара за тој бекап. Особено во делот на лиценци, принтери, скенери, апликации, репорти... Не знам што бекап треба, ваљда рекавери може да напраи нешто. Иако последниот пат пробав со анинсталавија на апдејтот, и не успеа.Затоа за такви мишн криткл таскови смислиле луѓето бекап, имиџ, итн, и си назад за макс 10-15мин.
Sent from my TELEFON using Tapatalk
Па да 200 офис компјутери се мишн криткл. Имиџ еднаш неделно да речам и на коњ си. Се ќе си сними, лиценци, принтери, скенери, ама баш сѐ. Снапшот во моментот добиваш. Кај мене верглаат бекапи за викенди, и после што сака нека прават апдејти следна недела, што на виндоус што на апликации.Какви мишн критикал, офис компјутери 10-200 на број. Да, бекап постои, ама треба некој да се замара за тој бекап. Особено во делот на лиценци, принтери, скенери, апликации, репорти... Не знам што бекап треба, ваљда рекавери може да напраи нешто. Иако последниот пат пробав со анинсталавија на апдејтот, и не успеа.
Кој софтвер го користиш за имиџ еднаш неделно? Автоматски или мануелно?Па да 200 офис компјутери се мишн криткл. Имиџ еднаш неделно да речам и на коњ си. Се ќе си сними, лиценци, принтери, скенери, ама баш сѐ. Снапшот во моментот добиваш. Кај мене верглаат бекапи за викенди, и после што сака нека прават апдејти следна недела, што на виндоус што на апликации.
Active Backup for Business од Synology. Автоматски си работи, и после првиот голем бекап, следните ми се наместени инкрементални и тераат релативно брзо.Кој софтвер го користиш за имиџ еднаш неделно? Автоматски или мануелно?
После 3 годии менувам диск со нов ОС.![]()
sigh
и после зашо фрчат вируси, ransomware-и, DDOS ботови насекаде.
коа ќе биде тоа „возачка дозвола“ за интернет веќе![]()
Врати се на линукс и уживај, по можност у он нет.![]()
sigh
![]()
sigh
Тако је. И јас имам бокирано апдејти. А вируси имам закачувано орле зорле кога свесно гасам антивируси за да симнам сумњиви фајлови.Што се немам посетувано и штекано во компјутер. Малку common sense и тоа е тоа.
Крај краева, недај боже Malwarebytes е тука.
И дека ти и ојле дојле напраиле така, не значи дека така треба. Јас нислам да им пишете на сите софтверски компании да не се замараат со апдејти и печови, пошто нема потреба по вашето експертско мислење.Тако је. И јас имам бокирано апдејти. А вируси имам закачувано орле зорле кога свесно гасам антивируси за да симнам сумњиви фајлови.
Зошто воопшто апдејтирате на 11-ка ако исклучувате апдејти? Па самата 11-ка е само еден поголем апдејт во однос на десетката, како впрочем што е повеќе години наназад.
Седете си на десетка 1507 и свиркајте. Или на седмица. Или на ХР.
И дека ти и ојле дојле напраиле така, не значи дека така треба. Јас нислам да им пишете на сите софтверски компании да не се замараат со апдејти и печови, пошто нема потреба по вашето експертско мислење.
Да му се одмили на човек да го чита форумов...
Баш тебе ќе те прашам што да правам, ич кур да не те боли за мене!Немора да не читаш, стави игнор и уживајси.
Баш тебе ќе те прашам што да правам, ич кур да не те боли за мене!
CASE KOLINK ATX OBSERVATORY HF Mesh, 3x120mm fan, Black, PGW-CH-KOL-128
3.450,00 ден
KEYBOARD WIRED USB GEMBIRD SLIM LED backlight, Black, KB-UML-04
650,00 ден
HEADPHONES CORSAIR Gaming-Headset HS55 Wired w/microphone, PC/PS5/PS4/MAC, White, CA-9011261-EU
4.710,00 ден
NET ACCESS POINT CUDY AP1300E WALL, Gigabit Ethernet PoE, AP1300E WALL
2.770,00 ден
USB Flash Drive 3.2 Gen1 64GB KINGSTON DATA TRAVELER EXODIA G2, BLACK, DTXG2/64GB
450,00 ден
WEB CAMERA LOGITECH BRIO 705 BUSINESS GRAPHITE 4K/60fps, USB-C, Graphite, 960-001530
14.760,00 ден